Monday, 12 October 2015

Cik Manisah Lesing

Tu diaaaaaa...

Tajuk posting...

Dah macam taiko pulak...

Siap nak melesing lagi tuhhh... Keh Keh Keh...

Sape kah Cik Manisah Lesing tu?

Anak Haji Bakhil ke? Ha Ha Ha...

No! No! No!

Bukan!

Cik Manisah Lesing adalah panggilan manja aku untuk Huda a.k.a Nhhas...

Ada sejarahnya nape aku panggil dia camtu... Kalu nak tahu... U'ouls kena tanya dia sendiri... Memang kelakar! Keh Keh Keh... 

Nhhas ni adalah adik beradik kepada Nohas... Tapi lain mak lain bapak... Ha Ha Ha...
* Baca aje... Percaya jangan! Keh Keh Keh...

Nak  berkenalan dengan Cik Manisah Lesing?

Silalah bertandang dan beramas semesra Petronas di SINI... Hi Hi Hi...

Ok lah U'ouls...

Mari pendekkan cerita...

Cik Manisah Lesing ni adalah antara blogger yang prihatin tentang penampilan aku...

Dia bukan aje membaca blog aku yang merapu ini...

Tapi dia perhati setiap t-shirt yang aku pakai...

Yes! Setiap kali travel...

Aku jarang mengenakan t-shirt yang sama...

Jarang sekali aku ulang t-shirt yang aku dah pakai...

Di atas keprihatinan itu...

Cik Manisah Lesing telah hadiahkan aku sehelai t-shirt canting Malaysia yang ditempah...

Dengan ucapan... "Enjoy ur birthday gift... Wear it to ur next destination okay"...

Tu diaaaa... Birthday aku July... Tapi... Dah bulan October pon aku masih terima birthday gift...

Rezeki! Alhamdulilah!

Wahhhh! Adakah t-shirt ini akan jadi uniform travel aku kelak?

Kita sama2 tengok nanti ye... Ha Ha Ha...

Comel kan t-shirt ini?  Aku tak sabar nak sarung!

T-shirt aku bersaiz 'S'... Ukuran minimum badan aku... Lenght : 61 cm... Width : 48 cm... Sleeve : 18 cm...

Boleh agak tak sekecil mana diri ku ini? Keh Keh Keh...

Yang menarik perhatian aku kat t-shirt ni adalah bahagian dalam t-shirt ni... Di tulis dengan lograt Klate... Unik kan?

Selain tu Cik Manisah bagi 2 keping Fridge Magnet... Satu untuk aku... Dan satu lagi untuk HH...

My Dear Dinda ku Cik Manisah Lesing...

Terima kasih setinggi bintang di langit... Kanda SS tahu betapa susah payahnya Dinda Cik Manisah Lesing put effort untuk semua ini... 

Dah lah dugaan post laju cam haremmm... Patut boleh sampai sehari... Tapi dekat 2 minggu baru sampai... Dan yang malang tu... Posmen tak letakkan apa2 notis untuk collect sendiri... Memang menguji kesabaran...
* Icon muka biru keluar peluh...

Berkat kesabaran... Alhamdulilah... Andai tertulis rezeki kita... Maka tiada tangan lain yang boleh memilikinya... Syukran jazelan!

Again... Thank You so much Cik Manisah Lesing! Jasa mu ku kenang! Semoga Allah murahkan lagi rezeki mu dan kabulkan doa2 yang baik! Aamin...

Love youuuuuuuuuuuuuuuu until jannah!!! Muahhhhhhhhhhhhhhh!!!



- XOXO -

165 comments:

  1. Replies
    1. Dah tu.... kita minta addresss SJM x nak bagi... hihihi...

      Jom2 kita mkn cheese nan jom

      Delete
    2. Dah tu.... kita minta addresss SJM x nak bagi... hihihi...

      Jom2 kita mkn cheese nan jom

      Delete
    3. Oooo... Ooooo... Ayoooo... X tahu... Dia sudah jelezzz... Ayooo ayooookkk...

      Delete
    4. ok...nk tumpang jelez jugak....hahahaha

      Delete
    5. nak jeles sekali.. hehehe..

