Monday, 21 September 2015

Wak Kentut

Apakah reaksi pertama U'ouls bila nampak tajuk posting ini tetiba muncul di screen U'ouls?

Adakah U'oul akan memegang hidung U'ouls?

Atau tergaru2 punggung U'ouls? Keh Keh Keh...

Baik ngaku cepat! Ha Ha Ha....

Opssss... Nanti dulu!!!

Jangan buat bayangan gurauan Rahmat Mega di sini...

Baca entry ini hingga ke hujung... He He He...

Sapekah Wak Kentut?

Adakah sejenis Wak 3 Lalat? Kih Kih Kih...

Sebenarnya...

Sabtu lepas...

Aku saje ajak HH keluar makan...

Try riki satu tempat famous di Johor ni...

Nama tempat ni Nasi Lemak Wak Kentut...

Pernah dapat liputan Akhbar, 8TV, TV3 dan juga Astro...

Tak susah nak cari tempat ni...

Berada di simpang jalan... Sebaris dengan Public Bank di Kulaijaya... 

Alamat : No. 1, Batu 19, Main Road, Kulai Besar, Johor.  

GPS : 1.652333, 103.609871

No. Phone : 012 - 754 3818, 012 - 548 3818 

Waktu Operasi : 15:30 - 00:00

Maklumat lanjut boleh terjah kat SINI...

Untuk pengetahuan...

Even tempat ni dah lama famous...

Tapi...

Inilah pertama kali aku jejak kaki kat Nasi Lemak Wak Kentut ni...

Percayalah Siti Nurhaliza! Ramai orang sanggup beratur panjang untuk dapatkan Nasi Lemak Wak Kentut ni! Don't worry tak beratur lama pon... Masih berbaloi untuk menunggu...

Aku sampai kat sini dah jam 18:00... Nasib baik ada meja kosong lagi... Semakin nak malam... Orang semakin ramai!

 Inilah rupa Nasi Lemak Wak Kentut... Simple aje kan... Tapi rasa sambal dia Win!

Ayam goreng dia sedap dan garing sampai ke tulang! Sepinggan penuh kawwww! Yes! Memang Win!

Self service!

Senarai makanan dan minuman yang ada... Harga yang sangat murah! Sesuai sangat dengan rakyat marhaen macam aku... He He He...

Tempat dia sempoi aje... Tapi ramai pekerja...

Perut dah kenyang... Muka pon tak sedih... 
* Pepatah HH... He He He...

Marilah kite balik dengan perut yang membukit! 

Sambil kentut 80 juta kali.... Ehhh... Over! Keh Keh Keh...

Sekian... Maria Tunku Sabri Pencen melaporkan dari tempat kejadian untuk rancangan Jalan Jalan Melantak Sakan! He He He...



- XOXO -

171 comments:

  1. dah siap amik calculator nak kira.. sekali x de soalan lak..

    kecewa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adussss Nina... U awal2 lagi dah buat lawakkkkkk! Adusssss! Sakit dah pipi nihh... Keh Keh Keh Keh...

      Delete
    2. ahahaah..Nina..your komen is WIN...i like! same to me..nk buat kira2 jgk..adus! dah terikut entri lepas lah ni

      Delete
    3. hahahahah.. kan...

      SS buat geng calculator pink kecewa...sobbssss

      Delete
    4. Jay Emm jangan nak propa... Mana Jay Emm ada submit jawapan last entry!!!!!!

      Delete
    5. belum eh? ehehe...ha'a BELUM...tapi jawapan tu masih di terima x kalau submit? sbb tunggu HH share jawapan sampai hari ni x dpt2 :-)

      Delete
    6. Tak ley la jm.. Penunggu gua x lps nya.. Komen pasal harga..

      Delete
    7. Cepat submit... Ramai salah jawap!

      Delete
    8. Ramai salah jawab or ramai salah kira!! kalau mcm tu boleh lah JM coba nasib nanti...

