Thursday, 21 May 2015

Sahabatku Sinar


Gambar sekadar hiasan



Melangkah mengharapkan
Hadir dirimu
Ku genggam segala memori

Kita dewasa bersama
Menuju satu cita
Walau jalan berbeza

Kasihku sinar tanpa cinta
Sinarnya tanpa asmara
Dengarkanlah hatiku rindu

Kasihku mekar tak berbunga
Mekarnya di dalam jiwa
Biarkanlah, biarkan saja
Kasihku sinar

Andai kau ada di sini
Terukirlah senyuman
Tersingkir rasa sepi

Andai kau pergi dari sisi
Jangan disingkir
Diriku dari mimpimu




- XOXO -

68 comments:

  1. You r my destiny... Panggapsemnida...🎶🎶🎶

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buek camno nok... Den redho always je laaa...
      * Nanges berbaldi...

      Delete
    2. Jangan cakap lagi... Jangan cakap lagi... Dah MALAS! Lantak situ! Babai! Babai! Babai!

      Delete
    3. Hahaha... Sabar la... Kiter hanya akan menghargai bila dh hilang..

      Delete
    4. Enough! Enough! Jangan gelak! Jangan gelak! Esok bagi aku drive! Aku dah seminggu tak drive... Let me drive u like crazy! Give me the key!
      * Layan sendu...

      Delete
    5. Babai.. Babai... Babai... Sib baik eja betul... Cam nk ter eja kurang a lak... Last a's

      Delete
  2. SS....terkejut bila masuk blog ni ada lagu....syahduuuuuuuuuu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp nape lagu sedih-sedih...

      Delete
    2. Bukak dari notebook or pc...

      Delete
    3. aa saya pun tak dengar lagu pun

      Delete
    4. Terbandat (terperanjat) titew masuk sini tetiba dengar lagu sedeyyy!

      Delete
    5. mampu buka kt anset ja yg ada line

      Delete
    6. Ada lagu kaa??? Aiyooo...skg gn hp..xleh dgr huhuhuhu

      Delete
  3. yang paling best tu playlist warna pingggg

    ReplyDelete
  4. Mbak Jambu...kenapa ni...sunyi je hari ni...r u okey?

    ReplyDelete
  5. semua lagu sedih sob sob sob...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betulkan,...semua lagu sedey...

      Delete
    2. betul tuh kak Farrah lagu sedih semuanya..

      Delete
  6. SS..jika ada apa masalah kongsi ngan JM...i boleh jadi pendengar yg baik...x perlu malu2 ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak dengar macamana? Nak suruh SS jerit sampai Putrajaya ke?
      * Senyum...

      Delete
    2. install we chat pastu jerit

      Delete
    3. Ala SS< tak perlu jerit2...pakai suara hati,..sure sampai punya.
      SS nak offer gak...kalau perlu bantuan, bahu saya ada gak untuk dibuat sandar2an. (Walaupun kemungkinan besar ayat ni bakal jadi bahan, nak dengar pakai telinga bukan bahu kan,...)

      Delete
    4. alang2 jerit smpai Kedah sekali la

      Delete
  7. Disebalik ke machoan ss terselit setaman bunga dihati :-))

    ReplyDelete
  8. wahh...bagus, mendalam maksudnya..kata orang kwn yg baik biarlah spt main ragbi, dikejar, direbut, bila dapat, dilindungi, dipeluk erat..jgn spt main bolasepak, bila dapat, disepak, ditendang..

    ReplyDelete
  9. tidor pun gengam penumbuk ek....

    ReplyDelete
  10. Lagu ni dinyanyikan oleh Amy Mastura..
    tak silap saya lah....hiks

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Nak buat cemana lagi Rin... Redha je laa kalu orang dah kata babai...

      Delete
    2. JM memahami...sakitnya tu di sini didalam hatiku...sakitnya tu di sini kau tinggalkan aku...

      Delete
  12. Ada background music entry ni.. layan.. sahabat tu susah nak jumpa.. sekali jumpa, dia yg satunya.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sahabat orang Kara leg Susah senang bersama

      Delete
    2. Setuju, kalau dah jumpa sahabat...satu pun dah memadai :)

      Delete
    3. abam arz.. apa menda taip ni..hahaha

      Delete
  13. Replies
    1. betul nani sahabat perlu dihargai

      Delete
  14. Selamat tinggal?? babai?? apa kes ni??
    please take care *smile

    ReplyDelete
  15. Sahabat yang baik memang tak de istilah selamat tinggal,..

    ReplyDelete
  16. nasib baik gambar cuma satu . dah x blh nak tgk gambar doh . baca skrip je . quota dah habis ... nangessss berjejeh - jejeh tau ...

    ReplyDelete
  17. tengok gambar tu takut lah SS sbb ada penumbuk bungsu ke sulung tu
    ke nak show jam tu yg lawa..

    ReplyDelete
  18. susah nk dptkan sahabat yg sejati.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu... Bila dah dapat kena jaga betul2..

      Delete
  19. Nak jumpa sahabat sejati susah

    ReplyDelete
  20. Lawa plak gambo tu...dgn caption sendu tuhhh. Buat header pon cun..hehe..
    Harap mak termasuk dalam golongan sahabat ku bersinar-sinar tuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makkk kalu memuji... SS boleh terkencing manis taw makkk... Kah Kah Kah...

      Delete
  21. Replies
    1. siyes ke..? bile tu..?? meh wasap.. email no kat lunaaparis@gmail.com atau mintak kat sis JM.. hehehe... aritu usha2 gak.. p tak abes stady ag bangkok nihh...

      Delete
  22. Sahabat berbeza dari kawan.
    Sahabat adalah seorang yg setia dengan kita..segala masalah dikongsi bersama.Biar pecah di perut jgn pecah dimulut..
    Kawan..kadang2 kawan ni akan menikam kita dari belakang..
    so hargailah sahabat kita..sebab susah nak jumpa sahabat sekarang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah... SS dah jumpa sahabat yang baik tu... Harap2 kekal hingga ke jannah...

      Delete
  23. amboi SS hehehe.. penuh playlist lagu korea hehe..
    sendu2 plak tu.. napeeeeee ni Kak Nam oooi..

    ReplyDelete
  24. CT pun tak tahula nak beza sahabat ke kawan ke.. yg penting..
    kita tahu dia ikhlas okla boleh buat geng..
    tapi kalo skali da mencemar duli mmg xde ampun.. kawan tapi kawan biasa je la..
    xde nak lebih2 da..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...