Tuesday, 1 December 2015

Awesome People November - Senarai Penerima Gift

*** Awesome People November ***

Terima kasih U'ouls kerana sudi singgah di Pondok Buruks ku ini... Walaupun U'ouls tahu yang tuan Pondok busy travel bulan November...  Hu Hu Hu....

Insyallah... SS akan buat kunjungan balas di blog U'ouls pula... Beri SS sedikit ruang masa ok? He He He...

Yeahhhhh! We as blogger... We support each others!  



*** Senarai penerima Gift ***

Dengan rasa rendah diri... Tulus dari hati... SS tahu.... SS tak mampu nak hadiahkan segunung intan permata sebagai balasan setiap kunjungan U'ouls di Pondok Buruks SS ni... Hanya small gift yang SS kutip dari hasil kembara yang tak seberapa yang termampu SS utuskan buat U'ouls... SS harap... Pemberian SS ini mampu jadi ganti diri menemani U'ouls setiap hari... Biar jauh di mata... Dekat di hati... Cewah... Ha Ha Ha...

Yeahhhh! Cer check... Ada tak nama U'ouls?

Jari Manis... Deanna Morni... Luna Paris... Qaseh Abadi... tiga lalat...  Farrah MF... nhhas...  Izzeyda... Cik Ash... Siti Yang Menaip... Mummy Julia... Zarul Farhana... Cik Mimie... SalbiahM... 
Nina Garcia... Iryanty Ahamad... Nieda Ramly... Notie... Nasa Mulia... Erny Firdaus... aRz MoHa... Shireen Abdul Rashid... Mommy Cici... Azaleania... Suzilawa... 

Kepada yang belum berikan alamat kepada SS... Sila emailkan ke scdhasein.photo@yahoo.com...




*** Pengumuman ***

Pemenang paling pantas dan tepat meneka Jumlah Kluangman Ngopi dan Awesome People September...

Drummmmmmm Rollllllll!!!! Drummmmmmm Rollllllll!!!! Drummmmmmm Rollllllll!!!! 

adalah......................

Farrah MF a.k.a Cikgu Ceketed!

Tahniahhhhhh!!!! Tahniahhhhhh!!!! Tahniahhhhhh!!!!

Bagaimanapun...

Usah gundah gulana gunalan... He He He...

Small gift penyertaan Kisah Mid Level Escalator, Jumlah Kluangman Ngopi dan Awesome People September juga akan diberikan kepada U'ouls! 

Senarai nama penerima gift akan SS umumkan pada 1 Disember 2015! Tunggggguuuuuuuuuuuuuu!!!



*** Gift Untuk U'ouls ***

Sebagai tanda penghargaan untuk Awesome People di Pondok Buruksss ku ini... Nahhhhh! Terimalahhhhhhhhhhhhhhh!!!


- XOXO -

228 comments:

  1. wah tahniah semua. kreatifnya kad. erkk kat bawah mulut tu ada taik lalat ke...comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taik lalat apa plak nih??? Abis yang kat telinga tu tanduk ke? Keh Keh Keh..

      Delete
    2. Lompat katak eh eh lompat tinggi-tinggi... yeh yeh yeh saya first komen. Oh saya terkedu melihat nama teratas. hahahahaha overnya daku. *nyorok balik pokok*

      Delete
    3. Jangan tinggi sangat lompat tu... Kang jadi nangka.. He He He...

      Delete
    4. kah kah kah..kak Notie...taik lalat SS atas hidung

      Delete
  2. Saya?! Saya?! Saya?! Oh happynya! Lompat katak lompat bintang golek guling2 jap!
    Alhamdulillahhhhhhhh! Flying kiss 80 juta kali utk Kanda SS :)

    Nite2. Nak bobok dah ni,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bebuat tanya lakkk... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Gosok2 mata tengok nama titew besar kat ataih tu. :)

      Delete
    3. hehe... pantas dan efisyen ye akak

      Delete
    4. kih kih kih...huntung lah dak Farrah tu..jelly melly titeww!

