Wednesday, 1 July 2015

Awesome People June

Akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Bulan July muncul juga!

Ya Allah!

Harap harap...

Bulan July bulan awsome untuk aku dan kita semua...

Pleaseeeeee July...

Pleaseeeeeeeeeeeeeeeee nice to me! He He He...

Sebab...

Bulan June yang lepas adalah bulan penuh dengan dugaan untuk aku...

Diuji dalam kesihatan...

Diuji dalam relationship...

Namun...

Siapalah kita untuk menolak segala ujian ini...

Sebab...

Aku percaya...

Setiap ujian akan datang dengan hikmah...

Jadi...

Aku di sini akan sabar menanti hikmah... Seindah hikmah Ramadhan... Cewahhhh! Ha Ha Ha...

Namun...

Dalam setiap langkah sukar ini...

Aku tak keseorangan di sini...

Moh rapat skit..

Aku nak kabo...

Kasi mata tu besau besau...

Awesome People di Pondok Burukss ku ini lah yang sentiasa bersama aku biarpun hanya di alam maya tapi impact cukup hebat terutama yang selalu doakan dan amik berat pasal aku ni...

Mari aku perkenalkan... Dinda dinda ku yang comel ini...

Aku up hingga TOP 14 special for July!

Sila laa serbu rumah mereka bikin havoc meramas mesra! Ha Ha Ha...



Awesome People June

[01] Deanna Morni (198)
[02] Jari Manis (167)
[03] Cik Ash (106)
[04] Izzeyda (97)
[05] Qaseh Abadi (91)
[06] Siti Yang Menaip (73)
[07] Farrah MF (66)
[08] SalbiahM (43)
[09] RiN nOku (42)
[10] Zarul Farhana (41)
[11] Qaseh Vee (22)
[12] Nhhas (22)
[13] Iryanty Ahamad (20)
[14] Azaleania (20)


Dan...

Aku nak perkenalkan someone special yang aku kenal di alam maya ini...  Boleh baca kisahnya di SINI... Dan di SINI... I Love You Cekebon!!!!!!

Nampak tak betapa hebatnya dunia alam maya ini jika kita manfaatkan sepenuhnya dengan berkongsi kasih sayang sesama kita... 

Usahlah ada rasa riak... Cemburu atau iri hati... Dan jangan memfitnah  dan mendengar fitnah tanpa kenal seseorang itu dengan cara yang betul...

Jika kita ada pilihan untuk menjadikan hati kita ini bahagia... Mengapa kita nak pilih hati yang derita? Jangan sakitkan hati orang lain dan kotorkan hati sendiri boleh?????

Remember! We was born to love people! Support each others!

Terima kasih semuaaaaaaaaaaaaaaa! Tanpa Awesome People seperti u'ouls siapalah blogger cabuk yang hanya ada Pondok Burukss seperti ku!  He He He...

Stay Strong! Love U'ouls!!!!!!!!!!!!!!!!!





- XOXO -

245 comments:

  1. welcome back superwoman...! ;-) tak mo duka nestapa okay... cenyum cikit...cewah! ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh! I'm flying... ha ha ha... thanks erny!

      Delete
  2. Alhamdulilah masih berada di carat walaupun kurang BW sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. carat tu pe ekin??? caras ka??? hahahhaha

      Delete
    2. carat tu adik bradik cerut ke? keh keh keh...

      Delete
    3. Carat tu antara aksi ratu typo kita :)

      Delete
    4. kamus ratu typo je ada! keh keh keh...

      Delete
    5. adesss kena baham ni la malas komen guna tablet asyik typo jah merajuk menyepikan diri LPs ni.. hihhi

      Delete
    6. bukan kena baham lah Ekin...kena bahan heee

      Delete
    7. Dibaham??? Mgkin sbb puasa kan..asik nk mmbaham jer..haahahah

      Delete
    8. bakal bersara dari BW lepas ni

      Delete
    9. ahahaha...klau nam membaham tu dah lapor sgt tu..tgk kecik beso kecik beso je

      Delete
    10. Ekin....nape nk bersara pulak?? Jom kita meriahkan lg blog kengkawan ni hehhehehe

      Delete
    11. Hehehehe...nasib baik Kak Ekin tulis carat...kalau carut..ha...

