Thursday, 17 September 2015

Kluangman Ngopi

Masih tak terlambat aku nak ucapkan Selamat Hari Malaysia buat seluruh rakyat Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak...
* Aku pon tak tahu apa motif orang selalu sebut 'termasuk Sabah dan Sarawak'... Aku main ikut mengkhinzir buta je... He He He...

Sempena cuti Hari Malaysia... 

Aku pon malas nak melekat kat umah...

Pepagi buta gajah aku dah bangun... 

Bangun untuk apa? 

Gosok gigi gajah ke?

Tak... Tak... Tak...

Bukan! 

Aku plan nak breakfast di Kluang Rail Coffee!

Yeahhhhhhhh!!!

Sebenarnya...

Idea bombastik ini muncul dari Jay Emm...

Tak percaya?

Tak percaya sudah! Nama kaw Dollah! Tetek kaw sebelah! Ha Ha Ha....

Yesss! Jay Emm asik dok sebut2 pasal Kluang Rail Coffee yang dia baca dari beberapa blog...

Honestly...

Even aku Johorean...

Aku sendiri pon belum pernah sampai Kluang Rail Coffee tu...

Dan aku pulak jenis malas nak survey kalu kat tempat sendiri...

Aku suka redah aje...

Tapi dalam masa yang sama...

Aku suruh HH baca blog orang...
* Tak memasal HH jadi mangsa... He He He...

Pernah jugak kami plan suatu ketika dulu...

Nak naik keretapi dari Kempas Station then stop di Kluang Station...

Tapi...

Mengenangkan waktu tak cun dan aku rasa leceh...

So... Hasrat tu terkubur macam tu je...

Sehingga munculnya hari ini cuti Hari Malaysia!

Just drive dari Johor Bahru ke Kluang!

So... My dear Jay Emm...

This entry for you to know and decide!

Kepada U'ouls semua...

Ayuh! Kita kembali ke zaman retro!
* Nada suara Siput Sarawak... He He He...

Sila scroll pelan pelan sambil feeling Old School.... Hu Hu Hu...

Aku sampai Kluang Rail Coffee lebih kurang jam 09:00 pagi...

Sampai aje depan Kluang Rail Coffee ni... Wahhhhh! Ramainya Kluangman ngopi... Ehhhh! Kluangwomen pon ada... Dapur kat umah tak berasap ke? He He He...

Kalu U'ouls nak datang Kluang Rail Coffee... Silalah jadikan jadual ini sebagai panduan... Tutup pada hari KHAMIS ok!


Kita intai2 tempat duduk... Jenguk2 kot2 ada tempat kosong... Sebab tempat duduk kat luar... PENUH! Diulangi... PENUH!!!!!

Dalam pon penuh U'ouls... Tapi orang silih berganti... So... Ada rezeki aku dapat tempat duduk nak melabuhkan punggung montok ini... Keh Keh Keh...

Owner Kluang Rail Coffee kot bergambar dengan bekas Menteri Besau Johor...

Papan Menu besau dabak ini berada betul2 atas berhampiran meja aku...

Aku sebenarnya tak boleh minum Coffee...

Doktor suruh avoid...

Sebab Coffee boleh buat darah aku tak stabil...

Aku kena pantang...

Tapi...

Aku dok merayu2 kat HH...

Buat muka kesian... Buat muka duit syiling doplosen guling guling... He He He...

Aku nak rasa jugak minum Coffee..

Last2 HH order dua Kopi Susu... He He He...

Ingat ye U'Ouls...

Ini rahsia kita semua...

Jangan beritahu Doktor I'ouls tawwww! Keh Keh Keh... 

Pastu...

Kami cekik seorang sebungkus Nasi Lemak...

Nasik Lemak dia biasa aje...

Tapi... 

Yang menariknya adalah rupa sambal Nasi Lemak tu....

Masih kekalkan style tradisi... 

Sangat Sangat Sangat Retro!

Lada kering di ditumbuk atau dikisar kasar giler... Ha Ha Ha...

