Friday, 16 October 2015

Bugis Street

Sabtu lepas 10 0ctober 2015...

Aku teman HH masuk Singapore...

Bag luggage HH dah jahanam...

So... Perlu beli baru untuk next travel nanti...

Seperti biasa...

Kami akan menyoping kat Mustafa Centre...

Tapi...

Sebelum ke Mustafa Centre...

Aku ajak HH merambu kat Bugis Street dulu...

Nak ke Bugis Street tak susah...


Directions : 

1. Naik Downtown Line warna biru atau East West Line warna hijau...
2. Stop di Bugis Station...
3. Keluar ikut Exit C...


Nampak tu sekebat Visit Form kat umah aku... Ha Ha Ha...

Naiklah bas nombor 170.... Dengan tambang RM 1.60... Maka... Terbawalah daku ke negara Singapura...

Jalan sebelah kanan langsung tak jam... Tapi jalan sebelah kiri agak slow... Perjalanan yang sepatutnya mengambil masa 10 minit terjadi setengah jam... Adeiii...


Sampai kat Bugis Station...

Aku keluar ikut pintu Exit C...

Exit C adalah jalan untuk ke Victoria St. dan Bugis Junction...

Mari kite cuci mata sekitar Bugis ni...

Ada Bugis Junction Tower...

Ini adalah bangunan Bugis Junction... Aku tak sempat nak meronda... Next time laa kot...


 Ngam2 keluar aje dari Exit C... Dah nampak Bugis Street... Jom lintas!

Apa HH buat menyelit kat situ? He He He...

Di luar Bugis Street ada Albert Centre...

Memacam ada jual kat sini... Murah... Untuk rakyat marhaen Singapura...

Berjalanlah aku sampai ke hujung...

Aku just cuci mata je kat sini... Tak beli apa pon...

HH ajak aku singgah kat ABC Cheapest Store ni... Barang kat sini memang murah even after conversion... Sangat berbaloi... Dan ada sesetengah barang kat sini tak ada dijual kat tempat aku...
 
Lepas aku bersiar2 kat luar...

Aku masuk balik kat dalam bangunan Bugis Street...

Ada memacam souvenir dijual kat sini...

Kalu U'ouls ke Singapore... Sila laa beli souvenir kat Bugis Street... Highly recomended!

Aku sambar t-shirt untuk 'Budak Demam' in hopes dia kembali sihat walafiat...
* Jeling Budak Demam... He He He...

Sementara aku dok leka pilih t-shirt...

Si HH hilang pegi cuci mata tengok handbag...

Adusslah minah nih... Pantang lepa... Ada aje dia nak beli... He He He...

Kat Bugis Street ni ada J Queen Ice Blended Fresh Fruit...

Dijual dengan harga SGD 1.00 untuk rakyatnya...

Seriously... Sedap gilessss! Kalu minum rasa macam makan buah pulak...

Kalu kita di Malaysia dengan harga air RM 1.00 untuk rakyat seperti ku... Cuma layak dapat rasa air perisa dan gula aje... Buah masih kat pokok tak berjolok...
* Ketawakan diri sendiri...

Inilah  J Queen Ice Blended Fresh Fruit...

Lepas cuci mata kat Bugis Street... 

Kami gerak ke Mustafa Center yang terletak di Farrer Park...

First time aku ikut Downtown Line untuk transit kat China Town...

Bila lalu kat sini terasa macam berada kat Hong Kong pulak... Mengamit memori Mid Level Escalator yang buat aku menyesal tak sudah... Sape kat sini masih ingat kisah tu? Angkat tangan! Apa terjadi kat aku masa kat Mid Level Escalator tu? Sape yang masih ingat dan boleh jawap... Aku kasi sebijik key chain Singapore sorang satu! Cepat komen kat bawah! Terhad kepada 20 orang yang terawal saja! Ha Ha Ha...

Jom kita ke Farrer Park... Tapi transit di China Town... Kalu nak tahu apa ada kat China Town tu... Boleh jolok entry lama aku kat SINI...

