Friday, 28 August 2015

Kejakonan Naik Firefly

Nampak? Nampak? Nampak tak perkataan 'kejakonan' tu?

Ye aku memang jakon! He He He...

Aku tak pernah naik Firefly...

So... Aku nak cuba try test!

Nak pegi mana?

Nak Jale Jale Klate-Siam! He He He...

Aku dah lama tak redah jenjalan kat Malaysia...

So... Aku nak berjiwa patriotik skit sempena cuti Merdeka! Cewahhhhh!

Oklah u'ouls...

I'ouls nak mengemas dulu...

Kali ni I'ouls tak pakai stokin kasut bagai...

Jadi...

Tak dapat lah u'ouls nak nengok I'ouls melaram ramlah ram dengan stokin pink! Keh Keh Keh...

Aku nak serabai jalan pakai slipor aje... Ok? Ha Ha Ha...

Dikesempatan ini...

Aku nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Kebangsaan yang ke-58...

Semoga kita semua #sehatisejiwa


Berikut Itinery Firefly untuk rujukan :

- XOXO -

160 comments:

  1. firefly ni best sbnrnya, maklum le anak syarikat MAS. nnti ambik muffin, jgn amik kacang masin hehe

    ReplyDelete
  2. selamat hari merdeka juga SS!

    happy holiday dan be safe muahs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy merdeka my dear! thanks! muahhhhhssss!

      Delete
  3. Replies
    1. Pauh ke Sauk??????? Keh Keh Keh Keh Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Kalau dpt pauh baru bole sauk...

      Delete
    3. nk kirim katanya...bukan pergi sama2 ke? :P

      Delete
    4. Pauh banyak tu kat pasar siti khadijah tak beli ke rm10 sekilo hihihi

      Delete
  4. Replies
    1. Maggi Ketam tu... Tunggu u belanja on my birthday next year boleh? Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Ketam aku tolong sauk... Ko kan alergi sepi..

      Delete
  5. kejakonan naik firefly.. hehe..
    Kalau I semua flight jakon rasanya.. kah2.. maklumlah setakat merasa lalu sebelah lapangan ja..HAHAHA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. U naik yg masuk siling 50 sen tu je laa.. Ha Ha Ha...

      Delete
    2. yg tu selalu... HAHAHAHAHAA...

      Delete
    3. ehhh..muat ke Suida nk letak montot...bukan leh masuk sebelah kaki je ahahaha

      Delete
  6. #sehatisejiwa .. i LIKE ni.. sebab colour.. HAHAHA..

    ReplyDelete
  7. jale molek-molek ye.. xmau nakal-nakal tau.. masuk siam tu hati2.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nakal skit je... Keh Keh Keh..

      Delete
    2. sikit pun jangan.. kang bapak siam tangkap wat bini.. susah nanti.. HAHA

      Delete
    3. wahh...sayang jugak Suida sama SS yek

      Delete
  8. tak payah nak kasut bagai la sebab panas..pakai selipar jer. Ait, dah pernah naik Emirates pun jakun naik firefly ke? hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'ouls jakon tang kipas dia tu... he he he...

      Delete
    2. pakai heels lah baru bole sembang kencang =P

      Delete
  9. selamat bercuti SS, jaga diri. Selamat Hari Merdeka. I tak ke mana-mana. Tengok view Bersih dari penthouse I kat KL ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa pakai baju kuning... He He He...

      Delete
    2. Pakai baju kuning nanti pening.. hehe

      Delete
    3. patutlah....pickup dari Wisma Genting dorang tukar ke One Utama...sbb BERSIH rupanya...ishhh...nyusahkan betul

      Delete
    4. penthouse tuuuuu uols.. yang Bersih tu tolak tepi.. nak highlight penthouse tu..
      bila penthouse nak open house ?

      Delete
  10. Nak cuba try test. hihihihihih :D

    Selamat meng-explore negeri Kelantan.

    ReplyDelete
  11. uiihhhh mek nak gi kelate dehhh..selamat berjimba2... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboo nak jimba di rimba.. ha ha ha...