Mak aku kan...Kalu si HH buat sambal belacan... Tapi lada tak ditumbuk lumat... Mak aku mesti bertempek kat dapur "Lada tu HH tumbuk kasar sangat! Dah boleh buat gebor!!!!"... Kah Kah Kah....
*Gebor = Selimut

Ini yang terbentang luas atas meja ku saat ini... Tak toleh kiri kanan... Mari kita ngap! He He He...

Lepas aku cekik Nasi Lemak... Aku pulun sebungkus Mee Siam yang dah memang terhidang atas meja... HH muka tak malu jamah je aku punya... Cisss!

Aku order seketul Pau Sambal ni... Inilah Pau Sambal paling tersedap yang aku pernah rasa... Lembut sangat sangat... Makan panas2 berasap masuk mulut... Ha Ha Ha... Tapi... Aku menyesal! Menyesal sebab terpaksa share dengan HH... Pastu nak order satu lagi dah malas sebab kena tunggu! Jeling HH!!!!

HH order seketul Roti Bun Butter dan Kaya ni... Aku buat muka tak malu jamah skit... Sedap! He He He...

Tak cukup lagi menu yang kat atas tu... HH order dua ketul pulut panggang favorite aku... Pastu aku request nak makan lagi sebungkos Nasi Lemak 'Lada Gebor' tu sebelum balik... Keh Keh Keh....

Sesambil makan tu...

Bolehlah nikmati suasana Station Keretapi...

Pada aku sangat rare!

Berdepan Kluang Rail Coffee ada Kaunter Tiket KTM...

Tu diaaaaa... Keretapi lalu... Dah macam Kuch Kuch Hota Hai gamaknya... Tunggu Kajol Jay Emm datang pakai sari pink... Ada bran? Ke cuma ada bra aje? He He He...

Sila patuhi...

Dah puas melahap macam Lanun...

Kami pon beredar sebab ramai tak ada tempat duduk...

Sebelum tinggalkan meja...

Sempat lagi si HH kaut dua ketul karipap buat bekal... Kah Kah Kah... 

So... Cuba teka... 

Berapa total damage kami makan kat sini termasuk GST?
* Guna Kalkulator Pink kira... He He He....

Sape jawap paling tepat dan pantas...

Akan dapat something dari aku sebelum hujung tahun ni... Insyallah!

Sila drop jawapan di ruang komen! Tiada limit jawapan! Hantarlah seberapa banyak pon yang U'ouls suka... 

Jawapan akan di publish sehingga di beritahu kelak... Insyallah!

Kami tinggalkan Kluang Rail Coffee dengan perut boroi... He He He...

Bila aku balik rumah...

Ada 3 perkara yang akan sentiasa bermain difikiran...

Pertama... Rasa Kopi Susu yang wengggg tapi beri tenaga batin tu... Opsssss!

Kedua... Rupa Nasi Lemak 'Lada Gebor'.... Lepas makan rasa nak golek atas katil! Ha Ha Ha...
* Sesuka aku je rebranding Nasi Lemak orang... Matikkkk laaaa kalu kena saman... He He He...

Dan...

Ketiga... Nikmat belaian lembut mengoda Pau Sambal yang boleh buat mulut aku stim berasap! He He He...
* Sambil buat muka Haji Bakhil kat HH... Jangan harap aku nak share kalu aku ke Kluang Rail Coffee ni lagi...  Aku serious nihhhhh! Menyesal tak abis lagi nihhhh! He He He...


- XOXO -

235 comments:

  1. Replies
    1. Mummy pun parking gaklahh.. Takyah bayor ea, dah letak sticker. :P

      Delete
    2. Jangan nak ngelat laa Mummy... Yang mummy letak tu sticker keahlian kelab Pink bukan Parking... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. Mummy!! parking sebelah JM..biar memancor2! sikit...kereta mummy warna pink tak?

      Delete
    4. itu sudah semestinya..pink tetap dihati.. pakai spec hitam siap2 tau.. memancor-mancor pinknya! hahaha

      Delete
    5. mummy mmg layak jadi presiden club pink heee

      Delete
    6. Choiii... patut lh semedang parking abis... korang nye kerja lah ea

      Delete
    7. yg parking lama2 tu sila alihkan kenderaan anda.....kenderaan berat nk parking nih...kah kah kah

      Delete
    8. eh eh eh...kak KARI dah balik lahh....patutlah mcm meriah je blog ni

      Delete
    9. kenderaan BERAT sila ke KIRI hehehe

      Delete
    10. ke kiri pun dh penuh...ssh kenderaan berat nk koner nnti...keh keh keh

      Delete
  2. Replies
    1. Ni merayap ke terbang? he he he...

