Wednesday, 3 June 2015

Kembara South Korea - Nasi Goreng Cinta

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Now... Masanya nak hentak perut kasi penuh...

Seperti yang aku janjikan pada HH...

Aku nak bawak dia pegi makan!

Makan kat mana?

Kat Yoogane... Yeahhhhhhh!

Nak menuju Yoogane ni sangat senang!

Tak susah pon!

Tak akan sesat punya!

Mari aku ulang tayang balik gambar Meong-dong Subway Exit 6 ni...

Sebelah Meong-dong Subway Exit 6 ni... Ada hotel ini.... Terus aje... Menuju ke Meong-dong Shopping Street..

Kita akan nampak landmark ini... Jalan skit tak sampai 50 meter ada simpang empat pertama... Perhatikan bangunan oren depan tu... Nama kedai tu Clue... Nanti belok kiri...

Mari aku zoom skit dari arah sini... Nampak tu bangunan oren kedai Clue tu... So... Nanti just terus aje.. Yoogane tu deret dengan kedai Clue tu...

Sepanjang jalan nak ke Yooganee tu...

Sekali lagi HH hilang pedoman...

Dengan tak semena2... 

Dia boleh ajak aku mencekik sotong bakar kat gerai tepi jalan...

Ya! Allahhhhhhhhhh!

Tolong laa HH!

Aku ni dah pasang angan2 nak pakai baju running man size S...

Dia lagi nak pam2 badan aku ke size XL...

Kalu dia boleh habiskan tak pe jugak...

Nanti dia makan seketul dua aje...

Aku yang kena kasi perhabis sepolestrin!

Tak ke dah macam tong sampah bergerak dia buat aku nih??????

Ohhhh! Tidakkkkkk!

Kat situ jugak aku bertempek!

Aku kata kat dia "Weiiiiii! Kita ni kan nak pegi makan kat Yoogane nihhhhh! Ko kan nak makan nasi goreng seafood... Melambak sotong ada dalam tu... Ko nak sotong apa lagi! Makan kat Yoogane ni pon belum tentu boleh habis!"...

Dia jawap "Ehhhhh! Alamakkkk aku lupaaaaaaa!"...
* Sambil sengih2 sotong tayang gigi...

Nampak takkkk betapa hilangnya pedoman HH saat ini!

Dah laaa hilang pedoman... Tamak pulakkkkkk!

Nampak itu nakkk! Nampak ini nakkkk! Semua dia nakkkk!

Geram betul aku nengok dia..

Kecik beso... Kecik beso... Rasa nak kebabommmmm aje aku pandang dia! Haishhhhhh!

Kalu u'ouls nak cari Yoogane tu...

Tengkuk tuuuu...Tengkuk u'ouls tu kasi dongak ke atas...

Sebab...

Restaurant Yoogane tu berada di Tingkat 2... Sebaris dengan Kedai Clue tadi...

Haaa... Nampak tak tu? Dah sampai pon Yoogane... Tak susah pon nak cari... Logo bapak ayam merah kuning Selangor tu.. Keh Keh Keh...

Sila take note ehhh info Yoogane ni... Atau info lanjut boleh refer SINI...

Tangga ye u'ouls... He He He...

Sesampai aje aku kat Yoogane ni...

Wahhhhh! Tak ada orang... Hanya kami aje...

Buat lah Yoogane ni macam harta bapak sendiri punya.. Ha Ha Ha...

So... Dapat laa layanan best skit...

Dorang tengok muka kami pon...

Dorang dah tahu menu apa yang kami nak order sambil tanya kami "Seafood fried rice?"...

Terror tak? Macam nujum kan dorang ni?

Nujum Belalang Koya! Ha Ha Ha...

Aku duduk kat port tepi tingkap ni.... Best plak view kat sini...

Sila laa buat2 tengok menu... He He He...

Harga Seafood Fried Rice adalah KR 6,000.00 untuk seorang...

Tak boleh order untuk sorang...

Kena berdua...

So... Total kami makan adalah KR12,000.00...

Ada air sejuk disediakan...

The best is...

Masa bahan dah letak atas pan...

Aku ingat kena masak sendiri...

Tetiba sorang oppa datang...

Dia kata dia akan tolong serve kan...

Kita just duduk releks je...

