Wednesday, 26 August 2015

Travel Brochure Busuk - Printed!


*** Printed ***

Taraaaaaaaaaaaaaaa...



*** Travel Brochure Busuk ***

Soalan pertama aku kat Jay Emm "Kat Klate tu apa yang best? I main bantai je beli tiket!"...
* Soalan mintak penampor laju laju... He He He...

Jay Emm jawap "I bukan orang Kelantan"...
* Jawapan paling suci murni tulus dari hati... Ha Ha Ha...

Aku tanya HH "Dah fikir nak pegi mana sampai Klate tu nanti?"...

HH sengih kupang tayang gigi atas... Cisssssssssssss!

Jadi...

Kepada sapekah aku nak mengadu domba? Keh Keh Keh...

Ado sesapo sini oghe Klate?

Kawe tak panda jale jale Klate...

Tolong ajar kawe deh? He He He...

Disebabkan semua orang busy...

Dan aku pon dilanda mood malas nak banyak cakap...

Dah alang2 aku study pasal travel...  

Maka... 

Aku amik kesempatan... 

Hasilkan template Travel Brochure Busuk ringkas ini...

Sesuai untuk orang pemalas macam aku...

Itinerary Klate aku ini masih tak final lagi...

Kalu dah final nanti aku update yang latest kat sini...

Sebab...

I'm looking something yang rare...

Maklumat yang aku perlukan adalah tempat dan makanan tempatan yang best.. Tempat shopping murah... Dan aku plan untuk one day trip memboloskan diri ke sempadan Thailand...

Kalu ada sebarang cadangan...

Nak kongsi pengalaman...

Please drop comment...

Thanks in advance....

Love u'ouls!


- XOXO -

256 comments:

  1. Bila ss nak g klate.. Masuk sempadan thailand byk brg murah.. Wawa blm pernah sampai pn lg.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hok alohhh... Kawe baru nak mintak pandangei... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. pandang boleh pandagei tak dop! heeeee

      Delete
    3. kawe pandang awok je laa... ha ha ha...

      Delete
  2. alamak!!!!! my secret is REVEAL here!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mue tok se royak kek sini kah kah kah

      Delete
    2. Kalu tok leh royak sini kawe royak sana... Yang sana... Sanaaaa.. Ha Ha Ha...

      Delete
    3. ahaahhha...kawe geli hati deh!

      Delete
    4. Hahahaha supo siam kecek kelate ss n sis JM

      Delete
    5. Ekin...sis JM kan baru kelik dari Siey..Bangkok thehehehehe

      Delete
    6. patut la kecek supo ore siey....hahahhaha

      Delete
    7. siam bnyi lain hahahaha... sedap dengar kak ipar ckp siam dang belajar sikit kut siam

      Delete
    8. Demo lo ni tak supo mulo... he he he...

      Delete
    9. hahaha SS nyanyi laa plak..

      Delete
  3. boleh tanya Deanna...dia dah khatam jale-jale di kelate tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kariiiii Oooooo Kariiii... Mane mu Kariiii....

      Delete
    2. haah..kan dia ada buat banyak entry gi Kelantan hari tu

      Delete
    3. Betul2! Boleh tanya Sis D. Lagi satu tanyalah Ekin. Tapi jgn blaja bahasa kelantan kat dia,..byk typo!!! Nanti silap2 kena hambat kat sana hikhikhik Hi, Ekin! Peaceeeeee,..

      Delete
    4. kah kah kah....kawe jejale maso kijo jah....tp kalu nok mari tempat hok rare kawe tok tahu...kawe biaso tanyo ko driver jah....dah raso mace ore KB doh ni....hahahhaa

      Delete
    5. Kak farah nak belajar bahasa kelantan tulis2 ekin fail hihihi kalau cakap face to face memey terbaik kelantan hihihi org sini pun taw ekin org kelantan walaypun ckp luar

      Delete
    6. betul tanya jer Ekin, dia orang kelantan.. mesti dia tau tempat yang menarik..

      Delete
  4. pergh...travel brochure busuk yang kemas dan cantik macam SS..ehh..ke Macho!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawe macho lagi sado... Kah Kah Kah....