Kalu nak tahu cara nak terjah Mustafa Centre... Silalah petik entry lama aku kat SINI... 


- XOXO -

207 comments:

  1. Escalator tu.. Yang u menapak sampai hujung, last2 xdak apa tu kan.. kena plak turun dengan tangga..

    ReplyDelete
  2. Walaupun currency sekarang tggi, masih berbaloi shopping sana eh.. murah betul kat sana nampaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih berbaloi... Sebab kat Malaysia ni barang pon bukan murah... GST lagi...

      Delete
    2. ohhh Cik Senah ni org pertama komen..ishhh....melepas!

      Delete
    3. Syida pakai Alarm bila SS buat entry baru.. tu yg dapt 1st komen tu..keh keh keh :P

      Delete
    4. x aci...nak minta SS email Jay Emm before she publish let me know! ahaha..nampak sangat dengki kan hadoii!

      Delete
    5. Jgn rebut... Ada 4 kuota... Ahakssss....

      Delete
    6. Hahaha... apa apalah korang

      Delete
    7. Hihihihi yg tak tahan sampai minta email sblm keluar entri tuh! ;)

      Delete
  3. sini klu dapat air blended 1 inggit, gamaknya letak dlm bekak dadih tu je kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dapat dalam 'bekak' dadihla...kat area saya,..apa2 nama blended, harga pun blended sama!

      Delete
    2. kat sini singgit dapat hampas jelah

      Delete
    3. Bekak pun bole la syida... hahhaha :p

      Delete
    4. ahakss..mummy...JM x nk cakap apa2 sbb i'm also ratu typo!

      Delete
    5. Kt putrajaya singgit blh je dpt seketul ayam goreng.
      Hihi

      Delete
    6. Singgit dapat seketul ayam goreng? Biar betul? Ke tulang ayam goreng?

      Delete
  4. Nampak nama2 melayuan kat sana, Mustafa, Syed Alwi Rd..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayuan tu pe? Kih Kih Kih...

      Delete
    2. Typo lagi..keh keh keh.. betui2 demam ni...hehhe

      Delete
  5. Untung lah SS 10 minit je nak gi luar negara. Hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yang untungnye sayang? 10 minit jadi setengah jammm...

      Delete
    2. Ini stock breakfast kt malaysia... lunch kt singspore lah... ha...
      Sounds gempak gitu

      Delete
    3. Ini stock breakfast kt malaysia... lunch kt singspore lah... ha...
      Sounds gempak gitu

      Delete
  6. Buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan..hihi..walo pun Singapore ni takde dusun, takde kebun buah2an tapi depa leh jual buah & ice blended dgn harga 1.00 je kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usahkan buah... Benih pon tak de kat Singapore tu... Buah 'orang' je yg banyak... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. 'Bah orang' mana leh buat jus! Hihihihi

      Delete
    3. Mana gambar HH bersama beg barunya? Nak tengokkkkkk!

      Delete
    4. "Bah orang" tu apa cikgu? Keh keh keh

      Delete
    5. buah mesia yg export ke sana adalah kategori gred A....yg tggal kt mesia gred B,C@D jer.....dh ler kita punya gred bwh...mahal lak tuhhh...adehhhh...kerugian berganda....huhuhuh

      Delete
    6. tu laa kan.. kesian laa kat kita rakyat Malaysia nih..

      Delete
    7. Hahaha 'u' saya kena telan. Buah jadi bah! Tu lah, tadi menggelakkan si Syida dgn bekaknya :)

      Delete
    8. Tu laa peribahasa mat saleh pernah kata wut goes around comes around... Kah kah kah...

      Delete
    9. aaa la "buah orang" tu buah apa SS? tak pernah dengaq pun.. :)

      Delete
    10. Buah yg hanya melekat kat org! Kah kah kah

      Delete
    11. JM tahu buah hati je...ada buah lain?