      Delete
    9. betul la.. mummy pun dah bawak kluaq calculator pink rambu ramba mummy... perghhh keciwa! :(( nangis bawah meja

      Delete
    10. hahaha memasing eksited nak ngira ya..

      Delete
  2. parking dulu..ehh..i orang pertama tak ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uishhhh! Camne tahu Jay Emm tahu SS update entry nih? Ada bau kentut ke? Keh Keh Keh.. U lambat 1 saat je... Nina dah terjah dulu.... Adussss.... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. ahahaha..Nina yg komen dulu x per sbb kami geng pinky...

      Delete
    3. jgn tak tahu..JM tengah skodeng SS ni

      Delete
    4. Matikkkk laaaa Warden skodeng...

      Delete
    5. Baru mendarat kat sini. Kalau ikutkan bau kentut dah lama hilangggg. Habislah SS, warden dah sampai nak pantau. Hai, sis JM!

      Delete
  3. Wak kentut? issshh Wak!!!!!!!!!!!! nape kentut di sini pergi kentut di sana..sana hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Statement carik pasal... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. biar Wak mengamuk di sini sbb Wak baru tinggalkan 1 komen dlm bulan Sept...tak aci heee

      Delete
    3. Kiranya wak kentut ni tak de kaitan langsunglah dengan wak 3 lalat kan,...ke ada bau2 belacan?

      Delete
  4. adakah Wak Kentut ni adik beradik Wak Lalat tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu wak tiga lalat jawap dengan pantunnnn... he he he...

      Delete
    2. Bkn pantun... Tapi fantun...

      Delete
    3. Fuhhh, puas hati mKan ayam enuh pinggan.. Ss lps makan tinnglkN kentut kt kedai wak tk? Kiki

      Delete
  5. kah kah kah..aduhai...nape lah nama nya Wak Kentut ni..adakah dia suka kentut semasa masak nasi lemak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer Jay Emm click link yang SS bg tu...

      Delete
  6. Replies
    1. Bau kentut tu cemana Jay Emm? Demo skit...

      Delete
    2. SS pernah kentut? ke tak pernah..kalau x pernah mmg tak tahu lah bau nya...kalau nk JM demo..meh JM minum teh O pastu perut dah buncit...sapu minyak panas..so READY!!! antara tahan ke x je bau nya nanti ngeh ngeh ngeh,,....harap2 x de yg masuk spital

      Delete
    3. SS kentut bau minyak wangi! Seharum kasturi..... Keh Keh Keh...

      Delete
    4. kentut??? bukan bersiul ker JM?? hahahha

      Delete
    5. bersiul tu time tdo je Deanna heheheeh

      Delete
    6. keh keh keh....mesti seram kalau dgr bunyi siulan tuhhh mlm2 kan...

      Delete
    7. Bior betik jm ada cara2 nk proses kentut.. Minum teh sampai boncit pastu sapu minyak panas..

      Delete
    8. ehh..camna si Tny tahu RAHSIA JM ni.....ishh..musykil :P

      Delete
    9. Kihkihkih statement cara2 nak proses kentut tu kelakau! Siap bagi langkah2 tu :)

      Delete
  7. SS tak interbiu ke Wak Kentut...JM nk kenal yg mana satu..biasa kalau JJMS ni ada sesi interbiu owner...nak thau jgk dia kentut ada bunyi ke x..bila kentut ada bau nasi lemak tak opsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhh.... Ini interview nasi lemak ke interview kentut? keh keh keh...

      Delete
    2. nk interbiu pasal KENTUT sbb ia terlalu unik..mmg namanya Wak Kentut or gelaran je

      Delete
    3. Nahhh! Kopi Teh dari buletin Astro Awani...

      KULAIJAYA: Pelik dan unik tetapi masakannya jadi tumpuan ramai.

      Nasi Lemak Ayam Goreng Wak Kentut sememangnya tidak asing bagi warga Johor khususnya sekitar Kulaijaya.

