Thursday, 14 May 2015

Thank You Gift Katanya

Aku terima satu parcel...

Masa parcel tu ada kat tangan...

Aku dah sengih... Sengih... Dan sengih... He He He...

Sebab...

Comel gilerrrr tulisan ni! Bulat2... Beso2 plak tu... Penuh satu envelope nama aku! Kah Kah Kah...

Aku pon bukak sampul...

Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

Aku dapat  ini... Perghhhhhh! Memang kena dengan jiwa aku! Yes! Aku pengemar sticker travel macam ni untuk project travel scrapbook aku tu! He He He...


Dan...

Aku dapat sekeping Thank You card! Kaler purple plak tuh! Memang one of my favorite kaler selain biru... Hu Hu Hu...


Yeahhhh! Cikgu Ceketed yang beri semua ni! Comelkan tulisan dia... Sama comel dengan orangnya....

Tapi... Tapi... Tapi...

Yang buat aku bertambah terharu adalah...

Kata2 ini! "Sticky Notes Pad tu Cekebon requested pada saya untuk beri pada SS. 'Thank You Gift' katanya... Cekebon kirim salam sayang pada SS"...

Berkali2 aku baca pesanan Cekebon dalam kad tu! 

Kata2 dalam card tu pon sudah cukup buat airmata SS nak merecik2 u'ouls... 

Terharuuuuuuuuuuuu!!!!! Sangatttt! Sangattttt!
* Tetiba rindu mendalam kat Girlfriend aku kat kampung tu...

Untuk pengetahuan u'ouls... 

Cekebon adalah emak kepada Cikgu Ceketed!

Ko mampu terima gift dari emak seorang blogger? 

Ko hadooo? 

Adooooooo? 

Adooooooo? 

Milahhhhhh Ooohhhhhh Milahhhhhh!!!! 

Kooooo hadooooo tak Milahhhh????? Kah Kah Kah...
* Soalan riakkkkkkkk dan bangga diri tahap tak hengat punya! Ha Ha Ha...

Cemana Cekebon boleh kenal aku??????

Ini jawapnya... Kelakar!!!!! Tapi Cekebon sangat sweet!!!!! He He He...

Mari kita tengok apa yang Cekebon bagi...

Sticky Notes ini sangat awesome! Ada nama aku lagi tertera kat situ... Sila laaaa merembesssss! Ha Ha Ha...

Yes! Aku pengemar Sticky Notes! Memang cunnnnnnn!

Kepada Cekebon... Terima Kasih tak terhingga... SS doakan semoga Allah beri Cekebon kesihatan yang baik... Ceria2 selalu... Dilimpahi dengan kasih sayang setiap hari.. Dan makbulkan segala doa2 Cekebon yang baik2... I loveeeee You Cekebonnnnnnnn!!!!!

Kepada Cikgu Ceketed... Thank youuuu so muchhhhh! Terima kasih juga kerana jadi tetamu VVIP di Pondok Burukss SS nih... I loveeee You from Johor to Selangor and come back!!! He He He...

Sesape yang nak berkenalan dengan Cikgu Ceketed... Boleh lah ke Menara Farrah di SINI...



- XOXO -

171 comments:

  1. wahhh bertuahnya.. siap mak cikgu Ceketed kirim salam sayang lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. He He He... Comel kann... He He He...

      Delete
    2. Wah...ZF dah muncul seperti biasa selepas lama menyepi...

      Delete
    3. yeahhh sis JM.. rindu la nk borak2 kat blog...

      Delete
  2. Replies
    1. Waahhh wahhh..wahhh jugakkkk hahahaha

      Delete
    2. Aihhhh banyaknya wahhhhh :)

      Delete
    3. WAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
      (nak jugak)..
      hahaha

      Delete
    4. Suida - tulah, orang minta address jual mahal tak bagi! :)

      Delete
    5. tak bagi?? bukankah daku dah bagi...
      nangesssss....

      Delete
    6. mai ni saya bagi alamat saya la..

      Delete
    7. Betul ke dah bagi? Tak ada pun! Cuba bagi sekali lagi!
      Zarul - alamat Zarul dah adalah, sayang :)

      Delete
    8. hihi saja ja kacau QA tu...

      Delete
  3. Farrah sgt memahami Jiwa SS...TERHARU!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu Jay Emm nak tahu... Cikgu Ceketed laa yang ajar SS buat fridge magnet yang SS beri pada Jay Emm tu... Magnet tu dibuat dengan penuih sabar dan kasih sayang... Lap peluh! He He He...

      Delete
    2. Wahhh...ye ke?....yg ni beribu ribu TERHARU

      Delete
    3. tumpang terharu jugak laaa...lap2 airmata..