      Delete
  12. ok...belanja komen seround dulu....ahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok...round-round dulu laaa kah kah kah

      Delete
    2. Ni mesti komen dulu baru baca kan...huhu

      Delete
    3. baca tajuk je dah tahu nk komen apa heeee

      Delete
    4. cari ilham nak mengkomen.... kene cukup bahan! baru sedap! ha ha ha...

      Delete
    5. Kewajiban komen dlu baru baca...keh keh keh

      Delete
  13. wawawawaaaaa.....sy pun jakon....coz xpernah nek firefly.....heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Firefly adik badik Mas je... Cuma bentuk kipas je lain... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. butterfly ada?
      *Soklan mntak penampar..
      HAhaha

      Delete
    3. tengok kipas tu yang seram tu aiyaaark..

      Delete
    4. jakun jugak sebab pernah naik AA jer.. itu pun baru sekali..

      Delete
  14. nnti jange lupo beli kopok ke ambo deh....hahahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa aaa... Nanti post ke mu... Basi sumo... Ha Ha Ha....

      Delete
    2. hahhaha....tok basi kalau poh kopok kering...hukalohhhhh....kah kah kah

      Delete
    3. hari tu mu g kelate tak beli banyok2..haha

      Delete
    4. Hok haritu abih belako doh...hahahah

      Delete
    5. ada tak sorang dapat speket kopok ?

      Delete
    6. ha ha ha... adeiii laaa... korang beli sendiri je laa...

      Delete
    7. Nk kelik kelate nanti nk borongbkepok keping banyak la hokbbalik aritubhbs doh

      Delete
  15. aiks...ss yang dah banyak...kali naik kapal terbang pun leh jakon..nie kan akak yang tak pernah langsung naik kapal terbang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tak pernah lagi naik Firefly... Itu pasal jakon! Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Kak yan, jom kita naik kapal terbang.. tambanh 50 sen ja.. merata2 ada... HAHAHAHA..

      Delete
    3. SS macam tu lah kak yan, dah trbang merata pun jakon lagi...hehe..

      Delete
    4. Huhu..tempat duduk comel sangat lah syida..kak yan Tak muat...

      Delete
  16. aku pun jakun kalau naik ff ni. kecik pastu gegar banyak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gegar????? Ada macam roller coster? Keriangan berganda! He He He...

      Delete
    2. hahaha nak gegar bak rollercoster pun buleh, janji jgn menjunam kebawah, ehh.. #banyaktengokdrama

      Delete
    3. Ko byk layan drama koya sangat ni... Hi hi hi...

      Delete
  17. Selamat hari merdeka ss.. hati2 jalan2 kat kelate siam tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari merdeka! Insyallah... He He He...

      Delete
  18. best.. sbb seat dia dua2.. mcm bas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really? I tak buat web check-in... How?

      Delete
  19. Take care ss..minum air masak banyak sikit ok..udara tak ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x perlu bimbang kak Yan..SS maintain 2.5 liter sehari..JM je segelas sehari..how?

      Delete
    2. Akak 1 botol paling banyak minum...
      Nape sikit no minum jm

      Delete
    3. Marahkan jay emm tu... Degil sangat x nak minum...

      Delete
    4. Kak Yan...air putih x sedap :P

      Delete
    5. Haippp! Jay Emmm... Gi minum skrg! Degil lagi eh...

      Delete
  20. Selamat hari merdeka...bebas kan diri bukan beerti bebas tanpa pedoman... :-))

    ReplyDelete
  21. JJCM part two jangan lupa...manalah tahu ada terjumpa masjid...kan tu impian ss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm proud of U, Kak Yan dah mula mengebom komen nampak.. saingan semakin tggi ni nak kekal carta.. haha

      Delete
    2. ahahaaha....semua berebut nak masuk carta SS ke...aduss! LAWAK!

      Delete
    3. x masuk carta pun x pe..SS hargai semua reader...tul tak SS

      Delete
    4. Suida... Cuba Try Test dok nombor satu... Jay Emm kata feel dia lain... :-P

      Delete
    5. Sebenarnya bukan mengebom... tak niat pun masuk carta...huhu...kebetulanline ok sejak pakai lenovo...kalau pakai hp samsung..hampeh lah jawabnya...