      Delete
  3. tahniah kak D kita yang menjuarai carta untuk bulan Jun

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahaha.....juara yeee???? nnti mesti prestasi jatuh merudum tuhhhh

      Delete
    2. macam saham BASIKAL... ha ha ha...

      Delete
    3. Penat kayuh basikal tu yg jatuh merudum...hahaha

      Delete
    4. Congrats Sis D, berjaya mendominasi carta! :)

      Delete
    5. ekin dah sampai stop berada dlm carts uwaaa

      Delete
    6. Deanna mmg daebak! jeles i oulss

      Delete
    7. JM..nk jeles mendenyeee?? Adehhhh...hahahahaahha

      Delete
  4. Tahniah buat semua TOP 14 yang tersenarai di blog SS :)

    Cekebon comel sgt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cekebon paling awesome! he he he...

      Delete
    2. Wah wah wah! Glamer cekebon kat sini. Mak siapalah ni?

      Delete
    3. mak sape lagi... makkkk sapeee? makkk sapeee? he he he...

      Delete
    4. Aah erk? mak siapa erk? kalau mak dah comel n awesome mcm ni..anak dia pun mesti comel n awesome jugak kan... :)

      Delete
    5. jangan puji2 cik mimie kang dia kembang setaman!

      Delete
    6. Hahahaha...Tak muncul pulak Kak Farrah ni..nak tgk jugak..dia kembang setaman..ekeke..

      Delete
  5. Wahhh so sweet.. Congrats for Top 14... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy julia tak nak try tembus carta ke? he he he...

      Delete
    2. Hahahhhaaa... Insya Allah ... Kena kerja keras ni.. 😊

      Delete
    3. Mummy! get ready utk 'tumbangkan' kaki BOM kat sini :-)

      Delete
    4. nak2 orang yg jari dia manis... keh keh keh...

      Delete
    5. Betul...jari manis mmg kuat mengebom..bwk bom manis hahahaah

      Delete
    6. Hahahhaha lawan mengebom la jawabnya lepas ni., get ready set and bom!

      Delete
    7. jari je yang manis heeeeeee sekali tgk orang nya hahaha..."biar betik"!!!!

      Delete
    8. JM...kalau dh jarinye manis...org nya lagi laa manis hahahaha

      Delete
    9. Tengok orangnya.. Nampak betik jek! Kah Kah Kah...

      Delete
    10. belum jumpa belum tahu...kang dh jumpa mesti x percaya..."mata tertipu"

      Delete
  6. hidup sementara jer...mari bersuka ria, jangan sedih2 SS...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak nasa... life is to short! mari kite poya! ha ha ha...

      Delete
    2. Jay Emm kan ada...Tny kan ada :-)

      Delete
  7. SS nyanyi lagu ini....

    Hidup belum berakhir bila kau putuskan aku....
    masih ramai teman-teman ku disini menemaniku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagu pe ni kak ?? cer nyanyi skit....hehehehe

      Delete
    2. cer bunyikan skit... keh keh keh..

      Delete
    3. Kalau sy trus xde bunyi hehehehe

      Delete
    4. Sha-den (dewiq).. Ku pikir2.. Ku pikir2.. Lebih baik aku menyingkir..

      Delete
    5. boleh tahan juga kak Nasa nih :-)

      Delete
    6. Kak nasa bersastera... Ha ha ha...

      Delete
  8. Replies
    1. ku tak kan pernah berpaling dari mu... walau kini kau jauh dari ku... kau selalu ku nanti... kerna ku sayang kamu.... cewahhhh!!! ha ha ha...