      Pengusaha warung Nasi Lemak Wak Kentut, Hairolnizam Safarin berkata perniagaan dan nama unik itu telah diwarisi dari bapanya yang diberi gelaran Wak Kentut oleh penduduk sekitar.

      Katanya walaupun pernah menukar nama lain, namun nama Warung Wak Kentut tetap menjadi pilihan pelanggan.

      "Sebenarnya nama ini gelaran daripada orang Kulai sendiri yang diberikan kepada orang tua-tua dekat sini. Kami orang keturunan Jawa banyak bernama Wak. Jadi mereka gelar bapa saya Wak Kentut, sampai sekarang melekat, kami pernah tukar nama itu tetapi mereka (pelanggan) tidak hendak. Hendak pakai nama ini juga," kata Hairolnizam.

      Jelas Hairolnizam lagi, kualiti yang dikekalkan dalam ayam goreng dan sambal menjadikan perniagaan itu berjaya bertapak lebih 30 tahun.

      Katanya setiap hari lebih 150 ekor ayam dan 110 kilogram beras digunakan bagi memenuhi permintaan pelanggan.

      Pelanggannya bukan sahaja terdiri dari kaum Melayu, malah kaum Cina dan India turut menjadi pelanggan tetap Nasi Lemak Ayam Goreng Wak Kentut.


      Sementara itu, bagi pelanggan tetap, Mohd Pozi Kemin, dia sanggup memandu sejauh kira-kira 40 kilometer semata-mata mahu berbuka puasa di Warung Wak Kentut.

      Katanya dia dan keluarga akan ke warung tersebut dua kali sebulan untuk menikmati nasi lemak di situ.

      "Saya dah makan di kedai nasi lemak yg diberi nama Nasi Lemak Wak Kentut sudah 10 tahun, keistimewaan nasi lemak dia lain dari lain, rasanya kalau orang Johor tu sebut saja kenal, negeri lain pun kenal," kata Mohd Pozi.
      Perkara itu turut dipersetujui Azimah Adnan yang kini bergelar pelanggan tetap.

      "Nasi lemaknya (sedap) tetapi ayamnya memang lain dari yang lain. Ayamnya terasa rempah dan tidak sama dengan tempat lain. Namanya memang unik sikit. Sememangnya anak-anak suka pergi. Kalau tidak selera makanpun, ini juga (tumpuannya),” kata Azimah

      Mengekalkan rasa yang sama sejak bertahun lamanya, Hairolnizam mempunyai perancangan sendiri untuk mengukuhkan jenama nasi lemaknya sebelum membuka cawangan di Johor Bahru.

      Delete
    4. nah!!! mmg puas hati dgn jawapan ni...dh try klik link yang SS share tu but 'blocked by organisation'

      Delete
    5. ooooo gitu kesahnye. ingatkan sebab Wak Kentut yg selalu kentut masa masak nasik lemak hehehe

      Delete
    6. Hihihi rezeki wak tu dapat nama kentut. Orang dulu2 memang suka bagi nama macam tu kot. Kat kampung saya ada Tok Pekong, Wak Magek,...tetapi takdelah yg jual nasi lemak ;)

      Delete
    7. hehehe pemikiran kita sama laa anamizu.. ingatkan sebab suka terkentut tu dia dapat nama..

      Delete
  8. Wak!! oo Wak!!! mana Wak ni..JM dah seru berkali2 ngak nyampei2 nih

    ReplyDelete
  9. JM risau lepas makan nasi lemak ni asyik nak kentut je tak berhenti macam mana? basah suar dalam ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Warung Nasi Lemak Wak Kentut ni dah berusia lebih 30 tahun ok! Rasa2 kalu suar dalam Jay basah bukan sebab kentut... Tapi sebab lain... kah kah kah...

      Delete
    2. Sekali tengok Wak Kentut tu hensem macam Tom Kurus ..merecik, basah meleleh abis luaq dalam haha

      Delete
    3. Kentut berair ke sampai basah suar??

