Thursday, 12 November 2015

Istanbul Aku Jeles


Ehemmm... Ehemmm... Ehemmm...

Tetiba...

Sakit pulak tekak nih... He He He...

Baiklah U'ouls...

Mari ringkaskan story mory ku ini...

Aku dapat gift dari Farah MF a.k.a Cikgu Ceketed...

MF tu bukan Mother Father ehhhh... Bukan juga singkatan untuk ManaF... Ha Ha Ha... Adoiiii laaaa...

Kalu nak tahu... Kenalah kenal tuan empunya nama kat SINI... He He He...

Comelkan semua gift yang aku dapat ni...

Well... Cikgu Ceketed memang tahu arah minat aku...

Aku memang suka material simple creative  macam ni...

Sebab...

Aku minat seni... Dan aku suka something yang kretif...

Tapi... Tapi... Tapi...

Kalu U'ouls perhatikan gambar kat atas tu...

Ada bag Istanbul di situ... Siap kaler biru favorite aku...

Tengok... Tengok... Tengokkkkkk! Tengokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

Tapi... Tapi... Tapi... 

Jangan nak perasan!!!

Bag Istanbul tu bukan untuk aku... Tapi untuk HH! Di ulangi... Untuk HH!!!! Huaaaaaaaaa!!!!

Guling guling aku nanges atas lantai!

Jeles berkodi kodi kat HH!

Ini tidak hadilllllllllllllll!!!

Nampaknya Cikgu Ceketed dah tak sayang aku lagi dah!
* Nak merajuk seminggu!

Dia dah bonding dengan HH nampaknya!

Muka HH poyo habissssssssssssssssssssssss!!! Ha Ha Ha...

Tak pe... Tak pe... Tak pe...

Aku ada plan! Tunggu HH lepa je... Aku nak melaram bag dia! Keh Keh Keh...

Jahat tak aku? Ada macam Bawang Putih? He He He....

My dear Cikgu Ceketed...

SS dan HH nak ucapkan...

Thank you so muchhhhhhhhhhhhhhhh atas semua pemberian ini dan selama ini! 

Dah banyak sangat yang Cikgu beri... Tak terbalas rasanya...

Semoga Allah murahkan lagi rezeki Cikgu dan keluarga...

Kirim salam sayang SS dan HH buat Cekebon dan ahli keluarga yang lain...

Muahhhhhhh! Muahhhhh! Loveeeeeeeeeeeeeee Youuuuuuuuuuuuuuuu!!!




- XOXO -

188 comments:

  1. Replies
    1. Tu diaaaaaaaaaaaa... Nakkkk jugakkkkk tu...

      Delete
    2. Gigih uols... Nk jadi yg pertama.. Cam dapat hadiah beg turkey.. Eh salah aku nya istanbul..

      Delete
    3. Ini comel,..nak jugak parking tuh!

      Delete
    4. Sudin! Mak kasi cannn taw! Kah kah kah

      Delete
    5. sis HH dah join the club 'parking'.. haha

      Delete
    6. semua nak parking kat sini untung lah SS tu eheheeh

      Delete
    7. hahahha...HH muncul 1st bila SS seru nama dia byk kali coz nk melaram beg tuhh....

      Delete
    8. JM....SS dh bukak bisnes baru..bisnes parking keh keh keh

      Delete
    9. hahaha ... parking kat sini kira minit ke saat? :)

      Delete
    10. HH bagi laa chan kat kiteorg parking sini first.... =p hahaha

      Delete
    11. wanted la blog ni ... semua nak parking sini :)

      Delete
    12. tu dia mau kena caj parking nih..

      Delete
  2. Hahhaha.. Biru tu sangat sejuk dimata ku... Eh bkn ko skang dah ske pink ke?? Cikgu ceketed... I luv u big big many many.. Muahh.. Muahhh.. Muah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slow slow skit sebut pink tu... He He He...

      Delete
    2. Muah muah muah balik! Terasa lovenya sampai ke mari. Yelah, saya sibuk siapkan semua serba biru,..patutnya bagi fink ;)

      Delete
    3. Abislahhh Jay Emm merajuk kang org amik fink dia... Ha ha ha..

      Delete
    4. Suida...Pink tetap di hati :p

      Delete
    5. JM kata haritu..biru pun dia nampak suwit...kannn JM?? hahahha

      Delete
  3. Kalau cikgu dekat kiter dh peluk ketat2.. My heart is flowering... Dr tadi aku senyum jek... Rasa bahagia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hammmboiiiiiiiiiiiiii!!! Ayat mengampu! Cissssssssssss!

