Thursday, 10 September 2015

Suzie Memang Lawa

Uishhhh... Sape Suzie Lawa tu? He He He...

Mari pendekkan cerita...

Aku mengenali Suzie Lawa melalui Instagram...

Aku masih ingat lagi...

Di suatu pagi yang sunyi...
* Ayat Drama Swasta... Ha Ha Ha...

Tengah fikiran aku berkecamok nyamuk nyanyuk memikirkan memacam masalah yang tetiba datang...

Tetiba muncul Suzie Lawa sebagai follower di Instagram aku...
* Bunyinya macam bomba penyelamat kebakaran... Ha Ha Ha..

Aku tanya dia... Macamana dia kenal aku?

Silence reader blog aku katanya... Ha Ha Ha...

Hari berganti hari... Bulan berganti bulan... 
* Dah macam citer Hang Tuah... He He He...

Yes! Pelahan lahan aku kenal serba skit diri Suzie melalui Instagram dan blognya! 

Nak kenal dia? Sila petik blognya di SINI... 
* Bolehlah u'ouls meramas gaul mesra... Hu Hu Hu...

Well... Tidak ada apa yang mustahil di dunia ini...

Aku percaya kepada KEIKHLASAN!

Aku percaya... Jika kita ikhlas... Semua yang datang kepada kita pon akan ikhlas2 belaka!

Aku percaya kepada REZEKI!

Salah satu cabang rezeki yang Allah beri adalah dihadirkan orang2 yang baik di sekeliling kita... 

My dear Suzie Lawa...

Honestly... Saya speechless! Bukan je sebab apa yang ada kat tangan saya hari ni... Tapi... Saya tak tahu macamana nak berterima kasih atas PRIHATIN awak... 
* Saya terharu... Dalam hati saya ada tisu... Berbaldi biru tadah airmata...

Terima kasih awak! Saya terima pemberian awak dengan penuh kasih sayang!

Muahhhhhhhhh 80 juta x 80 juta kali!!!!!!!!! 

Amek nahhhh! Selambak! Fridge Magnet dan keychain...

Aku belum pernah sampai Sabang! Hopes one fine day boleh jejak kaki!

Lihatlah dunia! Aku ada kalkulator PINK! Suzie kata dia tahu aku suka biru... Tapi PINK lebih kena dengan Mbak Jambu... Kah Kah Kah... Jeling Jay Emm... He He He... HH pon merajuk bila aku tak kasi sentuh... Sorry! Time mood kedekot aku datang... Jangan harap barang aku orang boleh pegang! Sayang punya pasal... Aku sarung balik kalkulator tu dengan plastik... Dah macam kalkulator orang niaga kat Pasar siap bersampul bagai... He He He... Pedulik! Janji tak berdaki! Ha Ha Ha...

Suzie memang Lawa! Lawa sebab ada hati yang PRIHATIN... Sila zoom baca... Kelakar! Ha Ha Ha...

- XOXO -

151 comments:

  1. hahahaha.. i ade calculator hello kitty.. gigih beli kat ebay..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni kena tayang kat Cik CT menaip, confirm jeles..hihi

      Delete
    2. I dah suruh dia cari kat kedai 2 hengget... Kah Kah Kah...

      Delete
    3. Saya dah tengok calculator Hello Kitty tuh! Terberkenan sebab comel!

      Delete
  2. Alhamdulillah, untungnya ss dapat rezeki dikelilingi org yang baik2 n prihatin.. Sebarkan kt wawa skit.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. My dear Puan Wawa ku sayang.... Sila drop alamat ke scdhasein.photo@yahoo.com... Insyallah... Ada rezeki lebih SS kongsi...

      Delete
  3. Replies
    1. Tanpa reader yang hebat... Sape lah SS nih... Sob Sob Sob...

      Delete
    2. SS dh leh wat fan club dah nihhh hahahha

      Delete
    3. JM nak join fan club SS boleh

      Delete
  4. Tarak hal nak kedek.. Time ko tak pasan aku pegang2 calculator tu .. (Sambil wat muka devil wears pasar malam)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha teman jenjalan dah pedajal kalkulator pink tu. SS kena pasang CCTV ni kut ada tangan yang merayap malam-malam.

