Thursday, 13 August 2015

U'ouls Always Make My Days! - Kak Yan


Nampak tak apa aku buat kat atas tu?

Itu semua pemberian U'ouls!

Idea tercetus bila My Dinda Cikgu Ceketed dok update 'Lot Baru'...

So... Aku pon nak meniru! Aci takkkkk meniru???? Kena potong markah tak Cikgu? He He He...

Cuma... 

Bezanya... 

Aku pakai frame... Lepas aku dah tampal susun dalam frame... Sampul plastik frame aku tak buang... Aku sampul balik... 

Supaya... Semua pemberian itu terjaga rapi... Tak mudah rosak... Dan tak berhabuk... 

Setiap kali aku rasa down...

Setiap kali aku rasa sunyi...

Setiap kali aku rasa kering idea...

Setiap kali itu lah.... Aku jenguk setiap pemberian u'ouls tu!

Sama ada u'ouls sedar atau tak...

U'ouls dah jadi sebahagian dari life aku...

Kekuatan untuk aku terus melangkah.... 

Tidak lekang dengan doa... Insyallah...

* Sambil kesat airmata guna tisu cap Tender Soft....



*** Kak Yan ***


Pemberian dari Kak Yan ini...

Betul betul menghiris bawang...

Aku terharu! Sebak! Campur happy!

Bukan harga yang menjadi ukuran...

Tapi...

PUT EFFORT yang tak ternilai...

* Kesat airmata dengan hujung lengan baju...

Bila aku buka bungkusan itu...

Sedarlah aku...

Kak Yan sangat simple dan humble person!

Sekaligus...

Tanpa aku sedar... Ia satu motivation untuk aku...

Kak Yan beri aku ini... Getah pemadam... Di susun atas sekeping kertas keras recycle.... Dan tertulis ucapan harijadi! * Nanges!

Lebihan getah pemadam... Dia masukkan dalam botol pepsi... Dan tertulis "SS don't naugty... SS take care"... He He He...

My Dear Kak Yan Ku Sayang,

Terima kasih di atas pemberian yang tak ternilai ini... SS hargai setiap jasa baik Kak Yan... Terima kasih kerana selalu doakan yang baik2 untuk SS... 

Untuk itu...

Sebagai tanda terima kasih...

SS create kad ini untuk tatapan Kak Yan... SS guna lebihan getah pemadam yang Kak Yan kasi... Insyallah... SS akan bawa kad ini berada di Awan! Doakan!

Nak berkenalan dengan Kak Yan?

Petik dengan penuh kasih sayang di SINI... He He He...



Motivasi untuk hari ini

 Dalam hidup ini... Biar jadi Orang Kurang Upaya... Jangan jadi... Orang Kurang Kasih Sayang!



- XOXO -




*** I AM Scdha Sein ***

Birthday aku baru je berlalu...

Kalu u'ouls lupa laaa... 

Mari aku ingatkan...

Besday aku... 14 July tahun??? Tahun rimau... Kah Kah Kah...

Now dah masuk August...

Tapi...

Aku masih dapat kiriman hadiah birthday... He He He... 

Dari sape?

Dari Bonda Alam Maya ku Cekebon dan Dinda Cikgu Ceketed!

Mari scroll... Ha Ha Ha...

Aku dapat Birthday Card Handmade bertemakan TRAVEL! Serius cantik dan kretif! Tak sangka Craft Charm yang Cikgu Ceketed tepek kat blog dia tu dibuat untuk aku... Surprise me! Boleh baca dan kalu nak tempah boleh petik kat SINI... Highly recommended! Hasilnya memang mantap!
 
Bila bukak card tu... Ya Allahhhhhhh! Memang awesome laaaaaaaa!!!! Dengan kata2 semangat dari Cekebon!!!!! Terharu u'ouls! Terasa diri ku disayangi!!!!! *Nangesssss!

Kecilnya tapak tangan ku ini... Tidak terbanding dengan betapa besarnya hati si pemberi... Sesungguhnya... Doa2 darinya juga... Turut mengiringi setiap langkah kecil ku... Insyallah! Aku akan bawak 'I AM Scdha Sein' ini setiap travel aku nanti! Azimat berharga yang aku akan jaga baik2! Insyallah! Doakan!