      Delete
    2. Hikhikhik,..ur heart is flowering? Tumbuh bunga apa ye? SS, kasi can lah cikgi ceketed sekali sekala merasa diampu :)

      Delete
    3. Cikgu.. Bunga tulip di istanbul..

      Delete
    4. hahhahaha....xkisah la nk mengampu jnji dpt beg kan HH??

      Delete
  4. alamak aii... menarik nyer semua gift yg kretif tu.
    untung ss & hh :)

    ReplyDelete
  5. SS kan dah ada beg Turki..kasi chance pd HH..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi SS tamakkkkkkkkkk!! Orang tamakkkk dapat banyakkkkkkkkkkk!!! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Aipp tak mau tamak! Sorang satu cukup ;)

      Delete
    3. Cikgu nasihat sikit.. Orang tamak selalu rugi..

      Delete
    4. orang tamak dapat banyak? hahaha ... macam-macam SS ni :)

      Delete
    5. hahahaha.... lawak laa SS nih... pengsan gelak! XD

      Delete
  6. Hehe..dapat jugak HH beg tu yer..SS jangan tamak hokeyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaaaaaaaaaa... Tak cukup satu... Ngeh Ngeh Ngeh...

      Delete
  7. HH dah sama glamer dengan SS nampaknya..dan kedengkian SS pun akan bertambah lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ada aura2 bawang putih nih Mak... Kah Kah Kah...

      Delete
  8. Replies
    1. Sedihhhhhh!! Lap2 airmata... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Cakpong.. Cakpong... Ewahhh...

      Delete
    3. hahahaha.... HH provoke... XD

      Delete
  9. Lawa tulisan Cikgu Ceketed..tersusun bulat-bulat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulat kecik... Bulat kecik... Bulat yang besar.... ha ha ha...

      Delete
    2. Kekonon tersipu-sipu di sini. Tulisan bulat budak sekolah tu jela saya mampu. Nak tulis cursive saya sendiri tak tahu apa yg saya tulis nanti ;)

      Delete
    3. Bulat kecik bulat kecik tu lagu lukis beruang kan? :)

      Delete
    4. Iskksss... Mana cikgu tahu ni...

      Delete
    5. tulisan farrah mmg cantik dan kemas....bulat2...cantik heheheh

      Delete
    6. cekgu tau laa.. sbb cekgu yang cipte lagu tu smpai masuk AJL! bahahhaa XD

      Delete
  10. Replies
    1. Orang tu pon best juga... Dapat passport.. He He He...

      Delete
  11. habislah jenuh menengok muka sis HH mempoyo ngan kanda SS... haahaa...
    Kak Farrah dah kamcing ngan sis HH.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS kecik beso kecik beso je nengok HH.. Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Kehkehkeh... Mood lagu kubahagia melly goslow..

      Delete
    3. Kecik besor, kecik besor tgk sis HH tetap kecik..hehe

      Delete
    4. Komen paling win... Muah jugak...

      Delete
  12. gunting tu sekali ke kak farrah bagi.. comel plak nengok gunting tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu gunting craft... SS tak ada pattern yg itu....

      Delete
    2. Takde lagi ye? Alhamdulillah. Masa pilih ingat nak whatsapp SS tapi nanti tak suprise, last2 nekad pilih yang warna biru dgn pattern yg nampak unik sikit ;)

      Delete
    3. minat yg sama bestlah kongsi2

      Delete
    4. waaa...SS de wassap ehhh....meh nk wassap jugak...hihiihih

      Delete
  13. Replies
    1. beli ja la sis JM..xda sapa nk bg dh hihihi

      Delete
    2. Zarul carik pasal... Ha Ha Ha..

      Delete
    3. hahahaha.... baru cari pasal sikit...

      Delete
  14. nasib baik Istanbul aku jeles!! kalau JM aku jeles....siap lah heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap harap tak ada JM aku jeles laa... Parahhhh! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Kalau camtu dah kena nyanyi lagu patah hati dah :)

      Delete
    3. Patah la hati... Membawa la diri ...

      Delete
  15. klaau kita pun jeles....hehehe tapi tak baik, amanah orang tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keh Keh Keh.... Kalu curik depan HH boleh kan? Dosa tak? Ha Ha Ha...

      Delete
  16. chantek beg istanbul tuu sechantek tuan baru dia., kihkih2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sape tuan baru dia Wakk? Ha Ha Ha...

      Delete
    2. harhar2

      ps. salam jumaat SS devogue tuuu., ;p

      Delete
  17. Asalamualaikum ss..apa khabar?
    Wah cantik warna beg tu..untunglah hh...:-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Kak Yan... Baikkk alhamdulilah... Haaaa untung lahh HH... Ha Ha Ha...