      Delete
    4. ingatkan kentut je rupanya cirit sekali

      Delete
    5. SS tak leh bayangkan kalu si Jay Emm ni jumpa si HH ni.. Hadoi laaa... Memasing suka carik pasal! Ha Ha Ha...

      Delete
    6. mana de cari pasal? JM ckp je lebih buatnya x :P

      Delete
    7. Sis JM & HH boleh jadi regu yg sesuai,...

      Delete
  10. ehh..siapa yg minum sirap bandung tu? SS ke HH....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak yg tak bape sehat.. Order tak hengat...

      Delete
    2. SSssshhhhhh jangan kantoi kat sini... Adeiii....

      Delete
  11. nasi lemak yg sedap terletak pada nasinya yg lemak dan sambal nya manis2 pedas...JM yang manis letak pada JARI yang MANIS kih kih kih...atoiiii JM...lama ko lepak kat sini kan...kasi chance lah kt orang lain pulok heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekuatan Jay Emm terletak pada huruf Jim.. He He He...

      Delete
    2. nak jugak citer bab manis2 tuhh...adehhh...hahahha

      Delete
  12. Sian kt Wak orang lain yang kentut wak dapt nama....
    Tulah kentut bunyi kuat sangat, lain kali diam2 jer pastu keluar bau..fuyoo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak paling best kan kak Nasa..kentut berirama heee

      Delete
    2. Keh Keh Keh.... Adussss.... Tak memasal!

      Delete
    3. kalau dh berirama dh leh masuk olimpik dah tuhhh...hahahha

      Delete
    4. Jangan nak kentut berirama sangat, terkincit kang,... :D

      Delete
  13. Sesuai dgn rakyat marhean macam Mak jugak!..merecek tengok nasi lemak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasi Lemak dia berbaloi! Sedap... Murah... Thats y ramai sanggup beratur....

      Delete
    2. betul harga dia berbaloi2..

      Delete
  14. Satu mende sampai skang aku nyesal amik ayam part yg lebey kurang part yg ko ske.. Ko kunyah semua aku dpt sikit jek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sape suruh??? Kah Kah Kah... Kannn dahhhh.. Aku telan! Keh Keh Keh....

      Delete
    2. sib baik..terus urut dada HH! sebab JM suka KEPAK or PEHA! so x de lah nk berebut ngan SS nanti hoyee!!!

      Delete
    3. U berebut dengan HH... HH hantu peha... kah kah kah...

      Delete
    4. Statement tak ley blah.. Sedap2 ranggup sampai tulang.. Ceh pulun x hengat..

      Delete
    5. The way jm ty ske dada tu ingat ske part dada... Masa baca tu cam dh happy la sbb kene berebut ngan ss rupanya x ske dada.. Hurmm .. Kepak tu bahaya la sbb kat situ dia suntik ..

      Delete
  15. Replies
    1. Dah try tuko dah... Tapi nama tu dah femes seantero!

      Delete
  16. hahhaha.. wak 3 lalat vs wak kentut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matikkk laa SS kalu Wakkk nampak nih.. Keh Keh Keh..

      Delete
    2. tambah sorang lagi Wak Doyok!

      Delete
    3. hahaha wak doyok comel lah dalam keindonesiakekita tv9

      Delete
    4. kak notie!!!! jgn naugthy eh heeee

      Delete
  17. reaksi pertama...membayangkan wak 3lalat kentut....kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa ingat Wak Lat yg kentut bukan Wak Doyok ke :P

      Delete
    2. sbb wak lalat sesuai dgr karekter kentut....opsss....matik laa klau wak lalat baca...ampun wak...kah kah kah

      Delete
    3. dah dah takut nk komen kat entri...takut kena 'serang'...dia dh komen pastu sendiri delete kih kih kih...Wak Lat dah tukar jadi Wak Seram ahahah....matilah kalau Wak baca ni....sorry Wak..JM gurau je

      Delete
    4. Amboiii, bukan main lagi gossip pasal wak kat sini. Sis D paling kejam, sampai dok imagine wak yg 'tentut' :)

      Delete
  18. nama win.. biar pelik2 baru diingati..hahaha...

