Tuesday, 15 September 2015

Hilang ingatan!

Entry sebelum boleh petik kat SINI...


Lepas aku mencekik tak hengat kat Saung Andir Bu Haji...

Aku membuta sakan dalam kereta... Dah macam ular sawa!

Sedar sedar....

Si F bawak kami menyoping kain kayan kat satu tempat yang aku dah tak ingat nama tempat tu....

Boleh gitew? Ha Ha Ha...

Aci tak tetiba aku hilang ingatan? Dengan HH sekali tak ingat... Keh Keh Keh...

Aku malas nak cakap banyak...

Layan gambar aje laa ek...

Zazzzzzzzzzzzzzzssshhhhhhhh!!!!

Macam kawasan rumah yang dijadikan Factory Outlet...

Aku masuk bangunan ini...

Kain kat sini lebih murah berbanding kat Pasar Baru...

Dah lah pakai tudung... Pakai kopiah pulak... Transgender kah ini? Geng Azwan Ali agaknya... Keh Keh Keh...

Stock melambak!

Aku pegi seberang bangunan sekitar... Ada jual baju branded... 

Sekian laporan Mbak Jambu dari lokasi yang tidak diketahui... He He He...


BERSAMBUNG...

89 comments:

  1. shopping sakan ler tuh..hehhhee tak silap mummy ni namanya kedai kain ker kilang kain... tapi susah la kalo dia display lagu tu.. nak pilih azab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bersepah giler kain kat sini kan mummy... Sampai ke lantai! SS rimas!

      Delete
    2. Nasiblah pergi beli kat kilang..harga murah kena susah sikit..hehe

      Delete
    3. yup.. lebih suka digantung dan display dgn cara yg lebih tersusun...

      tp rasanya harga sama je kan ngan Pasar Baru...lebih kurang la.. mummy pun lupa..hehehe

      Delete
  2. Sakan laa ss menyopping.. Ade tak utk wawa, paling2 baju branded 1.. Hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha... Adus... Enggak ada bukkkk...

      Delete
  3. ss ni.... tulis la panjang sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn nina kan...

      Lama nunggu nya...

      Haha

      Delete
    2. SS ilang ingatan sementara waktu... Keh keh keh...

      Delete
    3. aaa cuba tulis panjang sikt.. keh keh keh :P

      Delete
    4. Tak sempat kentut baca dah habis!!!! ;)

      Delete
  4. die kena beli bebanyak ke..konsep borong gitu.. sakanlah sgt shopping nye ni sampai lupe nama tempat..shop till u drop kekdahnye..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini shop till hilang ingatan! kih kih kih

      Delete
  5. apasal pendek sangat ...tak sempat 2 harkat dah habis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn... sempat tarik hembus napas sekali je kan nieda

      Delete
    2. sekarang jerebu... nak tulis blog pon tak nampak! kah kah kah...

      Delete
    3. Ekin lg x nmpk power spek mata dah bertambah sob sob

      Delete
  6. memang ilang ingatan bila masuk kedai baju bajan macam ni....heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena makan banyak kismis nih! ha ha ha...

      Delete
    2. waa....perkataan baru dari kak nieda...baju bajan....hehehehe

      Delete
  7. cerita bab shopping terbuka bijik mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. bijik mata tak pe jangan bijik lain... keh keh keh

      Delete
    2. terbuka bijik mata ye kak Nieda..kalau JM terbuka dompet duit

      Delete
  8. Replies
    1. Asal jangan dalam hingusan sudah lah wak

      Delete
    2. cenderahati tanda ingatan ye wakkk... ha ha ha

      Delete
  9. Whatttt... only dis?

    Uhukkk... nanges

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar dinda sabar laaa sabariah! keh keh keh

      Delete
    2. mesti HUDA x puas hati kan...pesal x mogok! kasi SS rajin sikit

      Delete
  10. Tajuk mengundangan kontrolversi gitu hahahahahhahaaa

    Bak kata Melodi,

    Kurangkan Controversy
    Tingkatkan Productivity

    Hahhahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurangkan seksi... tak de liur basi.... keh keh keh

      Delete
  11. ni sambungan entri ayam brengsek tu ke...ohhh lalink SS...jgn pasni u g sambung stroy ham te damn plak...pastu JM plak yang hilang ingatan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah, masa baca entri ni kena tarik nafas diam2, cuba refresh balik ni sambungan entri travel yg mana satu,...byk citer on air serentak.

      Delete
  12. lahh...tu je...baru nak bancuh kopi sambil layan baca...ishh...mmg x puas hati ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oklah, titew akur. Baik ada drpd tak de langsung.

      Delete
  13. beli ke tidak baju bajan tu...tu cuci sawang je hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli telekung dgn kain pasang... souvenir pon beli kat sini...

