Monday, 7 September 2015

Sabariah Sabar tunggu Bang Kasim Selamat!

Ini entry ringkas...

Semalam Sabariah pegi nengok Teater Muzikal P. Ramlee...

Actually...

Ini adalah kali ketiga Sabariah layan teater...

First and second adalah teater Badai Semalam dan Bidasari di Istana Budaya...

Yesssss! Sabariah memang peminat teater berbanding wayang...

Sabariah sanggup berhabis ratusan ringgit hanya nak nengok teater yang Sabariah suka...

Cuma... 

Disebabkan jarak jauh dan kekangan masa nak ke Istana Budaya... 

Jadi Sabariah hanya boleh layan teater setahun sekali aje!
* Kopak duit tabung bapak ayam Sabariah... He He He...

Pada awalnya... 

Sabariah pon tak tahu yang Teater Muzikal P. Ramlee akan diadakan di Johor Bahru...

Sabariah booking lepas Sabariah baca blog Siti Yang Menaip yang promote setengah gila teater ni kat IG dan Blog... He He He...

Jadi macam nak setengah gila jugaklah Sabariah masuk web tiketing yang tetiba lembab nak mampos itu... 
* Sabariah sabar sambil urut2 dada gaya Nyonya Mansur...

10% diskaun diberikan pada pemegang kad Maybank...

Dan yang menarik perhatian Sabariah.... 

Teater ni diadakan di Pinewood Iskandar Malaysia Studio...

Sabariah belum pernah jejak kaki ke sana...

Terhengeh2 jugak lah Sabariah sabar mencari tempat tu... Pulas stering ke kiri ke kanan... Pusing round about... He He He...

Tempat baru bukak u'ouls...

Besar giler ok Pinewood Iskandar Malaysia Studio tu...

Banyak room studio dalam tu... 

Dan banyak probe filem sedang dalam pembinaan...

Sebelum teater bermula...

Berlaku satu insiden yang tak ingin kita lihat...

Teater sepatutnya bermula pada jam 3 petang tapi lewat setengah jam sebab ramai yang tak jumpa Pinewood Studio Iskandar...

Pada Sabariah... Ini perkara biasa... Sabariah memang sabar.... Iskksss...

Cuma konsentrasi Sabariah pada awalnya agak terganggu dengan kehadiran 'penonton Melayu kiasu' Singaporean yang berperangai biadap!

Dah tua beruban pon biadap!  

Mereka terjerit2 "Hoiiiiii! Bila nak start... Kami dari Singapore nak tengok cepat! Apa nih lambat? Nak tunggu Dato mana pulak nih"... 

Tak ke biadap??????????????

Perghhhhhh! Sabariah dengar pon berasap!

Bayangkan... Dif terhormat ada kat depan... Nasib baik kerabat Sultan Johor  tak datang waktu tu...

Singaporean bongok ni dok compare Teater Malaysia dengan Singapore... Dorang kata Singapore mulakan teater sharp...

Pada Sabariah senang je! 

Kawww baliklah negara kawww yang sekangkang pulau tu... 

Buat apa kawwwww menangissss di sini! Pegi kawww menangissss di sana! Sentil tembakauuuu akuuuu manaaa???? Ehhhh.... Tetiba...

Haaa kannnn.... Sabariahhhh dah kuar dialog puaka Ibu Mertua Nyonya Mansur... He He He....

Bukan kawww beli seat depan sekali pon... 

Dah currency 3 kali ganda murah pon nak komplen lagi ke? 

Kat negara orang pulak tu!

Shame on you! Perangai cam $14L Huh!

Haaa... Nampak??? Nampakkk? Sabariah dah start nak mencarut... He He He...  

By the way...

Overall teater ini best...

Ini lah gambar yang Sabariah sempat nak snap sebagai kenangan... He He He...

Abaikan lengan Sabariah yang berbelang tu... Sabariah sunburn teruk lepas balik dari Klate... Nasib baik muka Sabariah masih maintain tampan anggun kacak jelita... Kah Kah Kah...

Harga tiket Sabariah RM 93.00 after diskaun...

Banyak Room Studio dalam nih... Nampak gah!