      Delete
    6. hanya orang kesayangan je dapat T-Shirt tu kan kan kan..so jeles lagi sekali..jeling Cik Manisah yang comel tu

      Delete
    7. HH pun dahat FM? ni yang jeles berganda ni huhuhu

      Delete
    8. Wawa, Deanna dan cik Mimie meh kita create group Jelly Melly nak heheheh

      Delete
    9. Sis JM...wah, group Jelly Melly macam best je..Sis admin..hahaha

      Delete
    10. JM...ok nk join...tp xnak kaler fing leh??? kah kah kah

      Delete
    11. Haha... sjm nak ke? Pm address...
      X pun jom mkn cheese nan.. kita belanja...

      Delete
    12. kih kih kih...HUDA...pastikan size XL!!!

      Delete
    13. Saya nak jeles tapi tak jadi sebab saiz shirt to S! Pakai lepas kat lengan jelah ;)

      Delete
    14. Huda ngan Sis JM tu apsal nak ber-pm address bagai? Bukan ke rumah dekat sepelaung je? Kentut pun boleh dengar! ;)

      Delete
  2. namaku disebut di sini..huhu...yg last tu dok pahe..jange jemur kokse..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kak... kita pun dok pehe jugo...

      Sss pehe kot... sebak dia baghu kelik kelate....


      Sss... apa dia tulis tu...
      Hihihi

      Delete
    2. Ini kena tanya ogre klate nihh... Kawe pon dok pahe gok...

      Delete
    3. Tok soh rendey air penah deh.

      Delete
    4. Wana...hok mano yg kecek jange rendey air paneh tu hikss

      Delete
    5. kak Nohas..jange jemur kokse tu adalah 'jange jemur merata-rata' nanti ada org curik sbb Tshirt tu unlimited edtion eheheh...ehh..x tipu tau..kokse tu merata-rata

      Delete
    6. Huda pun x tahu maksudnya eh...issh! bukan mue ke yg g tepah tshirt tu :-)

      Delete
    7. Haha... masa tempah tgk luar je... dalam tak intai... muahaha

      Delete
    8. naif tau dak HUDA ni...kalau SJM belek habis luar dale

      Delete
    9. Hikhikhik comellah label tu. Yg last tu tak kasi jemur sesuka hati/ semberono kan? Kokse tu maksudnya lebih kurang sembarangan/tangkap muat...tak silap sayalah. Biasa dengar orang guna kokse kokde ;)

      Delete
  3. Hadoiiii wuittt lekat sudah nm si manisah tu...

    Panggil cik manis boleh?
    Haha... pat ratus pat ploh pat kali sebut... baru lah manis wajah ku ini... miahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena jeling Jari Manis... Ha ha ha...

      Delete
    2. Cik Manisha!!!! x sebut Cik Manis pun u dah manis berseri2 tau

      Delete
    3. lainlah sis JM ni...Jari je yang Manis sekali tengok...aduh lah jauh panggang dari api :P

      Delete
    4. Cik Manisah Lesing la lagi bestttt! Panjang sikit! Autentik! Hahaha
      Sis JM tu merendah diri sangatlah!

      Delete
  4. Hadoiiii wuittt lekat sudah nm si manisah tu...

    Panggil cik manis boleh?
    Haha... pat ratus pat ploh pat kali sebut... baru lah manis wajah ku ini... miahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha..ye ye ye tah tahu tahu tak perlu lah komen yang sama sampai 2 kali...mesti server prob ni :P

      Delete
    2. Tu lah pasal... x tau pasai pa kuae 2 kali...

      Ni sss punya pasal lah ni...

      Hahaha...

      Delete
  5. Sss... basuh dulu baju tu... celup2 air je.. hihi... jgn sarung terus ... kot gatai kang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okehhh nanti SS basohhh... He He He...

      Delete
    2. meh titew tlg basuhkan...heheheh

      Delete
    3. ada yang pakai terus tanpa basuh..tahu tak apa?

      Delete
    4. tapi kan..ada ke yang pakai baju yg baru d beli sebelum basuh dengan alasan nanti hilang bau kedai....

