Friday, 15 May 2015

Pemenang Teka Gelandang Gelandangan

Masih ingat dengan Entry SS bertajuk Gaja! Hangugae Gayo?

Entry tersebut sangat besar maknanya buat SS...

Kalu lupa kisah Gaja! Hangugae Gayo boleh baca di SINI...

Dalam entry tersebut SS ada slot Teka Gelandang Gelandangan...

Terima kasih kepada yang emailkan SS jawapan!

Apakah jawapannya????

Yeahhhhhhh! Kasi drummmmm rollllll skittttt....

Drummmmmm Drummmmmm Drummmmmmm....

Jawapan  Teka Gelandang Gelandangan adalah 13!!!!

Sape jawap betul sila angkat tangan!!! Ha Ha Ha...

Siapakah pemenangnyaaaaaaa???????????????

Yeahhhhhhh! Kasi bunyi drummmmm rollllll kuatttt lagiiiiii...

Kasi mercun dan bunga api merecikkkk recikkkkkk! Ha Ha Ha....

Drummmmmm Drummmmmm Drummmmmmm....  Kebabommmm!

Pemenangnya adalah Zarul Farhana a.k.a Kontena... He He He...

Tahniah Zarul Farhana!

Anda peneka paling pantas dan tepat!!!

Insyallah... Latest Gift akan di post tidak lama lagi...

Penyertaan juga akan dapat small gift dari SS sebagai tanda persahabatan di alam maya ini... 

Sesape yang pernah hantarkan penyertaan... Sila check email masing2...

SS ada minta alamat u'ouls... Sila beri details sebelum hujung bulan ni ye...

Sebab ada penyertaan yang SS terima adalah dari golongan silent reader yang tak ada blog...  Seriously... Rasa terharu... Ada silent reader rupanya Pondok Burukss merapu... Hu Hu Hu...

Satu lagi yang SS nak ingatkan ye...

Prinsip SS... SS tidak akan beri sebarang gift atas nama lelaki ye...

Tidak kiralah sama ada anda lelaki single ke... Ada album gambar atau album lagu ke... He He He... Duda ke... Status laki orang ke... Tengah dalam proses nak bercerai ke... Hilang teruna ke.. Or even masih teruna sekali pon.... SS tak akan beri! 

Even luaran nampak pondan a.k.a perempuan palsu pon SS tak akan beri... Gay pon sama... He He He... Sebab... Dalam IC tetap berjantina lelaki! Kah Kah Kah...

Tapi... Tapi... Tapi....

Jika SS offer gift kepada kaum Adam ini... Sila berikan nama sebarang wanita yang ada kaitan dengan hidup anda...

Hantar lah isteri u'ouls ke... Mak u'ouls ke... Nenek u'ouls ke... Letak laa nama anak perempuan ke... Adik perempuan ke... Jiran perempuan ke... As long namanya ada BINTI... Boleh? Ha Ha Ha...

Tak susah pun kan nak beri satu nama perempuan? 

Sebab kat dunia ni perempuan lebih ramai dari lelaki! Keh Keh Keh...

Even kalau lelaki private message untuk borak hal 'personal' sama ada di media sosial atau di email sekali pon... SS tak mampu nak layan... Jutaan maaf laa ye... SS bukan sombong... Cuma jual mahal! Kejam tak? Ha Ha Ha...

Sebab musabab utama adalah... SS nak elak dari sebarang salah faham, prasangka atau fitnah dikemudian hari... 

Pada SS... Ikutlah peredaran zaman... Logiknya... Tak ada beza duduk bersembang berduan dalam bilik dibanding dengan duduk bersembang berduaan dalam inbox! :-)

Kalu kat luar kita panggil khalwat... Kalu alam maya SS gelarkan 'khalwat cyber'... Boleh gitew? Ha Ha Ha...

Masih tak faham? 

Analoginya tetap sama dan mudah...

Anda suami orang... Borak2 hal personal dengan perempuan lain dalam inbox tanpa pengetahuan isteri anda... Cuba letakkan diri anda pula sebagai isteri... Apa pula perasaan anda jika anda dapat tahu yang isteri anda pula borak2 dengan lelaki lain yang anda tak kenali dan bersembang hal2 personal? Anda suka tak? Pandang cermin jawap dalam hati... He He He....

Nampakkk??? Nampakkkkk? Nammmpakkkk?

Yes! I'm very protective person! Prevent better than cure! Itu pendirian SS! Harap tidak dipersoalkan!

Thanks for support everyone!


Psst : Pantun untuk Wakkk Lat...

Di sini padi di sana padi
Di sini bunting di sana mengandung
Wakkk tolong komen alamat dan nama wanita dihati (tak publish)
Insyallah Mbak Jambu kirim Ole-Ole Bandung 

He He He....