Seat Sabariah jauh kat belakang...  Nanges2 Sabariah tak dapat nengok bulu hidung Bang Kasim jarak dekat...  Uwaaaaaaaa...

Pelakon teater...

Lepas habis teater....

Ada sesi bergambar bersama pelakon...

Tapi Sabariah malas nak tunggu... 
* Sabariah dah hilang sabar... Ha Ha Ha...

Lagipun...

Muka2 pelakon tu... 

Sabariah dah biasa jumpa dulu...

Pak Nil dulu jiran Sabariah masa kat Subang Jaya... He He He...

Tiara pon Sabariah dah jumpa masa Konsert Akademi Fantasia...

Lelain tu just so-so... Hua Hua Hua...

Sekian... Laporan Sabariah Sabar... He He He...


- XOXO -

157 comments:

  1. Teruknya pakcik tu ss.. kasi penampior skit.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bak kata abang Jamil madu tiga... dah tua2 pon bodoh! Ha Ha Ha...

      Delete
  2. Replies
    1. Macam nak mampos Sabariah kecikkan pinggang... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Betul tu nampak susut betul sss...
      Moga sss diberi kesihatan dan kehidupan yang baik2..amin..
      Take care sss

      Delete
    3. Macih Kak Yan... Hopes kak Yan pon sama... aaminn...

      Delete
    4. xsesia sabariah cekak pinggang....rampinggg yuuuuuuuuuu....kah kah kah

      Delete
    5. rampingya pinggang...mcm kerengga!!! nak mengorat boleh?

      Delete
    6. JM pun x dapat pinggang ramping camtu..peyut boroi

      Delete
    7. Waaaa.... nk slim jugak....

      Tp nk mkn sedap gak....

      Acaner ni

      Delete
    8. Makin anggun kacak jelita Kanda Sabariah ni :)

      Delete
  3. sabariah pun lagi glamer dari pelakon tambahan teater tu sebenarnya.. hahahhaha.. kan kan.. siap ada peminat nak amik gambar kat airport..

    kau hado???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usahkan pelakon tambahan... Director Ahmad Nisfu pon tak leh beat Sabariah... Kah Kah Kah... Adoiiiiii...

      Delete
  4. Sabar lah sabariah....

    ni lagi sorang konflik...

    kak nam (eh ke kak nab? hahaha)... mbak jambu...
    sabariah...

    konflik konflik ...

    hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah namanyaaaa... Blog ni memang merapuuuu... Haaaa kannnn dahhhhh konflik... Gi makan corn flakes banyak2.... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Huda...personaliti berubah mengikut situasi hheheeh

      Delete
    3. Haha... tu lah ... tros bli corn flake cicah sambal made in larkin

      Delete
    4. Kanda Sabariah ada kaitan ngan Puteri Gunung Ledang tak? PGL boleh jelma byk2 rupa. Kanda Sabariah leh jadi byk2 watak :)

      Delete
  5. teringin nak tengok teater di istana budaya.
    tapi tak de geng.
    tix pun boleh tahan mahal juga.
    hihihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Istana budaya sangat protokol... Tapi lagi meriah!

      Delete
    2. Huda n JM....nk itut jugakkk hahahha

      Delete
    3. betul kat Istana Budaya protokol skit.. kalau tak dapat dah tengok teater kat sana.. member nak belanja..

      Delete
    4. Owh yer ke...

      Protokol pakaian ke?

      Jakun ni x pnh g

      Delete
  6. cik sabariah...

    Pinewood Iskandar Malaysia Studio.. tu dimanakah?

    ReplyDelete
  7. Asalamualaikum sss
    ( scdha sein sabariah )

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih...pandai kak Yan...triple S!

      Delete
    2. Ha ah lah kak yan...

      Very the true one....

      Sapa lah pandai bg SSS ni....

      Lalala...

      Sambil pegang kipas nyonya mansur...

      Hahaha

      Delete
    3. Scdha Sein Sabariah? Niceeeeeeee!

      Delete
  8. Replies
    1. Sabariah tu saka mbak jambu... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Biasalah... conflict identity...

      Hahaha....