      Delete
    2. Merayap ke mana? Haha baca tak abih lagi mai nyamuk sat

      Delete
    3. mai nyamuk? aduhh..ape ni Arz!

      Delete
  3. kan dah cakap...femes kedai kopi nyonya ni...sentiasa penuh dengan orang...jap sambung baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. femes sampai tak de tempat duduk.. ha ha ha..

      Delete
    2. tarik napas dulu JM b4 sambung baca hahahha

      Delete
    3. wahhh..org tu balik je dari out stesen terus cari SS kan....ye lah blogger kesayangan hihihiih

      Delete
  4. Jap aku bayang jm pakai bra pink kat kluang stesen.. Ko yg ckp gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku cakap eh? Keh Keh Keh... Adusss...

      Delete
    2. risau plak nanti...tiba2 kedai kopi tu 'kosong'

      Delete
    3. Ok laa tu... Senang skit nak cari tempat duduk... Kah Kah Kah...

      Delete
    4. baca komen ni I pun dok bayangkan...HAHAHAHA

      Delete
    5. Suida!!! jangan..nanti belajar susah nak faham

      Delete
    6. suar pink bra pink..perghh..rasa nak 'terkam' ahahaha

      Delete
    7. huihhhh....JM nk terkam apa tuhhh??? hik hik hik

      Delete
    8. kih kih kih...kalau Deanna yg pakai suar n bra pink....jaga-jaga eh hihihi

      Delete
  5. Kalau aku join bole tak?? Malas la ko selalu sabotaj aku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku nyer Aku nyer.. Ko nyer Aku nyer... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Dah macam Ali Baba bujang lapuk da..

      Delete
  6. Ala.. Ko mmg tengkuk lekuk.. Pau sambal kan dah exchange ngan roti bun butter kaya aku.. 1 to 1 apa.. Bkb ko gigit sikit.. Ko makan satu slice... Iskkk... Aku pun x nk share kalau p lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasni order sorang satu, xmo berebut.. hehe

      Delete
    2. Semestinyaaa! Jangan harap boleh cuit!

      Delete
    3. Nk lagi malang tu aku amik slice paling beso..

      Delete
    4. Haha... mampu gelak je tgk perebutan dua alphabet ni...

      S vs H

      Delete
    5. Haha... mampu gelak je tgk perebutan dua alphabet ni...

      S vs H

      Delete
    6. SSS...

      jom gv support ... jawab soklan2 cepu cemas saya :http://hnr318.blogspot.my/2015/09/jom-berkenalan.html?m=1

      Tolong pomot skali if baik hati ...
      I really hope it can reach many heart of readers for the medicine awareness...

      Jazakallahu khayr ... tengs in advance ...

      Delete
  7. pergh!!!!! kesimpulan nya mmg tak menyesal lah 1 jam lebih drive ke sana akan...betul2 mkn tu...byk!!!! betul makan...dah hilang 'diet'

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tak leh tahan tgk food tu semua... Semua SS nak ngappp...

      Delete
    2. Pergi 1 jam, balik tu kenyang lagi tak? Ke perut mula berlobang balik? :)

      Delete
  8. perghh...kalau di minta buat review makanan mmg kebabom...yg baca ni pun leh terasa kesedapan pau tu...ishh...x sabar nk beli tiket train ke sana...5jam dalam train baru sampai kluang tu....untung2 leh jumpa 'kluangman'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer tengok train schedule.. Nak jumpa 'kluangman' yeee... Sanggup ke? He He He...

      Delete
    2. mak aii.. mujur jauh nak menapak, klu x I pun sampai sana.. hihi

      Delete
    3. nak check 'kluangman' tu pakai spender biru or pink

      Delete
    4. kalau menapak sebulan baru sampai Suida

      Delete
    5. harap2 spender dia pink kena dengan bra pink... ha ha ha... Lawakkkkssssss!!!

