Friday, 2 October 2015

Nyoping Kasut Nyut Nyut

Entry sebelum boleh jolok kat SINI...


Yeahhhhhh!!!

Inilah saat yang aku nanti nantikan...

Nyoping kasut!!!

Point aku ke Bandung adalah untuk menyoping kasut raya...

Sebab...

Kasut kat Bandung lebih murah dan lebih banyak pilihan kalu nak di banding kat tempat aku...

Supir F bawa kami menuju ke Jalan Cibaduyut...

Jangan tanya aku kejadah apa Cibaduyut tu...

Aku tak tahu kemenda or sape Cibaduyut tu...

Kena nyut nyut muncung mulut kasi lebih kalu nak nyebut Cibaduyut tu... He He He...

Di Cibaduyut inilah banyak kasut di jual...

Nak murah... Nak mahal... Nak berkualiti... Kurang kualiti... Semuanya ada di sini...

Mak Bapak je tak ada dijual kat sini... Keh Keh Keh...

 Jom masuk Sentra Kulit Cibaduyut atau dikenali Grutty...
 

Masuk je Grutty ni... Terus aje nampak replika kasut gergasi ni...

Ni lagi satu kasut gergasi... Hensem plak kasut ni... He He He...

Branded bag pon melambak kat sini... Murah!

Berjam aku nunggu Minah ni pilih kasut... Pegang pegang lepas.... Pegang pegang lepas....

Jadi aku senang...

Aku usha sekali round then pilih kasut yang aku nak dan terus bayar!

Simple! Tak yah nak nyut nyutkan kepala... He He He...

Aku spend dekat 300 ribu rupiah untuk sepasang kasut di Grutty ni...

Sebab aku pentingkan kualiti...

Manakala...

Si HH akan dapat berpasang2 kasut tapi dengan around budget yang sama....

HH ghairah dengan kuantiti... Dia suka banyak...Dan tak kisah pasal kualiti...

Jadi...

U'ouls kategori yang mana satu?

SS atau HH? He He He...

Tapi kasut yang aku pegang tu bukan kasut aku ek... He He He... Tak macho ok Mbak Jambu pakai pesen terompah gitu... No! No! No! Ha Ha Ha...

Most pesen kasut yang aku suka kat sini bertali... 
* Kemurungan 15 saat...

Berkali-kali HH tanya aku "Nak beli kasut bertali ke?"...

Adusss! Aku mana reti pakai kasut bertali!!!

Mbak Jambu tak tahu ikat tali kasut...

Kang nyut nyut kepala hotak berjambul Mbak Jambu pening memusingkan tali...

Bebaik Grutty.... Terus jadi Gerutu... 
* Ketawa nampak gigi...  He He He...

Suka tak suka... Fikir punya fikir...

Minat kasut kulit punya pasal...

Pejam mata... 

Aku beli jugak!

Adeiii...

HH mesti rengsa kalu aku Asyiiiiik Asyiiiiiik Amelina suruh dia ikat tali kasut aku je... He He He...

Cer teka kasut aku yang mana satu? Adakah yang pink munge tu sepadan dengan Mbak Jambu? He He He...

Lepas membeli belaian kaki di Grutty...

Aku ajak HH jenjalan kat luar...

Sepanjang Jalan Cibaduyut tu memang nyut nyut meriahnya... He He He...

Actually... Aku dah lalu sepanjang Jalan Cibaduyut tu semalam masa naik angkutan tapi tak turun sebab dah malam...

So... Hari ni aku ronda puas2 even hari dah nak gelap...

Pada aku... Kalu U'ouls jenis yang suka budget rendah...

Bolehlah nyoping kasut dan bag kat luar Grutty...

Tapi kualitinya tidak lah sebaik Grutty... 

Ini antara jalan sekitar di Jalan Cibaduyut... Aku malas nak snap banyak gambar... Dah penat dan rengsa! Mood nak petik shutter pon dah nyut nyut... Ha Ha Ha...

Kebetulan... Aku nampak sebijik Van besau parking... My favorite number... Always 7! He He He...
 



BERSAMBUNG...

159 comments:

  1. banyak x minyak nyut nyut? comey plak kasut2 tu.. U pilih munge munge ke? kasi tayang sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. minyak nyut nyut tu pe? he he he

      Delete
    2. tak macho le munge-munge..haha

      Delete
    3. tapi kann la ni ok je laki2 pakai kasut munge2..hhehhehe

      Delete
    4. hahaha.. takkan laa si SS nak pilih kasut munge-munge.. abis kemachoan laa..