      Delete
  3. Always kagum dengan hasil kerja berseni SS. Ada kelassssss! Malam ni mimpi hadiah tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok laa sape Sifunyaaaaaaaaaaaa... Ha Ha Ha..

      Delete
    2. The student has become the master :) saya berkenan tengok punch bunga ros tuh,..cantikkk!

      Delete
    3. tangan I je xmampu berseni macam tu.. asyik xjadi je buat..

      Delete
    4. eleehh...Suida tu cakap je...pro dalam bab menjahit kan

      Delete
    5. pro idak lah.. baru belajar kot..

      Delete
    6. Tahulah jugak bab jahit-menjahit :)

      Delete
  4. Cantiknyer card !!!!

    Macam card orang khawin lak !!!!

    SS memang creative !!! Tabik Spring gitu !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. En Li nak satu tak? Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Tabik Spring je bro Jali..tak cukup tu ;p

      Delete
    3. Terasa nak gak ... tapi kita duduk jauh ... duit setem pun mahal ...

      Tak nak nyusahkan

      Delete
    4. En Li... Tunggu my next travel... SS bagi poskad eh... Insyallah...

      Delete
  5. Hebatlah kak Farrah. Kot-kot kalau kak Farrah ternampak komen ni, congrats, kak Farrah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hopes dia baca komen ini... He He He...

      Delete
    2. Hikhik tak yah kot kot,...dah baca dah komen ni. Thanks, Farah :)

      Delete
  6. alohhhh..,, salah.. :(

    (saya x teka tapi... hehehee)

    ReplyDelete
  7. wak booking awesome people november ., voleeee?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xmen aarr booking2..first come first serve..
      harharhar

      Delete
  8. Tahniah2 kepada yang berjaya mendapat hadiah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunda tak nak try tembus carta ke? he he he...

      Delete
  9. waaahhhhhh...tahniahhhh farrahhhhh....andalah kebanggaan kami....hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siap nak mimpi tu tak menahannnnnn!

      Delete
    2. Hikhikhik kejayaan ini adalah kejayaan bersama kita semua! Boleh tak buat ayat macam menang award ni,.. ;)

      Delete
    3. ucapan pleaseeeee kepada pemenang.. hehe

      Delete
    4. Lihatlahhh duniaaaa... Kah Kah Kah...

      Delete
    5. terima kasih kepada pengundi....hahahhaha

      Delete
  10. ehemmmmm.....agak2 sy dpt jugak x gift yg comel tuhhh???? ehhhemmmmmmm.....kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Confident ada ke tak? Kah Kah Kah..

      Delete
    2. Confident ala2 sis JM perlu ada :)

      Delete
    3. keh keh keh...konpiden kena ada...JM yg ajar..hahhaha

      Delete
  11. cantik bunga seketul di tepi kad ....nak buat macam mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nieda...ada alat tebuk tu ce cari kat Daiso

      Delete
  12. Replies
    1. Kad ni SS buat sendiri... Tidak ada di Pasaran... Dan tidak boleh dicetak semula.. Limited Edition... Ha Ha Ha..

      Delete
    2. Let me reveal... Ss sgt tekun utk setiap satu tu... Amik masa berhari2... So sapa2 yg dpt tu sgt beruntung... Congrats yarrr...

      Delete
    3. iye sis HH?.. curahan penuh kasih sayang..

      Delete
    4. kalau JM dapat..nak peluk2 tanda sayang ;p

      Delete
    5. tak payah nak berkalau sangat.. memang dapat pun kan.. Ntah2 paling spesel.. :P

      Delete
    6. Apabila Suida carik pasal dengan Jay Emm.. Kah Kah Kah...

      Delete
    7. Betulla... Even lalu tepi jek kot... Dia dh jeling jek... Takut apa2 jadi kat kad dia.. Nak sentuh???? Harapan la!!!! So hargai la..