      Delete
    6. kah kah kah....baru SEHATI SEJIWA!!!!

      Delete
    7. Hahahahahahah... Tumpang gelak

      Delete
    8. tapi kalau sedap....xkesah dh 5jam tuh JM....jnji pulangan yg berbaloi...hihihi

      Delete
    9. jom Deanna kota ngopi ngan SS nak?

      Delete
    10. Kalau sampai 5 jam nak nyampai ke sana, saya akan makan puas2, then tapau banyak2 :)

      Delete
  9. sekali dgn lunch ke ni? review terbaikk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami makan breakfast je.. Lunch tak pasti plak menu apa... ke sama? Ntah... Nanti SS test lagi belah petang plak.... ha ha ha...

      Delete
    2. kah kah kah kah...kalau dah terang2 dalam list menu kat dinding tu je menu nya..mana lak datang nye nasi berlauk sebelah petang heeeeeeeeee

      Delete
    3. Ehhh itu menu yg SS nampak... Kot2 ada menu tak nampak... Ahakssss...
      * Buat2 citer... keh keh keh...

      Delete
  10. adus!!! perlu kira berapa total damage lah pulak? pinjam calculator pink boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nahhhh! Amikkkkk nihhhh! Dah guna kena pulang balik!

      Delete
    2. pulang bila warna dah tukar biru boleh?

      Delete
    3. Tukar dengan tiket kapal terbang boleh? keh keh keh...

      Delete
    4. boleh..meh transfer duit..JM tolong belikan tiket heeeeeeee

      Delete
    5. U kan banyak exchange rates... kedekkkkk!!!

      Delete
    6. dah habis serah kat Money Changer..kuis..kuis tanah dah ni

      Delete
    7. kuis2 tanah carik umpan tuhhh JM....nk pancing sape?? hahahaha

      Delete
  11. Hahha.. Aku tau harga dia.. Meh aku teka... Bluekkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bisik mai kat I berapa? hehe..

      Delete
    2. psst!!! Tny!!!!!!!!!!! meh share jawapan ngan JM

      Delete
    3. Pat janji dulu hadiah bole share...

      Delete
    4. kita tggu hadiah dari SS tu...bab share ni no hal..x mcm SS tu ehehehe

      Delete
    5. Harganya... Harganya?? Harganya... Harganyaaaa... Ikut gaya dialoge mak jeton dlm bujang lapok..

      Delete
    6. Mak Sudin ada 2 cincin... Tembaga! He He He...

      Delete
    7. Betullah! Patutnya awak2 lagi kena buat pakatan ngan HH. Salah strategi la saya ;)

      Delete
    8. *grrrr dah tekan publish baru perasan.
      ...awal2 lagi

      Delete
  12. Amboi makan macam sepuloh hari xjumpa makanan.. tapi berbaloi lah jauh2 dtg kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan macam esok nak kiamat! Keh Keh Keh..

      Delete
  13. nasi lemak tu.. nasib baik cili je besar, klu dia letak biji2 sekali, habis sistem penghadaman.. Huhu..

    ReplyDelete
  14. Doktot xbagi minum kopi, pasai pa degil ni? meh sini nak cubit banyak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaksss... Jangan maraaa naaa...

      Delete
    2. meh no doktor tu, nak report, biar dia cucuk bontot..hihi

      Delete
  15. wahh...cam murah jekk makanan nye...total damage dlm rm12.20 kot after gst...tue pun kalu xde service charge lahh kan...ngee...
    syiokk nie jenjalan crk psl penuhkan tangki perut...hehehe...bole ajak mak sy cmni...

    -suejb-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik SueJb... Cer register user... Boleh borak2 kat sini.... He He He...

      Delete
  16. By the time dia wat muka menagih simpati... Kompem agree kasi dia minumnya... When she bling2 her eyes.. U will melting..,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thats my weapon... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. really? suara SS menggoda tak? JM ni pantang gdr suara2 mengoda ni pujuk...apa dia nak JM kasi je

      Delete
    3. "apa dia nak JM kasi je"... Wahhhhh! Ini offer baik punya.. Jangan menyesal! Kah Kah Kah..