- XOXO -

159 comments:

  1. alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa FRUST

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila cuba lagi! kah kah kah...

      Delete
    2. frust jugak..sebab terlepas teka-teki.ni mesti masa dok bertapa dalam gua

      Delete
    3. memang kat ZF rupanya.. tahniah ZF..

      Delete
    4. ya saya..wc.. nnt sapa nk anjur teka teki panghil saya ya

      Delete
  2. wahhhh...tahniah ZF... ade nama panggilan..kontena ropenyerr...

    ReplyDelete
  3. mbak Jambu ni, dlm macho2 kretip lah pulok... suke...suke..suke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mbak Jambu dah laaa comel... Sweet lagi... Romantik pulak tu! kah kah kah...

      Delete
    2. PAKEJ completed!!!! heeeee

      Delete
    3. Tu yang Jay Emm tergoda tu.. Kah Kah Kah Kah Kah ...

      Delete
    4. Wah...smpi mcm tu hohoiii

      Delete
    5. bg kt JM dlu...hihihih...

      Delete
  4. Ahahaha...nampaknya kalau Wak join jawab hari tu mesti tukar nama kepada Wakini binti Saleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalkan bukan Waklu.. kah kah kah...

      Delete
    2. wakini?hahha...kekonon Wani ler tu...

      Delete
  5. Tahniah ZF...jelly i oulssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. xmo jeles²... baru sikit ja menang...

      Delete
    2. tahniah ZF! mesti dah selalu menang pertandingan teka kacang

      Delete
    3. hahahaha jenuh nk mengira kacangnya

      Delete
  6. kalau Wak tak nak org tahu nama isteri or anak perempuan Wak tu..letak je nama Jari Manis kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. asalkan bukan Milah! Kah Kah Kah..

      Delete
    2. alaaaaa....siapa milah tu..nak tahu gak

      Delete
    3. alaaaaaa.....meh sini...muahh..muaah....habislah semua org tahu...kalau Milah baca ni mesti dia cakap gangguan seksual

      Delete
    4. SS rela dapat gangguan seksual jay emm tuh! kah kah kah...

      Delete
  7. Nk tumpang frust jugak!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM ada pos something utk Tny...nanti minta pada SS

      Delete
    2. SS ckp alamat dia... Brg tu kene cukai... Uikh... Wat susah2 jek la JM...

      Delete
    3. Mintak kat SS ekkk? Ha Ha Ha.... Sedap ni kalu nak buli HH.... Kah Kah Kah...

      Delete
    4. JM-kamsahamnida in advance. JM lom jawap yg permintaan hari tu. Dtg jumpa we all kat KLIA.

      Delete
    5. x susah lah Tny...kawan SS kawan JM gak

      Delete
    6. Amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! Komain lagi si HH ni... Ni nak detim dua ke pe nih... Iskksss... Abislah SS jadi pasu bunga!

      Delete
    7. SS just relex beb!! JM janji tau!!!

      Delete
    8. Hahahaa...dh ada nmpk ciri2 SS jadi pasu bunga...

      Delete
    9. Abis lah SS...x jd pasu bunga,jd tiang...kiki

      Delete
    10. JM dan HH.. SS akan jadi patung ja nanti..hehe

      Delete
  8. JM suka pendirian SS tu...sokong 456%...berbalas msg through any medium ia akan mengundang kepada something yg tak baik

    ReplyDelete
    Replies
    1. 456%!banyak tu...cayalah SS...kte pun respect jugak..khalwat cyber pun bahaya gak kan..

      Delete
    2. ada jugak khalwat cyber ya.. tapi bila difikir2 ia memang boleh mengundang sesuatu yang tak baik kan..

      Delete
  9. kalau Kontena baca entri ni mesti senyum dalam TIDO!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu Jay Emm tah2 mengigau sampai umah jiran sebelah! ha ha ha...

      Delete
    2. ahahaahah...kalau jiran tu bujang mmg cari nahas....JM takut sebut2 nama SS dalam mimpi

      Delete
    3. Masalahnya... Jay Emm taw ke nak sebut nama SS? He He He....

      Delete
    4. kalau nak sebut Scdha Sein tu tak lah...sebut Es Es je sonang heee

      Delete
    5. Abislah mimpi basah laa kalu sebut nama SS tu... Keh Keh Keh...

      Delete
    6. ahahahaha....tido pampers

      Delete
    7. masalahnya bukan baca time sebelum tido... dh bangun tido baru baca...terasa mcm bermimpi ka..

      Delete
    8. cer tmpor pipi tu...mimpi ke reality??