      Delete
    12. Buah dlm sarung x leh nmpk! Hi hi hi

      Delete
    13. Hahahaha buah sangat menarik

      Delete
  7. Naik Mid Level escalator cuma escalator naik je sampai penghujung yang akhirnya takde apa-apa...takde eskalator turun. Nak turun kena membetis huhuhuhu penat sadis tu. Kalau ahkak le huh turun setakuk rehat bertakuk-takuk... turun setakuk rehat bertakuk-takut... entah bila nak sampai agaknya. Bugis street tu memang untuk keturunan bugus saje je?

    ReplyDelete
  8. singgah sini baca tajuk entry je..nanti singgah baca isi pulak.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai cik Mimie....jgn tggu bulan depan baru nak baca isi nanti 'basi' :p

      Delete
    2. Cehhhh! Jay Emm mengata diri sendiri ke tuh? Keh keh keh

      Delete
    3. mengata diri sendiri tak dosa kan ehehehe

      Delete
  9. Wahhhh! Bestnya SS & HH. Shopping kat obersea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huntung lah!!! nak pegi petik jari je

      Delete
    2. Kak Sal meh sep sikit.. janji oversea ahaha..

      Delete
    3. Haha... kelasss diaorang ni... main standed oberC je...

      Delete
  10. Saya ingat! Saya angkat tangan nih! Mana boleh lupa tragedi escalator menyesal tak sudah tu! Setiap kali nampak escalator, setiap kali tu terbayang SS menangis tak berlagu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer summary skit kisahnya yg Cikgu ingat... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Aikkk? Tadi saya dah hantar ringkasan cerita bawah 50 patah perkataan kat sini. Tak masuk eh komain saya? Ke jawapan kena hold?

      Delete
    3. alaaaa....cik Biah..jom selongkar entri lama HK tu

      Delete
  11. Chop...escalator downtown tu ada 2 hala kan SS?
    takmolah jadi macam SS & HH terjelepuk meluruskan kaki di Hong Kong tu...

    ReplyDelete
  12. Naik escalator sikit punya panjang bersambung-sambung, di hujung escalator krik krik krik tak de harta karun pun....orang guna nak pegi bukit ke apa kan? Sudah jatuh ditimpa tangga, kena menapak turun bawak diri sebab escalator tu naik je. Untuk turun kena tunggu time yang specific. Betul tak kanda?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu keychain Singapore dari SS!

      Delete
    2. Yabedabeduuuuu! Excited lompat bintang kat sini. Muahhhhhhhhhh!

      Delete
  13. SS, ABC Cheapest Store tu macam kedai 2 hengget kat Malaysia ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Combine DIY dgn Daiso... Tapi murah mcm kedai 2 henget... Or murah lagi... Dan most barang yg best2 jarang jumpa kat malaysia...

      Delete
  14. Pantang lepa??? Haha.. Org johor pun guna jugak ye?

    Syoknya ss.. Asyik gi jalan je ss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang Jerman pon guna... Slang Jerman... Kih kih kih...

      Delete
    2. Ketua kampung akak pun guna, Wawa hihihihi :)

      Delete
  15. amboiiiii....visit form dh mcm buku....punya laa banyakkkk......hahhahaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu boleh transform jadi rempah kari dah lama SS masakkan kari... Kah Kah Kah... mengong...

      Delete
    2. kalau byk cam tu..JM nak dia transform jadi duit SGD

      Delete
    3. Kan jm kan kan... tukar jd sgd pun jadik lh.
      Nk mntk jd usd mcm melampau sgt... hihihi

      Delete
  16. hahahahahhaa...menggamit peristiwa eskelater kat hong kong....kegigihan SS naik sampai ke atas tp bila nk turun xde eskelater turun...terpksa menapak turun ke bawah.....hahahahahhahahahaha

    ReplyDelete
  17. bestnyer leh nyoping ke obersi....hritu sy g jb...xsempat nk nyoping pun....jgn kata obersi...dalam jb pun xsempat.....sedihhhhhhh....huk huk huk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kacang je nak seberang.. tak susah pon...