      Delete
    2. nanti boleh ngorat awek kelate comei lote sore due hihihhi

      Delete
    3. Nanti kawe tra teh... bole? He He He...

      Delete
    4. "Tra teh"...

      Nak mengeteh ke?
      Hahaha

      Delete
    5. kalu dapek sore jangei lupo utk ambo sore deh

      Delete
    6. Kalu dapak sore... Buak pe bagi ke mu... Baik kawe pakei sore...

      Delete
    7. Huda!! "tra teh" mue dok tohu ke? ishhh...Ekin...mari sini jak deh

      Delete
    8. lohhhh...mue cari lah duo ore...mue key pandei ngorat terrr!

      Delete
    9. Patut kito terbatuk kak JM sebut namo ekin la

      Delete
    10. Bukan tra teh la SS hahaha try teh gitu...

      Delete
    11. Try teh tu mcm nak ngorat la

      Delete
    12. ehh..Ekin..bukan try teh tu...nak rasa teh tu sedap ke tak ke :P

      Delete
    13. tak pun try teh la... kelate pggl teh nama dia tea hihihi

      Delete
  5. kalau dah ke Masjid Beijing yang cantik tu haruslah terjah RANTAU PANJANG..tapi pastikan belikan TOTO untuk JM..boleh? :P cuma make sure jgn tertipu...ada yg jual toto tiruan..JM pernah terkena!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawe cume tahuuu TOTO empak angkaa... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. mue jangei cari pase!!!! heeeee

      Delete
    3. Punoh Jahne.... Keh Keh Keh...

      Delete
    4. Bila orang johor cakap kelantan...

      Buat2 faham sudah...

      Prinsip ni yang kita mahu...

      Satuuuu.... malaysia...

      #kipidap
      #dongibup

      Delete
    5. kah kah kah....poroh...paroh! x dop ubat terrr!!!

      Delete
    6. Kawe mati2 ingak dongibup tu bahse Koya... Rupernye bahse rekaan singatan pada Don't give up! Adeiiii...

      Delete
    7. Hahahaha punoh bahaso kelate kito SS guno

      Delete
    8. SS kena tuisyen dengan Ekin laa nak cakap kelantan nih..

      Delete
    9. Hahaha sis eyda tuisyen siap tu

      Delete
  6. ok...komen dulu baru baca....hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu nk bacey...tengok gambe jey dah cukop!...ehh apa aku kecek nih

      Delete
    2. Tu dio Kari magri komei sini... Kasi kawe pahei guane nak pegi Klante... He He He....

      Delete
    3. bunyi cam Ganu pun ada SS ni..hehe

      Delete
    4. Ohhhh Myyyyyy Klate... He He He....

      Delete
    5. Hahahaha sis JM bacey kut kelate dop gitu kelate sebut baco la...

      Delete
    6. Berpinar mata nak pahamkan apa Ekin tulis ;)

      Delete
    7. Ekin..kawe dop pehem deh..pusing memusing kepale kawe hhahahha

      Delete
    8. hahahhaha...punoh belaka bahso kelate....nok baco pun kawe tak tahu....

      Delete
    9. Sis JM eja bacey tu salah kelate tulis baco... hihihi

      Delete
    10. kah kah kah...rosak bahasa deh!!

      Delete
    11. bacey tu rasanya lograt Perak!!! Ha Ha Ha...

      Delete
  7. Yang saya tahu...makanan sana sedap...makan jangan tak makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mue makey nanti jangei lupo ke kawe deh!

      Delete
    2. Kawe tak bole makei banyok nanti kawe gemuk debok... Ha Ha Ha..

      Delete
    3. Huk huk..gemuk slow sikittttt... :-))

      Delete
    4. Mknan kelate terbaik uwaa rindu nk kelik kelate la

      Delete
  8. Saya dah peegi bnyk2 kali...
    Dulu2 ada driver n LO mengiringi.
    Keh keh...
    Sy iring senior director
    SD tu dpt LO...

    Ku tumpang sekaki payung lah...
    Haha...

    Pasar payang lama - barang murah2.
    Wakaf che yeh - mcm x de lh murah sgt...
    Kain baju tu harga jln tar kolumpo juga.
    Hihihi...