      Delete
    4. Nak roti tisu plssss...hehehe

      Delete
    5. Roti tisu cicah ngan kari, pleaseeeee!

      Delete
    6. Sedapnye cicah kari..hehehee

      Delete
    7. kan kak deanna.. kak deanna belanja saya satu roti tiau cicah gulai..

      Delete
    8. gulai ceroi pon boleh la... jnji gulai kan kak deanna

      Delete
  4. SS dah jadi anak Angkat Cekebon -:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudi ke Cekebon tu? He He He...

      Delete
    2. Zarul tukang ckp bg pihak..kira jadi la tuu....hahahaha

      Delete
    3. Sudi. Sudi. Mesti sudi punya. Kecil tapak tangan, Tangkuban Perahu Cekebon tadahkan!
      Beria-ia tau Cekebon suruh saya buat hadiah untuk SS! Dia sendiri pilih cover, warna, reben & butang. Saya nak buat cover biru tapi Cekebon kata nanti tak kena dengan tema travel :)

      Delete
    4. Wow.. SS berjaya mencuri hati mak blogger u ols.. bukan blogger ja..
      salut sama SS..
      :)

      Delete
    5. Pandai betul Cekebon pilih... Bangga u'ouls... He He He...

      Delete
    6. pilihan seorang ibu sentiasa cantik

      Delete
    7. Cekebon dah macam customer VVIP dok geladah barang dalam bilik kraf saya.
      Reben warna ni. Sticky notes nak yang tu. Daun dia nak dua tona ni.

      Delete
    8. Cekebon pon kreatif gak ni

      Delete
  5. JM pun dapat something dari cikgu ceketad ni tadi..nak tahu tak..jeng jeng jeng

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti lagi special kannnnn... Kannnn.... Tepekkkkk cepat!

      Delete
    2. haaa tggu apa lagi..cepat la sis JM

      Delete
    3. Alaa..nk tau jugak...nmpk x menyebok hahahh

      Delete
    4. Yeayyyy! Sis JM pun dah dapat parcel. Saya tak trauma pejabat pos lagi! Hihihi

      Delete
    5. Dear Farrah...dah dapat...CANTIK!!! sis JM suka...u know my taste :-)

      Delete
    6. yunkkk nk tgk! tepek kat IG...

      Delete
    7. malam karang..line internet DIGI kena BARRED sbb x bayar bil huhuh..so balik rumah guna line Unifi

      Delete
    8. Line DIGI ropernyaaa... Nak number!
      * Dah 3 kali mintak dah nih...

      Delete
    9. lahhh cepat la cita.. nk tahu la...

      Delete
    10. Saya suka hati Sis JM suka. Maaflah, itu je yang termampu saya beri :)

      Delete
    11. Nak tengok kak farah bgi apa

      Delete
  6. Milah tgh "membogel"kan diri kat nami island. Pelik ngan milah ni... U have a choice utk jadi kawan dan mengenali org baru... Napalah ko pilih org jadi musuh milah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh...nk berkenalan dengan Milah tu boleh?

      Delete
    2. Yunkkk... Dia pon skodeng blog u... Silap2 u kenal si Milah tu...

      Delete
    3. apa? pm JM her real name boleh?

      Delete
    4. Waaa...milah pon skodeng JM kaa?

      Delete
    5. mesti dia baca je tak komen kan

      Delete
    6. Mn tau kot2 dia komen tp JM xpasan....ngerinyeee huhuhuhu

      Delete
    7. Kalu SS nampak... Kaluuu laaaa... Kaluuu laaaa... Kalu..... Nampak Jay Emm reply komen tu... Hurmmmm... Hurmmmmmm... Memang boleh buat SS patahhhhhh hatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!

      Delete
    8. Pataaaahhhhh hatiku,...membawa deritaaaaaa,...
      Merajuklah diri,...merajuklah diri,....

      Saya tolong nyanyi lagu Patah Hati bagi pihak SS.
      Nanti kita suruh wak tiga lalat buat pantun patah hati lak.

      Delete
    9. SS!!! dia ada tinggalkan komen? alamak!!! so plssss....PM ke JM supaya JM x reply....jika x ..mmg JM akan reply semua komen

      Delete
    10. Nak jugak tahu nama tu.. bukan nak cari pasal..just nak tahu..

      Delete
    11. Milah siap buat posting pasal SS kat blog dia u'ouls... SS tak sanggup nak baca.... HH je yang baca.... Ohhhhhhh! Terhinanyaaa rasa diri ini... Apakah salah dan dosa ku??? Sobbb Sobbbbbb Sobbbb...

      Delete
    12. apa milah blog url nye, bgtaula wak nk tenok jeeew ;p

      Delete
    13. JM yang mintak ni pun SS x nk kongsi huhuhuh

      Delete
    14. Yunkkk... Tak yah laa tengok... Nanti u mesti sakit ati... Hu Hu Hu....