      Delete
    4. Wahhh, SS pandai pujuk rayu! Abislah klu dia rayu2 sis JM :)

      Delete
    5. Jay Emm susah dirayu... warden garang! ha ha ha

      Delete
  17. Ke den yg iman senipis kulit bawang..,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer ukur antara ko dgn kulit bawang sape nipis... keh keh keh....

      Delete
  18. Makan sebegitu banyak harga semua Rm 12.70 ke? Erkk *garu pala* bior betul. Murah lah terutama nasi lemak dia . SS nasib baik tak di timpa gobok lagi haru. Kerepeng terus ko.hahahaha

    Nangis akak tenguk nasi lemak 90 sen je. Mesti tak cukup 1 akak tibai ni...

    ReplyDelete
  19. macam soklan matematik tahun 6....kira berapa ringgit sarapan pagi SS dan HH?

    ReplyDelete
  20. uihh sedapnya pau sambal tu. >,< lapo balik pulak padahal baru makan nasik ni . hahaha . and nasi lemak dia sangat murah . kalau kat sini rm1.20 ++ kan . err total RM9.70, betoi ka? hiks

    ReplyDelete
  21. Ler...ingatkan SS berjanji temu di Kluang Station tu sambil kopi-kopi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu Jay Emm kena jawap... Ha Ha Ha..

      Delete
    2. SS x sudi ketemu sama JM kak Nasa :P..dia ngedate ngan orang lain sob sob sob

      Delete
    3. Make sure u nak ngedate dgn i kena pakai bra pink... he he he...

      Delete
    4. i x pakai langsung pon boleh... kang u malu plak nak jalan dgn i... ha ha ha...

      Delete
    5. x nak!! nanti 'bergoyang' x sanggup nk tgk eheheheeh

      Delete
    6. AdEh! Terkehel rahang gelak baca komen kat atas ni :)

      Delete
    7. Farrah...cukup..cukup...dah terkehel nanti susah nak betulkan balik...kang kena letak gam gajah eheheeh

      Delete
    8. kah kah kah....bergoyang??? igt pokok ke???hahahaha

      Delete
    9. coba lari kalau x percaya ehehehe

      Delete
  22. Nama kaw Dollah, tetek kaw sebelah...
    Apa boleh buat, taik kambing bulat-bulat...
    Nanti sambung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahi kambung bulat-bulat, sakali pandang mcm coklat,...nah SAMBUNG!!!!!

      Delete
    2. kambung tu apa jay emm?
      * carik pasal... hik hik hik

      Delete
    3. kambung pulak!!! aduiiiii!!! tutup muka!!!!!!!!!!!!

      Delete
    4. hahahhaha....tolong gelakkan...

      Delete
  23. Mak kita cakap klau tumbuk cili tak lumat...bukan tumbuk, tapi lenyek ngan punggung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah kah..pastu lari keliling kampung

      Delete
    2. hahahahha.....pijor kang punggungnye nnti...

      Delete
  24. Total Damage RM12.90 termasuk GST,
    Aci tak kira guna kalkutor warna kelabu asap.

    ReplyDelete
  25. kalkulator pink saya melaporkan total lemak masuk perut RM 13.20

    ReplyDelete
  26. Ya Allah, blh tahan SS Menjamah makanan pagi.. Haha

    Skema plak menjamah.. Ade word lain tk? Kiki

    ReplyDelete
  27. SS;

    Kita ada terbaca BLOG , yang sanggup just naik keretapi ke Kluang , makan makan kat situ and patah balik ke KL on the same day !!!

    Hahahahhahaaa

    Apa apa pun, tulisan nih amat menghiburkan sesapa yang membacanya !!!

    Sebab kita tak duduk kat Malaya kan ... tapi kita nak teka gak ... rasa rasa nyer tentu dalam RM 21 jer untuk dua orang kan !

    ReplyDelete
  28. Cekebon klu saya tumbuk cili tak lumat dia kasi remarks 'boleh buat tampal seluar' :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. adussss... tampal seluar... gelak guling guling! keh keh keh

      Delete
  29. Replies
    1. Sila laaa kire ye cikgu... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Saya tak suka nombor. Tapi kerana Kanda SS, gigih saya pagi2 buat jalan kerja mengira. Kalau salah dan tak tepat, paham2 jelah mengapa saya jadi cikgu language je ahaks!