      Delete
  9. aiseh, xdpt selfie dgn promlee erk pas teater tuu., huhu2

    bengang kann dengan dorg yg menyalak je tuu., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malas nak nunggu Wakk.. Baik SS mencekik kat Bateri... Wakkk dah try Bateri?

      Delete
    2. Bateri tu wak penah dengar., bunyi matcham high class jeew., hewhew2

      Delete
    3. Bunyi je wakkk.. Tapi tetap utk golongan marhaen macam kasim selamat... ha ha ha...

      Delete
    4. Eh, wak tak p tengok Bang Kassim ngan Sabariah Sabar ,eh!, kew?

      Delete
    5. Bateri kt mn SSS?

      Dah lama btl x pergj JB....

      Nk cari masa juga ni... g JB...

      Harap2 sempat g....

      Delete
  10. pergghhh....pergghhh.....komen dulu....tu jer nk bagitau....hahahhahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang suruh komain.. Bukan komen.. ha ha ha...

      Delete
    2. hahhahah....nyebok jer komain komen

      Delete
    3. Komain = ko jangan main main....


      Hahaha....

      Delete
  11. huihhhh....sabariahhhhhhhhhhhhh.....ooooo sabariahhhhhhhhhhhhhhhhh.....agkt jemuran hari dah hujannnnnnnnnnnnnn.....kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti sabariah suruh ajijahhhhhh! keh keh keh....

      Delete
    2. hahahhaha....tu dialog baru punyaaaaa la QA

      Delete
    3. Ohhh, klu Sabariah dah angkat kain jemuran,...Aini tu nak buat apa? ;)

      Delete
    4. Aini tolong buatkan kopi. Kita ada tetamu. Manis-manis mukaknya...

      Delete
  12. nk tgk bulu hidung katanyerr.....best eh bulu idung bang kassim?? hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu nak banding dengan bulu ketiak.. ha ha ha..

      Delete
    2. bulu ketiak pun nk tgk gak ehhhh...adehhhhh kah kah kah

      Delete
  13. amboiiii....belang2 sunburn tu dh mcm belang harimau malaya dh aihhh.....opss....sensitip harimau malaya sekarang ni.....hik hik hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini semua dollah saleh punya pasal! patut ganti dengan sarip dol! keh keh keh..

      Delete
    2. semangat I pun wat hiasan harimau belang.. HAHAHA

      Delete
    3. Haha... habis kuar semua dialog pRamlee

      Delete
    4. teringat watak Tarzan Malaya cerita Labu Labi..

      Delete
  14. pokcik yg jerit2 tu xdak gamar ka??? ke yg pakai baju biru tu ka???? suka beno nk tau....xmemasal pokcik baju biru kena aim....ampun kan saya pokcik....kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Temasik di langgar todak tu duduk sebelah sabariah.... Memang sabar je sabariah.. ha ha ha..

      Delete
    2. hukalohhh...patut laa sabariah sabar jer...rupanya dok sebelah jerrr....sabar ye sabariahhhh....hehehhe

      Delete
    3. Shian orang camtu. Kat negara sendiri tak de say, tu yg kat negara kita menyalak-nyalak.

      Delete
    4. Saya ada saudara dari sana. Tiap kali dtg sini asyik condemn negara kita, compare negara dia lagi bagus. Tapi beli tanah beli rumah kat sini gak...

      Delete
  15. sampai hati sabariah tinggal kan abang kassim duduk bawah kolong pulak tu....
    Salam rindu SS, sihatlah hendakNya yek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat cemana lagi Combi... dari hotel pegi ke kolong... ha ha ha... Rindu Kak Nasa jugakkkkkk! Muahhhhh...

      Delete
  16. mujurlah sabariah berjaya sabar dari tercetusnya pertumpahan darah di situ..hahhaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hidung sabariah dah kembang kuncup macam ahmad nisfu menahan marah... kah kah kah...

      Delete
  17. Sabariah menunggu abang kasim sampai ke tua ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bang kasim dah buta... he he he...

      Delete
    2. Bang kasim cam tak sabariah...

