Tuesday, 30 June 2015

Sahabat Dunia Maya Ku Puan Kari

Nampak tak tajuk kat atas tu...

Ada tak macam tajuk ala2 Suami Ku Encik Sotong ke Suami Aku Ustaz ke Bini-bini Ku Gangster? Keh Keh Keh...

Actually...

Aku nak ucapkan berbanyak banyak banyak juta juta jutaan terima kasih pada sahabat baik kesayangan aku di alam maya yang sorang ni... 

Sape lagi kalu bukan Deanna Morni a.k.a DM a.k.a Kari...

Dia lah yang ku panggil Kari as panggilan manja... He He He...

Harap2 Kari tak melenting aku panggil dia Kari...

Aku panggil dia Kari sebab dia suka makan kari...

Kalu boleh hari2 pon kari... Keh Keh Keh...

Ahad kari... Isnin kari... Ke rabu pon kari.. He He He...

Jangan marah ek Kari.. Nanti kena lelong kat Bazaar Ramadhan... Duduk sebaris dengan bubur lambuk! He He He...

Kari yang aku kenali setakat ni adalah seorang sahabat yang prihatin... Kelakar... Positif...

Aku bukan nak puji lebih... Tapi itu lah hakikat!

Hakikatnya biarlah aku sorang je yang tahu... Kalu nak tahu betul ke tak... Korang kena experience sendiri berkawan dengan dia...

Aku mula kenal si Kari ni dari beberapa blog yang aku baca...

Then...

Dari situ...

Aku try usha2 blog Kari... Boleh terjah blog dia kat SINI...

Memula aku nak jadi silent reader aje kat blog si Kari ni..

Sebab most of the time aku memang suka jadi silent reader...

Aku kan pemalu orangnya... Tapi sekarang serupa tak ada kemaluan laa pulak... Kah Kah Kah...
* Mbak Jambu tersipu2 penyapu...

Tapi...

Untuk blog si Kari ni...

Entry dia yang paling aku tak lupa adalah pasal roti Gardenia untuk di bawa ke kampung dia...

Serius aku pelik dengan entry tu... Dan ada entry2 pasal kampung si Kari ni yang membuatkan aku gatal tangan nak drop komen... He He He...

Sejak dari tu... Aku ikut perkembangan harian si Kari... Dari tak rajin mengkomen tetiba tersenarai top commenter macam sekarang.. Keh Keh Keh...

Actually aku bukan komen pon... Aku komain lagi kat blog dia tu... He He He... 

Meh aku nak share...

Apa yang aku dapat dari si Kari...

Kari kasi aku ni...

Banyak kan souvenir si Kari ni kasi...

Ada cerita kelakar di sebalik hadiah ni...

U'ouls baca laa conversation merepek kat bawah ni... Sakit perut aku! Kah Kah Kah...

My dear DM...

Thanks sebab tak jemu2 temankan SS kat alam maya ni...

Thanks sebab amik berat pasal SS...

Dan thanks untuk segala doa, nasihat, perkongsian dan juga pemberian selama ini...

SS doakan...

Allah murahkan lagi segala sumber rezeki DM dan dipermudahkan dalam segala urusan!

I Lovee uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Kariiiiii!!!! Muahciked! He He He...


Sesuatu yang aku belajar hari ini...

"Sahabat sejati bukanlah mereka yang memiliki banyak persamaan... Tetapi... Mereka yang memiliki pengertian terhadap setiap perbezaan"...




- XOXO -



Record : Blog Schedule Auto Publish
Date : 30/06/2015
Time : 04:30 PM

87 comments:

  1. Replies
    1. boleh laa tahan... ha ha ha...

      Delete
    2. abe MKL dah terima lum barang pos dari JM

      Delete
  2. ohhh...my...tajuk entry.....KARI???? apakah???? jap nak baca...hahhahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Udang galah masak kari... keh keh keh...

      Delete
    2. hahaha sedap tu udang galah masak kari..

      Delete
    3. sedapnyerrrrr kari udang galahhhhh....meleleh air mata huhuhhuhuhuh

      Delete
    4. mcm mba leh meleleh air mata plak

      Delete
    5. sebut je kari mmg dh de org lain...JM pun dh minat kari sejak kenal Deanna...kalau dulu my favourite is SUP!!!