      Delete
  30. Fuhhhhh! Tiup sikit abul dekak-dekak atuk saya!

    Kopi susu - RM1.70 x 2 = RM3.40
    Nasi lemak - RM0.90 x 3 = RM2.70
    Mee Siam - RM0.90 x 1 = RM0.90
    Pau Sambal - RM1.80 x 1 = RM1.80
    Roti Bun Butter Kaya - RM1.50 x 1 = RM1.50
    Kuih-muih - RM0.60 x 4 = RM2.40
    Jumlah termasuk GST = RM12.70

    ReplyDelete
  31. Harga nasi lemak & mee siam sangat murahhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik saya tak de kat situ. Kalau tidak saya tapau semua nasi lemak & mee siam dalam mangkuk tingkat. Bawak balik huhuhuhu

      Delete
  32. banyaknya makan.. ni makan breakfast ke brunch nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini bukan makan... Ini melantak! Ha Ha Ha...

      Delete
  33. Replies
    1. Yeahhhh! Sila ambil bahagian... Insyallah ada something gift utk mereka yg teka dengan tepat dan pantas!

      Delete
  34. Senarai makanan dan harga..

    Kopi Susu - RM1.70 x 2 = RM3.40
    Nasi Lemak - RM0.90 x 3 = RM2.70
    Mee Siam - RM0.90
    Pau Sambal - RM1.80
    Roti Bun Butter & Kaya - RM1.50
    Pulut Panggang - RM0.60 x 2 = RM1.20
    Karipap - RM0.60 x 2 = RM1.20

    Jumlah kena bayar = RM12.70

    ReplyDelete
  35. Gambar semua vintage sangat! Suka :D

    ReplyDelete
  36. Harga termasuk GST semuanya MYR 10.60. Betul tak?

    ReplyDelete
  37. anggaran makan around 10-12 hinggit

    ReplyDelete
  38. Aduh memang fefeeling shah rukh khan dok chaiya chaiya atas train..hahaha
    Total makan2 macam dalam rm15..*blink2 eyes* :-P

    ReplyDelete
  39. waaaaaaahhhhh..kopi bikin up tenaga batin...mcm syok je nama tajuk ni..dahlah xleh berpisah dengan kopi ni..bagaikan irama dan lagu...awwwccchhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cewahhhhhh! irama dan lagu katanyaaaa... ha ha ha..

      Delete
  40. total harga dlm rm12.70..kalau xsalahlah..sebab kire pakai kalkulator kelabu aje..kaler pink tarak..hahhaha.... kalau salah harap diampunkan...

    ReplyDelete
  41. Adoi SS dah mandi belum masa ke sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaksss... Kalu tak mandi pon bukan org perasan... keh keh keh..

      Delete
  42. wah , harga masih maintain mcm dolu2 . tak ada gst ke ... tak mandi kat gunung lambak ke ... mcm bazir je dtg kluang cuma untuk breakfast ... dua soklan je den tanya . tak byk tu ... hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. GST? sila baca betul2 entry ini... pegi gunung lambak tapi tak mandi.. ha ha ha... mana ada membazir gi kluang... jauh perjalanan luas pandangan... harga tak boleh di beli taw... hu hu hu...

      Delete
  43. Ok tak abih baca lagi komen sikit... Sambal kalau ala retro cam tu pun saya takleh makan... Doktor tak bagi.. Boleh kurangkan kehenseman caittt

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurangkan kehenseman tak pe... jangan kurang harga.. keh keh keh....

      Delete
    2. Kurangkan kehenseman? Abih kalau orang cam akak makan, gimana pula efeknya?

      Delete
  44. Teringin pula nak rasa pau berasap ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suruh orang umah buatkan.... he he he...

      Delete
    2. bukan ke kat umah aRz pun ada PAU..oppss!