      Delete
    8. kena jeling ehh.. apa lah.. haha... dia ada letak signboard "DO NOT TOUCH" tak? hehe

      Delete
    9. Alamak,..sampai camtu sekali, HH? Terharu kuasa dua jap...

      Delete
  13. Replies
    1. Makasih, Kak Yan. Lepas ni saya leh perasan pandai jadi Cikgu Matematik pula hahahah

      Delete
  14. Wah, tahniah Kak Farrah... menang besar lagi...hehehe :) alhamdulillah rezeki tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam menang loteri... Keh Keh Keh..

      Delete
    2. Alhamdulillah, menang besar! Menang besar! Thanks, Cik Mimie :)

      Delete
    3. He He He... kalau menang loteri bukan menang besar..tapi Wang Besar! Wang Besar!

      Delete
    4. Mak cik kayoooo.... yeeehaaa

      Delete
  15. Agak2 Cik Mimie tersenarai tak? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa2 nyaaaa???? Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Takleh rasa...tapi dah nampak dah ada nama kita kat situ... hikhikhik

      Delete
    3. Tak perlu rasa2 lagi,..dah nyata heheheh

      Delete
  16. SS pun dah pandai berkraft mcm Kak Farrah dah sekarang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunjuk ajar ku sifuuuuuuu.. keh keh keh..

      Delete
    2. Cik Mimie,..SS ni lagi dulu berkraf. Macam2 hasil seni dia buat. SS sebenarnya sifu! Akak ni berkraf guna kos minima heheheh

      Delete
    3. dah la pandai lukis.. Kadal katakan..HAHA

      Delete
    4. Pandai melukis, pandai mewarna. Orang kadal memang berbakat besau!

      Delete
  17. Waaa..cantiknya sampul tu...(mode terliur)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lap liur basi tu makkk... ha ha ha...

      Delete
    2. Suka nama Mak ada dlm list ni...muahh sikit

      Delete
  18. cantik.. I dapat tak? Macam tak je kan.. Dah la makin susah sekarang nak masuk carta.. Huhu.. :-)

    ReplyDelete
  19. Yang penting wajah akak sado dan macho terpampang hehe...branding tu penting! (statement cari pasal)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ditambah Tampan Angun Kacak Jelita ok! Kah Kah Kah...

      Delete
  20. Salam singgah sini SS...wahh...tahniah kepada Farah MF dan tahniah juga kepada semua penerima gift tu nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Mardiah Diana... Wahhh Sedapnya nama....

      Delete
    2. Thanks, Diana. Selamat beramas mesra di sini :)

      Delete
  21. Itu buat dengan penuh kasih sayang tu kan.. mesti suka gumbira mana hat dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa #TravelLovePeople He He He..

      Delete
    2. I nak jugak k.. nak dua keping..
      *demand..
      **Tutup muka bawah tudung.. hehe

      Delete
  22. Lama dah tengok nama SS dalam setiap komen d blog Farah tapi hari ini baru berkunjung....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai dua komen... He He He...

      Delete
    2. Itu namanya semangat membara! Hihihi

      Delete
    3. haaaai.. bila nak jenguk blog CT plak ? hehehe..

      Delete
    4. My dear SYM... Your blog... I keep the last for the best... Ok?
      * Manis tak ayat? He He He...

      Delete
  23. Lama dah tengok nama SS dalam setiap komen d blog Farah tapi hari ini baru berkunjung....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Nanti SS buat kunjungan balas ye... tunggu... He He He..

      Delete
  24. Farrah MF is terpantas? Tahniah Cikgu Ceketed

    ReplyDelete
  25. ingatkan JM yg terpantas..dah berangan nak dapat hadiah special dari SS...sedih! huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aikkk... Ada hati lg nak berangan... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Tak salah berangan. Free. Bukan kena bayar pon hihihi

      Delete
    3. ehehehe.. akak JM banyak daaa hadiah =P

      Delete
    4. CT dah terima belum ole2 dari sis JM

      Delete
  26. Its means...Awesome People Sept dapat git, Awesome People Nov pun dapat Gift? PEMURAH lah SS ni...semua orang bertambah sayang ke SS tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. The special one of coz kepada mereka yang pernah beri SS lebih 100 komen dalam satu2 bulan... Tungguuuuuuu!!! Selambak gift akan SS serahkan!

