Friday, 5 June 2015

Kembara South Korea - Kemuncak Cinta Namsan

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Setelah melabohkan punggung...

Diri beratur hampir 40 minit...

Akhirnyaaaaaa...

Dapat jugak aku naik Cable Car... Huh!
* Urut2 bontot sengal... He He He...

Dah masuk dalam Cable Car tu...

Silalah relakan diri menjadi sandwich... Kah Kah Kah...

Orang memang ramai nak naik Namsan waktu malam begini...

Inilah pengalaman pertama aku naik Cable Car waktu malam...

Memang priceless experience naik Cable Car memalam gini!

Kak Nam feeling Boys Over Flower habissss! Kah Kah Kah....

Dok tercari2 jugak dalam cable car tu kot masih ada lagi tulisan untuk Lee Min Ho seperti dalam Boys Over Flower...

Tapi....

Harammmmm takkkkkk deeeeeee!

Kalu ada... Boleh jugak Kak Nam mengkunun dengan orang kampung! Ha Ha Ha...

View diwaktu malam penuh dengan limpahan cahaya...

Sesampai aje aku kat Namsan... Kena daki tangga tinggi u'ouls... Tapi view malam memang awesome! Sejuk gilerrrrr!

Dah sampai atas...

Aku pun... 

Wahhhhhhhhh! Wahhhhhhhhhh! Wahhhhhhhh!

Membukitnya padlock!!!!!!

Siap bertukar warna... Wahhhhhh! Kak Nam kejakonan! Keh Keh Keh...

Begitu rakus sekali orang menyemai cinta kannn... Gigih u'ouls... Mangga solex beso bapak pon ada... Ha Ha Ha... Kalu putus cinta.. Memang gigih gigil laa ko nak mencari balik kannnn... Keh Keh Keh...

Posing dah ensem... Tapi... Tali kasut tu tak ensem...Hishhhhhsssss! Spoil betul! Jay Emm janji nak  ajor ikat tali kasut... Bilaaaaaa????? Bilaaaaaaaaaaa? One fine day????? Bilaaaaaaa? He He He...

Tu diaaaa... Lagi.. Selambakkkkk!

Nasib baik mangga besi... Kalu buah mangga dah lama masuk dalam perut aku... He He He...

Kak Nam dan padlock...

Dikejauhan... Aku rindu pada mu... Sapa???? Ha Ha Ha...

Padlock kaler pink... Cer tanya Jay Emm... Pad Lock dia yang mana satu? He He He...

Mari kita buat analisis orang yang menggantungkan pad lock di sini...

Macam2 giler ada kat sini...

Lily and Julie???? Wahhhh! Sahabat sejati may be... He He He...

Perghhhhh! Panjang giler padlock dia... Cinta sampai mampos katanya... Kah Kah Kah....

'Azam Love Entot' katanya... Kah Kah Kah... Macam nak mampos aku gelak! Dah la nama awek dia Entot... Siap pakai paper tape untuk balut orang lain punya padlock then letak nama sendiri pulakkkk! Hadoilahhhh... Cinta miskin gilerrrrr! Ha Ha Ha...

Ini lagi miskin papa kedana.. Orang lain pakai padlock... Dia pakai casing... Siap lukis gambo dua ekor babi lagi! Adeiii... Mesti pasangan ni cinta giler babi! Kah Kah Kah...

Padlock ni lagi tak senonoh... Siap cat lagi padlock tu... Hadoi...Cinta Murahan... He He He..

Layan view kat sini pulak...

Namsan Seoul Tower...

Cahaya cinta...

View sekitar... Luas jugak tempat ni...

Sini lagi..

Kat sini ada souvenir shop... Memula aku tak nak beli pen ni... Tapi HH paksa suruh beli sebab takut aku regret...

Setiap kali aku beli barang... Aku just pilih apa yang aku nak... Dan HH yang akan pergi bayar... Sebab... Aku malas mengira! Nombor banyak2 nanti aku pening! Macamana aku tak reti simpul tali kasut... Macam tu juga aku benci matematik... Aku malas! Susah tak ada kawan macam aku ni? Susah? Susah jangan kawan! He He He...