Wahhhhhhhhhhh!

Bukan sorang je layan kami....

Tapi....

Sampai dua orang oppa masakkan kami Fried Rice Seafood tu... Ko hado???? Ha Ha Ha...

Terasa macam berada dalam Drama Koya plak!

Kak Nam feeling perasan habissssssss!

Terngiang2 lagu '가슴이 어떻게 됐나봐' di cuping telinga ini... Ha Ha Ha...

Haaa... Nampakkk? Nampakkkk??? Chef Quat Tu Mis bukan nama sebenar... Ha Ha Ha... Gitu cara nak masaknya yeee puan2 sekelian... Letak butter dulu... He He He...

Tu diaaaaa.... Chef Quat Go Reng juga bukan nama sebenar... Hensem? He He He...

Maka terhasillah Nasi Goreng Cinta... Siap bentukkan love gitu kann.. So... Kami makan beradab dengan hati yang love love jugak... Ha Ha Ha...

Mari Kak Nam rasmi kan... Ha Ha Ha... Nampak tak? Betapa Kak Nam kecik comel kacak jelita je... Pan tu yang beso bagak.... Ha Ha Ha...

Sekitar Yoogane...

Nampak portion Nasi Goreng Cinta tu macam sikit kan... Tapi pada kami banyak... So... Mintak dorang tapaukan... Nanti kat hotel boleh sambung makan! Tupperware yang dia beri pon cantik dan boleh terus masuk microwave... Hu Hu Hu...

Seusai makan...

Jom!

Ke lokasi terakhir kami malam ni...

Ke manakah kami akan menyemai cinta? Ha Ha Ha....



BERSAMBUNG...

117 comments:

  1. untungla oppa kacak tolong goreng Nasik bentuk love lagi...kalau goreng sendiri, memang lambakkan je kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu goreng sendiri... Jadi Bukit Namsan! Ha Ha Ha..

      Delete
  2. hehehheeh....bentuk LOVE tu utk JM eh....oh em gee...JM kuat perasan!!!

    ReplyDelete
  3. Patut laa letak nama nasi goreng cinta.. rupanya diaorang buat bentuk love nasi goreng tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Lagi sesuai untuk orang bercinta...

      Delete
    2. betul tu SS.. kalau yang tengah honeymoon ke boleh laa makan nasi goreng cinta ni.. memang sesuai..

      Delete
    3. terasa x perasaan cinta tu SS?? hehehe

      Delete
    4. mesti laa terasa cinta tu kan SS.. yelah si Chef Quat Tu Mis ngan si Chef Quat Go Reng yang buatkan nasi tu.. hihihi..

      Delete
    5. takut rasa cinta berbelah bagi jer lepas tuhhh hahahhahaha

      Delete
  4. ya laa, nampak macam skit je kan.. tak sangka banyak plak tu.. dapat jugak tapau bawak balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai hotel kami makan lagi... Tinggal panaskan aje...

      Delete
    2. ok laa boleh letak dalam mikrowave ja untuk panaskan..

      Delete
  5. aha...rupanya byk cangna kedai yoogane ni..hari tu JM pegi ground floor..lokasi jika berdiri depan kedai Lyod tu gerak arah ke kanan kedai sebelah GS25...harga 5,000 won..portion sikit dan baolhe habis utk 2 orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yoogane yang SS pegi ni.. Portion dia banyak gilerss... Mmg tak habis makan...

      Delete
    2. sedap x SS?? ada rasa mcm nasi goreng USA x?? hihihih

      Delete
    3. cer tanya Jay Emm... keh keh keh...

      Delete
  6. x ada side dish..sayur mayur, kubis salad yg sedap tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam nasi goreng tu pon dah banyak tu semua... Tak perlu side dish lg dah....

      Delete
    2. ooooo...dia dh lmbak semua dlm tu ehhh...tinggal ngap jerrrr la kan

      Delete
  7. nasi goreng cinta.. hehe.. dapat x number telefon oppa goreng nasi tu.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu ada tu... No phone... Try dial.. ha ha ha...

      Delete
    2. yang tu nak watpa.. klu depa tokey xpa gak.. haahaa

      Delete
  8. last trip on April 2015...kawan x nak masuk makan kat sini...sedih!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe... Kalu pegi dgn SS.. SS bawak eh.. He He He...