      Delete
    5. Deanna...byk lagi baju JM x berbasuh...mau tolong ngak :p

      Delete
    6. Alasan bau kedai tu melampau naaa...

      Delete
    7. JM..meh sy tlg basuhkan...tp xnak yg kaler fing...hak hak hak

      Delete
    8. adus!!! alergic eh warna fing...sodih tau heeee

      Delete
  6. Kita rasa abam posmen ni ada unsur2 tak ngam ngn peti surat rumah sss lah...

    Kna jampi sket peti surat tu ..

    Pasai pa ketegaq sgt sampai posmen pun x nampak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa... Tolong jampi skit... Nak kena lesing ni bang posmen... Keh keh keh...

      Delete
    2. xngam ok lagi....jgn kol org yg kirim sudah...xmemasal tya ada kt rumah ke x...coz nk anta brg...adehhh...kah kah kah

      Delete
    3. hahaha Deanna itu lagi laa..

      Delete
    4. ahahahaha..posmen salah call tu kelakar...rABUN dekat agak nya...adoii!!..

      Delete
  7. Kandaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, (speaker paling besar)
    where are you? Rinduuu laaa...
    you sihat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I busy skit laa darling... Nanti I jenguk U ehhh... Jangan merajok!

      Delete
    2. hamboiii.. berskandal rupanya... hahahaha

      Delete
    3. ehhehehe....pakai speaker surau kerr??? hahahah

      Delete
    4. Dia pakai speker masjid laa Kari... Beso skit... Sampai ke Sabah boleh dengar... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. Kandaaaaaaaaaa? u call me ke Dinda Suida...here..i am!!!

      Delete
    6. Mummy!!! baru tahu ke hahahahaha

      Delete
    7. Dindaaa Suida...klaua nk call i perlu pakai speaker tau...telinga i masih jelas...belum pekak lagi ahahahah

      Delete
    8. haha..Sista JM, I ada guna speker jugak..p jengok blog U..

      Delete
    9. patutlah cik Senah, I ada rasa GEGAR VAGANZA heee

      Delete
  8. Pernah confius antara Nnhas ngan nohas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keh Keh keh... SS pon sama konpius!

      Delete
    2. sis JM lak kan Suida...pernah confius antara Syieda dan Suida

      Delete
    3. orang tua2 pesan, "kalo konpius selalu, takleh buat bermadu!" harhar2

      Delete
    4. Syieda tu hat mana? tapi xpa JM I guna nama lain kat sni.. xconfius kan?

      Delete
    5. QA... kita pun nak compius gak arh...

      Sbb wak 3 lalat kata kalo compius x blh bermadu... hahaha...

      Delete
    6. Hihihihi komen menyelit wak tu kelakar. Saya pun pernah konfius! Selisih satu huruf je kan,..

      Delete
  9. yg last tu FM ruphenya... kalau xbaca apa u tulis, I ngat kad tadi... T-shirt tu satu je ke.. Jaga2 kang sis HH pinjam pakai joging... Hehek...
    *gurau je sis HH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Kalu nak kena lesing try laaa melaram!

      Delete
    2. Jgn risau.. Sama size kan.. So nanti aku wat2 lupa mana satu baju ko. Mana satu baju aku..

      Delete
    3. Ohhhh tidakkkkk!!! Nahiiii Nahiiiiii... Inspekter Sahab polis station bombay heiiii....

      Delete
    4. buat2 lupa eh.. haha.. tgk2 dah bau hasem baru kasi balik..hehe

      Delete
    5. Terima kasih atas cadangan...

      Delete
    6. Sorry HH... nxt time i beli utk u... x de utk ss.. insya Allah haha. Size apa?

      Delete
  10. byk negatif dah pasai pos laju ni.. sungguh xpadan ngan nama.. Baik tukaq pos lembab..Alasan parcel banyak.. Then baik ambik sikit ja kalau xmampu nak hantar banyak.. Ada yg bagus tu pujilah..Yg xbest tu lagi banyak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menyakitkan hati! Kali ni memang melampau!