Sebelum balik...

Aku dan HH sempat lepak2...

Ingat nak minum air kat mesin...

Tetiba rasa malas plak...

Sebab malas nak turun...

Jadi...

Si HH just beli churos...

Kami makan sama2...

Masa tengah lepak...

Aku tengok je muka HH...

Aku betul2 nampak dia happy sangat...

Dia pulak yang lebih over dari aku...

Dah lah over... Hilang pedoman pulak! Ha Ha Ha....

Padahal masa awal2 plan ke Koya...

Dia lah orang yang mati2 tak mahu ke Koya ni... Keh Keh Keh..

Apa2 pon...

Aku rasa puas bila tengok dia happy....

Dia dapat apa yang dia nak...

Dia dapat apa yang dia suka...

Semampu mungkin aku cuba realisasikan apa yang dia mahu...

Cuma part tak dapat pakai baju hanbok tu je yang belum kesampaian aku nak tunaikan...

Insyallah.. Mungkin itu satu alasan untuk aku plan nak terjah bumi kimchi ni lagi pada masa akan datang...

Aku plan nak turun kat Busan... Ke Daegu... Dan drive sendiri di Jeju...

Dah alang2 kena buat International Driving License untuk setahun... Apa kata terjah New Zealand sekali? Ha Ha Ha...

Bab berangan nombor satuuuuuu ye Kak Nam!

Tak kisah lah! Berangan kannnn freeeee... He He He....

Tapi..............................

Soalnyaaaaaa....................

Bila?

Entah!

Aku masih belum ada tarikh...

Kalu nak ikut Jay Emm boleh tak? Ha Ha Ha...



*** Sticky Notes untuk HH ***

HH...

Terima kasih sebab temankan aku kembali jejak di bumi kimchi ini setelah 10 tahun berlalu...

Aku dah cuba buat sehabis baik untuk trip ini...

Alhamdulilah... Kita tak sesat teruk sepanjang kat sini...

Lagi pun... Aku dah janji...

Kau tak akan sesat... Sebab... Aku akan cari kau sampai jumpa!

Dan paling penting...

Aku dah tebus segala salah aku masa trip Hong Kong yang lalu...

Perlahan-lahan...

Aku tambah setiap yang kurang...

Perlahan-lahan...

Aku perbaiki sikap buruk aku...

Aku hanya manusia biasa...

Lebih baik jadi bekas orang jahat... Dari jadi bekas orang baik... Tak gitu???

Terima kasih HH... Kerana kau tak hilang...

Terima kasih HH... Kerana kau tak hilang...

Terima kasih HH... Kerana kau tak hilang...

Nampak tak? Tiga kali aku ulang!

Untuk kau HH... Love you till jannah!

* Kak Nam kesat airmata... Keyboard Kak Nam banjir....


Dah puas melepak... Marilah kita gerak balik... Ramai yang beratur untuk turun... Bertabahlah membusuk dan melabohkan punggung masam! He He He...

Menapak menuju ke subway...

Subway paling hampir adalah Myeong-dong Station Exit 4...

Malam ini malam terakhir kami di Seoul, Koya...

Rasa berat aje kaki ini melangkah balik ke Guest House...

The best is...

Malam tu kami layan Drama Boys Over Flower kat tv...

HH memang giler betul tengok citer tu... Ha Ha Ha...

Kita bersambung pada hari esok...

Esok kami sempat terjah ke satu lokasi attraction sebelum gerak ke Airport...


BERSAMBUNG!

67 comments:

  1. Huh... So touching... Tetiba hati aku rasa "ngilu".... Pedih... Mata masuk habuk!!

    ReplyDelete
  2. Awat tak habaq.. Kalau x aku bwk marker pen conteng 사랑해

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku nak conteng 그댄 boleh? Keh Keh Keh...

