Wednesday, 4 November 2015

Awesome People October

Jangan abaikan entry ini!

Sila scroll sampai habis!!!!!!

Mungkin ada kaitan dengan U'ouls...



*** Pengumuman *** 

Aku rasa...

Ramai yang ternantikan status untuk Teka Total Harga Damage Kluangman Ngopi di SINI, Teka  Jumlah komain Awesome People September di SINI dan Teka Peristiwa Mid Level Escalator di SINI...

Betul???? He He He...

Dengan ini...

Aku istiharkan...

Teka Teki tersebut DI TUTUP!!!

Sebarang surat menyurat tidak akan dilayan! Kah Kah Kah...



*** Jawapan Total Harga Damage Kluangman Ngopi *** 

Total harga adalah RM 12.70...

Sape jawap betul tayang ketiak satu kali!!!!!!!!!!!!!!!! Ha Ha Ha...




*** Jawapan Awesome People September ***

Sape jawap betul tunjuk ketiak hitam lagi!!!!!!!!!!!!!!!! Ha Ha Ha...

1. Jari Manis (264)
2. Deanna Morni (147)
3. Farrah MF (111)
4. Qaseh Abadi (98)
5. Cik Ash (76)
6. nhhas (67)
7. izzeyda (46)
8. Siti Yang Menaip (43)
9. Mummy Julia (31)
10. Cik Mimie (28) 
 




*** Jawapan Peristiwa Mid Level Escalator ***

Jawapan boleh di lihat di Entry SINI...

Terima kasih kepada U'ouls yang masih ingat peristiwa kat Mid Level Escalator tu... 

Walaupun peristiwa itu berlaku pada awal tahun 2015 di Hong Kong... 

Namun ingatan U'ouls masih lagi kuat... 

Itu tandanya U'ouls adalah reader yang setia... 

Dan SS berjaya bawa U'ouls mengembara sama!

Terharu... Sangat sangat terharu di atas feedback yang diberikan...

U'ouls memang sporting dan awesome!



*** Pemenang ****

Agak2 sape pemenang untuk Teka Total Harga Damage Kluangman Ngopi, Jumlah Komain Awesome People September dan Peristiwa Mid Level Escalator ???? 

Nak tahu ke?

Serioussss nakkkk tahuuuuuu?

He He He....

Opppppsssss!

Senarai pemenang akan diumumkan bulan depan...

Tungguuuuuuuuuuuuuuuu!!! He He He...

Saspender takkkk???? Kah Kah Kah... 



*** Awesome People October ***

Masa terlalu pantas berlalu...

Sedar tak sedar... October pergi meninggalkan kita...

Terima kasih kepada U'ouls yang tak pernah jemu berkunjung ke Pondok Burukss ku ini...

Jasa U'ouls membawa Bom Tangan menyerang blog SS tanpa komen skema amat dihargai... Ha Ha Ha...


Dikesempatan ini... 

SS nak ucapkan takziah buat Adinda Siti Yang Menaip a.k.a Sitiroro di atas pemergian Ayahandanya yang tercinta ke rahmatullah... 

Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama golongan orang beriman... Yassin dan Al-Fatihah... 

SS juga doakan semoga Adinda dan keluarga beroleh kekuatan! Aamin...

Sesungguhnya...

Yang paling jauh dari kita adalah masa yang berlalu...

Dan...

Yang terdekat adalah kematian...

Pertemuan itu bersyarat... 

Perpisahan itu mutlak...

Walaubagaimana pun... 

Hidup yang singkat harus diteruskan...  

Kita berjodoh di bulan November pula ye... 

Take care everyone! 

Love U'oulssssss... Muahciked!

- XOXO -

124 comments:

  1. Replies
    1. Kita doakan yg terbaik utk dia...

      Delete
    2. takziah CT.. semoga arwahyarham ditempatkan di kalangan orang2 beriman.. amin...

      Delete
  2. SS akak memang lemah matematik ...........huhuhu . tu sebab tak menang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak kena belajar guna sempoa nih... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. kak Nieda..calculator kan hado

      Delete
    3. Pakai jari pon boleh.. He He He...

      Delete
    4. mesti nak Jari Manis kan kan kan heeee

      Delete
  3. Tragedi oktober... Tak sanggup lagi aku... Mengenang kisah lalu.. 🎶🎶🎶🎶

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keganasan menghantui diri ku... Biarkan ia pergi.. Menjadi satu memori... Sambung...

      Delete
    2. skg sy dh tau apa sebab skg dh mula musim hujan.....ada org nyanyi....hahhahhaha

      Delete
    3. Tepuk tangan dulu baru hujan berenti... keh keh keh...

      Delete
  4. cisss... sia2 tekan calculator hello kitty 15 minit... salah jugak jawapan i...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhhh!!! Orang holiday Hadyai datang singgah Pondok titew laaa... Ha Ha Ha... U kena kire pakai kalkeleter Doraemon!!! He He He...