      Delete
    2. hahaha. SS! nak alamat, bolehhh? hantar kat email yeaa

      beatback91@gmail.com

      Delete
    3. Dah send cayunk.. Nanti check eh... Muahhh..

      Delete
  9. wow nama Eyda ada jugak ya.. thanks SS sudi menjadi sahabat Eyda dan sudi singgah ke teratak kecil Eyda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 eyda.. we support each others yeahh.. muahhh!

      Delete
    2. Saya nak tumpang menyelit ucap terima kasih kepada tuan punya pondok buruks dan teratak kecil kerana rajin singgah tower tak de rapunzel saya :)

      Delete
    3. Sy xleh menyelit coz saiz raksasa..takut terhimpit semua kang hahahahah

      Delete
    4. size raksaksa konon..tapi Jari CANTIK!

      Delete
    5. adehhhh....cantik laa sgt kan kah kah kah

      Delete
  10. Terharunya baca link blog yang ss letak. Terharu dengan kasih sayang seorang ibu kepada anak angkat mayanya...terharu dengan limpah kurnia kasih sayangnya. huhuhuhu ahkak ternangis rindu my aruah mak. Tahun ni masuk kali ke 2 sambut tanpa dia. Al fatihah.

    Semuga hari-hari mendatang memberi kebahagiaan dan kegembiraan buat SS disamping kawan-kawan yang ohsem belaka. Aamin


    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa kak notie jangan laaa cedih2... kang akak sedih titew pon sedih... kite semua kat sini dah macam family!!!

      Delete
    2. SS bab appreciated reader+commenter memang terbaik! err..mak syok jugak SS panggil dinda-dinda..terasa muda 20 tahun.

      Delete
    3. mak o mak...berapa umur mak tu..bukan early 30's ke

      Delete
    4. Saje nak kasi mak jadi remaja... He he he...

      Delete
    5. Bukan senang nk menten remaja nihh...jiwa remaja hehheh

      Delete
    6. ehemmmmm....konpiden tu yg ptg kan JM??? hahahhaha

      Delete
    7. ahahahaah....baru boleh melangkah dengan jaya nya

      Delete
  11. DM ... JM ....

    apa lagi dibuat kat situ.... moh balik moh .... dah waktu berbuke ni...

    hahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.....xtau laa pe dibuatnye kat situ....xnak balik agaknyerr......syuhhhh syuhhhhhh....hahahahha

      Delete
    2. dorang x nak balik!!! kah kah kah...

      Delete
    3. Cara nhhas panggil DM & JM macam Kak Ros panggil upin ipin balik :)

      Delete
    4. nasib baik alam maya... kalu x mesti ada adegan jejet telinga... he he he...

      Delete
    5. ahahaahha...lawak lah nhhas ni...

      Delete
    6. Hahaahah..degil betul depa tuhh xmau balik....aihhhhh...

      Delete
    7. buat mcm rumah sendiri :-)

      Delete
    8. tu laa....tgh masak kari nih haaaa....coz kt umah selalu masak kari hahahahhaha

      Delete
  12. btw... tengs SS ...

    mmg layan baca belog SS ni...

    Korang ni ... JM SS Sis Farah ... memang awesome.... kenalan blogger baru ku tahun ini...

    #SemenjakKuKenaPenyakitTravel

    termendarat kat belog JM langsung ku bom SS dan Sis Farah ...

    banyak ku pelajari keseronokan blogging dengan korang ... (ecewah ...)

    syafakillah SS...

    Semoga sihat sejahtera dan bahagia sentiasa...

    Biar relationship kita dengan orang retak...
    Jangan biarkan relationship kita dengan Allah bermasalah ...

    Allahuakbar... (sila bayangkan emotication nangis ... huhuhuhuhu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi terkena penyakit travel katanya... x mo cedih2... cool2 bebehhh!