Rasa nak melompat bintang bila nampak Accordian Album ini ada dalam sampul yang sama! Sangat berguna untuk aku simpan kenangan Travel... Cekebon kata hitam nampak ada classssssss! Ha Ha Ha... Pandai Cekebon pilih!

Mari aku zoom in kata2 dari Cekebon & Cikgu Ceketed ni... He He He... Giler tak suka! Aku siap peluk2 lagi! Ha Ha Ha...

Selain dari Kitab Busuk... Aku memang ada Travelling Case macam ni... Nampak tak tu melambak tiket masih belum sorting... Nampaknya Accordian Album tu memang berguna untuk 'travel keepsake'...  Yeahhhh! Memang the right time Accordian Album ini sampai ke tangan ku!!!! Hati tengah gebu2...

Selain dari Birthday Card... Cekebon kasi aku Kad Raya... Nampak tak tulisan tangan Cekebon penuh satu kertas A4... Sebatu jauh pon boleh nampak... Comel kan... He He He... Cekebon memang comel U'ouls... Tengoklah sape anak angkat Maya dia.. Keh Keh Keh..

My dear Bonda Cekebon & Dinda Cikgu Ceketed,

Terima kasih sebab put effort di atas pemberian ini... Dah terlalu banyak yang Bonda & Dinda beri... Dah tak terbalas rasanya...

SS doa... Semoga Allah merahmati Bonda dan Dinda sekeluarga... Kabulkan semua doa yang baik2 tanpa batasnya...

Love both of you! Hug from far!

Psst : Cikgu Ceketed... Tolong bacakan message ini untuk Cekebon eh... Muahhhhh!


Disebalik semua ini... HH jugak turut mendapat tempias! Cekebon dan Cikgu Ceketed beri ini pada HH... Supaya kami tak bergadohhhhh! Kah Kah Kah... Comel kannnnn? Terus berangan tak hengat laa kan si HH tu bila dapat semua ni! Menyengih kupang sepanjang hari... Ha Ha Ha...

Ucapan dari HH :

Untuk Cekebon & Cikgu Ceketed,  
Terima kasih banyak2, terharu sangat, tak sangka HH pun dapat hadiah jugak!



*** Siti Yang Menaip Paling Comel ***

Comel kan Kad Raya Pink ni? He He He...

Secomel yang memberi... 

Sape lagi kalu bukan Siti Yang Menaip!

Masih lagi tak kenal dengan sape itu Siti Yang Menaip?

Haaaaa... Petik nama dia kat SINI... Ha Ha Ha..

Walaupun dah terlewat dapat kad Raya ni...

Tapi... Raya kan sebulan walaupun puasa tak cukup sebulan... Ha Ha Ha....
* #IniKanRaya


My Dear Dinda ku Sitiroro,

Thanks di atas kad raya pink ini... Silau mata I'ouls! Kalernya memancor2... Ha Ha Ha... 

Loveeeeeeeeeeeeeeeeeeeee uuuuuuuuuuuuuuu!!! Muahhhhhhhh! He He He...



Psst : Agak2 aku dapat hadiah lagi tak? Melampau tak tanya soalan camtu??????? Kah Kah Kah... Kalu ada aku update sini... Keh Keh Keh...



Kepada semua sahabat alam maya ku... Yang selalu drop komen di Pondok Buruks ku ini... Yang selalu menemani hari2 ku... Terimalah...

U'ouls Always Make My Days! 
80 juta x 80 juta sayang kamuuuuuuuuuu!!!!



- XOXO -

242 comments:

  1. Cik Mimie yang baca pun turut terharu jugak :) Cekebon n Kak Farrah memang comel..so sawit (sweet) pulak tu...hehehe.. bestnya dapat hadiah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena tengok anakanda dan kekanda angkatnya sape... Kah kah Kah...

      Delete
    2. Hahahaha..ok2, kekanda dan anakanda angkat pun so sawit jugak...hehehe.. nak jugak dia...hehehe..:)

      Delete
    3. Kekanda dan anakanda angkatnya memang sooooo sawiiiiiittttt! ;)

      Delete
  2. Wah, HH pun dapat kad dari Kak Farrah..mesti dia peluk2 jugak kad tu macam SS peluk Accordian album tu kan? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen ni bior HH jawap! ha ha ha...

