Sunday, 2 August 2015

Awesome People July!

*** Sempena July ***

July adalah bulan paling bermakna dan special untuk SS... 

So... Sekali lagi... SS up Awesome People July to TOP 14!


Thanks everyone!

Sebab selalu teman SS...

Wahhh! Ada muka baru nampaknya yang berjaya menembusi carta!

Silalah berkenalan dengan Nhhas... Puteri Wanita... Nina Garcia... Dan... Cik Mimie....



*** Friendship Day ***

SAHABAT itu seperti bintang...
Tak selalu nampak...
Tapi selalu ada di hati...
 

SAHABAT akan selalu menghampiri ketika seluruh dunia menjauh...
Kerana...
Persahabatan itu seperti tangan dengan mata...
Saat tangan terluka...
Mata menangis...
Saat mata menangis...
Tangan menghapusnya...



Happy Friendship Day Everyone! 

Tanpa kalian siapalah aku di Pondok Burukss ku ini...

Loveeeee u'ouls!





- XOXO -

192 comments:

  1. tahniah yang senarai... nampak nama kita ada ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama Ekin ada di mana-mana :-)

      Delete
    2. Betul ckp Sis JM. Nama Ekin bertepek-tepek sana sini :)

      Delete
    3. thniah pada ekin jugak heheheheh

      Delete
    4. Hahahahaha nama ekin xde pun tapi nama Cik Ash ada :p

      Delete
  2. Asalamualaikum ss.. Happy friendship day :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Kak Yan! Yeahhh! Happy Friendship Day!

      Delete
    2. Bila friendship day tu? ada sape2 nak jadi friendship JM 4 ever tak?

      Delete
    3. Friendship day semalam, 2 Ogos. Sis bukaklah application, sure ramai nak mohon jd BFF forever ;)

      Delete
    4. SS dah lama jadi my "sahabat"

      Delete
    5. sy sambut friendship day hari2....sape nk mohon?? hahahaha

      Delete
    6. keh keh keh....nah amik borang ni....syarat penyertaan bli sebgkus kari hahhaha

      Delete
    7. Sebungkus kari ya Deanna.. hehehe..

      Delete
  3. Manis bila sesekali ss pakai baju kurung

    ReplyDelete
    Replies
    1. * Sorok dibalik kelapa sawit... Malu... He He He...

      Delete
    2. mmg manis kak Yan si SS ni...ramai yg tergoda...dia yg menolak

      Delete
    3. semua jual mahal.. x de ke nak jual murah2? ha ha ha...

      Delete
    4. masuk tandas pun kena byr...

      Delete
    5. berharga tak ternilai dengan wang....mana boleh free

      Delete
    6. Bukan wak nak jual mahal, asal terjaga maruah diri., harhar2 matikla wakk

      Delete
    7. perghhh Wak!!! sampai ke tulang hitam JM baca ni eheheh

      Delete
    8. harhar2, sibbaek Jm tak terangsang., ;D

      Delete
    9. waahh...manis2 gitu....leh jual borong kot SS?? lagi murah hahahahha

      Delete
    10. ngan Wak dh x de rasa kih kih kih

      Delete
    11. Dengan Wakkk dah rasa menyesal! Kah Kah Kah... Larikkkkk!

      Delete
  4. Replies
    1. Adik beradik Bawang Putih ke nih? He He He...
      * Gurau...

      Delete
  5. Tahniah kepada semua yang tersenarai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. farah x nak tembus carta ke? he he he..

      Delete
  6. salam cik kak tengku SS tewww,
    kan wak dh ngomong, kalo 37 mesti nama wak ade terselit kat celah2 pokok kelapa sawet dgn model yg ohsem gitewwww., huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. 37 ke 100 Wakk? kah kah kah....

      Delete
    2. sbb tu wak xmoh reply komen byk2 ., nnti terpopuler fulakk saper yg shusahhh., harhar2

      Delete
    3. giteww ayat org low profail

      Delete
    4. bukan low profail nih, bawah lagi under cover., syyyhhhhhh ;p

      Delete
    5. underwear ke wakk? Ke bawah kolong macam kasim selamat? he he he...