      Delete
    2. aaayooooo Syida dah marah..mummy tak tau! ehhh SS pun marah gaklahh.. ayoyo SS dah marah...mummy tak tau...! :P

      Delete
    3. kalau cakap pasal pos buasa or pos laju ni..JM pernah hadap prob ni mmg bengang....tapi x de lah tahap bengang cam Suida tu...rasa cam nk pegi pos sendri je lagi bagus

      Delete
    4. Hihihi... sgt bengang with pos laju . Tu x masuk citer gam sampul pra bayar tu yg bengong.... mn ada org ltk gam kt situ... hwaaaaa... geram geram

      Delete
  11. Neno neno .. Mummy tumpang lalu dulu na.. Sat g mummy gostan balik.. Hehehee :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tol mahal...! kawtim sudah la... hahahahaha :p

      Delete
    2. waaa...mummy dh naik ambulan ka?? kalau ambulan xyah byr tol....hehehhe

      Delete
    3. aaa la Deana ..ambulan tak yah bayaq tol ea... okay pusing sekali lagi lah..ahhahahaha :P

      Delete
    4. mummy ni kan..kalau dah lalu tu stop lah sekejap...jgn nak pusing balik..harga minyak dah naik ni esok lusa tol plak naik...tapi kalau mummy naik ambulan no hal semua kerajaan tanggung..eh ye ke heeee

      Delete
    5. Pagi ni saya pun nenong nenong tumpang lalu kat sini. Sekali baru perasan, apsal macam tak pernah baca? Sudah missed rupanya,..

      Delete
  12. Label tu memang menarik ya. First time tengok label dalam bahasa Kelantan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa first time jugak..

      Delete
    2. sib baik Farah festime...ni sis JM jgn kata first time..second time pun x penah..inikan pula third time...eh apa aku cakap ni ahahaha

      Delete
    3. Farah ada add IG sis JM eh..so what's your IG nanti sis JM nak approve

      Delete
    4. waaa...semua ada IG......sy jer xde...huhuhhuuh

      Delete
    5. Bertahun add IG sis JM xsudi nk approve kita xpe la majuk bawa diri

      Delete
    6. Huda tak de fesbuk ada IG?

      Delete
  13. wah SS dapat hadiah...seronok la tew

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu satu ronok dipanggil seronok... Kalu dua ronok dipanggi beronok... Kalu lebih? keh keh keh....

      Delete
    2. kalau dua "dua ronok' kalau tiga 'tiga ronok' kalau empat 'empat ronok' kalau sepuluh dan lebih baru BERONOK-RONOK...hambek ko ehehehe

      Delete
    3. Amboi beronok-ronok Jay Emm... Keh keh keh...

      Delete
  14. Sss..
    . Sayang sss juga ... sayang semua rakan2 sy yg ikhlas berkawan dgn sy krn Allah...

    Insya Allah moga bersama d dunia dan d syurga firdaus Nya...
    Allahumma aamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muahhhh Muaahhhhhhh! Insyallahhhhhh Aaminnnnnn!

      Delete
    2. sayang Huda jugak!!! belum ada rezeki nak jumpa sbb SJM pemalu dan x comel cam huda!

      Delete
  15. Adehhh.. jelesnya mummy...! Moga SS membawa nama negara mekar diluar sana.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adusss... Ayat mummy dah macam nak suruh SS bersukan sampai ke olympic pulak... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hahahaha... dah alang2 pakai baju bendera Malaysia.. keh keh keh.. Moga bawak balik byk pingat emas ye.. :P

      Delete
    3. SS nak masuk renang... acara kuak dada dengan kuak lentang.... ha ha ha....

      Delete
    4. ahahhaha..komen mummy mmg Win..tapi kan mummy..SS ni kategori sukan badminton or Acrobatic ni

      Delete
    5. Gua tak kira arh... ssa mesti pakai kt nxt country yg sss pergi... mungkin ber next next..

      Haha ... turkey jom sss sjm hh sym kak farah ... jom jom... semua nama kuseru...

      Ketua rombongan wak ...

      Delete
    6. HUDA dah ada envelop Turki, so ioulls belum boleh join

      Delete
  16. huihhh....chanteknyerr T-shirt tuuuuuuu......huda...nak alamat titew tak?? kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis laaaaa... Make sure bukan nombor phone pengirim kat penerima...