      Delete
    2. Suka pulak baca susur galur perkenalan kita hihihih

      Delete
    3. nhhas!!! panjang tul nama dak sorang ni...yes!!! selamat berkenalan di alam maya..kalau ada rezeki nanti kita kumpul ramai2 eh...sis JM, SS, Farrah dan nhhas...tapi yg pasti sis JM femalu....nanti dgr je lah korang berborak hihih

      Delete
    4. SS lagi femalu... Silap2 sorok tepi cawan... He he he...

      Delete
    5. Tepi cawan katanyeeerrrr...hahahhahaha

      Delete
    6. tepi cawan still nampak..ce masuk dalam cawan tu terus hihihih

      Delete
    7. haah laa...SS kan dh leh pakai bju RM kan...mesti muat jugak masuk dlm cawan hahahaha

      Delete
  13. Asalamualaikum ss...

    Dugaan itu perlu dalam hidup...agar kita ingat Allah .agar kita kuat untuk hadapi hidup..agar kita jadi insan yang matang...

    Ujian SPM kita leh tempuh..takkan ujian dari Allah kita tak kuat tempuh... :-))

    Dah boleh tunaikan ibadah puasa lom ? Dah sihat lom...take care

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam... masih belum boleh puasa... non stop ubat... insyallah... doa2 kan... muahhh...

      Delete
  14. malu titew tgk nama titew atas tuhh...tutup muka guna plastik kari....hahahahahahaha...xpernah2 nama naik tggi gitu...titew gayat.....hhahahahhahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kari oooo kari... x yah nak geli sangat laaa... kah kah kah... sorok plastik kari konon... ha ha ha...

      Delete
    2. hahaha..tanjat tengok kak DM yang jadi juara,memintas kak JM..cayalah!

      Delete
    3. Sal!!!! mesti terkezut kan

      Delete
    4. Deanna kalau gayat...jgn main tempat tinggi :-)..JM x pe..x gayat hihih

      Delete
    5. JM..kita xberani dh naik tggi sgt...kita tgk JM je la pmjat tggi..kita tggu bwh tauuuu...kah kah kah

      Delete
    6. alaa....mcm mana nk ke Korea camni...tangga semua tinggi...pastu nk ke Namsan perlu naik cable car

      Delete
    7. alaaaaa....gigil dah lulut bila sebut tgga kat korea.....kena selalu g training panjat tgga laa kalu cenggini hahahahaha

      Delete
  15. terharu baca entry psl cekebon tuhh...sobb..sob...sobbb....bukan senangkan ada relation mcm ni....mak agkat maya....bukan semua org dpt merasai pengalaman mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu relationship yg ada kena jaga... kalu salah silap cepat2 betulkan... tak gitew?

      Delete
    2. Setuju! Saya menyampuk kat sini :) kita kena cherish & hargai apa yg kita ada di sekeliling kita.

      Delete
    3. ye setuju dengan korang...Farrah sayang sis JM x?

      Delete
    4. Ehemmm ehemmm... Jay Emmm... I jeles taw... Hi hi hi...

      Delete
    5. Kena hargai pe yg ada...syukur sgt kannn..hihihi

      Haippp..ada org jelezz tu JM...hahahaah

      Delete
    6. ehehehehe...jelez tandanya sayang!

      Delete
    7. hahahhahaha....kalau marah???

      Delete
    8. Kalu marah tandanya komen tak approve... Kah Kah Kah...

      Delete
    9. dah faham sgt!!! dah byk kali kena huhuhhu

      Delete
  16. setiap kita ni...akan ada ujian dan cabaran....jadikan ujian dan cabaran itu sebagai motivasi diri untuk menempuh cabaran yang mendatang sebagai pengalaman....dan pengalaman akan menjadi "guru" yang terbaik utk kita......mendewasakan kita serta mematangkan fikiran kita.....moga kita sentiasa tabah utk menghadapi ujian daripada Allah SWT.....aminnnnnnnnnn hihihiiihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul laaa tu... x ada sorang pon kat dunia ni terlepas dari ujian termasuk uji rashid! keh keh keh...