      Delete
  3. Fefiling tulisan min ho 사랑해 tapi aku dh ske kim soo hyun.. Acaner?? Mmg nk p lagi cari kim soo hyun lak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolongggggggggggggggggggggg laaaaaaa... Enough!!!! Cukup! Ha Ha Ha...

      Delete
  4. Part pad lock tu ada sikit lawak la... Mungkin jimat kot... Sbb harga pad lock kat situ krw10k... Aku p serbey.. Ada niat la tu nak beli tulis 사랑해 min ho opss tukar... Kim soo hyun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kata ko tulis Park Joo Bor... Kah Kah Kah...

      Delete
  5. Kot mahl sgt harga padlock tu, kita bawak siap2 dari malaysia je lah... aka kampung ... heheee

    ReplyDelete
  6. patut SS ngan HH pun buat padlock sekali lah taruk kat Namsan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS carik padlock Jay Emm tak jumpa... kalu x boleh ikat sekali... jadi trilogi cinta tiga segi... kah kah kah...

      Delete
    2. Bahaya SS cinta tiga segi ni. Salah seorang kena berkorban... Hihihi

      Delete
    3. SS...3segi tu dh biasa..wat 4segi plak laa..bru rare...hahahahaha

      Delete
    4. siap bersegi2 lagi.. hehehe layan jelah..

      Delete
  7. Banyak betul mangga kat situ yer.. Tapi tak aci la letak tape kat mangga orang lain.. Hahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa namanya... Cinta jimat! Duit simpan buat belanja kawin dari beli mangga sebijik! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. hahaha..jimat cermat amalan mulia

      Delete
  8. kak nam menyopping apa di Koya?

    ReplyDelete
  9. budaya korea ( padlock tu ) dah sampai ke malaysia....dibuatnya tempat gantung mangga di bukit bendera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa ye ke... Karut marut je semua tu....

      Delete
    2. Jauhnyee diorg gntung mangga tu kak...sy hari2 gntung mgga kat grill dan gate umah sy..hahahahahaah...makin dekat dihati...

      Delete
    3. dah jadi ikutan plak kan.. tu laa yang terbaru ada dengar diaorang buat kat bukit bendera.. lama tak ke sana..

      Delete
    4. kan Deanna, hari2 gantung kat gate umah.. nak lagi cantik, spray cat warna-warni.. hehehe..

      Delete
    5. betul sal padlock tu.. penuh dah kat pagar2.. menyampah ja tgk melayu, terhegeh2 beli tulis nama pak we mak we.. ee tolonglah ajaran apa tu..

      Delete
    6. Suida...org kita suka ikut benda yg cenggini...yg dapat pahala xnak plak jadi ikutan kan...

      Delete
    7. alahh.. kalau kita buat tanpa ada niat apa2 xpa x...hihi suka2 ja...

      Delete
    8. kontena dah pasang niat laaa tuh!

      Delete
    9. hheheh betol2.. kat bukit bendera da penuh dah.. menunjukkan orang mesia suka tangkap cintun gak..

      Delete
  10. Ini kali pertama saya baca dan tengok blogger pergi Namsan masa waktu malam. Thanks for sharing the beautiful night view, kak SS :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Ada kot bloger lain datang malam... May be Farah terlepas pandang...

      Delete
    2. walau ada berjuta blog travel, blog SS dan JM saja yang kami nampak.cewah!

      Delete
    3. ada a few tapi xde la yang tulis Namsan ni lawa at night..
      ada yang cakap so so n kasi advice mai siang.. but preference kita lelain..
      siang n malam sama je.. malam cem romentik..

      Delete
  11. Ss akak nak tanya sikit..

    Bila akak komen kat blog ss pasti ada KOMEN ANDA AKAN DIPAPAR SELEPAS PERSETUJUAN PENULIS..lebih kurang gitu lah ayat dia..

    Leh ajar akak tak macamana nak buat macam tu kat blog akak...