    Serunding wajib beli.

    Kopok leko x yh kot sbb x best sgt (bg sy lah).
    Jgn lupa g mkn megi ketam.... wajib...
    Tempat tak tau sbb orang bawak kn.

    Hihihi...
    So itu jer lah... spuloh kali g pun... situ jugak lah sy hala... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawe tak pahe LO tu nate apeee? Keh Keh Keh...

      Good tipss... Nanti kawe take notes yang Cik Manisah Lesing tulihhh....

      Delete
    2. Pasar payang lama... Oo ada pasar payang gak ke?? Ingt terengganu jek ada pasar payang..

      Delete
    3. Kawe dok penah denga laie Pasa Payang Lame... Cer caghi...

      Delete
    4. Kah kah kah...
      Typo lah...

      Pasar khadijah lama....

      Hahahadoiiii....
      Sorry sorry

      Delete
    5. cik manisah nak kene lesing niiihhh... Mu nak jadi Amir I'm sorry pulok... keh keh keh...

      Delete
    6. Haha... acaner nk buat...
      Letih dh cik manisah ni...

      Cik manisah seharian di kolumpo hari ni.
      Okaylah... nk tdo...

      Tata SSS

      Delete
    7. Nhhas : pasar siti khadijah dah berwajah baru ya... hihihi...

      Wakaf che yeh dah luas bnyk bngunan dah dekatbsitu

      Delete
    8. Senang dpt parking ke wakaf che yeh tu?

      Delete
    9. Kalau time cuti sekolah parking susah hihihihi

      Delete
  9. Sy nnt kn entri SSS ye... sbb SSS mesti berjaya jejak tempat best.

    Lenkali sy g... sy ikut kitab busuk SSS ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hok tu yang kawe masi selo cagri....

      Delete
    2. Hshahaha bhaso gapo tu SS kawe xpehe ni... demo tulis gapo sudoh la...

      Delete
    3. SS main bantai... Dah macam indon pon ada... Kah Kah Kah...

      Delete
  10. Sy baru balik dr klntn pada 8 august yg lalu...
    Kerja...
    Full pack kerja... x smpt g mn2 pun.
    Huhuhu...

    Sedih.
    PCB pun x pergi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PCB kawe dah pena gi... Kawe nak tempak lain laa pulok...

      Delete
  11. Last pi kelantan masa sekolah menengah..pasir mas....
    So sorry morry...akak yan tak tahu..tapi kalau tanya batu pahat..kak yan ok je...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu Batu Pahat sudah tentu Nasi Beriyani Gam jadi pilihannnnnn!!! Terbaikkkkk wooooo!!!!

      Delete
  12. Ni jalan2 cari makan ke jalan2 main redah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu Klante rasanye redah jek... Cuma nak boloskan diri ke Thailand tu ada tricky... Sebab tak pernah experience..

      Delete
  13. Kelantan makanannya manis2..kurang masuk dengan rasa tekak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa pegi on 1st time... SS pegi ikut rombongan... So tak byk tempat cover... Ada setengah tmpt yess... Food agak manis... He He He....

      Delete
    2. Kak yan ada sesetengah kedai manis tu hihihihi

      Delete
    3. Semanis cek mek klateee... He He He...

      Delete
  14. Orang IT kannnn ... travel brochure pun lawa !!!

    Buat pakai apa eh?

    Suka tengok and rasa macam nak belajar jer !!!

    Tolong tunjuk ajar , pleaseeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pakai Words je En. Li... Sebab.. Mood malas! Kah Kah Kah... Tapi kalu nak cantek dan sharp guna photoshop!

      Delete
  15. pandang ajelah,,,pandangan xdapet nak beri..hehe.. bila perginya tu?

    ReplyDelete
  16. SS nok g kelate ko bestnya buat ekin jeles ni... rindu ko ma nk kelik kelate gak la meh ambik ekin SS

    ReplyDelete
  17. Ekin kalu nok bagi pasal sory la hahaha sebab i ni x jns kurang berjalan mana2 masa di kelantan taw bandar kb jah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu kurang jale abis mu merangkok ko? kah kah kah..