      Delete
    2. Wow..komen dari Deanna ke tu,..ingatkan pakar motivasi tadi hihi....yes!!! betul tu DM...daebak! "mendewasakan kita serta mematangkan fikiran" fikiran tu...ayat high level heheeh

      Delete
    3. Mendewasakan ekkk... Hi hi hi...

      Delete
    4. Keh keh keh...motivasi la sgt JM oiiii....stakat level mcm sy ni...kuar perkataan dewasa jerrr....ayat kopipes...kah kah kah

      Delete
    5. kih kih kih ..bagus juga...buat panduan semua

      Delete
  17. masih tersenarai lagi walaupon tengelam timbul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu komen pon dah besar rahmat kat SS... Thanks ZF!

      Delete
    2. ZF : tenggelam timbul? kenapa x guna pelampung

      Delete
    3. Menyelam sambil minum2 teh la tuu..kan ZF kan?? Hehehe

      Delete
    4. Masa tenggelam tu ade putera selamatkan ke ZF?. Hihi

      Delete
  18. Saya di posisi 7. Nombor favourite SS. Moga SS terus tabah & gagah tangkis setiap dugaan dunia! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tak mampu harung sorang tanpa supporter...

      Delete
    2. no fovourite SS 7...so Julai is your month kan eS eS? yes! baru ingat

      Delete
    3. Ingat apa tu Jay Emm.. Ha ha ha...

      Delete
    4. Farrah..nti kita leh guna reket badminton utk tgkis bulu tangkis....hahaahahh

      Delete
    5. reket badminton!!!! lama x menyemash!

      Delete
    6. amboi..JM nak menyemash org jerr kannnnnn kah kah kah

      Delete
  19. Happy july and salam ramadhan . festime singgah sini :)

    ReplyDelete
  20. nak serbu Pondok Buruks utk open house raya nanti..siapkan kuih semperit..hehe..duit raya jg..

    ReplyDelete
  21. memang ohsem lah ... blog ni pun ohsem, banyak betul terima komen dalam masa sebulan. tahniah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. PW : ohsem like me tak hihih

      Delete
    2. sama-sama ohsem la blog JM & SS ni ... banyak betul terima komen. jumlah komen yang korang terima dalam masa sebulan sama dengan jumlah komen untuk setahun kat my blog :)

      Delete
    3. ala..Puteri Wanita...dulu JM camtu gak....sebeluan 2-3 ketul je..lelama nanti ramai yg bertandang..jgn sedih2 ye...nanti JM tingalkan komen byk2 eh..nah coklat...ehh..puasa hihi

      Delete
    4. Komen beratus ratus! Hihi

      Delete
    5. Pasni leh serbu umah PW.. Jangan tak menang tangan kang... Keh Keh Keh..

      Delete
  22. Tak upaya ku nak melawan kegigihan Deanna Morni tu.. tabek spring yo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak o mak....x perlu nk lawan..JM pun kalah ni ha...belum cukup power!!! minta dari Ultraman lah sikit

      Delete
    2. Alamakkk...sy cuma bertuah jer tuhh....kah kah kah

      Delete
  23. wah,tak sangka tersenarai..terima kasih gak kat SS, selalu datang rumah setinggan I bikin havoc setiap bulan.kita as blogger, memang support each other kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita as blogger, memang support each other kan ;) <--- Sal....cam pernah dgr je statement ni tetapi di mana ye hihihih

      Delete
    2. Thanks Cik Sal... Setinggan katanya... Ha ha ha...

      Delete
    3. Ayat Jay Emm tuh... Curik boleh? Sekali dengan tuan dia... Ha ha ha...

      Delete
    4. Sal..setinggan pun bkn sembarangan tuhhh...setinggan golongan atasan haahhaah

      Delete
    5. Ala sekali sekala pinjam ayat Sis JM... Boleh kan Sis?