      Delete
    2. Susah nk gambarkan perasaan dgn kata2... Sbb sgt2 terharu bila cekebon & celeted kasi brg tu. Selalu dok tepi gobok (org johor panggil almari) tengok dr jauh SS tunjuk2 barang yg dia dapat.

      Delete
    3. About the kad. Nk pegang ganas2 pun sayang.. Sah2 "madewithluv" can feel it. Mintak tumpang ye ss kat ruang2 yg ada kosong.

      Delete
    4. Syukur sangat SS & HH suka pemberian tak seberapa kami ni. Just a token of thought & appreciation for both of u.

      Delete
    5. Kalu nak sewa Lot SS boleh... Bayo! Ha Ha Ha...

      Delete
    6. ceketed: yes the thought that counts.

      SS: bayo ngan wangmas ke??

      Delete
    7. HH : Mesti HH selalu mengadu dengan gobok tu kan? SS je dapat hadiah HH xdapat..kan2? hehehe..

      Wangmas ada lagi ke? ke dah buat derma 2.6B tu...oppps!

      Delete
    8. entry SS terasa menarik dengan gabungan cerita sis HH sekali..

      Delete
    9. Hihihi shian HH, gobok menjadi saksi. Kisah travel SS & HH penuh warna-warni.

      Delete
    10. Suka... Duka... Tawa dan air mata... Kalau happy all the time tak thrill la kan.. Thrill la sangat (tgn kat bahu mata pandang atas)

      Delete
  3. waaa...ni hadiah spesel ni dari cekebon n farrah...tiada tandingan nya hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. titew nak nangesss awakkk! terharu titew...

      Delete
    2. orang tak kuad awaaaa...orang tak kuad... (cakap stail bebudak sekarang)

      Delete
    3. SS....titew pon terharu baca....sobbss...sobbss...

      Sal....pengaruh amran la kot kan hik hik hik

      Delete
    4. Tak mo nangesss. Semput & sakit dada pulak nanti.

      Delete
    5. amran jiran sebelah hahhahaha

      Delete
    6. merepek ja page tu.. budak2 sangat... hahaha

      Delete
    7. merepek pun you layan kan Syida..hahaha

      Delete
  4. sonok tgk pemberian kengkawan ni kan....memberi value yang sgt tggi....walaupun pemberian yg simple...tetap bermakna hihihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. so true, tapi kalau dapat yang dibuat dengan penuh kasih sayang cam dari cikgu ceketed tu mesti lagi terharu

      Delete
    2. kata2 leh menyentuh perasaan dilubuk paling dalam kan huhuhuhuhu

      Delete
    3. Sal...yg dibuat sndiri pun dh ckup mengharukan...inikan pulak yg dibuat dgn kasih syg kan.....awaaa terharu....huhuhuh

      Delete
    4. Betul tu, Sis D. Sebenarnya tinggi nilai hadiah tu terletak pada nilai ingatan kawan2 kita kan,..saya pun setiap hari masuk bilik kraf tengok bloggers board,..sengih2 sorang diri. Small little things & gestures drpd kawan2 blogger, tetapi besar impaknya pada life kita :)

      Delete
    5. Lubuk mana tu Kari? Kah Kah Kah...

      Delete
    6. Itulah,..saya pun berminat nak tau. Lubuk mana tuh?

      Delete
    7. Sangat bermakna pemberian dari semua rakan alam maya

      Delete
  5. Kad Raya CT paling comel...memang sangat comel... Secomel penghantarnya.. semua comel la senang cerita..hahahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen Cik Mimie laa paling comel... ha ha ha...

      Delete
    2. Kad raya CT mestilah comel, dah tuannya kan si paling comel :)

      Delete
    3. SS : Hahahaha...tapi x secomel CT paling comel tu..hehe

      Delete
    4. Kak Farrah : betul2..setuju sangat :)

      Delete
  6. boleh bayangkan kegigihan cekebon tulis ucapan tu utk SS....sayu jer tgk tulisan dia....semoga cekebon sentiasa ceria hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kegigihan Cekebon kebanggaan SS! boleh x kari?