      Delete
    2. nnt i beli calculator baru...

      Delete
    3. Pakai sempoa laa... Kah Kah Kah...

      Delete
  5. wohoooo.. lama tak terjah.. huhuhu windu kamooo.. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hum logo ko samajh sako to... Ehhh!! Tetiba bollywood... He He He... Miss u toooo!!!

      Delete
  6. dua teka-teki atas tu tak join..hanya mencuba nasib kat eskalator tu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's ok Cik Sal... Doakan semoga SS mampu hadiahkan u'ouls lebih dari apa yg dijanjikan!

      Delete
  7. takziah untuk CT...semoga dia dan Mak dia tabah.Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh

    ReplyDelete
  8. tak sangka tersenarai walaupun sipi-sipi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu komen drop pon dah terbaik utk SS... Apa tah lagi more than that! Thank you! Muahhh!

      Delete
    2. itulah kan Kak Sal.. susah nak jadi top komentar kat blog femes ni.. HAHAHA

      Delete
    3. tepuk 2 belah tangan tanda setuju ngan Suida hehehe

      Delete
  9. tahniah buat semua yang tersenarai ... especially buat JM .. wow 264 komen? terbaiklah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi dalam teka jumlah dia jawap 246! Kah kah kah... Adusss...
      * Jeling manja kat Jay Emm...

      Delete
    2. Zie Has..JM yang mana satu ye ;p

      Delete
    3. alaaaah..salah ke SS...adus..mata rabun argh..x dpt lah hadiah ni

      Delete
    4. Cemana u leh terbalik plak nih... He He He,,,

      Delete
  10. Mummy nak tulis 12.70 tu la.. Lupa lak nak tulis.. Keh keh keh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiada sebarang rayuan kan....kah kah kah

      Delete
    2. Yang boleh merayu cuma Rohana Jalil je... Keh Keh Keh...

      Delete
  11. Salam Takziah Siti... Bes strong k!

    ReplyDelete
  12. Yeahhhh mummy dah pandai pakai bom tangan..ehhh Thanks SS..! Muahhhs

    ReplyDelete
  13. Ok nanti mummy sambung baca balik.. Nak sambung squat.. Hehehee :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambung apanye mummy... Dah abis! Kah kah kah

      Delete
    2. gigih nau mummy..patut badan menten.. :D

      Delete
  14. takziah untuk siti dan family...

    ReplyDelete
  15. kalo setakat top 10 commentatur memey nama wak xde lar kanns., ;p

    ReplyDelete
  16. wak nak fantun satewe voleee?

    Ambil parang cuba dikerat,
    Ekornya pendek putus sekerat;
    Harimau garang dapat dijerat,
    Mulut ternganga dihurung lalat.., erkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fantun laa wakk bape banyak wak... Sepanjang sabun cuci joy... Hik hik hik...

      Delete
  17. Tahniah buat para pmenang ;-))

    Take care dear

    ReplyDelete
  18. al fatihaha dan takziah buat siti yang menaip ...

    ReplyDelete
  19. Saya dah tak ingat dah jawapan yang saya letak. huhu.

    Takziah buat kak Siti. Hope she will stay strong. Insya Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada ehhh jawap? SS pon lupa... Ha ha ha... Adusss...

      Delete
    2. JM mmg win gile bab2 highest commentar nie! Cayalah JM!

      Delete
    3. teringin jugak nak nengok jari dia tu.. ha ha ha...

      Delete
    4. Zara AB...nak JM jadi to commentar kat blog u tak ;-;)

      Delete
  20. Salam takziah buat CT dan juga buat Qaseh yang kehilangan Ayah dan ibu tercinta. Apa pun semuga kalian berdua tetap tabah menghadapi dugaan ini. Alfatihah.

    Pss. eh akak menant tak jawab teka teki teka tekuk tu. Ke nak kena tayang ketiak hangit juga ke... huwaaaaaa tak mau le bau asam ketiak siapa busyuk lalalalala puk puk puk bujang lapuk

    ReplyDelete
  21. Datang kembali.. ni dtg nak komain ja.. baca dah entry kemarin.. :D

    ReplyDelete
  22. Ntah apalah jawapan yg I jawab pun tak hingat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jawapan u macam dak tadika... Kah Kah Kah...

      Delete
  23. tragedi eskalator tu ja rsa ingat2 sikit.. tapi betulkah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeng..jeng..jeng.... xkan bulan depan pulak jawapanya? kna tggu result UPSR sekali lah gamaknya...hehe

      Delete
  24. Rasanya yang tak dapat jawap tu yang gambo awesome bulan september. Dok tenung sampai berpianar mata awat le tak nampak no dengan nama. Dok klik sana klik sini dok besarkan dok kecik kan lagi le hampeh. Huh nak pakai kanta pembesar kang ada pulak kata nak tenguk bakteria dalam pc ke... huh serender akak beb nak menjawab soalan yang ke 2 tu. Apapun semua ohsem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next time kena pinjam teropong do re mi... he he he..