      Delete
    6. wak jd under cover kah??? perisik ehhhh hahahha

      Delete
  7. Replies
    1. Ada Eyda! Syukran! Dah besar rahmat dah tu utk SS!

      Delete
    2. yeayyyy....tahniahhhhhhh hihihi

      Delete
    3. Tak sangka busy pun ada lagi nama Eyda kat sini..

      Delete
  8. happy friendship day.. semoga persahabatan kita kekal selamanya..

    ReplyDelete
  9. kehkehkeh.. nasib baik komen instgram x leh kira...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu komen IG! Nina laaa juara! kah kah kah...

      Delete
  10. senang mencari kawan TETAPI susah mencari sahabat....ada sape2 nka jadi SAHABAT JM tak?

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. 14hb ehhh besday nyerrr???? hahahhaha

      Delete
    2. Bukan lagi RAHSIA, ianya KENYATAAN tarikh birthday SS tu..

      Delete
  12. Alamak nama mummy takdak pun..sob sob sob.. Anw Tahniah pada yang awesome tu ye... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. selagi ada bulan di
      langit... selagi ada bulan dalam calendar.... selagi itu mummy boleh cuba! ha ha ha...

      Delete
    2. Eh ternyanyi pula bila baca komen SS ni! Aduhhh

      Delete
  13. Tahniah kepada yg ada dlm carta..
    I salah nampak ke atau salah kamera ke apa, U pakai pink?
    hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pink melekat di hati ku! kah kah kah...

      Delete
    2. biru dah jadi my feveret color...

      Delete
    3. sejak bile pulak biru jadi peberet u? Abis laaa... ha ha ha...

      Delete
    4. waaaaa.....bertukar2 kaler ehhhh.....hahahahha

      Delete
    5. baru warna warni di aidil fitri

      Delete
    6. waa...ikut tema lirik lagu raya laa ehhh...warna warni di adilfitri hahahah

      Delete
  14. Nampak baju tu besar atau U yg kurus

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju tu tempah sebelum puasa... tup tup lepas puasa.... berat turun lagi... sebab tu baju tu kureng fit!

      Delete
    2. fit kan balik.. xcomey kurus sangat ni..

      Delete
    3. alaaaaa...nk tunjuk dia dah tuka saiz laa tuhhhhh.......bukti kukuh tuhhh hahahhaha

      Delete
    4. Suida..org tu dah berbulan x mkn nasi...

      Delete
  15. Happy friendship day..
    hope u sihat..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy friendship day darling! alhamdulilah... doa2 kan! aamin....

      Delete
  16. Salam kenal...singgah sini n terus folow...agak2 bilala bole tsenarai plak ek...huk huk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena rajin urut2 jari ke sini... ha ha ha....

      Delete
    2. Ade mesin urut ke kat sini?.. Hihi

      Delete
  17. Salam semua tahniah pada ohsem july... saya sangat suke-suke bulan 7

    ReplyDelete
  18. SSS ... love u from earth to moon, pluto, marikh and cakera wala seterusnya ke andromeda and comeback to earth... hahahaha....

    banyak tak ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak betul...besar sungguh love si Huda pada SS. Dah pusing sistem cakerawala tu sempat balik bumi dak? :)

      Delete
    2. x cukup!!!! nak lagiiii!!! Seantero Putrajaya x sebut pun!!!! ha ha ha...

      Delete
    3. Seantero putrajaya kira dah cover dah tu. Habis semua planet sampai Pluto pun si Huda cover :)

      Delete
    4. putrajaya jugak yg dia nak hahahhahahaha

      Delete
    5. Ada apa dgn Putrajaya ni... Putrajaya asyik disebut je ;)

      Delete
    6. Ada apa dgn Putrajaya ni... Putrajaya asyik disebut je ;)

      Delete
    7. Rose : ada Perdana Menteri dan Isteri

      Delete
    8. Putrajaya ada huda lee....
      Hahaha...

      Huda kn comel.... hahaha...

      Motip???

      Delete
    9. JM.... sure ke ada pm dan isteri.... hihihi...