      Delete
    2. aishh....boleh sgt tagline tuhhhhh.....hihihih

      Delete
    3. Hahaha boleh sangatttt! Saya pun tumpang bangga jugak la. Selalu bab2 tulis ni bila dia penat dia surrender suruh saya print ;)

      Delete
  7. tahun rimau?? samaaaaaa....

    eh sama umur ke? hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haipppp Haipppp... Bukan ke u tahun kucing??? Keh Keh Keh...

      Delete
    2. hmmm.. tahun kucing tak wujud lagi...

      Delete
    3. dalam kelendar i ada tahun kucing tu... he he he...

      Delete
    4. tahun rimau? SS tahun rimau? hurmmm

      Delete
    5. Jay Emm... SS propa je tu... I'm not rimau... Ha Ha Ha...

      Delete
    6. then tahun ular or Arnab...ke lahir berpuluh tahun yg lalu :-)

      Delete
  8. Replies
    1. itu baru tengok apa yang SS dapat.. kalau Eyda yang dapat sendiri lagi bertambah2 terharunya.. hehehe..

      Delete
  9. Replies
    1. Tak kasi kami bergadoh katanya... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. hahaha jeles laa tuh kan..

      Delete
  10. oh mai..tergaru , eh terharu giler baca entry ni..bestnya dapat banyak hadiah. semoga ukhuwah SS dan cekebon terjalin sampai bila-bila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hadiah itu hanya perantara je Cik Sal... Yang penting ingatan tulus ikhlas itu... Termasuk kad raya pemberian Cik Sal... Akan SS tengok selalu kalu rindu... He He He...

      Delete
    2. Akak pun bila tengok hadiah pemberian Sal akan rasa tergaru hihihi terharu :)

      Delete
  11. memang betul lah SS, ada kala mood nak update blog takde, tengok balik pemberian rakan-rakan alam maya ni terus rasa semangat balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat2 update blog ye Cik Sal... Jangan dibior bersawangg.... Hishhhsss...

      Delete
    2. jenuh nk buang sawangnya nnti sal oi...hihih

      Delete
    3. Bab2 sawang ni... Kari lagi expert!!!!!!!!!!!!!! Kah Kah Kah...

      Delete
    4. Dont worry! Kalau bersawang saya tolong dtg bawak vacuum cleaner. Kita sedutttttt kasi bersih!

      Delete
    5. SS...blog sy pun dh mula nmpak sawang....hahahah

      Delete
    6. mood raya menjadi2, sampai lupa nak update.. hehe

      Delete
  12. happy birthday ss :-))

    moga diberi kesihatan yang baik2..insyallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak yan tapi besday SS dah lepas! ha ha ha...

      Delete
    2. Ss..akak ada pos sesuatu untuk ss..sekadar ucapan aje...aritu nak pos..tapi tak sempat2...arap suka ucapan yang tak seberapa itu..

      Delete
    3. terima kasih kak yan... dah sampai ke tangan SS nanti SS inform ye... Sorry sgt2 lately agak busy...

      Delete
  13. inilah silaturahim di alam maya..walaupun jauh beribu batu..kasih sayang terjalin hanya yang mengalami aje yang memahami kan ss... :-)) syg ss juga...hh pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macih Kak Yann ku sayang... Semoga doa2 yang baik juga terkumpul...

      Delete
  14. turut terharu...turut kesat-kesat air mata dengan selendang tapi..

    ReplyDelete
  15. menarik idea nie....bleh tiru jugak nie...
    hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Cikgu... Kalu anak murid cikgu kasi hadiah hari guru boleh laa cikgu buat gitu... Ha Ha Ha...

      Delete
  16. Alhamdulillah, kali ni sehari je berdesup sampai! Ini barulah poslaju! Hehehe saya kat luar ni. Kang balik saya bacakan mesej SS & HH utk Cekebon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Janji tawwww bacakan utk Cekebonnnnn!!!!!!!!!!!! Love you Cekebonnnnnnnnnnnnn!!!

      Delete
    2. SS, ini mesej sayang dari Cekebon:

      Dear SS, terima kasih atas doanya.
      ...and I love you so,
      ...the people ask me why,
      ...cause they don't understand
      ...how love begins again...