      Delete
  17. Replies
    1. Kite tengok nanti eh.. Ha Ha Ha...

      Delete
    2. ehh saiz titew laa.. hehehe..

      Delete
    3. org tua2 pesan, "kalo saiz baju isteri kecik dari suami, itu tandanya murah rejeki., " hihi2

      Delete
    4. kak Nieda..JM size XL..percaya tak?

      Delete
    5. ni aapaaaaaa ni Akak JM.. dusta ngat tau.. *jeling sisi*

      Delete
    6. CT tak percaya....dulu time kita jumpa sis still size M but not now!

      Delete
    7. huuuuu akak ni ceq memang tak cayalah =P

      Delete
  18. Nak saiz badan macam SS..pleaseee....pleaseeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh Cik Mimie..badan kecik molek dah..itu bukan siz XS ke :P

      Delete
    2. itu semua trick camera HP...hakikatnya tidak sebegitu...sob..sob nangis bawak katil..

      Delete
  19. Seronoknya dapat T-shirt...kalau pakai time g oversea...mesti bangga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangga rakyat Msia...semua org tahu SS dari Msia...glemer uolss..kalau ke China mesti dorang ingat tragedi MH370 tu

      Delete
    2. Pergi China kena tukar T-shirt lain...gamabr Panda ke..hehehe

      Delete
    3. kan !! pakai time pegi jalan.. tapi dalam keadaan negara cem tunggang langgang ni nak bangga lagi ke ? hohoho.. sensitip jap isu..

      Delete
    4. I m always proud to be malaysian...

      Kalau kita x protect maruah negara kita... who will?

      Delete
    5. ehehe being a proud Malaysian is good.. kipidap =D

      Delete
  20. Amboii dapat hadiah lagik dia...rezeki sungguh...mana next destination?? habaq mai..

    ReplyDelete
  21. bestnya siap dapat baju lagi..

    ReplyDelete
  22. Asalamualaikum ss....wah dapat rezeki lagi ye..alhamdulilah...jaga persahabatan ni baik2 tau..murah rezeki huda :-))

    ReplyDelete
  23. untunglar dapat baju tshirt bulan bintang lagikk., ;p

    ReplyDelete
  24. iyela tuuu blog merapu ., tapi komen juta juta lemon banyaknyer., ;p

    ReplyDelete
  25. Apa sajalah ko manisah menjahit malam2 ni..meh pos kt Mak sini sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gedekkk Gedekkk Gedekkkk bunyinyaaaa... He He He...

      Delete
  26. bestnya SS dapat macam-macam hadiah.. Jealous I

    ReplyDelete
  27. Datang drive thru je dulu, SS. Nanti keje I dah abis, I datang lepak mandi manda kat sini ye..
    Mmmuahhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn lupa ajak SJM sekali tau..nak join

      Delete
    2. waaa....leh mandi manda ehh farrah....nk join jugak lah...hahahahahah

      Delete
    3. ahahaha.. memang Kak Farrah skarang dah pandai parking dulu..

      Delete
    4. Towel jgn lupa kak... hahaha

      Delete
  28. huda = cik manisah lesing ... cer citer sejarah dia :)

    ReplyDelete
  29. SS memang disayangi ... besday dah lepas lama dapat gift besday lagi :)

    ReplyDelete
  30. huntong laaa dapat tshirt.. semalam baru tengok ada orang pakai Tshirt ni.. sama tapi
    rasa dia nye tshirt bukan dye.. macam legap je colournya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni kan macam dye ada acah2 batik.. kan ? if im not mistaken..
      legap tu macam tshirt biasalah.. colour dia ikut line petak semualah ahaha..

      Delete
  31. Eyda ada jugak FM tuh.. hehehe..

    ReplyDelete
  32. Untunglahhhhhh SS

    Tak sabar nak tgk design dia macam mana bila dikenakan ke atas SS!

    ReplyDelete
  33. alhamdulilah , berkat beramah mesra dan ukhuwah yg terjalin ... ni mesti sarung masa kat china nanti ...

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...