      Delete
  18. Kalau nk p kelate follow blog kak kari kita pun ok gak tu.. byk info yg boleh SS buat rujukan

    ReplyDelete
  19. Cantik kemas je travel brochure SS :)
    Sejuk mata nengok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hik Hik Hik.. Tu hasil keje orang malas...

      Delete
  20. Siap ada cara illegal lagi tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang salah tu paling sedap buat... keh keh keh...

      Delete
  21. mcm chantek jer brochure tuhhh.....kt mne busuknyerrrr SS??? heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Busuk pada tuannya.... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Brochure jadi busuk bila dah lunyai cam belacan...

      Delete
  22. kalau nk beli serunding yang sedap harus la pergi kt kpg laut Tumpat....dah alang pergi tumpat leh tgk patung buddha yang besar...kat tepi jalan jer....pastu leh singgah pangkalan kubu...kira mcm sempadan tu...tpt shopping...tp brg nya xsebanyak rantau panjang....hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingat nak tengok jugak budha beso tu... Paling beso di Asia Tenggara wehhh... Tapi tgk keadaan.. Tak tahu sempat ke tak... Hu Hu Hu..

      Delete
    2. Pantung budha paling besar ditumpat asyik tido hahahaha

      Delete
    3. Ekin tolong laa kejut.. keh keh keh...

      Delete
    4. X rajin masuk dekat xberani

      Delete
  23. kalau nak makan seafood...yang byk pilihan kat pantai cahaya bulan....leh pilih mana2 yang berkenan....cuma....kena tya harga dulu tau...takut terkjut gegel bila bayr kang hehehehhe

    ReplyDelete
  24. kalau nak beli sourvenir....kat pasar buluh kubu....ada 1 kedai yang byk jual....betul2 depan pintu masuk....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasar buluh kubu tu area mana? Kalu dari Siti Khadijah?

      Delete
    2. Bersebelahan dgn pasar siti khdijah..makcik2 or pakcik2 yg jual dikaki lima ada byk situ kwdai mkn pun byk tu

      Delete
    3. sebelah pasar siti khadijah....dekat jer...jln kaki...hhehhe

      Delete
  25. oh yerr....lupa kabor....nnti...SS akan pergi masjid beijing kan...haaa...tpt tu mmg kat tumpat dah tuhhh....leh la beli serunding kat kpg laut...ada byk pengusaha serunding kat situ....haritu sy pernah pegi kt situ beli..tpi xigt nama pengusahanya...leh test dulu rasa...hehehehhe.....actually sy pergi situ bukan sbb nak bli serunding..tp sebab kena buat pemeriksaan dari rumah ke rumah atas urusan kerja.....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu boleh balik dari Golok tu macam nak menyinggah masjid beijing tu... nak solat kat situ kalu sempat... nanti SS try riki area serunding situ...

      Delete
    2. Masjid beijing comel ekin tengok x singgah pun hihihihj

      Delete
    3. golok dkt ngn rantau panjang....kira xjauh sgt la ngn tumpat....rasa mcm sempat kalau singgah situ....hihih

      Delete
    4. Masjid Beijing dekat tak dgn CIQ Rantau Pjg?

      Delete
    5. mesjid beijing tu dlm pekan rantau panjang , mesjid yg unik dan cantik senibinanya, tapi .. hmm wak ulangi tapi.. selalu takdok air., hmmmm ;(

      pantai cinta berahi yang biasa2 aje, sunrise pon chantek, kalo ujan jgn tertingal payung kat situ sudahh

      salam pagi kemis cik kak tengku SS devogue tewwww ;p

      Delete
    6. Pulakkkk! Dorang tayamum kot Wakkk... Ha Ha Ha... Morning Wak!

      Delete
  26. pastu...kalau kat tengah bandar KB tu leh makan-makan kat padang bas...xjauh dari pasaraya Pantai Timur....kawasan open air....byk gerai-gerai makan...leh pilih mana yang berkenan...tp rasanya bukak time malam kot....hehhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mknan padang bas tu kat belakang sekolah... mknan situ sedap2 hbs rn50 sekali g hahaha

      Delete
    2. Makan apa sampai 50? Makkkk aiiii...