      Delete
    2. Deanna pergi atas 'tiket' kerja..mmg lah x sempat

      Delete
  18. tshirt untuk orang demam aje ke? untuk saya takde? ok fine............babai
    jalan sambil hentak2 kaki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaksss... Jangan majuk... Muahhh seketul....

      Delete
  19. sakan aihh shopping sampai oversea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seberang tambak je... Ahaksss..

      Delete
    2. oversea jugak tuh, kena melepasi tambak johor.. hehehe..

      Delete
  20. mid level escalator tuh bukan citer yang SS dan HH kena menapak turun guna tangga sebab tak ada escalator turun.. dia cuma ada waktu tertentu ja..

    ReplyDelete
  21. Kena pasang tali kat hh cam rara alana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikat sekali diri sendiri.. baru dedua tak pi mana..

      Delete
    2. kalau ikat kaki HH...sah SS x kan ke mana2 CT..dont worry :-)

      Delete
    3. hahaha tapi CT kan lagi suka kalo dedua berikat..

      Delete
    4. habis sape nak g cari makan nanti

      Delete
    5. Ikat ngan ct sekali la.. Kan ct kan..

      Delete
  22. Replies
    1. Bior dia cepat sihat... Kalu x liat... Ha ha ha...

      Delete
    2. siapalah orang tu kan...ishhh...untunglah...pesal lak JM x demam ishhh!

      Delete
    3. lain kali mummy pun nak demam jugaklahh..hehhhe :P

      Delete
    4. kalau mummy demam nanti SS pos UBAT

      Delete
  23. Di sebabkan aku x dpt churros hari tu.. Ko janji nak seberang tambak lagi kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahahaha HH i like u HH i like u.. jalan fikir makan !!

      Delete
    2. nah!!! HH + CT = serasi BERSAMA!

      Delete
    3. bahahaha tapi apsal HH tak membesaar ? metabolism cap apa eh HH guna ?

      Delete
    4. Waaaahhhhh kita nk churos juga... nak nak nak...

      Sss... hh ... jom teman kita g singapore jom

      Delete
    5. Waaaahhhhh kita nk churos juga... nak nak nak...

      Sss... hh ... jom teman kita g singapore jom

      Delete
    6. Tak sempat rasa churos! Uwaaa... Churos kat Aussie mantap!

      Delete
  24. Replies
    1. Aku nak papaya... Adussss... Nyesal x beli...

      Delete
    2. alah.. rumah sebelah Singapore.. next week pegila lagi..

      Delete
  25. Downtown line mengingatkan aku pada seoul..

    ReplyDelete
  26. ala.. lambat.. bz arini.. selalu i yg 1st kan.. hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha... U lebih awal dari Jay Emm... Dia busy gi merambu tempat lain... Keh keh keh...

      Delete
    2. Nina!!! skrg ni i pengomen paling AKHIR! i pantau dari jauh dulu hiksss

      Delete
  27. mid level escalator yg naik atas x de ape tu ke? pastu turun kene pakai tangga..

    yg tu eh?

    ReplyDelete
  28. hahaha..giler tak ingat kisah tu..

    di satu hari, ada dua orang gadis, sorang comel lote, sorang macho jelita ke Hong Kong. Dengan excitednya mereka menaiki 'Mid Level Escalator', lagi-lagi bila tengok ramai yang naik escalator tu.katanya, escalator terpanjang di donia..dipendekkan cerita, bila dah sampai atas, barulah diorang sedar yang escalator tu ada laluan naik sahaja.nak turun, mereka terpaksa turun bukit..apa lagi, membetis lah mereka sampai ke bawah.

    ingat-ingat lupa lah SS, entah ye entah tidak..haha

    ReplyDelete
  29. tudiaaaaaaaa haih beli luggage baru kat Singapore.. weols kat Lngkawi ja..
    tu pun kopak2 dah ahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah nak poyo sangat laaa... Langkawi tu semua duty free... Cisss!!

      Delete
    2. SS lagi untung beli kat Spore CT..tak perlu terbang jauh ke Langkawi nun...costly!