      Delete
    2. Fuh 100 komen...walaweiiii Memang tabik spring2 lah pada si pengomen tegar yang berjkenaan. Anugerah terhebat tu. Pada yang berkenaan anda adalah blogger tegar. Tahniah. Toplist tu mesti JM tu. hip hip horey

      Delete
    3. Give me 100! Give me 100! Give me 100! Ha Ha Ha..

      Delete
    4. Ais Ais Baby 100 plus mau? Sodap tu tambah ais

      Delete
    5. Nak 100 je? JM nak tambah jadi 200 boleh ;p

      Delete
    6. kak Notie..susah woo nak dapat 100 komen di blog ni..harus tiap2 hari datang ziarah dengan buat muka tebal cam JM ni hihihih

      Delete
    7. Susah nak kalahkan Top Commenter... Lap peluh U'ouls! Ha Ha Ha...

      Delete
    8. Go... Go JM ... I support you jadi pompom gurl.. JM! JM! JM!

      Delete
    9. adeh.. sempot laaa weh nak kejar JM.. CT syukur da x terkeluar dari carta..
      i daaaaa okay da berseri2 nampak nama i..

      Delete
    10. eleh CT tu...so bulan ni sis JM beri peluang ke CT eh

      Delete
    11. Tny!!!! pastikan pakai baju pink eh

      Delete
  27. Adoiii bertambah gemuk index finger saya dok menekan street names! Menduga betol lah robot ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertambah gemok atau kurus sebab asik exercise menekan? Ha Ha Ha...

      Delete
    2. akak kena lagi ke.. susah lah nak BW.. mengganggu je kan..

      Delete
    3. Dah dok menenyeh-nenyeh skrin, menggemuk jari sebab penat hahahah

      Delete
  28. pemenang dah umum, jawapannya???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa... Ni mesti tak follow entry yang lepas2... Awal2 Kanda dah reveal jawapan.... Ke Dinda lupa? He He He...

      Delete
    2. rasanya xmiss entri2 lepas, maybe I lupa.. hihi..escalator tu dah umum eh?

      Delete
    3. Escalator tak perlu umum sebab SS nak tengok U'ouls ingat ke tak peristiwa tu.. Ha Ha Ha...

      Delete
    4. Kisah escalator ni besar impaknya. Saya setiap kali nampak escalator teringat kisah sendu syahdu SS hahahah

      Delete
    5. sampai macam tu ye akak? syida klu ngan escalator teringat budak hat mati tu.. seraaammmm..

      Delete
    6. Bukan mak budak tu ke yg mati? Aik? Ke ada kes escalator lain?

      Delete
  29. wahh..cantikk..kad besar, kad kecik....kreatif SS...kipidap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad biasa je.. tu je yang termampu... he he he..

      Delete
    2. Tu je yang termampu? Besar ertinya bagi yg menerima tau!

      Delete
    3. pemenang terpantas + peneka tepat tu pun kreatif juga.....hihihi..

      Delete
    4. memang geng la SS dengan Kak Farrah.. sama2 kretip..
      ce kasi kertas2 tu kat CT.. tak jadi apa..

      Delete
    5. Hikhikhik malu2 biawak saya sis nohas cakap cenggitu. Saya ni tak kreatip manalah. Besar dah lobang idong nih...CT, kasi kertas kat CT boleh jadi tabung travel apa,.. :)

      Delete
  30. tahniah kpd farrah ... mak aiii , kreativiti dia mmg awesome !