      Delete
  18. E eh,..dah sampai! Cemerlang gemilang terbilang servis poslaju kali ni. Smlm masa lunch saya hantar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muahhhhhhhhhhh!!! Muahhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! Thank youuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

      Delete
    2. U r most welcome. Harap barang2 tu boleh bantu SS to produce lebih banyak creative stuff :)

      Delete
    3. Yeahhhh! SS tunggu ada masa nak consentrait buat scrapbook tu...

      Delete
  19. Hahaha bukan dah tak sayang SS lagila,..SS kan dah ada beg turki tu. Saya bagi kat HH la supaya u all boleh melaram sama2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeling Jeling Jeling kat HH... Kah Kah Kah....

      Delete
    2. Muah... Muah.. Muah... Sambil jeling ss

      Delete
    3. Amboi,...sampai bila nak jeling2 ni? :)

      Delete
    4. 2 org ni macam kembar.. kak farrah kena bagi sama jenis sama rupa baru xberebut..

      Delete
    5. Hahaha.. Sekali sekala ss lak dok tepi gobok sambil curi2 tengok hh melaram pe salahnya..

      Delete
    6. Haha... kan hh kan kan kan...
      Sep sep hi5

      Delete
  20. hahhahhaha ayat mula2 confident je macam SS punya.. rupo2nya HH..hahahhha gelak guling2! kikiki :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan terpedaya mummy... Itu semua poyoooooooo!!! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. Seriously mumy... titew gelak sampai ngalir air mata

      Delete
    3. Mula2 ada juga rasa nk jentik sss ni...
      Cisss g turki x ajak....

      Sekaliiii.... hambek... padayapa betul...

      Haha

      Delete
    4. sadis je kan bila baca.. HAHA

      Delete
  21. sib baik beg tu warna biru so kurang jeles... hehehe

    ReplyDelete
  22. Saboo SS... bulan nov masih panjang lagiii.... bole jadi top komentor lg tuk bulan ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sempat laa mummy... Pinjam jari mummy boleh? Kah Kah Kah...

      Delete
    2. jari mummy kontot.. pinjam jari JM bole... manis rupanya..keh keh keh :p

      Delete
  23. Replies
    1. Jangan pepuji sangat mummy... Kang HH kembang tak boleh nak kuncup.. Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Kihkihkih kasi can la HH nak kembang lama sket ;)

      Delete
  24. ohhh...patutlah jeles!!!! alahhh..sesekali tu kasi lah peluang HH pun dapat..u dh dpt byk...kalkeleter pink lah, tshirt hatyai lah....hihih...klau i pun jelez!! jeling HH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh... Nak jeling HH pulakk... Cisss... Uwaaaaaaaaaa.... Abis laa SS tak de sape nak sayang lagi dahhhh...

      Delete
    2. Saje je ayat propa kan,..ada je berduyun orang sayang dia :D

      Delete
    3. berkoyan-koyan orh yg syg kan SS... siap byk gift lagi... tapi HH kalo ada blog pun sama jugak kot..hahahahah :p

      Delete
  25. cikgu CEKETED mmg baik hati...balik ptg tadi ada notis dari pos laju...mesti ada brg dari cikgu Ceketed untuk JM..x sabar esok nak pegi claim..ngeh ngeh ngeh..konfiden mesti tinggi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Over confident itu penting.. Kah Kah Kah...

      Delete
    2. Hahaha ini memang berkeyakinan tinggi ni :)

      Delete
    3. hari ni pegi pos laju..yes!! hadiah dari cikgu Ceketed..nanti nak update jgk

      Delete
    4. ceketed tu pasten kepade ceket ke..?? hehehe... larik!!

      Delete
  26. Replies
    1. Itu gunting dalam lipatan.. ha ha ha...

      Delete
    2. klo gunting dalam lipatn tu maksudnye kne bukak kedai jahit baju pasni! =D

      Delete
  27. Hahaha... sis farah... u r de best...

    Tu lah sss... asyik buat hh jeles....

    Hahaha... sep sep sikit hh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak nak kawan! Merajukkkkkkkkkk!!!

      Delete
    2. Jiran bawah tanah pesan... "merajuk pada yg sudi" .... hahahaha....

      Larikkkkkkkkm cik manisah....
      Run for ur life ...

      Delete
    3. Bawah tanah pon ada jiran? Hebakkk...

      Delete
    4. siapa jiran bawah tanah tu gamaknya? adakah yg bermisai

      Delete
    5. ahahaha HH nak kait gak.. jahaha sukala tengok SS kena buli =D

      Delete
  28. Untungnya ss.. Kak farah, wawa punya? Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 Cikgu Ceketed tak nampak komen nih... Ha Ha Ha...
      * Kedengkian...