    ReplyDelete
  19. first tu ingat nak cerita kena kentut dengan wak mana2 kah... kedai makan rupanya..hehe

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh..mana plak peginya komen ni?

      Delete
    2. aikk...baru nk reply komen wak...dh kena removed....hahhahaha

      Delete
    3. komen ni wak yg delete... not me!

      Delete
    4. "This comment has been removed by the author" <-- Mmg Wak yg DELETE
      "This comment has been removed by the adminstrator" <-- ini baru Owner yg delete

      Delete
    5. wak takut nk reveal dia pya komen laa tuhhhh....heheheh

      Delete
    6. Fantun dia hilang sebaris agaknya... Tu dia delete... keh keh keh...

      Delete
  21. Ooo, ni lah yang pemess tu kannnn. Sesekali nak gak rasaaa. Sedapnyaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh... Darling.. Lama menghilang... He He He..

      Delete
  22. Kenapakah namanya Wak Kentut? Kelakar betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama kelakar baru orang mai... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. memula maybe org pegi due to curiosity then eeeeh sedap rupanya.. tu yg terus spread jd trkenal..

      Delete
  23. Wak Kentut ehhhhhh.... Haha

    Lapar tengok makanan. Tak breakfast lagihhhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khayze mai Johor boleh cuba ok... He He He...

      Delete
  24. Wak jangan kentut....huhu

    Nasi lemak dimana mana tersebar baunya macam kentut

    ReplyDelete
  25. SS belanjaaaa makan ni. Hahahah :p

    ReplyDelete
  26. Pernah dgr pasal kedai ni...tapi x pernah sampai lagi...huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu tandanya Cik Mimie kena panjangkan langkah... he he he...

      Delete
    2. InsyaAllah, kalau ada rezeki nanti sampai la kedai Wak Kentut ni...

      Delete
  27. mesti wak ni suka kentut...sebab tu nama dia wak kentut...hihihi

    ReplyDelete
  28. Haha... 1st impresion... ku ingat kn wak 3 lalat ...
    Kah kah kah... sowy wak sowy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis laa Wakk 3 lalat orang akan ingat selalu... he he he...

      Delete
  29. SSS... HH ...
    Korang pasti ke wak tu x kentut kt situ?
    Pasti?

    Sure?

    Sahih?

    Confirm?

    Errrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mmg ada kentut.. Kentutan itu dikira aroma pelaris....

      Delete
  30. Kulai jaya kt mn? Tiba2 sy lupa.... huhu... lama dh x ziarah jb

    ReplyDelete
  31. SS;

    Hahahahahahhaa memang kelakar ... bukan kelakar pada nama Wak Kentut tuh, tapi kelakar pada gaya bahasa dan susanan ayat oleh SS .... TERBAIIIKKK !!!

    Bebaru nih ada tgk JJCM, tapi host dia la nih ada mamat , cikeding bebenor Mamat tuh, macam tak sesuai lak hahahhahahahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenornya... SS lebih suka kalu host JJCM tu cekeding... Sebab... orang pon x takut nak makan banyak di tempat2 kejadian...

      Delete
    2. gaya bahasa SS merepek je En Li... jangan baca! kah kah kah

      Delete
    3. alaaaa CT penah brangan.. xde ke org nk scout CT jadi MC JJCM hahaaha

      Delete
  32. Lahhh...dekat dgn public bank ker kedai wak kentut nie rupenye...byk kali dh dok crk nak cube gakk ns lomak kentut2 nie...tp asyik x jmpe jekk...trimasss lahh cik SS yekk ats pencerahan...ngee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sonang yo nak carik... Tak sesat punya! Memang jalan besar...

