Tuesday, 1 September 2015

Awesome People August!

Ada sesape rindu kat SS tak?
* Soalan mintak kasih sayang... Ha Ha Ha...

Yessssszzzzerrrr! I'm back!

Misi Jale Jale Klate-Siam dah selesai!

Nak tahu kisahnya?

Tunggu laaa SS update...

Bile?

80 juta hari dari sekarang may be... Kah Kah Kah...


*** TOP 31 ***

Sempena bulan Hari Kebangsaan...

SS up Awesome People August to TOP 31!!!

  1. Jari Manis (265)
  2. Deanna Morni (202)
  3. Cik Ash (127)
  4. nhhas (116)
  5. Farrah MF (100)
  6. Siti Yang Menaip (86)
  7. Qaseh Abadi (75)
  8. Cik Mimie
  9. SalbiahM
  10. izzeyda
  11. iryanty ahamad
  12. ros_reeza
  13. azaleania 
  14. tiga lalat 
  15. Puteri Wanita
  16. Nina Garcia
  17. Nieda ramly
  18. notie 
  19. Mummy Julia
  20. nasa mulia 
  21. aRz MoHa 
  22. Hanis Amanina 
  23. anamizu 
  24. Farah 
  25. Qaseh Vee 
  26. Nooriah Abdullah 
  27. Ghazali Aziz 
  28. dorsett pink 
  29. nohas
  30. Inani Hazwani 
  31. kay dolce

Sila laa berkenalan dengan mereka! And support each others!

Mudah-mudahan kita semua kekal #SehatiSejiwa...



*** TOP 7 ***

For My Awesome People TOP 7!!!

Nahhhh! Terimalah! Ini untuk u'ouls!

Otai Traveler Rerupis!  Jay Emm... He He He...

Dia yang ku panggil Kari... Keh Keh Keh...

Che Mek Molek... Ratu Typo... He He He...

Wahhhhhh!!! Berjaya jugak Cik Manisah Lesing tembus carta! Ha Ha Ha...

Cikgu Ceketed... Jadi warden SS boleh tak? *Jeling Sitiroro.... Ha Ha Ha...

Siti Yang Menaip a.k.a Sitiroro.... Report kat Warden! He He He...

Suida... Good Luck sebagai Student University! Jangan jadi macam SS... Stupid Uneverstudy! Keh Keh Keh....

U'ouls nak ke sticker tu???

Nakkkkk???????? Nakkkkkk ke?????? Cium dulu!!!! Ha Ha Ha...

Say "Muah! SS!" di ruang komen... Keh Keh Keh....

Mendera takkkkkk???? Ha Ha Ha...

Insyallah! SS akan beri Sticky Notes ini...

Tapi mungkin lewat skit...

Harap bersabar yeeee...


*** Special dedication ***

Seperti yang SS dah janjikan...

SS nak bawa Kak Yan berada di Awan!!!!

Memandangkan kad yang SS buat untuk Kak Yan agak besar seperti di SINI....

Jadi...

SS fikir untuk letak nama Kak Yan di Sticky Notes...

Hopes boleh buat Kak Yan tersenyum...



*** Senarai BWCP ***

Untuk pengetahuan...

Senarai BWCP SS sedang under construction... Ada script yang masih nak diperbaiki...
* BWCP =  Blog Walking Cari Pasal.. He He He...

Insyallah kalu dah siap nanti senang SS nak balas kunjungan u'ouls semua yang rajin singgah di Pondok Burukss SS ni...

- XOXO -

223 comments:

  1. ouii..ada jg tercalon..hihi..carta 30..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tuju lagu boleh? Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Siti Nurhaliza pon kalah... ha ha ha...

      Delete
    3. ramai yang tersenarai kali nih.. carta 31 tuh..

      Delete
    4. weekly top 40 - hits dot fm

      Delete
    5. huda..ce pasang widget top commentar tu kat blog..mesti cecah top 50 nanti

      Delete
    6. Setuju! Cik Manisah Lesing patut ada widget tu... Cepat buatttttttttttttt!!!!

      Delete
    7. Cik Manisah Lesing tak letak widget tu ye,...letaklah letaklahhh baru meriah :)

      Delete
  2. sticker note tu warna PINK lahhhhhhhhhhh! (Guna Microphone) nk kasi semua org dgr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guna Microphone volume berapa Jay Emm? He He He....

      Delete
    2. Jangan high2 sangat Jay Emm... Nanti stim telinga org dengarnyee... he he he...