      Nnt i pm u lah apa ada nya... keh keh keh

      Delete
    10. JM.... sure ke ada pm dan isteri.... hihihi...

      Nnt i pm u lah apa ada nya... keh keh keh

      Delete
  19. sebagai hadiah hari jadi kita pada ogos (dengan tak malunya kita bagitau)...

    kita nak kitab busuk korea dan tokyo boleh? hahaha... europe tu nak pergi nanti kita mintak.

    templat kosong pun tau,...
    hihihih...

    reallife.nhhas@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. esok SS send! Berapa hb besday?

      Delete
    2. nak jugak....jelesssss....kah kah kah

      Delete
  20. may be one day, akak pun duduk sebaRIS DGN AWESOME POEPLE TU....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chaiyokkkkkk!!!! Chaiiiiyokkkkk!!!! lap lappppp uuuuu!!!!

      Delete
    2. kena guna kuasa jari superb taip..haha

      Delete
    3. jom kak....kita berusaha menjoinkan diri...hehehhe

      Delete
    4. Usaha tangga kejayaan. Eh tetibe.. Hihihi

      Delete
    5. Ros... bukan "tangga kerajaan" ke?

      Hahaha

      Delete
  21. Replies
    1. tabikkkkk hormatt!!! Baikkk puannnnn!!!!

      Delete
    2. sila ke kaunter pembayaran yerrr...derma sikit hehehhehe

      Delete
    3. hahaha ... panjang la que, ramai beno yg beratur komen ;)

      Delete
  22. ke mana SS menghilang? g jumpa doc ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doc ada kat Putrajaya... He He He...

      Delete
    2. Jumpa doc kat Putrajaya terus baik semua sakit SS :)

      Delete
    3. hahahaha....pandai je dak Farrah ni kan...ramai doc di Putrajaya ni...pilih je nk yg mana

      Delete
    4. SS nak doktor yg kat bwh jambatan kan??? heheheh

      Delete
    5. Okay... cik manisah tak faham...
      Huhuhu

      Delete
    6. Sss... knapa jd cik manisah? Lesing?
      Sapa yg dh kena lesing ngn si manisah tu?


      Hahaha

      Delete
    7. My dear dinda ku Huda... Cer ingat2 balik.. Kat mana huda sebut perkataan 'LESING' tu? Try cari entry tu kat blog Cikgu Ceketed.. Kah Kah Kah... Lawakkkkkkkkkkkkkkk!

      Delete
  23. CISSS.. belum berjaya lagi menampak jadi top ten. kena cuba lgi.

    ReplyDelete
  24. Cik Jari Manis mendominasi carta dikejar-kejar manja oleh Sis D :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...itu baru kejar manja belum betul2...mana si Deanna...lama x muncul ni

      Delete
    2. hahahha....ada ni haaaaa.....baru ada kelapangan untuk bersua....JM rindu sy ker??? hahahhaha

      Delete
    3. x nk cakap kat sini nanti ada org jelez matilah!!!

      Delete
    4. Elok laa u'oul main kejar kat jambatan putrajaya tuuu... he he he....

      Delete
    5. hahhahaha....sape laa yg jelez tuu kannnn

      Delete
  25. mampu menyelitkan diri =D nnt i datang singgah lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu datang tu... Bawak kuih! Kuih batang baru... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Boleh request ke kat CT nak kuih ape?
      Tart nenas please. Hihihi

      Delete
  26. Hai SS. Lame tak jenjalan sini. Happy Friendship day :D

    ReplyDelete
  27. Untunglaaaahhh orang tuh ramai peminat kaaaannnn !!!

    Hahahahhahaha

    Memang tahap gaban rajin dia orang komen !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa dia orang tu bro Jali...JM x nak ngaku

      Delete
    2. Peminat laa sangat kannnnssss... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. Haha.... blog korang ni best sbb happening...
      Bila jawab komen.... idak le spt syok sendiri ckp sorang2....
      Kan...