      Delete
    2. Noted! SS akan tingkatkan langkah berjaga2... Kah Kah Kah...

      Delete
    3. Tak yah tunggu malam... Banyak masa terluang yg ss x pasan.. Guna jek cam harta sendiri...

      Delete
  5. oooo...igtkan suzy korea tuhhhhh......suzie len ehhhh....heheheeheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suzie Lawa lagi comel banding Suzie Lee Min Ho tu... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. lee min ho xkenal suzie mesia..kalau kenal msti dia pun terpaut...heheheh

      Delete
    3. Terpaut kat mana? Di dahan kaaa? Ha Ha Ha..

      Delete
    4. berpaut di dahan nan rapuh....hahaha

      Delete
  6. "Ayat Drama Swasta"...kenapa mesti swasta ek?? kenapa x kerajaan??? keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerajaan cuma buat drama padamkan api kebakaran! Ha Ha Ha Ha Ha....

      Delete
    2. oooo...kerajaan tu bomba ehhh....hahhahaha

      Delete
    3. Hahaha... hampeh ..
      X baek tau...

      Delete
  7. ececehhhh...nnti nk pinjam la kalkulator fing tuhhhhh...boleh x???? hahahhahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. JANGAN HARAP!
      * Font size sejuta... Besar tak? Ha Ha Ha...

      Delete
    2. alaaa...boleh laaa...JANGAN HARAP HARAPAN TINGGI...kah kah kah

      Delete
  8. huihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....selambak keychain dia bgi...moga bertambah rezeki suzie lawa....kot2 la leh campak seketul kat titew....keh keh keh....muka xmalu kannnnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doakan mudahan bertambah rezeki Suzie! Muka tak malu ehhh???? Sila buat muka doplosen! Keh Keh Keh...

      Delete
    2. hahahha...kita muka 50 sen...besor skit....kah kah kah

      Delete
    3. nape tak muka sehengget??? Ada agong! ha ha ha

      Delete
    4. kalau sengget...nti kena renyuk2....kedut byk nnti kah kah kah

      Delete
  9. xsgka kan silent reader pun prihatin....sonoknyeeeeee.....walaupun xmenonjol di ruangan komen...tp tetap menyokong secara senyap2....memang hebat.....heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu tanda Allah sayang... Setiap insan didatangkan dalam hidup kita.... Semuanya bersebab! Sama ada kita mengubah dia atau dia bakal mengubah kita... Same to you my dear Kari... You also great person in my life!

      Delete
    2. allaaaa.....terharuuuu titewwww....sob sob...tisu plsssss....huk huk huk

      moga kita menjdi insan yg memberi manfaat yg berguna pada org lain hihihi

      Delete
    3. Nah! Baldi! Dah guna cuci! he he he

      Delete
    4. Biar jauh tapi hati dekat.. Dr depan manis blakang pa citaaaa?????

      Delete
    5. jangan macam duit siling depan lain blakang lain ek... Alhamdulilah so far tak ada di sini...

      Delete
    6. nahhhh...amik balik baldi...dh cuci....keh keh keh

      Delete
  10. Suzie Lawa aka Cik Puan Lawa, yang geng bas sekolah Dr. Singa kot ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepat sekali Kak Nasa! SS pon baru je mengenali Dr. Singa...

      Delete
    2. waaa...kak nasa pun kenai kaaa??? hebatnyeeeee hihhi

      Delete
  11. uish..kena berkenalan beramas mesra ni...tahniah SS!ramai peminat.moga makin ramai muncul pas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luaskan Ramas Mesra Mu Cik Sal... Ha Ha Ha...