      Delete
    5. Hahahaha kemachoan comey2gitu

      Delete
  2. I nak habaq I kategori sis HH.. pegang letak, pegang letak..last2 blah xambik pun...HAHAHA.. tapi kalo kat sana kompom la ambik satu 2.. huhu

    ReplyDelete
  3. no plate van tu ada MY, macam Mesia plak

    ReplyDelete
  4. Fav number saya pon 7! Kalau naik flight mesti book seat no 7 hehe :)

    Mana gambar kasut SS nyaaaa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh! lucky no 7 tuhhh! meh sini muahciked! gambar kasut nanti SS pakai next travel eh... ha ha ha

      Delete
    2. wah SS ada geng suka nombor 7..

      Delete
  5. Cantik-cantik kasutnya! Tak sangka pula dekat Bandung ada kedai kasut yang macam ni.

    By the way, nama jalan tu bunyi dia macam kelakar sikit. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyut nyut munyinyeee... hik hik hik

      Delete
    2. macam lagu..nyut nyut.. kepala, rasanya mau pecah..

      Delete
    3. Sakitnya tuh di sini... Nyut nyut.... Kah kah kah

      Delete
  6. Meh sini aku ikat siap2 pastu gam.. So x yah nk ikat2 lagi.. Ok ka aci???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brilliant gak idea HH tu. Saya pun tengah fikir2 ni,..ada tak cara ikat kasut yang sekali ikat je, then tak payah pikir nak ikat2 lagi...kalau ada nak jugaklah hantar kat HH, so that HH leh ikat semua tali kasut SS, once and for all :)

      Delete
    2. Nak camne kan beauty is the pain..

      Delete
    3. tolong ikat skali kaki SS tu.. jalan merata..

      Delete
    4. hahaha baru SS tak boleh nak bermanja mintak ikatkan tali kasut lagi..

      Delete
    5. ahahaahaha tak relaaaa !! JM mana JM !! tngk ni SS nak curang ngan akak..

      Delete
    6. Hahahahaha HH buat betul2 ke

      Delete
  7. Aku nk quality tapi masalahnya.. Hari2 nak tukar trompah.. So buat masa ni terpaksa la pegi pada quantity.. Hari2 pakai baju sama.. So kasut jek la yg dpt rasa beza2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hikhik comel je. Tak dapat tukar baju, kasut kita tukar hari2 ye :)

      Delete
    2. pakai uniform memang tak dapat laa nak bertukar bagai.. dapat tukar2 kasut pun ok laa..

      Delete
  8. Replies
    1. Tunggu laaa kucing bertanduk... keh keh keh

      Delete
  9. Ruang utk komen tak leh mana dah ekin mungkin nama cik ash akn hilang huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hilang sebab jerebu ke? ha ha ha

      Delete
    2. Si Ekin ni dari bulan lepas dok kabar nak menghilang! Janganlah nak main hilang2,..nanti orang rindu...

      Delete
    3. jerebu kat Kulim makin teruk.. tu Kak Ekin menghilang..

      Delete
    4. ya kat Kulim teruk jugak jerebunya.. pagi nih pun rasa tak ok lagi.. tu kira ada jugak ujannya..

      Delete
    5. semalam seharian hujan.. tapi rasa sama ja.. bila hujan plus jerebu lagi
      kelam pandangan.. tak nampak flyover semua..

      Delete
    6. SS: nampak ni hilang beberapa hari baru singgah sini... xberapa sihat pulak.. sakit kepala xcukup tido..

      Delete
    7. Kak Farah:hihihihi menghilang tergelam timbul balik tak lemas lagi ni

      Delete
    8. SYM: aritu tu memey jerebu kuat ni dah ok

      Delete
  10. wah angka 7777.... kita suke kita suke

    ReplyDelete
  11. Akk x menyopping pun kt cibaduyut ini, tapi ikut mereka ronda keluar masuk kedai dari hujung ke hujung kedai....

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pon cuma beli kasut kat Grutty je... luar tu byk tapi x berkenan lak...

      Delete
  12. Banyaknya pilihan kasut kat situ. Bukan rambang mata dah ni,..boleh terjojol mata! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu u pegi gerenti x balik dgn tgn kosong

      Delete
    2. Balik confirm poket kosonglah jawabnya :)

      Delete
    3. mummy yang xsuka shopping ni.. bila g Bandung tetiba kena tambah beg..hehehhe :D

      Delete
  13. SS sweet pakai kasut bunga2 tu. Tapi, kalau ikut style SS maybe SS akan pilih macam kasut coklat sebelah kiri sekali, rak kedua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooohhh tidakkkk munge2 tuuu... kurang kacak jelita!!!

