Thursday, 11 June 2015

Kanda SS - Stay Strong

Dejavu Kinabalu sekadar hiasan...


Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
that previous messed up touching me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu



Psst : Entry ini ada background music... Berhiburlah... He He He... Terima kasih buat Dinda2 ku semua yang tak jemu merisik khabar dan teman Kanda SS setiap hari di sini... Kanda SS... Stay Strong... He He He... 



- XOXO -

71 comments:

  1. Replies
    1. Dinda kena play guna notebook or pc...

      Delete
    2. pc la ni kanda.. x jalan.. pc opis buruk kot..

      Delete
    3. Cer guna pc boss.. ha ha ha...

      Delete
  2. Replies
    1. he he he... mari laaa kite menjiwang mengarat!

      Delete
  3. Usah sedih di kala pedih
    walau sakit jiwa merintih
    gerakkan kakimu walaupun bertatih
    Nescaya tenang kamu peroleh

    Dari jauh ku panjatkan doa
    Moga dikau beroleh rahmatNya
    tenangkan hati lembutkan jiwa
    agar dikau lebih bahagia


    pergghhh....10minit masa digunakan untuk mengayat....nmpak sangat diriku ini bukan berdarah sastera....hahhaahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak pertama kali ku menyimpan rasa ini
      Sesungguhnya ku tahu
      ku tak mungkin milikimu
      Ku bukan yang sempurna dan bukan sosok idamanmu
      Tapi jiwaku dan ragaku seluas cintaku
      Biarkan aku yang membuktikan
      Biarkan aku yang menunjukkan
      Cintaku adalah perjuangan
      Pertandingan hidup dan matiku
      Ku tak akan henti melakukan
      Sebelum semua kau sadari
      Tak pernah salah ku mencintamu, memujamu
      Asalkan kau lihat hatiku
      Tapi jiwaku dan ragaku seluas cintaku
      Biarkan aku yang membuktikan
      Biarkan aku yang menunjukkan
      Cintaku adalah perjuangan
      Pertandingan hidup dan matiku
      Ku tak akan henti melakukan
      Sebelum semua kau sadari
      Tak pernah salah ku mencintamu, memujamu
      Asalkan kau lihat hatiku


      Nampak tak??? Nampakkk??? Kanda amik masa berhari2 nak mengarang sampai mampos karang di laut... kah kah kah...

      Delete
    2. perrghh....kalau sy pjg cenggitu mau setahun.....hahhahahahhaa


      sastera betul kanda nihhh...leh karang dilautan....hhahahahahahah

      Delete
    3. karang di lautan ok! sotong2 semua ke tepi! keh keh keh...

      Delete
    4. karang dilautan boleh wat kari x??? dah lama x mengari nih...sotong leh wat goreng celup tepung....adehhhhh....lapar2 cenggini...semua benda nk kaitkan dengan makanan...hahhahahahahahahahahaha

      Delete
    5. mak oiii propaaaa sangat! tah2 dah mencekik nasi lemak pagi tadi!

      Delete
    6. mana ada nasik lemak.....megi goreng dan burger mesia jerr....erkkkk...terkantoi sudah...kah kah kah

      Delete
    7. Tiba2 saya jadi ringan dan tak jejak bumi baca gurindam jiwa SS & Sis D ahaks ;)

      Delete
    8. Farrah...nk jd ringan jugak laaa..asik berat jer nihh...jeless hhaahaah

      Delete
    9. tak mampu nak mencelah dengan kata2.. hanya mampu membaca jer.. hehehe..

      Delete
  4. kanda oh kanda kenapa ni.. hati masih belum terubat lagi ke kanda? xmau share ngan dinda ke.. lama x chatting ngan kanda.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dinda rindu ke? keh keh keh...

      Delete
    2. psstt...ada org mencarik2 bayang SS...heheeeheh

      Delete
    3. gila bayang laaa nih ek? keh keh keh...

      Delete
    4. kah kah kah....sapekah??? bayang2 mne nak muncul time memalam kan...bayang dari lampu minyak tanah jer la yg ada....

      Delete
    5. Saya baru nak datang bawa rombongan rindu someone kat SS. Tapi Sis D dah mendahului. SS, ada someone rindu bangat sama loe!

      Delete
    6. nampaknya ramai yang merindui SS..

      Delete
  5. Err..dindaku aje ke? bunda ku tarak ke? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah laaaaa... Hampir terlupa kanda pada bunda.. keh keh keh...

      Delete
  6. oh...berkanda dinda pulak si SS ini, akak teringat Kaseh Gold Kekanda Adinda pula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaseh Gold Kekanda Adinda tu mende alah pulakkk? Ha Ha Ha...

      Delete
  7. Assalamualaikum adik ahkak tersayang.... fuh sakan ayat power gaban sungguh... Kalau masuk pertandingan mendeklamasikan sajak memang menang sokmo beb.... lagu semua jiwang karat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Kakak ku sayang.... Sekali sekala nak menjiwang katanya... ha ha ha ha ha....

      Delete
  8. salam. hee ni kanda SS dah datang., matikla

    psst. chantek gunung kinabalu dgn menghijau dan membiru menusuk kalbu gituu., huhu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Memang lawo wakkk... Ciptaan tuhan semua lawo... Sejuk je mata memandang... ha ha ha...

      Delete
  9. SS kat hospital lagi ke? Be strong babeh ♡

    ReplyDelete
  10. adakah ini lagu atau karya puitis kakak macho ku ? huhuhu.. mesti guna pc ke ?
    huurm.. dapat dengar lagu playlist je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kan x pernah dengar kot??!

      Delete
    2. kalau tak pernah dengar call kak Sal, boleh tolong nyanyi dengan senang hati.haha

      Delete
  11. tu laaaa.. SS da makan menyepi.. suram je timeline fesbuk itew..
    xde gambar pun kat ig.. huuuuuurm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fesbuk SS dah deactivated kan,...

      Delete
    2. dah masuk balik dah gambar kat IG tu... tapi bukan gambar travel.. just photography biasa... boring laaa asik2 citer travel je... nak muntah!

      Delete
    3. dah deactivated ke fesbuk SS?

      Delete
    4. dah! malas nak berfb buat masa ni...

      Delete
    5. patut la xde nampak status SS kat fb

      Delete
  12. Kanda SS, dinda datang bawak si kapok nak goreng background music. Apakan daya, kudrat dinda sebatas di kaki gunung sahaja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhhh kalu dapat goreng lagu ni memang terbaik laaaa!!!

      Delete
  13. Jiwang tiba2 Cikna t'feeling plak....;-/

    ReplyDelete
    Replies
    1. mari laa kite sesama feeling... he he he...

      Delete
  14. online guna anset..xdgr la lagunya

    ReplyDelete
  15. suka lagu ni..memang touching!

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh meleleh ayaq mataa ni... macam kupas bawang! kah kah kah...

      Delete
  16. tak ada dengar lagi pun kanda SS ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. dinda masuk tablet saja xde dengar apa2 bnyi taip keyboard ni

      Delete
  17. saya selalu fikir , pada usia level ini , org lain sudah bahagia bersama keluarga . melihat anak2 membesar jadi remaja tapi saya masih merintih ttg cinta . rupanya ada geng ... ku tak sendirian rupanya ... heheheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. if you need me... You can contact me personel wahai cik vee...

      Delete
  18. asalamualaikum ss...selamat berpuasa
    :-))

    Macamana kesihatan ss...arap2 bertambah sihat....amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm... agak teruk skit lately... harap2 x apa2... thanks kak yan!

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...