      Delete
  12. Wahhh mummy jeles.. Sudah lama mummy idamkan calculator pink tu.. Huaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mari kita tubuhkah kelab kalkulator pink nak Mummy? SS dah ada 2 org ahli... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hahhahhaha... mummy dh tau sapa ahlinya.. mummy dan JM la tu..kikiki :p

      Delete
    3. ada lagi dua orang mummy... dah 5 dah! ha ha ha

      Delete
    4. wahh kejapan dah 5.. tudiaaa...

      Delete
    5. Kalu masuk Mummy dah 6... Mummy paling over sekali... ha ha ha...

      Delete
  13. alhamdulillah rezeki SS.. itulah seronok kan bila dikelilingi dengan orang-orang yang baik.. SS pun baik jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih eyda... semoga semuanya baik2 belaka! aaminnn!

      Delete
  14. Untung la.. Perkenalana itu boleh dtg dari mana jua tanpa sebab ... :D

    ReplyDelete
  15. wahhhh..untunglah..semua jari pun dapat hadiah..cemerlang..cemerlang... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cemerlang apanye? bukan UPSR 5A... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hahhahaha...UPSR result pun tak kuar lagi ni haaaa...kite dulu 5A gak ke..hahhaa..tetibe penyakit alzheimer dtg menyerang...kui..kui..cemerlang ahh..lima2 jari sauk key chain..kira 5 gakla tu...tambah plak calculator pink..pehhh...ayu u alls! ;p

      Delete
    3. Hilanglah kemachoan ku... Adussss... Ha Ha Ha...

      Delete
  16. (tepuk2 tangan).. Walaupun kawan2 alam maya, kita tak rasa sunyi.. Kan kanda kan.. Kem salam kat Suzie Lawa tu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap harap Suzie Lawa baca komen nih!

      Delete
    2. Cakap dia, Calculator Lawa.. Merah ada dak? HEHEHEHE

      Delete
    3. Merah tak masuk chanel.... ha ha ha...

      Delete
    4. QA...merah ada tp kat lampu isyarat....hahahhha

      Delete
  17. Yang I nak habaq, I ada calculator purple.. kecik nagn besaq.. hehe

    ReplyDelete
  18. Harap you lebih bersemangat nak update blog utk readers tersayang macam we all ni... hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. berat mata memandang berat kalkulator mengira! ha ha ha

      Delete
    2. I nak calculator merah, carik2 xjumpa.. Yg ada warna purple je.. Merah membara semangat waja nak mengira.. hehe

      Delete
    3. U boleh geng dengan Ekin... He He He...

      Delete
  19. Rezeki..rezeki..alhamdulillah...:) Semoga terus dimurahkan rezeki buat SS :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 boleh jadi rezeki bersama juga...

      Delete
  20. Berbulu la mata Sis JM tengok SS tekane kalkulator pink..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. makin pjg bulu mata JM tgk kaler finggg tuuhhh hahahahha

      Delete
    2. kalah la bulu mata Cik Ta! kah kah kah

      Delete
    3. scroll laju2 baca entri ni sbb jelez!!!!

      Delete
    4. rasa cam nk curik calculator tu

      Delete
    5. oooohhhhh tidakkkkk! no no! i peluk kuat2... ha ha ha

      Delete
  21. Replies
    1. jangannnnn jangannnn zoom! nanti menyesal! ha ha ha

      Delete
  22. Replies
    1. Ahakasss... malu ler titew... ha ha ha...

      Delete
  23. wooooo itulah alkisahnyaaaa calculator pink yang viral kat IG tu hehehe.. Suzilawa kasi rupanya =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhhh kulkulator pink sudah viral! kah kah kah

      Delete
  24. SS huntonglaaaa selambak haaa keychain dapat.. murah rezeki selalu.. meheheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok i nak demand selambak pulak dari u... ha ha ha...

      Delete
    2. bila ada org sayang...mmg dapat banyak heee

      Delete
  25. SS canteknya calculator..dalam hati ada taman punya color..i loike hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam hati SS ada munge munge pink! hi hi hi

      Delete
    2. nak petik sekuntum boleh tak SS...nak letak kat linge

      Delete
    3. Kalau Sis JM punya pasal, nak petik sejambak pun SS kasik :)

      Delete
  26. banyaknya dapat gift ... syok tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik x minta heeee...klau JM nk calculator tu...menggoda betul!