    KOMEN NIE TAK PAYAH SS PAPARKAN. :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala SS dah paparkan akak.. hehe

      Delete
    2. Maaf kak yan... Terapprove komen kak yan... Caranya... Pegi kat SETTINGS > POSTS AND COMMENTS > COMMENT MODERATION > ALWAYS....

      Delete
    3. ooo bagus2 paparkan. saya pon xtahu..hihi

      Delete
    4. daaaaa paparkan hehehe.. xpe Kak Yan.. jadi rujukan orang lain..
      elok la kita tapis komen2 yg masuk.. kang ada anon meroyan lak tetiba
      hehehe..

      Delete
  12. Gigih kak nam que...kegigihan anda kebanggaan kami...Hahahah

    ReplyDelete
  13. Tali kasut kak nam dh mcm mee sanggul...mesti tersangkut di skala 3 kan hahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mee sanggul leh makan lagi.. tali kasut boleh tengok jelah.. nampak sangat SS tak reti ikat tali kasut.. hehehe..

      Delete
    2. aduiii sakit perut baca komen si kari ni taw! kah kah kah... apa ke mee sanggul plak peginyaaaaaa??!! adeiiiii senak!!!!

      Delete
  14. Kalau SS dn HH letak padlock situ mesti leh fefeling lagu ramlah ram....kau kunci cintaku...lalalalalala...hahahaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau macam tu kena nyanyi dulu laa lagu kau kunci cintaku sebelum letak padlock kat situ.. hahaha..

      Delete
    2. heheheh...kena test suara dulu....takut hujan pastu hahahah

      Delete
    3. Kau kunci cinta ku dalam jamban mu... keh kah kah...

      Delete
    4. alamakkk...dalam jmban kaaa??? aduiiii hahahhaha

      Delete
  15. cantik laa view dia waktu malam.. siap ada lampu warna warni gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malam lagi unik laa... Rasanya kalu siang may be boleh expore lebih...

      Delete
  16. waktu malam lg cantik...mcm2 colour ada...perghh peminat tegar BOF...x tau pulak ada tulisan tuk LMH kt dinding cable car..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Namsan tu sejuk giler waktu malam... Teringat gak laa citer BOF tu... Feeling tak hengat! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. die hard fan BOF ni.. dalam hati ada taman..

      Delete
  17. bak kata Kak D, kegigihan anda kebanggaan kami.. sebab SS gigih beratur nak naik cable car, dapatlah kmi tumpang tgk view yg cantik dimlm hari tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan sebab nak gigih sangat... Tapi masa tak ada... Al-maklum traveler miskin macam SS ni... Mana ada cuti yg lama... Orang pegi Koya a week... SS berapa hari aje... So semua kena compress giler2... Itu pasal laaa pegi namsan malam... sedih kannn... ha ha ha....

      Delete
    2. kami lagi teruk...lom pernah merasa travel kt koya....hahahahhaha...tumpang tgk gmbr dr kengkawan mcm SS dan JM je laaa.....leh berangan hahahah

      Delete
    3. one fine day ye kari... dah sampai jangan x balik plak! ha ha ha...

      Delete
    4. one fine day insyallah.. mari kita menabung =)

      Delete
  18. part HH hilang pedoman tu lawak la SS.. padahal HH yang tak briya nak pi Koya..
    hakhak gelak sama HH.. miahaha..

    macam sayu kan Namsan Tower tu at night.. menarik pun ya jugak at night..
    ni camera mahal SS guna bleh la shoot gmbr lelawa at night.. usung NEX3 CT naik Namsan at night hakhak.. tangkap selfi pun tak lepaih..


    oooooooh gopro.. bilalah dikau mampu ku tawan..

    ReplyDelete
  19. yg menempel2 kat paddlock orang lain tu kretip la SS hehehe..
    bagus sbb diorang berjimat cermat.. miahahaha..

    ReplyDelete
  20. byk gila padlock tu .memang sah menara cinta ... byk gak jenis cinta kat aas tu kan ... hehehee

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...