      Delete
    3. Semua ada nak makan hahahaha... nasi, kuih muih,murtabak,pulut pauh,somtam,laksa laksam dan lain2

      Delete
  27. makan colek ayam d cherang best....tp igt pesanan sy tau....kalau mkn berdua...jgn order 2 pinggan...1 jer dah cukup.....banyak woooooo.....hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhh kawe tak sabo nak pegi nih.... Nak mencolek ayam... Ha Ha Ha..

      Delete
    2. colek jgn xcolek tauuuu.....hahahhahaha

      Delete
    3. lokching tu nate apo pulokkkk aRz? Ha Ha Ha...

      Delete
    4. Lokching tu satay ikan SS hihihi

      Delete
    5. lokcing pun sedap...satay ikan...bulat2....sedap....hihihi

      Delete
    6. Adakah lokcing tu diberi nama sempena 'look kucing'... kucing yang tengok ikan.... he he he...

      Delete
  28. jangan lupa makan satay kat whakaf baru yer......hihhi....lagi boleh try abc dan cendol kat bwh pokok wakaf mek zainab dkt simpang 4...xjauh dari kompleks sukan...heheheh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakaf baru tu kat sebelah siti khadijah ek?

      Delete
    2. Bukan kot... Hehehe saja bagi konfius skit

      Delete
    3. Haippppp Haipppp babab kanggggg...

      Delete
    4. Abc cendol wakaf mek zainab memey sedap tu... aloh la dekat dah dgn rumah nenek ekin situ

      Delete
    5. wakaf bharu jauh dr pasar siti khadijah...kena naik kete....heheheh...kalau nk g tumpat leh lalu kat wakaf bharu....kedai satay dia bukak belah malam hihih

      Delete
    6. adakah sataynya extra ordinary? ke standard?

      Delete
    7. kuah satay nye lain skit....heheheh

      Delete
  29. untuk ole2 jgn lupa beli murtabak raja tauuuu....sedapppppp....meleleh pulak air liur bila teringat murtabak tuh....hehhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beza cemana dgn murtabak rakyat? cam 2 darjat ke? keh keh keh...

      Delete
    2. Murtabak raja sedap besar molek lain taw kak D ni buat kito terliur doh la aduhhh

      Delete
    3. Murtabak raja asal org buat utk raja kut hihihi ekin pun xtaw sgt... murtabak raja sedap SS

      Delete
    4. murtabak rakyat 1 layer jer...kalau murtabak pemimpin 3 layer...kalau raja...lagi tebal....hehehehhe

      Delete
    5. hanya org keturunan nik jer yg buat murtabak tuhhh....hihihih

      Delete
    6. Kena mintak tunjuk ic dulu laa eh sebelum order... Keh Keh Keh...

      Delete
    7. Puas hati make murtabak raja hihihi

      Delete
  30. lupa nk bgtau...nti nak pergi rantau panjang....otw tu ada gerai makan belah kanan...situ ada jual mknan ori kelantan yang sedap...laksam dia mmg pergghhh....sedap...cuma sy xigt nama kedainyer....kedai tu xjauh dah dari rantau panjang....hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok noted... Kena cari jugak laksammmm!!!

      Delete
    2. kena try tuhhh...sedappppp....hehehhehe...

      Delete
    3. banyaknya cadangan kak D.. dah macam duta Klantan dah eh..haha

      Delete
  31. Saya mencadangkan agar SS dan angkatan perang tidur di tok aman bali

    ReplyDelete
    Replies
    1. tok aman bali tu maner pulok??? haishhh...

      Delete
  32. Macam skema plak komen atas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...

      Delete
  33. kalau tya sy...mne lagi murah nk meyoping...kdg tgk benda apa yg kita nak beli...tp kalau sy...sy suka bazar tok guru...lg murah...elakkan pergi hari jumaat petang...coz byk kedai tutup awal...nak beli kopok2 kat pasar siti khadijah.....kalau nk bekpes pagi2 pasar khadijah pilihan yg tepat....ececehhhh...dah macam pengacara rancangan jenjalan jerrr....kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2 tu kak D... hari jumaat byk kedai tutup... mee sup atas siti khadijah sedap2 pilihan...lg laksam n laksa pun sedap... kuih pagi kat bawah pun ada mcam2

      Delete
    2. SS dari hari sabtu sampai selasa... ehh.... 31 august bukak ke ek? risau byk kedai tutup on public holiday je... ke acaner?