      4 baris terakhir tu dia nyanyi tau! Saya tak sanggup nak rakam. Bior lagu birthday SS tu jadi satu-satunya rakaman berharga utk SS hikhik

      Delete
    3. fuhh...ayat Cekebon..paling suka kata-kata ni
      "the people ask me why,
      ...cause they don't understand
      ...how love begins again..."

      Delete
    4. Sis JM, ni lirik lagu lama -And I Love You So, Don McLean yg nyanyi. Tapi yg kat atas tu lirik versi terabur Cekebon :)

      Delete
    5. Alaaaaaaaaaaaaa... Nape tak rakammmmmmmm???? Kah Kah Kah... Suara serak2 basah Cekebon mengoda you! He He He...

      Delete
    6. Ley ajak cikebon p karok cam ni...

      Delete
  17. SS, idea SS pakaikan frames tu balik baju plastik dia sangat brilliant! Kalis habuk dan debu! Ini kreatif lagi inovatif namanya. Cikgu bagi 80 juta markah bonus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamvoii main juta2 je skrg... keh keh keh...

      Delete
    2. Sebab SS alergy habuk cikgu... He He He...

      Delete
    3. Ye Cik Manisah! Takut kang kena LESING! Keh Keh Keh...

      Delete
    4. Hahahah dah lekat dah nama Cik Manisah :)

      Delete
    5. Lagi sedap kalu panggil Cik Manisah Lesing! keh keh keh..

      Delete
  18. SSS...

    Kita yg nanges baca ni...
    sob sob sob...

    Good frenship uols....

    Akk farah kirim salam ke bonda ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah, nanti akan sampaikan. Ni mesej SS & HH pun akak tak bacakan lagi. Akak balik keje dia dah bobok.

      Delete
  19. Yang comel nya... HH pun dapat.. .

    Oooo baru tau nama HH hartini...

    Hihihihi

    ReplyDelete
  20. SS mmg kreatif...board berbalut camtu...nampak kemas mcm org nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS serabai... Kuat sepahhhh... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Sangat2 praktikal la, SS. Tak yah risau nak feather dusterkan kasi buang habuk. Tak yah risau kad/mementos tu rosak. Nak simpan pun senang. Lepas ni bila board saya tak muat dinding nak tiru SS gak lah. Kena kasi komisyen ka?

      Delete
    3. Komisyennn ekkk? Jangan offer... Nanti menyesalllll! Kah Kah Kah...

      Delete
  21. Waah!!!!!!!!!!!!! betul2 special ni....melopong tengok

    ReplyDelete
  22. Replies
    1. Mesej untuk kaki travel... Mesej utk u jugak Jay Emm....

      Delete
    2. sayang Cekebon, sayang SS dan sayang Ceketed dan sayang semuanya

      Delete
  23. JM doakan SS dapat berjumpa dengan keluarga angkat maya tu aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kite jumpa sekali nak???? Ha Ha Ha...

      Delete
    2. risau Cekebon nak ambik JM jadi angkat dia jugak nanti mcm mana?

      Delete
    3. boleh berkongsi ksh syg cekebon la tu nnti JM....hihihi

      Delete
  24. wahhhhh cantikkkknya.. jelussssnya tgok... untung SS.. kipidap, dongibap.. teruskan menulis :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh... Bulgogi.. ehhhh tetibaaa.. He He He...

      Delete
  25. banyaknya koleksi kad SS ... cantik SS frame, kemas aje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak elak bersepah... Maka terhasil laa frame... Ha Ha Ha...

      Delete
  26. Alhamdulillah seronoknya ahkak melihat talian silaturahim SS bersama peminatnya. Tak boleh di beli dimana-mana talian silaturahim tersebut. Semuga semua yang menjenguk rumah SS dan mengikuti SS dan HH berjalan sambil bergaduh (heheeh) Allah merahmati dan memberkati serta melindungi, dipanjangkan usia di murahkan rezeki sentiasa dipermudahkan urusan sepanjang menjalani kehidupan kalian. Aamin.