      Delete
    6. Jay Emm... SS pon ske sup taw... Iskksss...

      Delete
    7. ZF...meleleh air mata sbb gumbira...hahahaah

      Delete
    8. Skrg ni asal nampak kari teringat Sis Kari oops, Sis D ;)

      Delete
    9. tengok Kari ingat Sis JM hihihihi

      Delete
  3. alaaaaaa......touching nyer entry nihhhhh....sob sob...lap airmata.....terharu sangat....terima kasih SS coz aggp sy sahabat.....sy pun anggap SS sahabat sy dunia akhirat....hihihihiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tisuuuuu! tisuuuuuu! tisuuuuuu pleaseeeeee!

      Delete
    2. Nk roti tisu plssss....huk huk huk

      Delete
    3. hadoiiii... jangan sebut2 roti tisu tu... i rinduuuuuu! he he he...

      Delete
    4. roti tisu nak makan dengan kari ke deanna? oppss tersebut lagi roti tisu.. sori SS..

      Delete
    5. roti tisu cicah kari pun sedap gak eyda...heheheheheh

      Delete
    6. Nah, saya datang bawa tisu sekotak seorang!

      Delete
  4. kelakar betul citer pasal posmen tuhh....sampai skrg sy rasa nk gelak.....mcm mn boleh jd cenggitu.....aisshhhh....bikin kaget aja....hahahhahaha....masih terngiang2 ditelinga posmen tu cakap "akak ada kat rumah ke?" gulpppp....telan air liur sambil tengok sekeliling....di manakah aku berada....kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadoiiiiii... klakooooooo betul
      laaaaa!!! SS pi korek balik kertas pos laju tu SS gelak guling2... sejak bila SS tuko no phone... ha ha ha...

      Delete
    2. Dh la masa dia kol tu sy tgh serbu opis org...adehh..terus hilang macho serbuan tuhh sbb kaget....kah kah kah

      Delete
    3. terus jadi jambu... he he he...

      Delete
    4. jadi jambu batu....hahahhaha

      Delete
  5. panggilan manja kari??? lagi sy suka...kari dan sy...berpisah tiada.....hahhahahahaahhaha.....

    sebelum terlupa......sy pon sayang mbak jambu jugakkkkkkkkkkkkk.....heheheheheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang lain jangan nak ngada2 nak panggil manja gitew! kah kah kah... lawakkkkkk!!!

      Delete
    2. hahahhahha...kena cubit kangg

      Delete
    3. Saya tak panggil kari sebab tu panggilan eksklusif SS. Saya panggil Sis D? Kan Sis D kan? kan? Kan?

      Delete
    4. isk ceq yang duduk penang ni pun x ada tahap kecintaan pada kari setinggi DM..

      Delete
  6. Adey...tetiba rasa nk makan kari....hikss

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kannn kari... hadoi SS plak dah terliur! iskksss!

      Delete
  7. salam ramadhan, sungguh byk hadiah., tahniah ;p

    ReplyDelete
  8. amboi dapat hadiah lagi...banyak pula tu.siap lemari besau ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum ke tahap almari lagi... keh keh keh...

      Delete
  9. wah ni betul betul BFB ni, best friend blogger ... banyak berbalas komen, banyak juga beri hadiah.

    DM ni mesti org utara, tu pasal la suka makan kari hari-hari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tahu DM orang mana kena baca blog dia... keh keh keh...

      Delete
    2. hahahhaha....org utara ehhhhh....

      Delete
    3. tak sangkaaa naa tiba2 jadi orang utaraaaa... kah kah kah...

      Delete
    4. tu laa...tapi xpa aihhh..cek memang suka dok utara...gulai kari depa sedap aihhhhhh......huihhh...terliuq...hahhahahaha

      Delete
    5. uishh ... bukan org utara rupanya. hairan. biasa org utara yg hari-hari mau kari.

      yg best tu DM siap cakap loghat utara :)

      Delete
  10. Alhamdulillah rezeki berkawan, mendapat kawan yang baik. Tapi tak leh tahan baca tuan yang hantar letak nophone dia sendiri untuk di hubungi...sengeh sengsorang baca... opss

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS sampai sekarang gelak x berhenti... Hadoi laaaa kari ada ajeeee lawakkkk! kah kah kah...