      Delete
    2. Haaa...senang lerr gitu nak crk lps nie...
      tapi tue lahh x gemar sgt nak ke kulai tue sbb jalan die kurang molek sket...huhuhu...

      pssttt...cik SS sy dh berjaye register nie...peace no war...ngee...
      -suejb-

      Delete
  33. Selamat menyambut raya Aidiladha SS..makan daging jangan pantang okeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Aidiladha Makkkk!!! Ehhhh jangan pantang ek? Leh sebat semua ke? He He He....

      Delete
  34. nasi lemak 'world'...trademark Mawi..

    Selamat Hari Raya Aidil Adha, SS..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha.. Kulai kampong Mawi...

      Selamat Hari Raya Aidil Adha!

      Delete
  35. pandai wak ni guna nama pelik untuk popularkan jenama . tapi hidangan pun kelas juga . cuba ss buka gerai namakan mbak jambu , confirm beratur jejaka2 nak tgk betapa kejambuannya ss tu nanti ... hahahhaaa ... salam aidil adha .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih baik SS jual jamu... ha ha ha... Selamat Hari Raya Aidiladha...

      Delete
    2. nasi lemak pink mbak jambu..
      kaler la sket nasi tu.. hehehe

      Delete
  36. HaHa dari mana lah asalnya dapat gelaran nama Wak Kentut tu ekk....apa pun nama yang pasti dah jadi femes pulak ...

    Walaupun nama tak sehebat menu yang disediakan...tapi pengunjung tak putus... itu yang paling utama...apa ada pada nama ye dok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh betul tu.... Apa ada pada nama... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. itulaaaaaa hebatnya. sebab kentut2 laaaa tambah perisa hehehe

      Delete
  37. oh! nasi lemak wak kentut ni memang terbooeekkkkk lah! ada apa pada nama,,yg penting sambal & ayamnye yang marvellous! :)

    ReplyDelete
  38. bhahaha inilaaa punca Wak Lat buat entry yeeee hahaha..

    ReplyDelete
  39. bila nak bawak itew makan kat sini kakak ? banjeee skali dah kata mampu kan ? hihi.. itew makan nasi lemak sikit je xde nasi lebih.. bleh la banje kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh! Orang Melben mana makan nasi lemak... ha ha ha..

      Delete
  40. i nye label kat tepi dah bertukar B ke T la =D

    ReplyDelete
  41. ingatkan Wak 3 Lalat.. rupanya wak yang lain..

    ReplyDelete
  42. harga yang murah, sedap mestilah ramai pelanggan..

    ReplyDelete
  43. jauhnye dkt kulai johor sana. anyway nama nsi tu mmg unik + geli jugak nk makan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg gelinye dik non... Bukan suruh makan tahikkk... Keh Keh Keh...

      Delete
  44. unik betoi nama dia... mest time dia masak suka kentut...

    ReplyDelete
  45. asalam..hahaha...dah follow blog ni ya

    ReplyDelete
  46. Hahahaha ingat ke wak 3 lalat dah

    ReplyDelete
  47. Org yng buat nasi selalu kentutvkut hahahaha

    ReplyDelete
  48. Wak Kentut? Hakhakhak, ada rasa geli sikit disitu.

    ReplyDelete
  49. Rahmad Mega hensem walaupun dah berumur! :))

    ReplyDelete
  50. Rasa nak pergi potong ayam dalam peti tu hah nak goreng. Lapor nengok ke nasi lemok dengan ayam yg mengancam tuh...... dapnyaaaaa

    ReplyDelete
  51. Air bandung kah itu? Sedapnyaaaaa. Fav Mekja tu :))

    ReplyDelete
  52. 1ST yg terpikir kt kepala, kenapa kentut????

    why???

    hahahhahaha... bikin gimik eaaa..

    apa2 pun SS mesti berkentut2 lepas mkn...sekrg duk viral nasi lemak anak dara..ahaaakkssss

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...