      Delete
  10. Entri ni terbaik SS... ekin pun risau kalau abe on9 fb berbual dgn tino lain... dia oyt kwn xpo la ekin fhm.. tersentap angin buting beliung nanti taw la dia hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia!!!!! angin buting beliung katanya hahahaha

      Delete
    2. Angin puting beliung ok lg... Takut pinggan mangkok UFO terbang... Kah Kah Kah...

      Delete
    3. Hahahaahaha... angin bunting beliung merana la dia... huhuhu...

      Delete
    4. Pingang mangkuk pun boleh gak kena beli stock byk dulu hahahahaa

      Delete
    5. hahahah...mai2 beli kt Langkawi ni..byk pinggan mangkuk... mangkuk hayun pon ada..

      Delete
    6. Beli kedai rm2 kat kulim pun ada ni

      Delete
  11. Ala sepi2 jawab teka dgm zarul farhana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sipi2 kot... Pinjam keyboard pink jay emm... ha ha ha..

      Delete
    2. hahahah... sepi pon boleh la..

      Delete
    3. CA dh leh geng ngn JM ni... weehuuu

      Delete
    4. RIN NOKU ekin memey typo kuat hahaahaaj kak JM selalu nmpak hihihi

      Delete
  12. SS dah ada alamat ekin kan... nak kena email lagi ke...

    ReplyDelete
  13. harhar2., terkedu sekejap., orang putih ckp frozen brain bolee ;pp

    ReplyDelete
    Replies
    1. why Wak? why? kah kah kah...

      Delete
    2. Tak yah nak terkedu mentadak mentadu sangat laa Wakkk.... Cepat kasi nama perempuan Wakkk tu... Kah Kah Kah..

      Delete
    3. Wak nk bagi nama WaKENA Beb ahahahaah

      Delete
    4. Bagi je laa alamat Wakkk... WaKENA Binti Beb sedap tak Jay Emm? Ha Ha Ha...

      Delete
    5. haahahha....boleh gak tu

      Delete
  14. cam ginila, wak respekla prinsip SS ni., so, wak ingt nk soh bg je ole2 bandung tu kt JM, sbb JM je tau alamat umah merpati wak disana disana, TAPI wak xmohla susahkn orglen gak., so, xper SS ., thanx for de concern., n thanx for de explanation., mugo2 kita akan tetep jd rakan siber yg baik2 belaka., aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi gift mana menyusahkan pon Wakkk... Kacang aje... Bak kata orang... Rezeki jangan di tolak... Musuh jangan dicari... Tak gitu? He He He... Tapi kalu Wakk tak sudi tak po laa... Nak camne kan... Terimo aje laa den...

      Delete
    2. kan Wak ada publish entri minta ole2 Bandung dari SS..kalau Wak nak..JM boleh emailkan alamat Wak tu ke SS...ataupun Wak email je alamat tu ke SS..semudah ABC!!!

      Delete
    3. tak pon jay emm gi ngeteh dgn wakkk! ha ha ha..

      Delete
    4. kah kah kah...baik ngeteh ngan SS

      Delete
    5. Kalu SS x boleh dipanggil ngeteh... Panggil detim! ha ha ha...

      Delete
    6. Klau wak tak nak bagi ekin jet la SS hihi hi

      Delete
  15. kaknoor tak sempat nak teka ni SS camno ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha... kak noor balik sini laaa baru kire!

      Delete
  16. Sy pon xhengat ada hntar ke x jwpan..jap g nk check balik emel...hehheheh

    Neway..thniah zarul...anda memang hebat...hahahaah

    ReplyDelete
  17. SS..biarlaa org nk kata kita kejam ke sombong ke..yg ptg kita cuba utk elak perkara yang xdiduga masa akan dtg..yg mgkin akan mendatangkan keburukan....mencegah itu lebih baik kan....heheehheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen anda kebanggaan SS! Ha Ha Ha... Yeahhhh betul! Jadi... ikut laaa peredaran zaman!

      Delete
    2. Hahahaha...sy bgga sgt bila SS bangga...

      Delete
    3. Saya tumpang bangga jugak. Cekebon pun nak menyelit ni. Hari ni saya bacakan entri SS yang ini untuk dia. Dia kata, BETUL. TAK PAYAH NAK PENING KEPALA CARI PASAL. NANTI JADI COMPLICATED!

      Delete
    4. Cekebon pun suka baca entri SS

      Delete
    5. Waaahhh...cekebon rajin baca entry SS...bestnyeee hehehehe

      Delete
  18. tahniah zarul farhana ... saya setuju dgn cara ss . ikut pengalaman saya , lbh ramai suami org yg verangan nak pasang 2 yg suka hi hi anak dara terlajak umur kat laman sosial ni . ada juga yg selamba je cerita hal rumahtangga n yg paling best , bila tahu kita ni bujang terlajak umur , laju je nak korek pasal kerja , gaji n bla bla bla ... grrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vee....dah bujang terlajak ke...nampak muda belia je

      Delete
    2. Setuju ngan Qaseh Vee. Diorang nak test market utk diri. Suka-suka katanya,..implikasi dan impak pada orang lain.