      Delete
    3. beli pun ehsan orang.. belikan bag kat market Langkawi..
      tak adalah nak tukar2 duit smata nak beli luggage..
      aahaha jenuh kena bambu kalo HH baca ahahaha..

      Delete
    4. Kita beli kt jusco je. Mahal gilerssss oittt

      Delete
  30. SS buatla entry tmpat makan best kat Singapore nun..
    kalo orang cem CT.. dalam otak dia while travel nak makan eheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaah....nah!!! dah kuar dah stmt CT "dalam otak dia while travel nak makan"

      Delete
    2. harus kak.. habis duit untuk makan tak apa..
      bukan selalu nak jenguk tempat orang..

      Delete
  31. ahahah yes singgit kat Malaysia dapat air kordial =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. leh dapat lagi ke CT air kordial RM1

      Delete
    2. pasar malam la kak.. alaaaaa air kordial bancuh tu..
      yang pewarna 1KM dah nampak ehehe..

      Delete
    3. kan CT, kat sini air macam tu pun harga RM1.. air lain lagi laa ++ harganya..

      Delete
  32. kenapa rasa esok demam eh.. huurm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau macam tu kan CT...skrg ni jugak sis rasa nak demam...harap2 lah SS faham ahakss

      Delete
    2. dia kadang faham pun buat2 tak faham.. ngelat =P

      Delete
    3. Sekali dia salah faham ... hqhaha

      Delete
  33. HH & bag berpisah tiadaaaaaaa.... hehe

    ReplyDelete
  34. untungkan duduk dekat sempat....sejengkau dah sampai.
    nak sarapan di sebarang , lunch akt rumah pun boleh..tak pun kalau boring boleh je ke uss sejam dua ....heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nieda...kalau sakit perut sempat je nk 'melabur' di seberang tu...huntung kan org tu

      Delete
  35. Replies
    1. kenapa nak demam skrg kak Nieda kah kah kah...no thirt 4 u

      Delete
  36. Dulu dulu kalau ke Spore suka pergi Restaurant (alllaaa lupa ... nama melayu orang perempuan) dan restaurant Indonesia dia ... sedap !!!

    Tapi SS tak allergic ker shopping kat Mustafa Center tuh hahahahahahaaa

    Kisah Mid Level Escalator tuh siap saya cari balik nak tauuuu hahahahahhaaa .... kesian !!! Ingatkan SS sportwoman gitu ... ala ala turun bukit kacang kacang jer hahahahhaa

    ReplyDelete
  37. Murah kan RM1. Adakala terfikir mengapa kita belum buat sesuatu pada papan tanda secara menyeluruh untuk memudahkan pelancong

    ReplyDelete
  38. Mustafa centre insyaallah kalau singgah boleh terjah

    ReplyDelete
  39. beg HH dah jahanam? ini betul2 guna ni...JM dah bertahun guna beg tu..elok je lagi...ye lah..HH byk trip

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bag Jay Emm beli kat japan! SS beli kat seberang tambak je... Sob sob sob

      Delete
  40. Visit Form tu 10 tahun guna tak habis...nanti pos ke JM 2,3 keping boleh...x pernah lagi ke Bugis Sreet or ke pak pung pak mustape ni...direction dah ada..so ada duit lebih nanti leh jalan2 shopping cari luggage kat sana

    ReplyDelete
  41. SS..naik bas no 170 ni di Stesen Bas Larkin kan...ada tempat parking awam tak? kalau ada berapa bayaran per entri...sorry...byk tanya lak hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS naik kat BSI... Kalu kat larkin tu ada je tempat parking.. Bayar ikut metro price... Kalu nak jimat patking free kat sebelah Plaza larkin... Betul2 depan bas station larkin...

      Delete
    2. Kalau parking bsi lps last check point terus amik keter.. Kalau tak kena tunggu bas lagi...

      Delete
  42. mak aih! takut plak tgk rambut org berbaju oren tu...kalau naik bas waktu malam..mmg diri semua bulu roma dan bulu teti@# JM ehehehe

    ReplyDelete
  43. kalau naik bas 170 tu last stop kat mana eh?..dah mcm kaunter pertanyaan lak

    ReplyDelete
    Replies
    1. X sure lak last stop ke mana... Ahaks...