      Delete
    3. Julinglah mata tgk pink... HAHAHAHHAAAAAA (gelak pakai mic)

      Delete
    4. Suida tengah carik pasal dgn Jay Emm... Matikkkkkk laaaaa... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. kalau stim okey lagi...JM risau berdarah telinga tu heee

      Delete
    6. Amooiii SUida!!!! jap..jap..jap...cubit kang!

      Delete
    7. SSS - Patut nya p lah tampal kat setiap jendela kapal terbang tu...

      haaaaa baru awesome gitu ,...

      Delete
    8. hahaha.. xmau cubit, kang jerawat pecah..

      Delete
    9. Jendela katanyaaaaa.... Skemaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Ha Ha Ha....

      Delete
    10. Huda..kalau semua tingkap di tampal nya kang org ckp TIGA SUKU pulak hahaha (tlg jawab bagi pihak SS)

      Delete
    11. Suida..sape ckp nk cubit muka..org nk cubit kat bontot...ada jerawat ke kat bontot ahaha..aduss! lawak!

      Delete
    12. TIGA SUKU ok lagi... Takut jadi SETENGAH MASAK! Ha Ha Ha...

      Delete
    13. Kalu kat bontot kite tak panggil jerawat.... Kite panggil Bisul!!!
      * Guling2....

      Delete
    14. SS mkn yg setengah masak je..yang setengah lagi tu biar JM yg mkn :P

      Delete
    15. SSS - lenkali sticker kita tampal kat tingkap pilot tau ...
      janji tau ... abam pilot kachak je tau.
      hahahaha ...

      i want sticker ... nak nak nak ...

      Delete
    16. hahahaha... ha ah JENDELA ... kah kah kah ... mana dapat kosa kata tu ...
      bm a1 dak huda ni ... hahaha

      Delete
    17. SS tampal kat toilet boleh x? Ha Ha Ha...

      Delete
    18. amboiiii.....pinggg katenyerrr...dari jauh dh dgr laaa JM ckp pinggg.....hahahhaa

      Delete
    19. Cikgu DM..ce tgk baju JM dlm entri terkini PINK uolsss hihihih

      Delete
    20. elehhhh....kite nmpak JM pakai baju fing tuhhh....memancor2 fing nyerrrr......keh keh keh

      Delete
  3. saya nombor 31! ini boleh baskin robbins 31 semangkuk ka?! kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat! Dapat mangkok aje! Keh Keh Keh...

      Delete
    2. no 31 tu comel kay...31 Ogos!

      Delete
  4. Replies
    1. Laaaaaa... Nape tak 2015 ajeeeeee.... Lawakkkk laaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

      Delete
    2. sbb your reader this month 71 orang kih kih kih

      Delete
    3. 31???? umor kah???? jenggg jenggg jengggg hahhahahaha

      Delete
    4. pergghhhhh....suweeetttt nyeeee 17....heheheehhe

      Delete
    5. Ohhhh sebaya rupanya saya ngan SS hihihihi perasan sweet 17 kat sini jap ;)

      Delete
  5. dalam 31 orang tu..cuma sorang je belum pernah JM kenal..cer teka siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu SS teka tepat... Dapat hadiah tak?

      Delete
    2. hehehehe....guess lah dulu...hadiah nye kemudia

      Delete
    3. Erk... no kita tu... WOW *gaya citer 3 Abdul*

      Arigato hait * tunduk 3 kali* Toche toche toche... terimas ya Gamsahamida

      Inilah dunia.... cheh ala-ala atas pentas pulak dapat grammy award... hahahaha

      Yang... Terma kasih seng akeh-akeh yo... tercalun nama akak.

      Delete
    4. JM... ala... akak selalu skodeng blog JM walaupun tak add as fren sebab tak larat nak BW selalu. Lagi pun akak pemalu lah *nyorok muka balik pokok*

      Delete
    5. kak Notie!!! itu baru tangga ke 18....appreciate sangat...kalau tangga pertama? hahaha..lawak lah akak!!!!

      Delete
    6. kak Notie!!!! get ready...nanti JM nk serang...jgn kata nak nyorok balik pokok..nk nyorok bawah tudung saji pun x sempat ahahaha

      Delete
    7. x kira..JM dah add dalam my bloglist!

      Delete
    8. Kak Notie ni dulu pon silent reader SS... Lama dia skodeng blog SS ni... Lately je... Berani muncul diri... Sekali komen.. Amekkkk kawwwwww... Macam karangannnnn! Kah Kah Kah...

      Delete
    9. ok lah tu kakak kakak semua...
      tak mo nottie ye...

      be good...

      nnt kita report kat warden...