      Delete
    15. alalala...kalau U x bagi lagi lah I sakit hati...nanti risau I ter'reply' komen..plssssss...email eh :-)

      Delete
    16. hurm I pun teringin nak tahu..

      Delete
    17. Huihh..tingin gak nk bc dia tulis pe...tp kalu semua serbu blog dia mesti trafik dia mencanak kannnn?

      Delete
    18. Ramai nak kenal ngan Milah. SS tak mo share ke,..kita naikkanlah trafik blog dia. Hikhikhik! Orang bagi racun, kita balas maduuuuu :)

      Delete
    19. Hikhikhik ayat pujuk SS bunyi baik je kan...sebenarnya nak support geng2 kat atas yang teringin mau kenal sama Milah :)

      Delete
    20. glamour giler laa milah tuh..

      Delete
  7. SS kalu bab nk bagi orang merecik jeles memang tau! haih...ramai yang sayang kat akak macho nih..ilmu pengasih tahap 10 kot dia amal hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adeiiii.. Makkkk jangan buat SS sakit perut boleh tak Makkkk... Komen Makk nihhh... Adeiiii.... Lawakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! Kah Kah kah....

      Delete
  8. bestnyaaaa. rindu akak SS, kak Farrah, kak JM. hmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scha manaaaa menghilanggg??? Rinduuunyaaaaaa... Iskkkssss....

      Delete
    2. Rindu Scha jugak,...tapi faham Scha busy :)

      Delete
  9. salam. hee untungla dpt gift ., tulisan 'mather father' poun chatek tersusun rapi., ai laikes

    tengku SS, mana ole ole bandung wak mana? huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa laa sangat ole2 Bandung tu Wakk.. sini pon banyak! ha ha ha...

      Delete
    2. Amboi, wak! Sampai ke sini bawa ramalan nujum 'mather father' :)
      Wak, nak sirap bandung mehla datang tower saya.

      Delete
    3. tengku SS,
      dua tiga kucing mengandung, mana nak sama ole-ole ori dari bandung., yee ;p

      Delete
    4. Kalu mengandung kat malaysia pon boleh Wakkkk... Ha Ha Ha...

      Delete
  10. Sonok nye dpt hdiah spesel dr farrah...siap ngn hadiah cekebon lagiii...okayy..merembess nengokk..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merembes kuah kari ke, Sis D?

      Delete
    2. Haah farrah...merembes bila sebut kuah kari hahahaah

      Delete
    3. Sila laa merembes laju2... Ha Ha Ha....

      Delete
  11. semakin glemor cik adik jambu ni ....heheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de maknanya glamer... Lain laa Jay Emm.. Rerupis! He He He...

      Delete
  12. Replies
    1. Jeles mende nyaaa... Kontena dapat brg lg best pe...

      Delete
  13. asalamualaikum ss..selamat malam :-))

    dah balik ker dari melencong...

    bertuah kan jadi blogger...dapat suprise yang tak di sangka2...dapat silaturahim yang tak pernah ada di laman sosial.
    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Harap2 berkekalan laaa.... Aminnn...

      Delete
  14. Dah sampaiiiiii! Alhamdulillah! Glad that u like the gifts :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank youuuuuuuuuuuuuuu so muchhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Muahhhhhh! Muahhhhhh!

      Delete
    2. SS, nanti balik kampung kirim salam kat Girlfriend SS ye. Moga Girlfriend SS pun sentiasa sihat sejahtera :)

      Delete
    3. Insyallah... Dah rindu sangat dah ni... He He He...

      Delete
  15. Thanks for the wishes, SS. Insya-Allah, nanti saya sampaikan pesanan kasih SS pada Cekebon ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berbunga lah Cekebon baca nanti..

      Delete
    2. Harap2 kembang setaman... He He He...

      Delete
    3. CEKEBON: Dear SS, aunty happy sebab sticky notes tu sampai dengan selamat dan butangnya tak tercabut. Puas aunty suruh si kakak tampal gam kuat2. Thanks for all your wishes. Aunty amat hargainya. Aunty doakan segala yang terbaik untuk SS. Rezeki murah, kesihatan sempurna, lapang hati dan dada. Jaga diri baik2 especially kalau pergi travel. Love u too!