      Delete
  45. Ok tengah mencuba total damage RM 18

    ReplyDelete
  46. Komen duk lepas ni mai bom balik hahaha cari jawapan

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigih tau si Ekin ni..Good Luck..kegigihan anda kebanggaan sis JM

      Delete
  47. Replies
    1. bila Ekin try ni...sis JM tgk pun belum tahu sedap ke tak...ngeh ngeh ngeh

      Delete
  48. Aduhaiiii... kelako ler bila baca komen-komen kat sini... Buat ahkak ilang tensen dgn pak lampir kat opis tu... hehehe. NApa le dulu pi kluang tak terfikir nak singgah sini ek. Apa lagi pau sambal huh memang sodap tak hengat tu... 1 mesti tak cukup 2 huh lagi ayun 3 wah... ni melantak ko apo.

    Pss.... kluang man jumpa tak? Suka tenguk citer kluangman dolu2.. itu versi ahkak le seobab suka sangat kek pau sambal tu.

    ReplyDelete
  49. Opss typo ayat yg bawah tu sambung di atas ya tak pun terbalik ke atas ke terbalik ke bawah je hentam saje ler labu

    ReplyDelete
  50. Kak yan yang dekat dengan kluang pun tak pernah pi sini...huhu

    Kenapa tak try roti bakar ss??

    ReplyDelete
  51. Gebor ! Erm ...dah lama tak dengar perkataan ni :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang Johor mesti guna perkataan ni... he he he..

      Delete
  52. sy hny pernah dgr jer tpt nih...tp lom ada kesempatan nk pg sana...pergi kluang haritu pun xsmpat nk menyinggah....huk huk huk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya dulu lagi tradisi.. pakai dapor arang...

      Delete
  53. pau sambal tu sgt menggoda..meleleh2 air liur nengok gambar.....kejammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.......sob sob sobb

    ReplyDelete
  54. meh nk kira jap.....guna jari jer....xcukup jari tgn...jari kaki boleh guna....hahhahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si kari ni kalu salah kira... SS tak tahu laaa apa nak cakap... Memang kena sumbat montot tu dengan lada gebor.... kah kah kah kah kah...

      Delete
  55. setelah gigih mengira ....total damage RM12.70...hahahaha...

    kopi susu 2 x RM1.70 = RM3.40
    nasi lemak 3 x RM0.90 = RM2.70
    mee siam 1 x RM0.90 = RM0.90
    Pau sambal 1 x RM1.80 = RM1.80
    Bun kaya 1 x RM1.50 = RM1.50
    Pulut panggang 2 x RM0.60 = RM1.20
    Karipap 2 x RM0.60 = RM1.20

    Jumlah = RM12.70

    tpi kira murah gilerrr tuhhhhhh.....berbaloi...mcm2 leh makan....heheheh...

    ReplyDelete
  56. "Tak percaya sudah! Nama kaw Dollah! Tetek kaw sebelah! Ha Ha Ha...." <---gelak tak benti aku baca part ni Embak Es Es weyhhhh hahahahaha

    ReplyDelete
  57. tudia nasik lemak lada gebor di rebranding nye hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada kat mana2... kat situ je... keh keh keh

      Delete
  58. SS, gosok gigi sndiri tau..
    Jgn gosok gigi gajah..

    ReplyDelete
  59. Total Damage SS & HH makan di Kluang Rail Cofee

    - Kopi Susu (2) -> RM1.70 x 2 = RM3.40
    - Nasi Lemak (3) -> RM0.90 x 3 = RM2.70
    - Mee Siam (1) -> RM0.90 x 1 = RM0.90
    - Pau Sambal (1) -> RM1.80 x 1 = RM1.80
    - Roti Bun Butter & Kaya (1) -> RM1.50 x 1 = RM1.50
    - Pulut Panggang (2) -> RM0.60 x 2 = RM1.20
    - Karipap (2) -> RM0.60 x 2 = RM1.20

    Total = RM12.70

    ReplyDelete
  60. Kuih dia gebus mulusss betul lahhhh. Macam scha kakakaka

    ReplyDelete
  61. Memang best tempat dia...last pergi 2 tahun lepas kot masa tu g rumah Kak Long kat kluang...hehehe..susah nk dapat tempat duduk...roti bakar dia sedap :)

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...