      Delete
    2. alaaahhhh bis tu kat mana nak naik MTR

      Delete
    3. SS dukong! Ha ha ha.... Kat Kranji laa sayang...

      Delete
  44. tak sempat nak meronda di Bugis Junction? CANTIK!!! next time bring me together ahaksss

    ReplyDelete
  45. 0.50SGD cam murah je kan bila convert lebih kurang RM1.50 ye dok..ishh ni yg buat JM rasa nk ke Bugis Street ni

    ReplyDelete
  46. untung 'budak demam' tu dapat Tshirt Singapore...siapakah gerangan nya tu SS....ni yg jeessss nih

    ReplyDelete
  47. kalau di msia jgn haraplah nak dapat fresh juice lebih kurang RM3 tu.....nak fresh g beli buah balik buat sendiri juice tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat BOOST tu pun dah RM13 mencekik air buah ahaha..

      Delete
    2. biar betul CT sampai rm13? itu memang mencekik laa..

      Delete
  48. mestilah ingat tragedi escalator tu tapi mgkin JM pengomen ke 60 so x dpt lah keychain tu sob sob sob...sib baik keychain kalau FM ralat jugak heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer Jay Emm jawap.. SS nak tengok Jay Emm ingat ke tak?

      Delete
  49. alaaaa...sampai pintu masuk pak Mustape ni terus 'habis' ada sambungan x? nak tgk luggage bag yg di rembat HH tu....mesti bukan warna pink kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luggage murah je... Tak macam org tu... Beli kat Japan.. He He He...

      Delete
  50. hooooooi berapa banyak da Kak JM komen ni =O haaaa ??

    ReplyDelete
  51. SS.. CT nye temperature badan dah nearly 40..
    nak tukar jadi human torch dah ni.. demam lah !!!! ahahahaha..

    ReplyDelete
  52. Mummy tak g lagi pun Bugis Street.. Tahun ni dok umah je.. Cian Tau...

    ReplyDelete
  53. mummy kalo 10 min tu macam dari umah g opis je.. SS dah g oversea.. adehhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Singapore JB guna setitik sabun basuh pinggan joy! Ha ha ha

      Delete
  54. ehhh... sebenarnya mummy baca komen dulu baru baca entry.. ok tu je nak habaq.K bai..hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mummy!! same to me..jgn ckp kat orang lain eh

      Delete
  55. Bnyknya komen nampaknya tergelam nama cik ash dipondok buruk SS ni...

    ReplyDelete
  56. Bug lugage?
    Murah?

    Kualiti ok?

    Nk kirim ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hh bukan bli beg lugage troli tu ke? Errr korang panggil bag apa ea?

      Btw... mn gambo bag nya... nk tgk

      Delete
  57. Rasa rugi sangat tak pergi Bugis Street masa pergi Singapore dulu.

    ReplyDelete
  58. Singapore is my hometown. Rindu nak balik kampung *ehh kampung ke* krik krik krik

    Btw bugis street mmg best

    ReplyDelete
  59. Kak yan jawa..boleh pi tak bugis street...manalah tahu muntah darah ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah? Knapa nk kna muntah darah kak yan? Ada pantang ke?

      Delete
  60. mcm manalah ghupe ice blanded fresh fruits tu ye ... waaa ... dapat baca skrip je ... singapore mmg syurga beli belah ... utg singaporean . wpun semua benda kena cukai , bab mkn n pakai masih murah . eh , brg dapur murah ke kat sana ? ... jwpn yg mbak jambu kena belanja dapur di singapura ... bhahahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam ice blended kat Malaysia tapi rasanya mantap! Murah pulak tu! Perghhhh!

      Delete
  61. uishhh... patutlah rasa lain macam je.. rupanya kite tak sampai Singapore lagi.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila laa terjah dengan tambang sehenget 60 sen je pun... He he he...

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...