      Delete
    2. bila nak p bandung lagi ni ? i kirim yang munge2 tu.. eh tp i ske yang style denim tu..

      Delete
    3. Setuju dengan kak farah tu hahaha munge2 comeynya

      Delete
  14. macam best la tempat tu ... shopping sakan la nampaknya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best... bawak 100 henget pon dah dpt kasut kulit

      Delete
  15. i tak tau kategori mana.. i ade 1 je kasut.. pakai sampai rosak then baru beli lain.. selagi x jumpak yg berkenan mmg x beli.. lg pun x suka banyak2 kasut.. buat semak.. dah la pemalas susun.. hahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhh! Dadam kan rajin mengemas! keh keh keh

      Delete
  16. Wowwww byknyakasut.. Kasi nyut nyut tengok..keke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mata tu jangan nyut nyut sangat... ha ha ha

      Delete
  17. Replies
    1. nyut nyut bukan nyet nyet... keh keh keh...

      Delete
  18. stail SS kot..sanggup spend untuk kasut, pastu pakai sampai lunyai.tak suka kasut banyak-banyak kat rumah..rimas tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha ke nak yang tercabot tapak ? haaa hampa plih..

      Delete
    2. Eyda jenis tak suka nak beli banyak2.. nanti tak pasal2 ada yang dok tersimpan dalam kotak jer.. selalu pakai 1 kasut sampai rosak..

      Delete
    3. ceq tinggal dia disana.. bersama kenangan tercipta wakakaka..

      Delete
    4. eleh..dah dapat kasut baru, kasut lama tersingkir begitu saja...haha

      Delete
    5. alaa kesian kat kasut lama tu kena menetap kat melben..

      Delete
  19. Replies
    1. Ye laa sebab kasut kulit dia murah kan...

      Delete
    2. mana nak dapat kasut kulit bawah RM 100kan ?

      Delete
  20. kasut kulit grutty tahan ..pakai sampai jemu pun tak koyak2 lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far kasut atau sandal kat Indon ni masih tak mengecewakan..

      Delete
    2. tu lar...benda wajib beli jika ke sana

      Delete
  21. wow..bestnya bandung..haha..btw, done follow :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank You.... Tunggu kunjungan balas dari SS ye..

      Delete
  22. banyak betul kasutnya..boleh meroyan dlm ni..handbag lagi..huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Meroyan penuhkan luggage...

      Delete
    2. hahaha tak pasal2 bertambah beg time balik malaysia..

      Delete
  23. Wah...berpinar bijik mata nak memilih! mak sepesen HH, suka kuantiti sebab bosan pakai kasut yang sama lelama. Awat byk sgt kasut color pink nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HH ni pon jenis cepat boring kalu asik2 yg sama...

      Delete
    2. Kakak sado je yg side SS nih..jenis setia pada yg satu..hehe

      Delete
    3. SS pakai sampai lunyai Makkk... Ha ha ha...

      Delete
    4. hahaha SS kita 1 geng.. pakai sampai lingkup..

      Delete
  24. Nyut nyut takpe jgn tut tut...

    ReplyDelete
  25. hai !! rajuk i dah habis tempoh dah.. tapi brlarutan..
    i baca ada org rindu i wakaaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalah orang abis edah! Sian I kena cerai... Ha ha ha...

      Delete
    2. ahahaha tu la derhaka sngt membuli.. talak 1 baru lek la wakakaka..

      Delete
  26. okay.. 300ribu rupiah ? huuurm.. sepasang ? huurm.. pegi bandung nak beli kasut ja ?
    huuuurm.. i bukak wallet.. mampu beli flippers je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bandung apa brg kan... Lain la melben... Larikkk.....

      Delete
    2. amboooi HH da kemain eh skarang.. dia pun sama naik ngan SS dah..
      takpa takpa..

      Delete
  27. tapi range yang last skali tu lawa2.. habislaaa HH kena tlg ikatkan kalo SS beli kasut tali..
    elok ikat skali kaki tu jgn kasi banyak jalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu i kena ikat... I pastikan i pelok u sekali... Bior sama2 terikat! Ha ha ha...

      Delete
    2. ahahaha ikat SS je cukup.. HH tu ikat skali..
      kalo ikat CT tak cukup tali.. jgn nak macam2 eh.. ikat SS je..

      Delete
  28. handbag tu bukan yang ori eh ? ke ori ? ke gred AAAAAAAA ahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sure plak... X belek pon... Sebab nak usha kat FO...

      Delete
    2. kalo yang kat Shanghai tu perhh.. nak cari rosak memang tak jumpa la..
      jahit macam betul2 ori..