      Pada saat saya menaip ni, Cekebon masih lagi berfikir-fikir nak tulis apa. Saya warning Cekebon, kalau nak buat panjang2, itu namanya tulis entri hikhikhik

      Delete
    4. Bukan setakat hatinya berbunga. Hidongnya kembang-kempis terharu :)

      Delete
    5. SS tak dapat baca message ni sebab tengah drive tadi... Tapi.. HH tolong bacakan... HH pulak yang baca berkali2... Dia plak yang excited lebih... Ha Ha Ha... Sweetnya Cekebon! Boleh di bayangkan cemana Cekebon dok arah2 Cikgu Ceketed buat tu ini.... Ha Ha Ha...Part membebel panjang tu lawakkkkkkkkkkkkkk laaaaaa....

      Delete
    6. wahhhh..ucapan dri Cekebon

      Delete
    7. wahh siap dapat ucapan istimewa lagi dari Cekebon..

      Delete
    8. Wah ucpan cekebon la... terbaik la

      Delete
  16. wahh so sweet.. bestnya Cekebon pun kirimkan hadiah buat SS.. jeles sekejap.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan jeles sekejap... Jeles lama skit... He He He...

      Delete
    2. tu laa masih jeles lagi nih.. hihihi..

      Delete
  17. Wah kak SS dapat hadiah dari Cekebon
    :-)

    ReplyDelete
  18. syoknya dpt bnyk hadiah... hehehe

    ReplyDelete
  19. Ok yang ni gila jelesssssss... mak blogger pun dah sayang SS..
    Apa pun U mmg awesome lah.. Apa ilmu pengasih U pakai Yang?.. peturun sikit..
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiiiiii! Keji taw guna ilmu pengasih.... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. ilmu halal.. bukan harooommm..
      habislah kang ada Milah junior kang..
      hahaha

      Delete
    3. Milah citer tiptop zaman Zarul menghilangkan diri. Ambik napas,...baca balik entri SS yang dolu-dolu!

      Delete
    4. hahahaha ZF ketinggalan daaah weh dia x kenal Milah..

      Delete
  20. tumpang terharu ahkak dek ada orang yang sayang.....

    ReplyDelete
  21. wowww.. awesome.. touching-maching... :D

    ReplyDelete
  22. waaaaaaaaaaaaa... so jeles...

    ReplyDelete
  23. btw, tahniah ss dapat hadiah dari farrah..

    ReplyDelete
  24. farrah, boleh tahu tak kat mana nak beli sticker travel macam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli di POPULAR, Intan. Tapi kena cari POPULAR yang ada jual barang arts & crafts la. Normally cawangan yang besar.

      Delete
    2. oooowh kat popular.. kena p georgetown le sbb popular besar kat sana..

      Delete
  25. sgt suweet lah cekebon.... daebak lah SS...smpi mak blogger pon kenai & syg... jelessss..hihiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terharu sangat Rin... Harap2 berkekalan... He He He..

      Delete
  26. WAhh bertuahnya SS dapat hadiah dari mak blogger tu...

    ReplyDelete
  27. Comelnya tulisan kak farah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu tulisan budak sekolah tak besau-besau namanya, ekin.

      Delete
    2. Comey sguh lah tulisan...kemas plak tu.....

      Delete
    3. suka tengok tulisan comel2 kak Farrah tuh..

      Delete
    4. memang skali tengok tulisan tu tau dah sapa yang kirim..

      Delete
    5. suka tengok tulisan kak farah ni

      Delete
  28. Cantiknya kad thank you puprle i like hihihi

    ReplyDelete
  29. Sticker travel sesuai sangat dengan.jiwa SS ni

    ReplyDelete
  30. Sticker Travel pemberian kak farah kena dengam jiwa SS...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semestinya Ekin... Sangat dekat dengan jiwa ni... He He He..

      Delete
    2. Pndai kak farah pilih....

      Delete
  31. JElesnya ekin dengan SS ni....

    ReplyDelete
  32. boleh jadi menantu cekebon ni ... ahaks ... jeles gila sih nengok nya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cekebon xda anak laki bujang la..

      Delete
    2. Itulah,..tak de calon nak offer :)

      Delete
    3. hehehe.. pelamin anganku musnah..

      Delete
  33. Suka sangat tengok gifts yang kak Farrah bagi dekat orang. Semua cantik-cantik dan comel :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa janganlah buat akak kembang kempis hidung kat 'Pondok Buruks tapi penuh glamour' SS ni. Insya Allah, ada rezeki akak titip something pada Farah ye :)

      Delete
    2. SS pon banyak cilok idea dari blog Ceketed.. Halal laaa ekkkk! Ha Ha Ha...

      Delete
    3. mana nak jumpa stiker travel.. x penah nampak..

      Delete
  34. huntong laaaa Cekebon pun dah kenal SS haaa.. boleh buat jadi anak angkat gitu...

    Acik Cekebon !! saya nak makan2 gak.. mane boleh SS je dapat makan2.. hahaha..

    ReplyDelete
  35. tulisan bolat2 ni memang sorang tu jeee yang empunya hehehe..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...