      Delete
    6. Samsung hampeh eh?
      * jeling Jay Emm... Hi hi hi...

      Delete
    7. tak mampu nk beli Ipohe huhuh...tp bila tgk quality gambar dari kwn yg guna Iphone 6 plus...terus tergoda...okey..dh AIM nak beli satu in shaa Allah....tgh kumpul duit nih..leh berlagak ngan org tu nanti ahahah

      Delete
    8. Ok... Kalu camtu... SS doakan cepat2 Samsung Jay Emm 'merajuk'... Keh keh keh...

      Delete
    9. hampa semua mai singgah tinggal bom.. CT nak tinggal apa tatau..

      Delete
    10. Kita guna hp samsung abe baru syok komen blog SS ni

      Delete
  22. tak pernah lagi naik Firefly...selamat Jale Jale Klate..masuk Siam secara legal ye, jangan naik tongkang..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik SS pegi legal!!! Sebab... Kena tahan dgn askar sana tadi masa amik gambar kat Golok!!! Hadoiiiiiiiii.... Dia mintak tunjuk passport or ic... Dan warning x leh amik gambar ske2... Padahal kat tmpt soping je pon.... Adessss... Masa nk balik malaysia pon kena lagi dgn imigresen malaysia sebab selit duit sehengget celah passport!!!

      Delete
    2. p balik kena ya SS.. itu kira p secara legal..

      Delete
  23. sebut firefly...sedikit frust bagi pihak kwn yg pergi trip Redang baru2 ni...why? ye dorang naik FF dari terengganu ke subang...awalnya flight jam 7 pastu dpt msg tukar ke jam 8.30 mlm...waktu nk check in...tiada penerbangan jam 8....flight x ada...x bwk penumpang,,,mcm mana leh jadi mcm tu? so dorang bertegas di kaunter then naik flight AA...x perlu byr extra cuma x tahu lah procedure mcm mana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa nk drop luggage... ada drama! My fault! Tapi staff FF pon x de timbang rasa... Sedihhhhh!

      Delete
    2. klau mcm tu...nak lagi tak naik FF

      Delete
    3. kadang FF ni dia tunda2 sebab faktor cuaca tau.. yang CT faham la sama cem MAS Wing.. sebab diorang kecik cinonet.. diorang terbang sedikit rendah dari yang lain dats why kalo ikut percaturan diorang cuaca x ok sngt diorang x terbang..

      kalo salah maafkan adinda =P

      Delete
  24. so harap2 lah x de masalah time nk pergi dan balik nanti..semoga semua selamat aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam nk bersepai buah pinggang masa touch down... Isksss....

      Delete
    2. ngeh3.. ala ala kasar cem Malindo nye pilot gak eh.. nanti balik tu hembus jampi kat pilot soh bawak elok2..

      Delete
  25. kalau first time mmg jakon sbb JM pernah alami dulu masa mula2 nk kenal AA....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni plane SS yg ke 4... Hi hi hi...

      Delete
    2. ye lah org tu dh naik Emirates...JM mampu naik AA je..naik MAS pun time betul2 offer dan dapat tiket muroh!

      Delete
    3. kita mampu AA je kan Akak JM.. paling advance sikit merasalah naik Malindo.. tu pun tiket murah hehehe..

      Delete
    4. Saya AA ngan FF je...Emirates?! Dalam mimpi lepas baca entri SS ahaks :)

      Delete
    5. hahaha Emirates kena menabung 4 tahun la kot gamaknya.. tapi mak ayah naik dah..
      pegi umrah.. so diorang tak abes2 citer bestnya naik Emirates..

      Delete
    6. Ekin sekali jah merasa naik AA

      Delete
  26. Wahhh kalo SS jakon, mummy double jakonlah sebb jarang fly fly ni.. Hehehhee Anw Salam Merdeka SS.. Merdeka! Merdeka ! Merdeka! Bersemangat gitu! Kikiki :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy dok umah je sbb isnin keje.. Cian kan..