      Delete
    3. Bang Kasim pakai tongkat..dah buta mestilah x nampak si Sabariah tu..sabar jelah

      Delete
    4. Sabariah dah makin kacak jelita lak tu, deria bau abang Kasik tak dpt cam :)

      Delete
    5. Abam kasim cam tang suara merdu sabariah hihihi

      Delete
  18. Bestnya dapat tengok teater tu...

    ReplyDelete
  19. ishh..pesal JM asyik komen saat2 akhir nih..ishh...ni yg nak merajok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida sila laa pujuk jay emm.. he he he...

      Delete
    2. sian!! x de sorang pun nk pujuk huhuhu

      Delete
    3. Hahahahaha ejen turbo dah slow ke sis JM

      Delete
    4. dah lama x servis ni Ekin hiksss

      Delete
    5. alalaa siannya tak ada orang nak pujuk kak JM..

      Delete
  20. Sabariah semakin berseri2 sekarang...ada apa2 ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berseri2 kalu ada doktor ismadi... keh keh keh...

      Delete
  21. ce Sabariah pakai baju KEBAYA..fuhhh abg Kassim yang bula celik semula ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. buta sudah tukar jadi bula ya.. hehehe..

      Delete
    2. adoii!!! pesal asyik salah je ni...kuda jadi kudang....buta jadi bula ahahaah...itu lah bahana ejek Ekin lagi ahahaahha

      Delete
    3. Hahahahaha Allah balas cash typo siap bula pun bula la sis JM..

      Delete
    4. kih khi kih..padan muka si JM tu

      Delete
    5. Hihihihi... jgn marah ea sis JM

      Delete
  22. guna ganti diri Sabariah..so sweet...seperti perempuan melayu terakhir kih kih kih...Sabariah!!! abg Kassim x ikut sekali tgk teater? ke abg Kassim memasak di rumah ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang Kassim tgh karang lagu buat Sabariah sabar.. haha

      Delete
    2. Abang kasim hisap seksepon... tak mampu pakai vape... keh keh keh....

      Delete
    3. abg kassim tgh cucuk mata kot...tu yg xikut...hahhaha

      Delete
    4. hisap seksepon? ahahaha....ada kuar asap x?

      Delete
  23. Orang Singaporean mmg sombong dan hurmm x nk ckp lebih2...bukan ckp org Cina Singapore je orang Melayu Singapore pun sana..hurmm kurang budi bahasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bajet bagus kat negara sekangkang kera..Dulu tu asal tanah melayu jugak.. haha

      Delete
  24. tangan berbelang okey lagi kalau muka berbelang x ke mcm kudang belang :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kudang tu apa Jay Emm???? Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha...

      Delete
    2. kudang ku larriiii gagah beraniiii.....lalalla....habis la kena cubit ngn JM...hhahahaha

      Delete
    3. 'Kudang' kepang .. Aduuu ... 'Kudang' kepang... Tepok2 mekepon... Salah sebut ke apa ni... Kudang jgn x kudang...

      Delete
    4. Kundang pun jadi ya sis JM hahahaha

      Delete
    5. ekekekeke..Ekin ni ekin ni...jap jap....cubit kang

      Delete
    6. Saya pasang 'kundang-kundang' kat sini ;)

      Delete
    7. Hahahahaha lari takut sis JM cubit la

      Delete
  25. SS for Sabariah Sabar? ehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keh Keh Keh... Kalu ada anak bagi nama tu taw....

      Delete
    2. bukan SS untuk Sabar Sabariah ke? hehehe..

      Delete
  26. First yg I perasan, Kurusssssnyaaaaaa... Jeles sangat2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurus apanya dinda... Biasa aje.. he he he...

      Delete
    2. patut pakai kebaya macam Nyonya Mansor, terus Singapura dilanggar todak lagi sekali! haha

      Delete
  27. kenapa tak sound ja jiran sebelah tu.. dah masuk rumah org tak ada adab plak. Ni bukan isu on time ke sharp ka.. Ini isu prihatin pada penonton. Kalaulah start n penonton baru sampai masuk duduk kan menganggu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnsss.. Kanssss... Sabariah sabar... geng Sarip dol memang dogol... ha ha ha...