      Delete
    2. hahhahahahaha.....ntah papo laaa haiiiiii....

      Delete
  11. Ramai SS dpt kawan2 blog ni yer...mesra alam la katakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Mak pon apa kurangnya... Mesra alam sekitar... ha ha ha...

      Delete
  12. meriah hadiah SS, siap sudu lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudu tu buat makan beradap pengantin cik sal... Ha ha ha...

      Delete
  13. ha ha ha adesss tajuk Kari nah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tajuk macam rancangan masak2... He he he...

      Delete
    2. Mcm rancangan ketuk ketampi di bulan ramadhan haahahah

      Delete
    3. hahahaha boleh call sheila rusly buat rancangan ketuk ketampi ni

      Delete
    4. Terus leh caras rating rancangan sheila rusly. Menu semua berasaskan kari!

      Delete
    5. boleh ajak geng blogger masak Kari hihihihi

      Delete
  14. ekin pun dapat gak tahniah SS

    ReplyDelete
  15. hehehe dah lekat nama Kari..

    ReplyDelete
  16. byknya hadiah dri Kari..ehh dri kak Deanna...
    nasib baik xbg rempah kari ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZF..dah terima lum bungkusan dari sis JM

      Delete
    2. SS korek2 gak kot ada remoah kari... Ha ha ha...

      Delete
    3. sis JM.. tgk whatsup hihi xpon p usha blog saya..ada update hihi

      Delete
    4. remoah kari... hihihi cer cuba sebut tgk ayat tu.. mulut jadi mcm mna..

      Delete
    5. hehehe CT nak kena up cepat2 la entry diorang ni..
      kang mrajuk tak up lagi..

      Delete
  17. Replies
    1. Deanna is Kari..ZF is Kotena hhihi

      Delete
    2. Kah kah kah...kari tetap di hati

      Delete
    3. xhandle kontena dh..handle tayar plak skrg ni

      Delete
    4. hahaha lekat la smpai bebila nickname tu..
      tapi bila sebut kari lepas ni otometik tingat kat DM..

      Delete
  18. Owh ini bermulanya gelaran kari tu. Hihi

    ReplyDelete
  19. Sahabat alam maya. Moga berkekalan perhubungan persahabatan yang terjalin.

    ReplyDelete
  20. sembangnya kencang ya dik jambu ... bisa saja si kari itu memahami dik jambu yang tidurnya enggak pernah cukup ... ni kisah dah kena sampuk juga ni . tetiba je nak ngomong gaya indon ... heheheeee

    ReplyDelete
  21. selamat mlm ss...arap kesihatan ss btmbah baik..amin..rajin2 mkn ubat
    :-))...

    ReplyDelete
    Replies
    1. at this hour dah dekat jam 3 pagi... SS x dapat lelap mata... Rasa sakit kepala ya amat...

      Delete
  22. Owh peminat kari rupanya. Qaseh abadi ooo kenal dah terjah blog dia sebelum ni


    *serupa takda kemaluan.* bahaya ayat ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh Kari orang lain.. Qaseh Abadi orang lain.. Arz ni mamai ni hahaha..

      Delete
  23. hahahaha.. baru tau D suka makan kari. patut bawa di dtg penang jelah.
    ayat manja kari. harap2 xmelekat kari tu dalam blog deanna. ehehe

    ReplyDelete
  24. hahaha memang kes gardenia bawak balik kg tu memang legend la SS..
    kami dlu pi Sabah Srawak pun heran nape orang borong roti sampai guna plastic itam hahaha.

    DM lama jenguk dia.. nanti2 nak p jenguk la..

    ReplyDelete
  25. Deanna mmg blogger yg ohsem. byk jugak dpt gift dari Deanna ni.
    dari SS pon byk kiteww dpt macam2. terharu ada kengkawan blogger cenggini :")

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...