      Delete
    4. Huda semakin aktif sekarang hikss...dulu mula2 baca blog Huda..sis JM rasa cam malu2 nk komen tau sbb rasa budak ni mesti 'baik' x hu haaa huuu haaaa..sekali bila tgk cara komen...perghh...PERAMAH gila...periang pulak tu kih kih kih.."tak kenal maka x cinta"

      Delete
  28. tak sangka namaku tersenarai juga..nombor 9..ok jugak tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah boleh tempah jersi... Ha Ha Ha... Nak Cil Sal tembus number 1.. Boleh?

      Delete
  29. woowwww.....sy masih setia mengomen sampai tak mengira dah byk mana....yang tau..jari gatal nk taip komen....hahhahahahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejap lagi aku ku serang balik... Kawwww tunggu Jebatttt! Aku datang!!! Kawwww bukan tak tahu Jebat... Masuk ni dahhhhhh 7 kaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. heeiiii...heeiii...hang tuahhhhh.....berapa lama harus ku tunggu tuahhhhhh...ini suda 7 kali aku terkucil kerana ko ku tahan jugak tuahhhh..kah kah kah

      Delete
  30. sorry la SS....dah lama tak jengah sini....sekarang baru ada kesempatan sikit....so pe lagi..terus mengebom kebabommm....hahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pon sama... Ari ni free... Tunggguuuuuuu ehhhhh! Tungguuuuu!

      Delete
    2. keh keh keh...nk kena sinsing lengan nihhh.....

      Delete
  31. Eh...eh..betul ke ni? macam tak percaya pulak nama Cik Mimie terselit kat situ...heheh..
    walaupun dihujung2..alhamdulillah,.terima kasih SS sebab memilih sehingga top 14..kalau top10 mesti tak layak...hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila pecahkan rekod Cik Mimie... Aja Aja Fighting... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Tahniah Cik Mimie.. Berjaya menyelit dalam carta!

      Delete
    3. SS : Haahaha...baik! akan Cik Mimie sahut cabaran tu..Aja Aja Fighting! :D

      Delete
    4. Kak Ros : Terima kasih Kak Ros..Cik Mimie pun tak sangka tersenarai disini :)

      Delete
    5. Tahniah cik mimie usaha lg masuk carta top 10 pylak

      Delete
    6. TQ Kak Ekin..InsyaAllah, sama2 kita main kejar2 ye..hahaha

      Delete
    7. Hahahhahaha patut la laju komen. Maybe nama Cik Ash akan tergelam lps ni xde dah dalam carta top

      Delete
  32. Jm tetap no.1 di carta SS... :)


    Tahniah buat semua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Mimie...buat sementara waktu je tu....hiksss

      Delete
    2. Apabila Jay Emm cuba low profile.. He He He...

      Delete
    3. JM juara di sini... SS pula juara di blog JM ;) hihi

      Delete
    4. Rose....we complete each other hihihi

      Delete
    5. JM n SS complete each other.. hehehehe... memang tak boleh nak lawan top 1 tu..hehe :)

      Delete
    6. Yang senarai di atas kaki komain hihihiji

      Delete
    7. Blog SS tak nk tewasss Sis JM hihihihi

      Delete
    8. kami saling memerlukan hihih...so win win situation..matilah kalau ada org salah faham

      Delete
  33. Banyak nama otai yang tersenarai tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radin tak nak try ke? Jadi hero! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Yang tersenarai hebat hebat belaka!

      Delete
    3. Yang tersenarai hebat hebat belaka!

      Delete
    4. dia tu (JM) x sedor diri Ekin kih kih kih

      Delete
    5. ramai yg sayang dak SS tu Ekin..mesti ada yg jelez heee

      Delete
  34. Tahniah untuk semua yang tersenarai ;)

    ReplyDelete
  35. Susah Ros nak tembus masuk carta SS ni. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg lah susah....guna jarum ke penukul

      Delete
    2. Guna jarum penukul? Ganasnyaaaa... Ha Ha Ha....

      Delete
    3. Jiwa kenavkuat nak masuk Carta SS ni...

      Delete
    4. semua org berebut Ekin nak menawan hati yang satu tu hihiihhi

      Delete
  36. tahniah buat semua pengebom blog SS..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...