      Delete
    10. JM....kenal x sy???? keh keh keh

      Delete
    11. Cikgu DM yang suka mkn KARI tu? sape tak kenal...si Huda je masih confius antara DM dan CT Roro

      Delete
    12. hahhahaha...kalau JM xkenal igt nk majukkk td....acah2 kot2 ada org nk pujuk...keh keh keh

      Delete
    13. jangan carik pasal kari... kang jay emm majuk... jenuh ss nak pujuk... he he he...

      Delete
  6. kah kah kah...tanya ada orang rindu ke tak? x tanya pun dah tahu jawapan nya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS nak tahu jawapan dari Jay Emm... Haaaaa aaaaaaaa.... Apeeeee??????

      Delete
    2. x leh ckp kat sini nanti semua orang tahu..VIRAL!!!

      Delete
    3. Abis nak cakap kat mana? Dalam selimut????? Nak tunggu kelambu lambat lagi... Kah Kah Kah...

      Delete
  7. 80 juta hari katanya...jgn lama sangat...nanti JM dah 'pergi' entri kelantan x up lagi..biar JM sorang je entri masuk museum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elehhh... Abis berjanggut laaa...

      Delete
    2. hahaha jenuh nak tunggu berjanggut..

      Delete
  8. sweetnya stickey note tertera Jari Manis tu..memancor2 warnanya ishh...ahahaha..sesuai sgt warna ping! jeling Deanna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau laa warna feveret kak JM.. hehehe..

      Delete
    2. kih kih kih....sweet tau warna tu!

      Delete
    3. aduiiyaiiii.....nasib baik JM jeling dulu...baru igt nk jeling JM kah kah kah

      Delete
    4. alaaaa jgn main jeling2 juling mata tu nanti Cikgu DM heeee

      Delete
    5. keh keh keh....bior laaa juling punnnn....senang coz xyah jeling dah

      Delete
  9. tapi kipas firefly tu menakutkan...cam pedang panjang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. U ada play tak video i letak kat IG?

      Delete
    2. Ye dinda... Kanda dah masukkan sejak sepurnama... iskkksssss...

      Delete
    3. masukan kat FB.. xdak inta..nak jugak tgk..hehe..

      Delete
    4. dalam FB pun ada lah...ce tgk Suida

      Delete
    5. Kat tepi blog SS ada link... ScdhaSeinOfficial

      Delete
    6. JM...aggp jer tu kipas siling kah kah kah

      Delete
    7. ahahahaha...nasib baik x cakap KIPAS berani mati!

      Delete
    8. JM....kipas susah mati pun ok gak kannnnn.... hahhahaha

      Delete
    9. kipas susah mati? habislah melambung bil letrik kat umah

      Delete
  10. kan wak dh ckp wak nk low profile je, sikit lagi jd top 7 tuuuuh.,huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa SS nak senaraikan top 31 ni.... Nama Wakk yang SS cari dulu... Kalu tak Wakkk asik complain complain complain aje... Iskkssss... Ha Ha Ha...

      Delete
  11. terima kasih SS kerana menghargai reader blog...itu sbb semua sayang SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanpa blog reader sape laaa SS... Sob Sob Sob...

      Delete
    2. betul tuh, tanpa reader siapa lah kita kan..

      Delete
    3. betul....sayanggggggggg SS hahahahha

      Delete
    4. isshh...ni nk merajok ni..Cikgu DM x pernah cakap sayangggg JM!

      Delete
    5. keh keh keh...JM sy sayanggggg kamuuuuuuuuuu....jgn majuk lg dahhhhhhhh

      Delete
    6. ehehehehe..meh pic sekeping buat teman tdo

      Delete
  12. JM x nka sebut "muah SS!" sbb x kena kat pipi gebus SS tu hahahaha

    ReplyDelete
  13. wak nak fantun sikit laaa voleee.,

    Tinggi terbang gilang-gemilang
    Air laut tenang-tenangan., ammvoii
    Komen wak sedikit tidakkan hilang
    Itu menjadi kenang-kenangan., hihi2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mari petik si temulawak
      Petik bersama si serai wangi
      Terima kasih Wakkk
      Wak sentiasa menceriakan Pondok Burukss SS ni

      Ok?

      Delete
    2. 'temulawak' tu bunga rupanya., kehkeh2

      ingatkan SS teringin nak temu dengan wak tadik., hikhik2

      Delete
    3. Laaaaa... Bior betul wakkk nih... Temulawak tak kan tak tahu.... Ni dah betul2 lawakkkkk dah nihhhh... Keh Keh Keh....

      Delete
    4. Hahaa... wak ni kan.. adoiii, terkentut baca komen wak ni... HAHA

      Delete
    5. boleh gelak guling-guling nih..