      Delete
    2. Patut ada wak tiga lalat kat situ, sound pakai pantun dua tiga rangkap! :)

      Delete
    3. hahaha..sound pakai pantun kang terus jadi sesi berbalas pantun. 3 jam kemudian baru start.

      Delete
  28. Mula ada niat nak p tengok, selepas kira2 dibuat, tak jadik sebab nak kena balik kenduri.. malas nak balik awal ke penang, makanya cancelkan niat

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenduri apa dinda? hang tunang kaaa? ahaksss...

      Delete
  29. tak pernah tengok teater..SYM & SS..sehati sejiwa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. SYM oooooo SYM... nengokkkk nihhhhh.. ha ha ha...

      Delete
    2. Dak tecik tu dh g jln2 ni...

      Senyap je

      Delete
  30. SS ...

    Cantik Sabariah .... Memang berat Sabariah menurun !!! Cantik ... apa rahsia Sabariah???

    SS;

    Memang rude ler kalau macam tuh ... itu namanya ego !!! Walhal tak ada apa dia nak banggakan !!!

    Kosseerr !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rahsia mu... Rahsia ku jua.. Cewahhhh! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. boleh buat tagline iklan....."lihat pinggang ku...rampingkannnnnn" kah kah kah

      Delete
  31. Yeahhh mummy pun tak sabaq nak g tgk hujung minggu ni ...SS ada satu lagi port best tau tgk teater kat KL selain Istana Budaya.. Nanti kita g tengok sesama ye.. aichewahhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dewan Filharmonik PETRONAS ke mummy? Nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!

      Delete
    2. rasa kat Dewan tu untuk show orchestra je kan, tak pasti lak mummy ada teater kat situ,.. ni kat http://mudkl.com/ milik Tiara Jacquelina. Kawan mummy cakap best sbb bila show dia siap ajak penonton join sekali teater tu. Cth : kalo org tgh padam api.. nanti ngan penonton2 sekali dia ajak padam api.

      Delete
  32. Amboiiii tajuk entri. Hahahah. Syoknyaa tengok teater :D

    ReplyDelete
  33. org melayu singapore mmg berlagak . klu sesekali balik kg tu mmg hidung tinggi . citer pun riak je . padahal kat singapore tu mrk terpinggir . cuma ada rumah burung je ...

    ReplyDelete
  34. Dengar oh jeritan batin ku... Sabariah awat hang tak nyanyi semasa depa melalak tu. Buat sakit tinge je dengar suara kasim selamat lagi best.

    Chombi ni memang peminat teater ek. Mesti best kan tenguk secara live. Kalau pelakon tersalah korek hidung pun nampak juga ek. hahahaha tempat macam best je.

    ReplyDelete
  35. bestnya dapat tengok teater.. tak pernah lagi tengok teater..

    ReplyDelete
  36. Kenapa Sabariah pergi tak ajak Salbiah? Kesian Salbiah duduk rumah tolong Nyonya Mansor siram pokok bunga

    ReplyDelete
  37. Ada baca jugak dekat blog Ct...tapi jauh sgt nka pergi...hihi

    ReplyDelete
  38. sangat2 biadap pakcik tu... Cik Mimie pun geram membacanya..

    ReplyDelete
  39. sabar ye sabariah...nanti abang kasim lari tgk sabariah hilang sabar...hehee

    ReplyDelete
  40. wow best nyer SS dpt gi.
    masa kat melaka, aida nak gi tapi x free la plak.
    ye la, mak byk anak la kata kan ha ha ha...
    and for that singaporean ~ yes, buat hape ko dtg sini???!
    balik tgk kat tv ko aje larrr...

    ReplyDelete
  41. wow best nyer SS dpt gi.
    masa kat melaka, aida nak gi tapi x free la plak.
    ye la, mak byk anak la kata kan ha ha ha...
    and for that singaporean ~ yes, buat hape ko dtg sini???!
    balik tgk kat tv ko aje larrr...

    ReplyDelete
  42. yeayyyy dapat juga SS tengok abam tony. hehehe
    hensem tak? macam CT frust tak dpt selfie dgn tony.

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...