    Cantiknya frame tu. Boleh buat muzium kengkawan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga frame tu 5 henget je kak... Tapi nilai dalam frame tu... Tak ternilai... Jasa kengkawan tak terbalas! Jasa Kak Notie tinggalkan komen berjela pon tak terbalas! Thanks so much kak! May God bless u too! Aamin....

      Delete
  27. chantekknyer., tapak tangan tuuu., kem salam kat cik Hartini tewww
    wak nak fantun pagi kemis satewww boleee??

    Putik pauh delima batu
    Anak sembilang di tapak tangan ., kehkeh2
    cik kak tengku SS jauh behibu batu
    Hilang di mata di hati jangan., ammvoiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiiii Wakkk fantun...

      Putik pauh delima batu
      Anak sembilang di tapak tangan.... Ehhh... Macam tiru je..
      Tengku SS memang jambu
      apa salah kalu nak perasan... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. amvooii wak tu.. hahaaa... gelak besar baca ni..

      Delete
    3. Wak dah berpantun! Pantun beli SS tu yg tak tahan! :)

      Delete
  28. sama dhn tarikh hari raya tu kannnnn?
    sambut 2 in 1.
    happy belated birthday utk SS.
    semoga dirahmati oleh Allah dunia dan akhirat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beberapa hari sebelum raya kak...Thanks Kak Nieda!!! Aaminnnnnn! Muahhhhh!!!!

      Delete
  29. kreatif hadiah-hadiah yg diberi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena tengok orang yg beri... Ha Ha Ha...

      Delete
  30. Suka tengok SS hargai jasa "peminat" .....

    #kipidap !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. En. Li ni buat lawak laaaa... Peminat???? Kah Kah Kah...

      Delete
    2. betu tu bro Jali...si SS ni ramai 'peminat' termasuklah JM ni

      Delete
    3. Jay Emm minat SS ke? Bukan ke menyampah? Kah Kah Kah..

      Delete
  31. Ya Allah, seronoknya kalau dapat benda-benda macam ni daripada kenalan alam maya :D

    Bertuah kak SS :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu diberi selonggok barang... Kad yang SS akan cari dulu... Sebab... Kata2 dalam kad itu lebih berharga dari segalanya...

      Delete
    2. Seriusly??? Then barang aku tolong guna k!!!

      Delete
  32. SS, blog dah lain! Title blog pon dah lain!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kay..itu sementara je tu....ada "VIRUS"

      Delete
    2. Kak JM, la yeke! Tergezut saya tengok blog SS tiba-tiba hitam!

      Delete
    3. Dah pakai Qu Putehhh... Baru laa Putehhhh... Keh Keh Keh...

      Delete
    4. JM dah try Qu Puteh tapi pesal Qu Hitam je sampai skrg...huhuhhu

      Delete
  33. wow, terharu nya tgk pemberian cekebon kak farrah kat U ols..kalau jumpa mesti gempak kan..
    so sweet... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugilah siapa x jadi anak angkat Cekebon...termasuklah budak yg tgh komen nih huhu

      Delete
    2. hehe.. Mak i kan Sis, cita pasal kawan2 blog, dia siap tanya "blog tu tmpat kerja kat mana, tak penah dengaq pun keja kat blog..?".. haha.. tmpat kerja tu sis.. hehe.. nasib mak tak kenal coolblog, idak mesti dia ingat I pernah keja coolblog.. haha

      Delete
    3. Coolblog ok lg... Jgn Gobblog... keh keh keh...

      Delete
    4. Gobblog tu mmg minta dijauhkan lah. Cekebon pun macam tu, Syida. Mula2 dulu dia tak faham bila adik2 usik akak travel tak yah guna passport. Then, pening macammana blog boleh bagi akak cek,..nape kawan blogger hantar barang/hadiah.. skrg dah keep up dah, lagi2 sejak jadi follower 'bon-tengok-gambar,cerita-kakak-bacakan-ye' blog anak angkatnya ni :)

      Delete
    5. Part ayat2 'kurang halal' Cikgu bacakan tak? Matikkkkkkkkkk laaa SS!!!!

      Delete
  34. Ingatkan salah masuk blog tadi, awat tiba2 gelap.. hahaha.. rupanya dah tukar suasana.. pas raya baru ubah suai rumah ye mbak? tapi i suka yg style lama lagi.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Blackout"... "Blank".... "Blur"... Yg seangkatan dgnnya...