      Delete
    6. weing ... hahahaha...

      fantun fulak dah ....

      Delete
  14. Adehhh, Daku di tanggan 30. Hahaha,. Sekarang dah tak sekuat dulu nak bw.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah..super duper busy sekarang.

      Delete
    2. Alasannnn Alasannnnn kannnn... Nakkkkk merajukkkkkkkk!!!!!
      * Hentak2 kaki... Ha Ha Ha....

      Delete
    3. Tak kuat apa nyeee Nani? Cer mintak tips dari Wakkk cemana nak kuat... Wakk busy petik temulawak tuh.. ha ha ha....

      Delete
  15. Alamak..jauh lagi perjalanan nak dapek top 30 nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak susah2 pon... Ha Ha Ha... Aja Aja Fighting...

      Delete
  16. SS memang suka mendera, tapi xpalah.. nah "Muuuuaaaaaahh! SS"..
    HAHAHA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaaa gitew laaaaa... Baru kanda ada semangat! Kah Kah Kah...

      Delete
  17. Yes, no 7 lagi.. hehe.. suka plak ngan no 7 tu ngan I.. asyik no 7 ja.. haha.. tapi I lagi suka no 9.. xmau la I nak dok no 9, satgi terkeluar carta.. nasib bulan ni 31.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk special event aje... pasni back to square... ha ha ha...

      Delete
  18. Menggeletar tulang rusuk nak pulun komain kat blog U ols tau.. ramai peminat ni susah.. pakat2 bawak bom tangan mai serang.. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana deeerrr peminat... I'ouls bukan rerupis...
      * Pandang Jay Emm... He He He....

      Delete
    2. xyah jadi rerupis pun nak ada peminat.. travel dlm negara pn ada peminat nak bergambar, gi oversea pun ada paparazi..haha

      Delete
  19. " Jangan jadi macam SS... Stupid Uneverstudy! Keh Keh Keh...."..
    Awat kata lagu tu?.. Tak mau..tak mau ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul laaa... I never study! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. never study pun pandai ok laa..

      Delete
    3. habis yg cerita panjang jela merangkap 5 entry tu cerita bohong ke sebelum ni?..
      hehe

      Delete
  20. Asalamualaikum ss...terima kasih banyak2..berasa terharu....

    Moga ss diberi kehidupan yang baik2. Dan kepada pengebom berani mati . tahniah kak yan ucapkan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumsalam Kak Yan ku sayang.... Insyallah... Thank You!

      Delete
  21. pehh pehh pehhhh huntungla melekat kat sticky note. kitew terselit kat nombor 23 je hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti kite bom cik ana... skrg mmg tak sempat... sempat balas komen kat pondok burukss ni je dulu... adusss...

      Delete
  22. Waaaahhhhhh sukkkeerr kita (sebab nama kita tersenarai gak, walaupun kat bawah bawah hahahahahahhahaah)

    Tak sabar nak tunggu update pasal Kelate ...

    Tapi update gi Europe tuh mana? Tak kan setengah jalan jer kot????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabarrr En Li... Sabarrrr... Sabar itu separuh dari iman... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. SESUNGGUHNYA...

      SSS banyak hutang travel story dengan kami...

      hahahaha.. i wish u can write a travelog one day ..

      dah glemer macam SJM jangan lupa saya tau... hihihihi

      Delete
    3. Cik manisah Lesing... Blog SS ni kuat merapu! Jangan bacaaaa!!!! Ha Ha Ha...

      Delete
    4. huda!! gelemer ke SJM tu? isshh...org lain tu

      Delete
  23. huhuhu tak mampu nak melekat kat sticky note.. memang busy betul laa Eyda sekarang nih.. apapun masih berada dalam carta ok laa tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Eyda... Yang penting persahabatan dikekalkan...

      Delete
  24. tahniah kepada yang berjaya mengikut SS terbang bersama2.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka memang terbaik Eyda... Rasa nak pi ciom sorang2... ha ha ha...

      Delete
    2. Ciom ikut turutan tak? kalau ye turutan dari atas..yeay..JM org pertama!!! jika sebaliknya mmg JM MERAJOK!

      Delete
    3. MERAJOK ke MENGAMOK???? Keh Keh Keh...

      Delete
    4. soalan carik pasal kena dijawap dengan jawapan carik pasal juga ke? kah kah kah...

      Delete
    5. lekas berbaris ikut turutan.. SS nak ciom.. hahaha..

      Delete
  25. Yeahhhh nama mummy pon ada.. Macehh na..muahciked! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy x nak try dok no 1 ke? Keh Keh Keh...