      Delete
    3. bukak kot...kalau jumaat mmg byk kedai tutup...ehehehe

      Delete
    4. blh tukar profesion dah kak D ni..hehe

      Delete
    5. Kalau jumaat byk tutup SS... rasa cuti hari kebangsaan buka tu

      Delete
  34. Pergi makan makan dan makannnn! Bestnyeeeeee..

    Sekali je gi Kelantan masa darjah 6. Sedih kan. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Darjah 6? Masih ingat lagi ke rupa klante tu? He He He...

      Delete
  35. last gi Kelantan tahun 1990...huhu...ada illegal and legal entry to Golok..naik sampan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih terfikir2 nak legal ke illegal.. Tapi... Passport tetap kena bawak...

      Delete
  36. Yang rare..make telo penyu..dah agak lengkap itenary SS..Pengkalan Kubor takmo pi ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part telo penyu tu agak exotic utk SS... Terbayang buka penyu menanges confirm rasa tak sampai ati... Keh Keh Keh....

      Cer Mak specifickan tempat best kat pengkalan kubor tu...

      Delete
    2. Kubor je banyak haha...ala cam Padang besar gak..toto segala tu ada..pinggan mangkuk..barang siam..

      Delete
    3. mee siam ada x mak? keh keh keh...

      Delete
  37. SS sedar tak???











    yg blog SS ni part komen lagi panjang dari entry....hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. My sayang ku Nina... U punya space dah amik 5 inci panjang... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. hahahah... saja memanjangkan keadaan

      Delete
  38. Idea buat broucher tu memang ohsem! Kreatifnya SS.. Anw mummy pun dh lama tak g kelantan.. Syok gak kalo g trip makan2 ni.. Mcm2 ada.. Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu mummy yang buat lagi comel kot... Bcoz u are graphic designer... Tu laa masih riki lagi... Jale Jale Cari Makei.. He He He...

      Delete
  39. saya org klate *angkat tgn* hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhhh! ada ore klate laaaaa! Pat tolongggggg SS... Iskkksss...

      Delete
  40. wah bila baca komen dari atas sampai bawah bestnya jenjalan pi klate. Kuih-kuih di klate memang sedap2... penah jumpa kuih ulat bulu... sodapnya. Pada ikut mata akak le (pandangan) n tekak akak le kalau kuih-muih di kelantan memang syurga kuih. Kuih akok yang paling tua lagi sedap sebab dia banyak kedut lagi lembut. hehehehe. Kalau makanan tradisi kelantan oklah tapi kalau masakan biasa seperti lauk makan tengahari tekak akak tak boleh terima sikit sebab dia bubuh gula. Pernah makan goreng kacang panjang tapi manis bukannya pedas. Asam pedas pun manis... huwaaa minta maaf lah ye.

    Apa pun pasar Siti nurhaliza jangan lupa singgah opss salah sebut Siti Khadijah. Selamat jalan jalan cari makan. Wah sambut hari kebangsaan kat kelantan. Seberang sungai Golok hati-hati weiiiii. Semuga Selamat semuanya dan Allah mempermudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah pergi klate dedulu... ayer suei pon manis.. ha ha ha...

      Delete
  41. Tak dapat nak membanu sebab Nani pun atk pernah sampai sana. Hehehe :D

    ReplyDelete
  42. nak roghat ke mu.....seronok gi klate..make sedad, shopping meriah...boleh gi sempadan dekat...sronok sokmo deh

    ReplyDelete
  43. saya pun terpikir bende yang sama, apa yang best kat Kelantan tu... macam 'makan-makan' je yang best

    ReplyDelete
  44. jalan2 tmpat org, first nak try makan.. I tak pernah sampai kelantan lagi..sempadan ada lah.. hehe

    ReplyDelete
  45. wah dah 3 tahun tak jejak Kelantan.. kalau ke sana selalu jugak makan nasi kukus.. sedap jugak..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...