      Delete
    2. Laaaa... X merdeka laaaa Mummy... Hi hi hi...

      Delete
  27. hai kakak.. i datang tinggal jejak kasih dulu..
    sebab i tau u windu i.. so nanti i datang lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I windu u or u windu i? Hi hi hi...

      Delete
    2. ada orang ngaku rindu i kat blog i.. lalalala..

      Delete
    3. sape? sape? iskksss... i is jeles!

      Delete
  28. Patbelas kali ku baca...

    Menda alah apa "kejakonan" tu....

    Skali imbas mcm "berlakon? Pelakon"...

    Adeiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba kenalpasti kata akarnya dulu, Huda :)

      Delete
  29. SS;

    Have a safe trip yaaaaaa ....

    Do enjoy your vacation !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks... Hari ni masuk Siam... He he he...

      Delete
    2. SS hati hati !!! jangan sngkot orang sana smpai tak reti balik..

      Delete
    3. nnt CT nak kena buat teaser gak ke eh.. ngeh3..
      nak buat kitab busuk tu x siap2 lagi la..

      Delete
    4. Ada orang tu kan, SS...nak travel dlm masa terdekat ni. Tapi kitab busuk dia masih draft lagi...hikhikhik nampak tak CT, akak 'mengadu domba' kat sini ;$

      Delete
    5. ahahaha sejak bila SS jadi warden Kak Farrah ni ? hahaha.. shhhh.. mmg kitab busuk takde rupa lagi.. xpaaaa akan ku cuba hasilkan seketol kitab busuk..

      Delete
  30. Saya tak pernah naik firefly...best tak?

    ReplyDelete
  31. Semoga perjalanan selamat dan enjoyyyy!!!!

    ReplyDelete
  32. dia punya teaser nak jale jale kelante tu.. fuyioooo..
    Kak Slipa la lepaih ni.. masuk siam tu elok2 SS oooi.. jampi2 sket..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS dah balik ke ni? Ke sambut merdeka kat Siam?

      Delete
    2. dia masuk Siam tu xde ingat tanah tumpah darahku dah Kak Farrah..

      Delete
  33. CT x penah naik firefly sbb kalo p KL dia turun subang.. xde sapa nak amek disana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. suruh laa teksi amik! keh keh keh..

      Delete
    2. Akak leh amik. Tapi tak jamin pukul berapa sampai hahahah

      Delete
    3. tak kuasalah naik teksi dari Subang ke Bangi.. tambang teksi sama harga dengan
      tiket flight haha.. tidak ku rela..

      kalo Kak Farrah amek.. i deting ngan Kak Farrah je la *jeling SS*

      Delete
  34. banyak pengalaman yang kurang best laa plak dengan FF nih.. rasanya kalau nak naik flight, FF nih menjadi pilihan terakhir laa..

    ReplyDelete
  35. Pernah naik firefly masa pegi langkawi :D

    ReplyDelete
  36. Murah kan FF..klu nek jakon jgk jwbnya abis gambo toilet pun gigih nak abadikan hehe

    ReplyDelete
  37. Muffin firefly sgt sedap. Tapi hri tu naik dah xde muffin. Dpt kacang je. Tak best. Haha. SS dpt muffin or kacang?

    Ha... jln2 pakai selipar or sandal memang paling best kan. Hehe

    ReplyDelete
  38. wah. ke kelantan :)
    best!
    makan-makan nyer sedap :)

    ReplyDelete
  39. Berapa kali nak ulang perkataan cuba try test hahaha

    ReplyDelete
  40. Ekin xpernah naik firefly tengok rajin la mugo duk kelate...

    ReplyDelete
  41. Dah kelik ko SS hihihi... kecek kelatevsikit hahaha

    ReplyDelete
  42. SS kelantan comel tak hihihi...

    ReplyDelete
  43. Salam Sehati Sejiwa SS :) hehehe..

    Cik Mimie baru sempat nak singgah sini :)

    ReplyDelete
  44. Tak tahu nak komain apa..baca cerita Jale-Jale SS je nnti..hikhik

    ReplyDelete
  45. p kelate sekali ngan masuk siam ka...

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...