      Delete
    3. btul-betul...ingat kita-kita ni dah desperate sangat ke..grrrrr

      Delete
    4. Biar laa dorg nk kata jual mahal pon kan...coz biasa yg jual murah xtahan lama...huhuhuhu

      Delete
    5. tq... saya pon ada pengalaman kisah laki org ni... tapi bukn saya ada skandal..kwn sndri la

      Delete
  19. Tahniah zarul farhana tekaan andq layak jadi pemenangnya

    ReplyDelete
  20. Matak ekin udah lali nak menulis komen ni sebab dah telan ubat gatal boleh menyebabkan ngantuk...tapi ekin tahan mata sebab syok duk blog SS mcm ada GAM jah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiiii... Gam katanya... Kah Kah Kah....

      Delete
    2. Gam Gajah ke Gam uhu.....

      Delete
    3. Ekim kena gatal ke?? Siannyee..dh la kena gam lak tuhhh....hahahhaa

      Delete
    4. Gam gajah huhuhu... tido jap pukul 2pagi bangun MIL tak leh bernyawa mcm2 ckp pelik2... ni baru free nak BW MIL dah tahan ni...

      Delete
    5. Ekin....mcm mana MIL? dah ok?

      Delete
    6. MIL - Men in List kih kih kih...MIL tu Mother In Law si Ekin tu

      Delete
    7. SS: MIL tu mother in law ekin la SS

      Delete
    8. Kak JM tq tolong translate

      Delete
  21. Tahniah pada ZF...cepat dan tepat..

    ReplyDelete
  22. Bagus gilalah prinsip kak SS. Saya pun tak pernah post barang dekat lelaki. Except kalau orang tu kawan sekolah saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prinsip bagus, explanation jelas, nyata crystal clear!

      Delete
    2. kalau ni exam, cikgu bagi A+

      Delete
  23. nama saya ke tu.... biar betul menang!!!! adakah ini mimpi.. skrang pukul 5.19 pagi sedang membaca post ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu la ye... dah dapat nanti jangan lupa inform plak! ha ha ha...

      Delete
    2. Adakah ini mimpi? ekekekek meh akak tolong cubit pipi tu sikit!

      Delete
    3. Zf komen jam 5.19 pagi? bangun tahajjud ke....

      Delete
    4. kot ZF bangun tengok bola? jangkit kak Sal ke apa?

      Delete
    5. Amboii...xcaya ke zarul??? Hahaha

      Delete
    6. perli nmpk SS... hihi.. ok2 lepas ni terus inform masuk blog...

      Delete
    7. cer try cubit tgk kak farah..

      Delete
    8. hihi bgn tahajud !! masih dlm percubaan... susah nk istiqamah

      Delete
    9. kak Sal belum sampai tahap bgn tgk bola lagi kak sal..hihi.. bgn tgk anset ja mampu

      Delete
  24. hahahha... gittewww.., terbaiklah SS

    ReplyDelete
  25. Setuju 200% dengan penjelasan SS. Elakkan kontroversi dan spekulasi hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elak kontroversi.... Tingkatkan prestasi... Hu Hu Hu...

      Delete
    2. ya setuju jugak.. baik kita elakkan diri sekarang dari jadi perkara yang tak diingini di kemudian hari..

      Delete
    3. khalwat cyberr tuuu.. hamek kau..

      Delete
  26. Replies
    1. tq my sis... kak farah.. buat la teka teki lagi... saya nk jadi pemenang lagi la..

      Delete
    2. haahahah dah sudah.. kite nak buat contest takut org x sudi join..
      hadiah x gempak =P

      Delete
    3. gempak tak gempak lain cita... jnji nk join..

      Delete
  27. saya setuju dengan setiap butir yg ditulis diatas..

    ReplyDelete
  28. nanti nak try check email laa.. apapun memang setuju dengan ayat SS tuh..

    ReplyDelete
  29. tahniah ZF kerana berjaya meneka dengan tepat dan terpantas..

    ReplyDelete
  30. Syabas ZF.. tak sia2 ZF senyap seketika kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tngk laaa Suida.. dia menjelma bulan ni terus shoot naik nombo dua..
      nganga dakuuu..

      Delete
    2. alahh ni masa hari la.. time saya tak sepi lagi...

      Delete
  31. CT tak cuba pun ritu.. tau dah ramai cuba.. tapi awat x habaq kata penyertaan dapat hadiah..
    hahaha iols kan friend for benefit.. keje nak paw hadiah je wakakaka..

    tahniah2 ZF.. dalam senyap2 dia menyepi tudiaaa menang haa..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...