      Delete
    2. Bil TERTUNGGAK... Jay Emm bayo kannnnnnn!!!!

      Delete
    3. SS bagi duit..anytime JM leh tolong bayarkan

      Delete
  35. I tak sangka blogging ni sampai tercipta hubungan jarak jauh yg awesome macam ni.. huhu.. ingatkan kita just tulis SS (syok sendiri) ja.. hahaha.. Tak sangka it more than that..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu hati kita ikhlas... Insyallah.. Allah bukakan jalan... Bukakan ruang... Bukakan rezeki... Syukran! So far SS dipertemukan dengan orang yang baik2...

      Delete
  36. SS, sis HH tu memang xaktif FB ka? add tak app pun..ke tak sudi kawan ngan I... hahaha... tapi klu nak privasi xpa lah.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida..u sudi kawan ngan i tak?

      Delete
    2. Suida.. Kalu nak friend dgn HH... Sila add Instagram dia eh... 'iamhartinihawa'... Insyallah dia akan approve..

      Delete
    3. sudi sangat sis JM.. tapi org tu tak layan FB kan.. haha...
      Ala, insta xdak.. hehe...

      Delete
  37. U, memang link warna hitam ka.. tgk dah tak loading, tapi tulisan tak nampak pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida...blog SS tadi ada 'VIRUS' serang..skrg dh okey sbb dh clean dengan antivirus hihihi

      Delete
    2. ya ka.. lorr, mesti ramai terjah ni sampai terkena virus..

      Delete
    3. Sian SS kemurungan semalaman di sbbkn VIRUS tersebut!!!

      Delete
    4. dasyat betul penangan VIRUS tu ye Tny

      Delete
    5. Sian tau... Makan tak nak.. Tido tak nak.. Nasib baik mandi..

      Delete
  38. Assalamulaikum SS baru dapat singgah blog ni gara2 tablet or hp ekin problem ni guna hp abe... tak boleh tido tertiba sakit gigi update blog baru boleh BW blog SS gelepar taw sehari tak msk blog SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gelepar? Mcm ikan tak cukup air je bunyinya! :)

      Delete
    2. Hahaha kak farah tu bahasa kelantan tapi ada typo la

      Delete
  39. Ikatan kasih sayang yang sangat menyentuh hati ekin yg dalam ni...

    Sangat terharu baca kisah SS ni entri datang dari hati yang ikhlas memang terbaik sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 SS mata masuk habuk masa bc entri ini...

      Delete
  40. Tulisan Cekebon cantik macam tuannya..

    ReplyDelete
  41. Kad raya CT paling comel sangat comel la sesuai dengan tuannya... mana kad raya kak ekin xde pun sedih2 kita punya tak ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti posmen tak jumpa jalan ke rumah kak ekin...hehehe...

      Delete
    2. Xtaw la tu kut2 Cik CT x bgi kut

      Delete
  42. fuyoooo itew nampak laaa ade surat chenta itew disitu.. tulisan paling lawa tu itew punya la tu hehehe.. bagusla kad da smpai.. ramai lagi yg kad tak sampai.. huuurm..

    ke manakah kad2 itu menghilang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Posmen simpan gantung kat rumah dia...hehehehe...

      Delete
  43. wahhh happy belated birthday SS.. hehee
    bloggers always make our days !

    ReplyDelete
  44. pehhh banyaknyaa dapat hadiah. hehe :D

    ReplyDelete
  45. tahniah ss.. best nya dapat banyak hadiah birthday

    ReplyDelete
  46. Bestnya dia....ramai org syg...dok menunggu hadiah lagi pulak tu ...(sedor diri ini yg belum bls apa2)..biar lambat asal sampai bulehhh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makkkk ooo Makkkkk... Mak kasi kasih sayang pon dah ok dah makkk... Ha Ha Ha....

      Delete
  47. Baru perasan...amboi blog list mak known as bonda ye..terharu..sayang ankanda SS..jgn nakal2...rotan bontot kang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhhh.... Mak dah pandai skodeng dah sekarang ehhh.. Kah Kah kah...

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...