      Delete
    2. was2?? len kali suh dia guna produk zaiton...tanpa was2....hahhahahahaha

      tp kalau dh was2 better tak yah hihihih

      Delete
  9. style masak kan depan customer tu.. saja kan nak tunjuk skill terpendam dpn kak nam.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat kak nam merembessssss! Kah Kah Kah....

      Delete
    2. kalau Lee Min Ho masak, kak nam xmakan apa nasi tu sebab dah kenyang.. haha..

      Delete
    3. Kalu Lee Min Ho... SS ajak main suap2.. Comolot... Opsss...

      Delete
    4. kalau Lee Min Ho yg masak..x de selera mkn..rasa kenyang je

      Delete
    5. comolot???? oooo emmmm Ggggg....hahahahah

      Delete
  10. terpesona dgn nasi goreng cinta tu SS..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa dia pon sedap Kak Noor... Bahan pon fresh...

      Delete
  11. Wahh...mesti sedap nasi goreng cinta tu sbb dua org oppa yg serve...ahahha...Quat Tu Mis katanya..tapi ikut je ke keje nya hahah...Quat Go Reng tu hemsem....opsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua2 pandai masak... Tapi memang ada style dorang masak tu...

      Delete
  12. Gigih tau...buat bentuk LOVE..siapa punya keje tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si Quat Go Reng yang bentukkan LOVE tu... He He He...

      Delete
    2. si Quat Go Reng yang bentuk LOVE tu...ohh...so sweet...dah le hensem...hati romantik sgt..itu sbb JM suka lelaki korea..oh em gee

      Delete
    3. SS doakan Jay Emm jumpa jodoh korean yang romantik...

      Delete
    4. pastikan yang tak wat pembedahan plastik.. HAHAHAHAA

      Delete
    5. Tak tahu nak cakap pe laaa... Senyum je laa kat Jay Emm... Sambil garu2 hati sendiri...

      Delete
    6. kah kah kah...Suida!!!! i ni verangan setinggi gunung kinabali...bukit broga belum tentu leh tawan heee

      Delete
    7. Gunung Kinabali tu kat mana Jay Emm?

      Delete
    8. alamak!..ishh keyboard nih...buat hal lagi kih kih kih..dh salah x nk ngaku kan

      Delete
    9. patut lerr keyboard merajuk..JM asyik salahkan dia ja.. hehe

      Delete
    10. kinabali mungkin ada kat sarawak...adik beradik kinabalu hahahahhaha

      Delete
    11. hehehe abis laa kak JM jadi bahan..

      Delete
    12. Ade kat bali kot...kina kt bali...

      Delete
  13. kebetulan sama dgn entry kaknoor hari ni nasi goreng jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer bentukkan LOVE.. ha ha ha..

      Delete
    2. boleh laa kak noor buat nasi goreng kambing love plak.. :)

      Delete
  14. :-)) asalamualaikum ss....terus kenyang tengok oppa masak nasi goreng...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Kak Yan... Nanti masak sendiri ek kat umah... ha ha ha...

      Delete
  15. mesti rasa sedap terlebih sebab oppa hensem masakkan.. hikhikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sotong tetap sotong... sotong tak boleh jadi ayam... hi hi hi...

      Delete
  16. Wuuuu hensemnyaaaa chef :D Hahahaha

    ReplyDelete
  17. Garang nya.. Tak pasal2 kena tempek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah aku memang garang... Menyesal tak?

      Delete
    2. oh garang rupanya kak nam..

      Delete
    3. Dah laa garang... Kaki buli pulak... Sila laa menyesallllllll!!!!!!!

      Delete
    4. SS ni garang? JM tahu ubatnya

      Delete
    5. Hihihi... Kasi menang dulu... Tengok camne nak balas balik...

      Delete
    6. waktu SS tdo JM akan baca kan beberapa ayat surah yusuf hembus ke telinga perlahan2 :-)

      Delete
    7. Pastu bangun tido... Makan kurma Yusoff Taiyub dengan kopi senyum... Jay Emm buat kannnn! :-)

      Delete
    8. kalau yang tu tunggu bulan puasa nanti ye

      Delete
    9. hahaha nak dekat puasa keluar plak kurma Yusoff Taiyub nih.. hehehe..