      Delete
    2. Nampak,..wawa kalau nak hadiah kena tumpaskan bala tentera yg rajin komen kat tower bukan mather father tu ;)

      Delete
    3. Wawa!!!! sila berusaha lagi hiksss

      Delete
    4. ahahahaha... kak farrah punye bala tentere suke kental2.. sudah nk tumpaskan! =D

      Delete
    5. Alaaaaa..... nk jugak...

      Tp nk yg "kait" nhhas kt atas bag tu blh...

      Kak farahhhhh nk jugakkkkkk....

      # Nangis gulung guling

      Delete
    6. ahahaha tentera2 tu kena kasi cantas dulu.. kamon Kak Wawa..
      jadi cem CT.. duduk tengah2 saja lah.. nak tebas yang atas2 tu memang susah la..

      Delete
  29. Haippp..nape lambat SS approved comment kali ni..nk baca gurau2 manje uolls kt sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawak bertenang mak.. SS tengah menarik nafas.... He He He...

      Delete
    2. Tengah connect brain ka...,kihkih

      Delete
    3. membran otak sedang berhubung... keh keh keh...

      Delete
    4. ehehe orang tu tengah sebok nak travel.. biasalah =D

      Delete
  30. Saya ada beg Istanbul tu juga tapi tak ingat siapa yang bagi. lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kecik ati orang yg bagi tu... Cehh!

      Delete
    2. ahahaha ayuk Farah ayuuuuk.. !! cepat ingat balik sapa kasi..

      Delete
  31. Replies
    1. weh jeles lah !!! dahla sampai dok lagi.. dapat bag pun jadilah..

      Delete
  32. Cantik kot beg istabul tu..kalau Fida mau naik hantu kot..bukan senang nak dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantu apa? Pontianak ke? He He He...

      Delete
    2. naik hantu je Afidah...x takut ke

      Delete
  33. amboiiii..ni bukan stakat versi SS yg jeles....sy pun jeles kalau cenggini ...hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kite kait kelengking.. He He He...

      Delete
    2. alamak kelengking titew gumuks....hahahahaha

      Delete
  34. Bila boleh tengok full bag tu...ada warna emas pula tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorr... Nak tengok full bag kena datang umah SS... Ha Ha Ha...

      Delete
  35. tetap suka tulisan farrah tuhhh...comel dan kemasssss...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertambang kembang setaman laa Cikgu Ceketed nanti.. Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hhahaha...leh wat taman....tpt joging petang2....

      Delete
    3. ehehehe tulisan tu tayah tanya dah sapa kirim.. tngk pun tau sapa hantar..

      Delete
  36. hahahhaa... SS ngan HH kne g instanbul laa pasni nampaknye! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Instanbul tu kat mana Luna? Adik beradik negeri setan ke? Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Aku dtg kepadamu... Aku dtg mencari mu... Awatnya istanbul nih... Asik pospon nk dtg...

      Delete
    3. rasenye selang 5 baris dari negeri setan... kordianat tak tau.. sbb dulu malas nk blaja geografi hahhahhaha

      Delete
    4. ehehehe.. jom kita pergi Istanbul plak.. wakakaka.. aku suka sangat acah-acah duit banyak.. mapuh hahaha..

      Delete
  37. baru nak cakap bestnya dapat beg istanbul ... tapi bukan SS nyer la pulak hehe :)

    ReplyDelete
  38. Hehehehe... untuk HH rupanya beg instanbul tu.. patutlah tajuk entry SS jeles.. hikhik .. sabar ye SS :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS jelly hahaha.. HH plak bleh lepas ni tayang-tayang guna bag baru..

      Delete
  39. Wah cute lah gunting warna biru... kita suke kita suke... suke je sebab hak milik Ss. Takpe lah tumpang suke je ber1000 kali pun tak pekan ss.

    ReplyDelete
  40. hahahaha kalau kita pon, mesti kita pon jeles jugak....hihihiihih

    ReplyDelete
  41. eeeeh hello.. i bukan parking tau.. i sewa terus lot nak duduk sini..

    ReplyDelete
  42. ehehehe skarang ni HH pun dah dapat perhatian dah ni.. jadi kenalah SS terima hakikat itu ahaha..

    ReplyDelete
  43. bestnye dapat gift.. nak jugek...:)

    ReplyDelete
  44. banyak gak dia dapat ... apa susah ss , pi duplicate lah benda yg sama . kan sama je ... heheheee

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...