      Delete
  24. Tahniah semua.....tunggu ss kirim hadiah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nieda..bukan hadiah yang di tunggu...ikatan silaturrahim yang di cari

      Delete
  25. SS - jangan sedih sedih k. Allah bersama dgn kamu.

    BTW thanks sudi terjah blog nanie. Ni baru nak berjinak nak terbang ke sana sini.

    memang selalu baca blog SS and JM. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul Harnani..terima kasih atas kunjungan tu...meh la selalu tetapi x de minum dbb puasa :-)

      Delete
  26. Biasalah tu...hidup kalau x de ujian x best....JM pun dh 'masak' dengan pelbagai ujian dalam hidup..itu tandanya Allah sayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masak apa Jay Emm? He he he...

      Delete
    2. JM tlg masak kariii plssss hahahaah

      Delete
    3. SS nak mkn apa..JM masakkan sedap ke tidak belum tentu...tapi kalau KARI minta Deanna buatkan

      Delete
    4. adehhhh....sy nak jgak merasa kari yg JM masak....mesti sedap tuhhhhhh heheheheh

      Delete
    5. pasti menjilat semua jari yg ada :-)

      Delete
  27. alaaaa...Tahta JM telah bertukar tangan..sob sob sob...Tahniah Deanna...U mmg Ohsem...ni mesti belajar dari JM kan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis laaaa... Kari dah tuntut ilmu dengan bomoh mak esah... Kh kah kah...

      Delete
    2. Hahhahaha..mula nk jadi jari manis xdpt..tp jd jari tembam je laa

      Delete
    3. jari tembam lah comel..montel!

      Delete
    4. Owh sis JM dah turunkan ilmu yer

      Delete
    5. penat menuntut 3mlm ngn JM...hahhhahaha

      Delete
  28. Cekebon!!! I Love u 2,3,4,5,6...and many more

    ReplyDelete
  29. JM sudah ditewaskan.. why JM why.. busy nampaknya JM bulan lepas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm masih jetlag... Ha ha ha...

      Delete
    2. JM saje bg peluang..lepas ni xde dh dia bg peluang...kah kah kah

      Delete
    3. Deanna....don't worry...we as a blogger we support each other hhihih

      Delete
    4. ahhahahaha.....kdg kita komen pun xpasan bape byk dh komen...men belasah jerrr

      Delete
  30. Replies

    1. Stay Strong
      Super Simple
      Sweet Smile

      Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Bagi satu, SS balas sampai 3 yer...

      Delete
  31. SS...mana ayat paling last tu.."kawan sejati bla..bla..bla"..dah delete eh :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada delete... U salah baca entry ler.. Ada kat entry kari... Iskkss..

      Delete
    2. Adehhh...kelakar la JM ni haahhaahha

      Delete
    3. Salah entry yer Sis JM ;) hihi

      Delete
    4. Ros..penat puasa...kepala dh pusing memusing hihih

      Delete
  32. Ss playlist baru ka... wah lagu macam ku keciwa je..... huhuhu

    ReplyDelete
  33. Tahniah buat semua yang tersenarai! Semua memang terbaik

    ReplyDelete
  34. hidup utk berteman dan disayangi . bahagia atau derita , kita sendiri pilih ... den jr x berteman ... huhuhuuuu ... den tak pasti apa itu bahagia secara tepat tapi den berusaha utk gembirakan hati ... duhai hati , sabarlah ... pasti akan tiba jua nanti ... ayat pujuk diri sendiri ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  35. Pondok Buruk tapi hiasan dalamannya comel Ya Allah. Ailaike!

    Semoga Ramadan ni menjadi hikmah yang tersembunyi di sebalik dugaan bulan lepas. Take a good care of yourself SS :)

    ReplyDelete
  36. Selamat berpuasa SS...moga Ramadhan kali ni lebih bermakna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa Wa... Insyallah... Thank you!

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...