      Delete
    3. Bawak I gi Shanghai leh? He He He..

      Delete
  29. Asalamualaikum ss..bagaimana kesihatan arini..arap lebih baik dari semalam dan kelmarin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Jerebu skrg ni... On off... Batuk lom ilang...

      Delete
  30. Banyaknya kasut.....

    Ss tengok yang itu. Kak yan nak yang itu..ss tengok yang itu juga..akak nak tu juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rak kasut tu nak sekali ke? Matikkkk! Hi hi hi

      Delete
  31. Mummy mcm HH kot...hhehehehe

    Kasut tu mummy ada.. warna biru pekat + pink... kalo beli munge2 kang susah lak nak match baju..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mummy dan pink berpisah tiada... ha ha ha...

      Delete
  32. Amboii SS, kasut pun hensem. Hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak hensem... Nampak hensem... Dia pakai kasut... One moreeee... ha ha ha...

      Delete
  33. tajuk tak boleh blah.. kasut nyut nyut.. kalau pakai kasut tu boleh nyut2.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah apa nyut pon tak tahu lah.. kah kah kah...

      Delete
    2. tu laa pasalnya.. try gugel kot dapat jawapannya..

      Delete
  34. follow sini.
    murah ye kasut kat sana? hari tu pergi medan, murah jugak. tapi duit pulak bawak bajet2 je

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks... tunggu SS buat kunjungan balas ye...

      Delete
  35. Cik Mimie jenis HH, suka kuantiti byk sebab boleh tukar2..hahahah..

    ReplyDelete
  36. Cibaduyut...pelik namanya...heee :)

    ReplyDelete
  37. Assalammualaikum SS....pekabo?? saje lalu lalang sini jap...tp xleh nk parking lama2.....tgh nk kejar org ni....nnti titew komain lagi yerrrrrr.....hahahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam! Alhamdulilah... Masih mampu bernafas walau pendek pendek... He he he... Lor... Main kejar2 ke? Jangan lama sangat kejar... Nanti penat... Nanti susah nak bernafas macam SS... He he he... Releks2 aje ok! Muahhhh! Miss U here!

      Delete
    2. xsihat ehhhh??? sianyeee.....jaga diri yerrrrr....titew kejar org coz org xnak kejar titew.....kah kah kah

      Delete
  38. helloooo !! mana tuan rumah ni.. lama tak hapdet..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss... tuan umah tgh nak move on... ha ha ha...

      Delete
  39. Beza nya antara org yg membeli Kualiti dan Kuantiti.. huhuu.. :D

    ReplyDelete
  40. cibaduyut....sekali pandang mcm perkataan mencarut....hahahhahaah....kena sebut betul2 nih...takut terseliuh lidah...jadi lain lak kang...hahhahaha...ok nk smbung baca lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam cencurut bunyinyeee... he he he...

      Delete
  41. aiyakkkk...terbengkalai lak nk baca...kena paggil pulak ke hq adehhhhhhh.....huhuhuh....ok...nk sambung balik baca....bape kali nk sambung ntah....hahhahah

    ReplyDelete
  42. huihhhhh....manyak nyee kasut....kalau sy terus tenggelam di balik rak2 kasut tuhhh...sy kategori 2 alam...ada masa mcm SS ada masa mcm HH...tgk jenis kasut jugak....kdg mmg akan pilih kualiti...tp kalau dh rambang mata..terus pilih kuantiti...senang...xyah pening pala nak pikir yg mn satu.....hahhahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu jenis nak melaram hari2 mcm HH... Memang kena kuantiti... keh keh keh...

      Delete
  43. SS ...

    Bagus pentingkan quality dari quantity ... kalau banyak banyak buat pening kepala dan sepah umah jer !

    ReplyDelete
  44. den suka dua - dua . tgk pada kasut tu . klu den dah berkenan , wpun mahal den tetap beli . klu murah pun den beli juga klu design tu den berkenan . den pentingkan design dan kaki selesa pakai ... uh , kita kngsi no feveret yg sama ... byk2 gambo , gambo besar dabak tu yg den nampak dulu ... yg lain putih je ... uwaaaa

    ReplyDelete
  45. meriahnya kasut kasut dia... cantik cantik kottttt

    ReplyDelete
  46. semuanya nyut nyut....
    nyut nyut jugak kepalaku mmbaca... hihi

    ReplyDelete
  47. kalau saya..dalam kategori HH... biar byk xpa..

    ReplyDelete
  48. darlings.... mana sambungan ni....... hehhehe

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...