      Delete
  14. mak aihh...kain bersepah2....sib baik x ada orang...jika x kutu pun boleh mati sbb 'pening'

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuan punya kutu pon kena pijak! ha ha ha

      Delete
    2. Hahaha kesian kat tuan punya kutu kena pijak kat SS

      Delete
  15. tudung2 berkopiah tu...terima kasih lah..JM setia dgn shawl je....belit sana beli sini..hanya orag yg sabar je boleh pakai shawl ni tul tak SS heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan terbelit diri sendiri sudeeeyyy... bebaik style ajumah terus jadi hantu tanah... keh keh keh...
      * sabar itu iman... hi hi hi...

      Delete
    2. Shawl banyak gak koleksi ekin tapi sekarang senang wat jadi instant shawl pakai saja xyah beli dah

      Delete
  16. banyak ni jerrr cerita?
    Ok lah boleh lepas rindu sat..
    Selamat hari malaysia Kanda!

    ReplyDelete
  17. Kat sini Kanda beli apa? Kalau kat taiping, ada 1 kawasan xsilap I depa wat lebih kurang camni.. rumah jadi kilang.. susah nak cari klu xpandai.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu dinda dijual kat situ dah lama kanda beli... keh keh keh

      Delete
    2. Oh ya! Apalah ingat patung ka.. :P

      Delete
  18. Kanda lupa ingatan plak.. geram je kan kalau ada yg niat nak pergi.. hahaha.. Makan kismis banyak2 kanda berdua..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lokasi tu misteri... macam kawasan kilang kilang dan factory factory... stable lumba kuda.... ehhhh tetiba... hi hi hi

      Delete
    2. Kena carik Pak Supir yg tahu macam2 baru best..

      Delete
  19. bestnye kaknoor belum sampai lagi sini tergoda tengok baju bajun tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. pening jugak nak memilih kalau berlonggok macam tu

      Delete
    2. Kalu Kak Noor pegi... Balik penuh almari... he he he...

      Delete
    3. Istilah baru ye kak noor..BAJU BAJUN...hihihi

      Delete
  20. Assalamulaikum... baru sempat BW sini gara2 6hari tanpa internet kabel kena curi la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Laaa.... Siannya... Sape punya angkara laa tu... Iskksss..

      Delete
    2. Manusia gilo hindu kut hahaha...

      Delete
  21. Saya suka baca entri yg kak SS tulis :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alololo sweet nye... macih laaa... he he he...

      Delete
  22. maaf mencelah cikSS a.k.a mbak jambu...
    tmpt yg awk pegi nie persis spt tmpt yg sy pegi bulan mac aritue...
    nama tmpt nye adelah taman kopo...mmg berlambak & bersepah2 kain nye kan...sume pun 110k rupiah sepasang...

    p/s: suke singgah bc blog awk sbb nak bc komen2 para blogger.seakan suatu hiburan buat sy sbb lawak betol masing2...

    -suejb-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik SueJB... Thanks ye sudi baca kisah dan komen2 merapu di sini... He He He...

      Delete
  23. lama dah tak merepeat bandung buuk...

    ReplyDelete
  24. Puaslah nak memunggah stok kain yg berlambak tu! Rambang mata! Rambang mata!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kain sulam around 30 henget je cikgu... murah kan?

      Delete
  25. rambang mata kalau tengok macam nih punya stok.. maunya shopping sakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rambang mata tak pe... jangan mata keranjang... ahakkksss

      Delete
  26. beli borong , jual online , masyuk wooo mbak jambu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. mbak jambu tak pandai mengira... he he he

      Delete
  27. Replies
    1. citer tak bersambung pon lom tentu aRz nak baca... ha ha ha

      Delete
  28. Ok ok ni bab mana ni, masih teringat-ingat pau panas

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss... aRz tertinggal ketapi nih... he he he...

      Delete
  29. Banyaknya kain baju...kat mana ni ss

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pon tak tahu nama tempat ni Kak... ha ha ha

      Delete
  30. aikkkkk....kontot sekali entry nye mbak....bisa abis dibaca dalam senapas ja....hahhahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh... tak sampai senapas... setengah napas je! keh keh keh

      Delete
  31. semua org baca senapas je nih Mbak. hilang ingatan betul Mbak ni nampak gayanya kehkehkeh

    ReplyDelete
  32. kalau sy terus rabun mata tgk kain cenggitu banyak.....rasa mcm nk beli semua...heheheheh

    ReplyDelete
  33. Fesyen terbaru tu pakai tudung lepas tu pakai kopiah pulak..ce SS tnye HH xnk cuba ke fesyen tu? hehehe

    ReplyDelete
  34. amboi kemain kain kayan dia..melambak-lambak..kalau bawa mak n kakak2 Cik Mimie ni kompem duduk situ 1 hari xtau nk pilih kain mana..hahahaha

    ReplyDelete
  35. hilang ingatan disebabkan makan ayam brengsek ni..hahaha

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...