      Delete
    2. taklehh nanti JM sedih, nangis guling guling lagi.... Mummy tak mampu pujuk.. Kikiki.. #mampuih JM baca komen mummy kena perambat ngan penyapu nanti.. Kikiki

      Delete
    3. mummuy julia...ce try dulu baru tahu nages guling ke tak hihihi

      Delete
  26. paris bila nak abis? bilaaa? bilaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan bila nak abis.... Start pon tak lagi... Kah Kah Kah...

      Delete
  27. tak memasai kak farah dah jadi warden pulak... hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Ceketed warden Sitiroro... ha ha ha...

      Delete
  28. perhhhh kak farah a.k.a warden paling hebat... ngam2 100 tuh...

    hebat hebat...

    bila saya nk buat 3ribu ni ye,
    hahahaha...pitam baca nya kang

    ReplyDelete
  29. Muahhh SS! aloo bucuknya....bape tahun tak gosok gigi nih??

    ReplyDelete
  30. 1st time aida terjah sini.
    baru ada kesempatan.
    selalu nampak SS di mana-mana, berkenan la plak :)

    apapun, tahniah kpd semua pengunjung tegar SS :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Aida... Berkenan? Ehemmm Ehemmm... Ha Ha Ha... Aida x nak try tembus Carta ke? :-)

      Delete
    2. jom Aida try tembus carta SS nih..

      Delete
  31. Pehhhh, bila buat list Top 31, baru nampak nama saya. lol. Nampak sangat yang saya ni komen jarang-jarang je.

    Suka gambar sticky notes tu! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah nak tak sticky notes tu? Ha Ha Ha...

      Delete
  32. tak sangka mak pun tersangkut juga di situ ...ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. tersangkut kat mana mak!! ioulss x nampak pun...kat ampaian eh...
      (ehhh ni blog siapa sebenarnya..pesal lak JM yg reply) :P :P

      Delete
    2. Jay Emm kan Warden SS... Kah Kah Kah....

      Delete
  33. fuuuuuh kesat peloh sekejap.. okaylah tu CT redha di tengah2.. hehehe..
    atas sngt susah nak maintain.. hehe.. macih awok bawak itew naik FF hehe..
    itew x penah naik FF pun before..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu u naik FF senang! tak yah tunduk... he he he...

      Delete
  34. eeeeh cukuplah JM tu warden SS.. nak kidnep warden itew lak -_-

    ReplyDelete
  35. Eh masih tersenarai dalam top comment 7 lagi... ingat dah tergelam dah

    ReplyDelete
  36. Wah SS bawa kita balik kelate la...

    ReplyDelete
  37. Hahaha letak nama cek mek molek tu nama kuih la...

    ReplyDelete
  38. Terima kasih SS sangat terharu komen ni tak tersalah IDbdah hahahaha mcm aritu tersalah

    ReplyDelete
  39. Kanda SS adinda nk sticky tu..

    MUAHHHHHHHHHH
    MUAHHHHHHHH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa itu macam laaaaa dinda... Barulah semangat skit kanda... ha ha ha...

      Delete
  40. Replies
    1. Nur anis nak jadi awesome people SS tak? he he he....

      Delete
  41. ehhh.....sy laa yg windu SS....sonok ehh jenjalan kat kelate??? hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhh ada orang mengaku laaaa....
      * Jeling Jay Emm... He He He...

      Delete
    2. x jeles sbb Cikgu DM pun rindu kita gak..

      Delete
    3. keh keh keh....sy windu korang semuaaaaaa

      Delete
  42. wokehhh...nak sticker tuhhhhhhh......muah muahh muahhhhh SS....keh keh keh.....merecik2 air liur kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gosok gigi ke tak nihhhh????? Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hari2..gosok gg.....gg rimau pun sy tlg gosok kan keh keh keh

      Delete
    3. kah kah kah...itu sudah merapu ikan kerapu

      Delete
  43. ecececehhhhhh.....202 komennyerrrrr.....ate banyak bebenor kome komen yerrrr......dah xigt balik rumah agaknyerrr....melepak jer kat rumah nihhh......kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. 202 tu dah macam nombor bilik hotel! kah kah kah....

      Delete
    2. itu laa paseeeiiii.....hahhaha

      Delete
  44. waaahhhhh....ada renovation jugak eh kat BWCP tuhhh....nk tempek link jugak laaahhh....keh keh keh

    ReplyDelete
  45. tahniah kak yan coz masuk carta....hahahhaha

    ReplyDelete
  46. tahniah yang tersenarai.. kite tarik beg r cenggini..hikhik..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...