      Delete
    10. bila bangun kurma yusoof dah bis...tggal manisnya kurma itu hahahhahahaa

      Delete
    11. eh, i dah beli korma tayub tu semalam.. hehe.. almaklumlah, kilang dekat ja.. :-)

      Delete
    12. Suida...sila sedekah kan ktorang korma tu jugak...sempena ramdhan nanti hahahhaha

      Delete
  18. macam tu rupanya nasi goreng cinta.. hahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasni boleh masakkan untuk suben.. ha ha ha...

      Delete
    2. masak untuk suben? hahaha komen cari pasal.. larikkk..

      Delete
  19. cumeeeeyyyy sangat tu nasi goreng cintanya... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang makan tu comey tak? Ha ha ha..

      Delete
    2. yg mkn tu macho+comel=chomel!!

      Delete
    3. rin.. SS x de duit kecik nak kasi... he he he....

      Delete
  20. Ramai juga Malaysians yang makan kat sini. Rasanya macam dah baca pasal restaurant ni dekat beberapa blog lain.

    ReplyDelete
  21. korea dengan benda comey mcm ni susah nak dipisahkan....lunch box diorang lagi meriah kan!

    ReplyDelete
  22. Terus tanya seafood fried rice...dh byk untung dari mesian customer tu. Ko x borak dgn oppa ka manatau depa dh reti ckp melayu 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu pandai cakap melayu... Hari ni jugak aku belikan dia samping dengan songkok ajak kawin... kah kah kah....

      Delete
  23. komen dulu baru baca....hahhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingat kari.. ingat.... kite bukan komen... kite komain lagi... kah kah kah...

      Delete
    2. opppss....terlupa sudaaaaa....komain yerrr hahahahhahaha

      Delete
  24. kalau tgk dlam gambar kuali tu mcm sikit jerrr nasik tuhh...tapi bila SS pegang senduk baru nampak sekuali nasik nyerrr.....banyak tuhhhhh...berbaloi...siapp leh wat tapauuuu....hehhehehehe

    ReplyDelete
  25. Sonok tgk oppa tu menggoreng kan...mesti dia pon rasa mcm artis..coz semua org pandang dia....kontrol ensem hihihihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kembang kempis lobang idung oppa...

      Delete
    2. Bhya kalau kembang kempis tuuu...takut nasik ke lain lak pegi nya hahahaha

      Delete
    3. Msuk exhaustfan oppa....hahhaha

      Delete
  26. unik nye nama chef tu...hahahahaha....Quat Tu Mis...Quat Go Reng.... hahahah.....guling2 baca..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishhhh2... jangan guling... goreng x pe... hi hi hi...

      Delete
  27. nk jugk nasik goreng seafood!!! ^-^

    ReplyDelete
  28. Amboi, siap bentuk love lagi! Special customer betul ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS suggest pegi branch yg ni Sebab x ramai dan view lebih baik!

      Delete
  29. tengok chef hensem masak nasi goreng cinta sambil layan lagu-lagu Korea kat sini..saranghae..

    org Koya suka sangat dgn simbol love ni..hee..

    ReplyDelete
  30. murah jugak eh...sally masa kat myeongdong mmg melantak street food...dari satu kedai ke satu kedai...org lain dok borong kosmetik...sally dok simpan makanan dalam pipi... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung laaa boleh simpan makan dalam pipi... ha ha ha...

      Delete
  31. Pnya beso kuali tu.... nmpk SS halus aje...

    ReplyDelete
  32. huntonglaaa ada oppa tolong masakkan nasi.. lagi berselera makan yeee..
    tapi oppa macam harabuji je.. tua =P

    ReplyDelete
  33. dari pandangan saya , banyak tu portion nasi goreng . nasib baik x mkn habis . klu x cita saiz s melebur ... heheheee ... byk gak org berjual di sepanjang jln tu . haruslah hh lupa daratan sekejap ... org korea mmg good looking lah . mkn sbb pandai berfashion kot .

    ReplyDelete
  34. dia ingat SS tu kakak macho yang buat LOVE tu...

    ReplyDelete
  35. untungnya SS oppa to long buatksn nasi goreng cinta bentuk LOVE tu

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...