      Delete
  25. takziah utk Ct semoga Ct tabah dalam menjalani kehidupan nya insya Allah

    ReplyDelete
  26. kaknoor tk reti matematik suruh masak tau lah haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kilo dgn gram tahu tak kak noor? Ha Ha Ha...

      Delete
  27. Ya Allah.....innalillah...sy bru ada kesempatan utk bertandang bertanya kabar kwn2....sgt2 terkejut dgn berita ini..takziah utk CT...moga terus tabah dan bersabar yerrr.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pon agak terlewat jugak dapat khabar... Semoga CT tabah...

      Delete
    2. insyallah <3 terima kasih semua.. doa2 n semangat korang insyallah membantu CT..

      Delete
  28. alamak....SS....sy xigt dah bape yg sy kira haritu....kena selongkar balik kertas kira hrtu....hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puan Juru Audit Negara kalu salah jawap memang nak kena cangkul! Keh Keh Keh...

      Delete
    2. kah kah kah....nasib baik betul...kalau x...kena berenti keje laa kalau salah....

      Delete
  29. wow.....jatuh merudum kedebukkk sy kat carta tuhhhh.....huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada rasa macam nangka busuk tak? Keh Keh Keh...

      Delete
    2. rasa mcm nangka wangi....keh keh keh

      Delete
  30. hallooooooooooooo! JM datang ni...sila bentang karfet fink hokey!!!!

    ReplyDelete
  31. baca komen dulu baru baca entri..boleh?

    ReplyDelete
  32. RM12.70? alaaaaa sah salah..so tak perlu nak tayang ketiak macham lagi...selamat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jawapan u betul kot... Tapi adakah u yg terpantas?? Keh Keh Keh...

      Delete
    2. alaaa hadiah utk yg betul dan terpantas je ke...telan air liur je lah mcm ni

      Delete
  33. Jawapan untuk Awesome Peole September pun salah..adus!!!! ni yg nak hentak2 kaki merajuk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh! Sendiri salah sendiri nak merajuk pulakkk... Drama tamil ke pe nih... He He He...

      Delete
    2. at least JM leh teka..sy xdpt teka langsung....coz xleh nk baca....lg teruk hahahaha

      Delete
  34. alamak!!! pememang perlu tggu bulan depan? mmg spender superman betul!! JM lak berdebar2 nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah nak drama sangat! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. pememang tu apa JM??? pemeremangan ke???saje carik pasal..kah kah kah

      Delete
  35. eh eh eh...budak JM tu...tak reti duduk diam ke..patutlah lambat update entri asyik 'merayap' je ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia merayap lepas bangun tido.... :-P

      Delete
    2. amboi...merayap...kang kena spray kang....hahahahah

      Delete
  36. Tak tersenarai di bulan Oktober..terlalu banyak benda yang perlu diselesaikan.. :) tahniah buat yang tersenarai

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, akan kembali menyengat... gegar Vaganza... Eh, tetiba pulak..

      Delete
  37. Takziah buat CT dan juga MamiS.. hope mereka tabah mengahadapi dugaan Allah ni..

    ReplyDelete
  38. Tak boleh nak angkat ketiak..memang salah tekaan Cik Mimie..hahaha

    ReplyDelete
  39. Rasa jawapan teka jumlah nak dekat3 dah la..

    ReplyDelete
  40. Teka top commenter pun betul gak tapi bukan yang pertama la tak ada harapan nak menang

    ReplyDelete
  41. Yang teka x sempat teka adahal sikit..

    ReplyDelete
  42. Alhamdulilah masih tersenarai disini ingat ke dah tergelam hihihi

    ReplyDelete
  43. Tahniah buat semua yang tersenarai bagi bulan oktober... memang terbaiklah!

    ReplyDelete
  44. Takziah buat Ct... al Fatihah... moga Ct dan keluarga tabah..

    ReplyDelete
  45. yahuuuu iols masih dalam carta walaupun sayup2..

    ReplyDelete
  46. terima kasih SS.. amin mudah2an.. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam takziah juga utk CT..be strong ya

      Delete
  47. ingatkan dah terkeluar dari carta.. rupanya masih ada walaupun dah penghujung carta..

    ReplyDelete
  48. aduhhhh...semua teka teki ketinggalan...

    ReplyDelete
  49. baru baca coretan diblognya semalam ... semoga CT lbh tabah dan perlu tabah demi ibundanya

    ReplyDelete
  50. takziah buat siti :(
    and tahniah buat lain yg ohsem di blog ss ni.

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...