      Delete
  27. Mbak jambu? SS pun suka pink macam JM ke? ;) ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. si SS tu suka PINK lepas kenal JM..tul tak SS hihihhihi

      Delete
    2. Zie Has mmg suka pink kan? give me 5

      Delete
  28. Untung sangat! Memang unik habis sebab saya tak pernah tengok orang hadiahkan kalkulator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambahan... Kalkulator PINK! ha ha ha...

      Delete
  29. PINK? ehh...betul ke SS dapat calculator PINK!!!!! aduss....dh x macho!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sshhhh... I guna sorok2... ini rahsia kite berdua... he he he

      Delete
    2. Shhhhh guna sorok2 tau. Saya tak kasi tau orang lain :)

      Delete
  30. dah terjah blog suzie...pink sana sini..yeay....leh buat roup pink pasni

    ReplyDelete
  31. oo..
    dak suzi tu..
    saya kenal...


    hai awak..
    er..
    skema sangat lak komen saya ni..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome to my pondok buruksss! Happy to see u here! Komen tu jangan skema sangat... keh keh keh...

      Delete
  32. Wah murah rezeki dapat banyak kkeychain, moga di murahkan rezeki di masa akan datang.

    ReplyDelete
  33. Sabang! kat mna tu..indonesia ka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup kat Indon... Rasanya kat Acheh kot... Soklan ni Suzielawa kena jawap!

      Delete
    2. Sabang tu kat Pulau Weh , Acheh .

      cantek .... sangat2 cantek.... ade laut biru hijau, ade sunrise yang jelita.. ade volcano yang boleh panjat2.. ade volcano dalam air (yang masih aktif).... ade kilometer nol. (zero kilometer)..

      klu berminat nak tengok semua ni ..wajib pegi sana.... :)

      (ok dah jawab kan... terlambat sikit tapi.. hehehe)

      Delete
    3. Thanks Suzie Lawa... Suzie Lawa... Suzie Lawa... Ehhh... Ternyanyi pulak.. He He He...

      Delete
  34. selamat malamSS
    sorrryyyy ya lama akak tak singgah sini
    macam2 cerita terlepas dari SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss.... faham kak noor sibuk kann...

      Delete
  35. juling mato den nak membaca tulsan biru diatas kertas biru . kalau tulisan pink lagi cantik ... hehehee ... bila kita byk memberi , maka kita juga akan byk menerima ... hari tu dah skodeng instagram SS ... ahaks .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii... Skodeng jek? Nape tak follow?

      Delete
  36. Replies
    1. abe MKL ukur guna pita ukur ke pembaris :P

      Delete
  37. sangat pinky ! hahaha.
    mostly kalau suka hello kitty mesti tuan suka pink juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS suka biru... Pink... Lately je suka... He He He...

      Delete
  38. perghh..banyaknya dapat hadiahhh..silence reader yg diam-diam berisi..

    ReplyDelete
  39. Bestnya dapat hadiah sebeban!

    ♫♪♫ Suzie lawa, Suzie lawa, Suzie pakai NV ♪♫

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih...dak Farrah...terus teringat iklan tu...bahu golek2

      Delete
    2. Masa tulis entry ni... SS tak terfikir iklan tu... Ha Ha Ha... Adusss...

      Delete
  40. Wah...bestnya ada peminat. Dapat kalkulator laks tu..lepas ni senang la nak jawap soklan matematik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila jawap soalan matematik entry SS yang terbaru...

      Delete
  41. Macam iklan pulak suzie lawa guna NV hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer tanya Suzie pakai NV tak? Ha Ha Ha...

      Delete
    2. tak... saya tak pakai NV ....

      Delete
  42. Cantiknya calculator hello kitty tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada hello kitty.. tu canon laa.. ha ha ha

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...