    ReplyDelete
  31. nampak tajuk berubah terus datang skodeng jap

    ReplyDelete
  32. yes!!! WE AS A BLOGGER WE SUPPORT EACH OTHER ...baru berseri2 dan bersinar bak mentari DUNIA BLOGGER ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya rasa statement sis JM tu kena daftar utk intelectual property. Hakcipta terplihara :)

      Delete
  33. perghh si JARI MANIS tu tak nak KALAH!!! ishhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS dah tengok rupa jari si JARI MANIS tu... Memang ada turbo kat jari dia... keh keh keh...

      Delete
    2. macam mana agaknya tahap kemanisan jari itu sampai susah nak cantas ni =P

      Delete
  34. lost of top 10 tu memang kaki komain!!! belajar dari mana ni hihihih

    ReplyDelete
  35. sib baik nama JM ada dalam list utk terima small gift tu BUT to me...SS tak beri small gift pun x pe...sbb 'we as a blogger we support each other"..SS datang ziarah JM pun dah memadai...tapi kalau nak bagi i ambil je hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayat tak leh blah "Kalau nak bagi i ambil je"... He He He...

      Delete
    2. Rezeki jgn ditolak kan JM...

      Delete
    3. hahahaha i pun macam huurm kalo tolak malu2 kucing nanti kata tipu plak tanak hadiah kan.. tapi tu la.. zaman skrang ni nak kena kias2 jugak.. da susah2 belikan tu kasi jela =D

      Delete
    4. Ayat awal, ceh salute lah... tapii part last... :P

      Delete
  36. Kak farah... tahniah .... pantas ... kreatif .... terbaekkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, Cik Manisah Lesing,..adeh nak juga selit perkataan kreatif tu. Ramai dan ramaiiiiiii lagi orang yg super duper kreatif! Akak ni picisan je ;)

      SYM - ada sizzling hot gossip lagi dak?

      Delete
  37. Cik luna no 2... Caya la luna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luna memang dia attack blog SS ja.. mmeeeeemang Luna tu memang..

      Delete
    2. Luna dah buat come back. Satu hari 3 entri Batam! Muahahahahahahaah acik suko!

      Delete
  38. Replies
    1. Tak yah nak ehhh ehhh sangat... he he he...

      Delete
  39. ehhhh....nama titew ada laaaaaa......yeaayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.....hooorayyyyyyyyyyyyyyy....hahhahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer lompat bintang skit... Pecah tak lantai tu? he he he...

      Delete
    2. bkn stakat pecah lantai...runtuh bangunan....kah kah kah

      Delete
    3. uuuish DM awat gumbira yakamat ni ? hehehe..

      Delete
  40. oh oh oh eh eh eh... ops ops ops... nama orang ke itu....*pakai teropong gajah* oh ya lah macam nama kite je.

    Adakah aku bermimpi di tengah malam. Adakah aku terlelap di pagi hari. Adakah aku termamai di tengah hari. hehehehe. Yahooooooo ya beda beduuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer gosok mata skit... he he he...

      Delete
    2. Notie.. jangan noti noti eeeh =P

      Delete
    3. CT yang menaip tidak menulis.....ahkak baik je *cheh masuk lif tekan butang sendiri* tak noti noti tapi bila dpt hadiah mau rasanya lari keliling pokok tak pun lompat lompat sebab suka. Nasib baik le tak gegaor akar pokok terperanjat tak pun berlubang tanah dibuatnya.dek lompatan gergasi tak sedar diri. hehehe

      Delete
  41. nama saya memang tak tersenarai la.. memang tak adapat la hadiah dari SS. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah ada... Tapi lambat skit... he he he...

      Delete
    2. ehehe akak.. dalam carta hati owes ada.. betui dak SS ?

      Delete
    3. Yeahhh... dalam carta hati.. he he he...

      Delete
  42. ada laa nama Eyda.. ingat kan dah tak ada.. dalam carta dah terkeluar trus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha sempena nak ujung tahun... kasi langsai semua....

      Delete
  43. Yey yey..nama I ada..walau tak bopa rajin mengomen hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak rajin beromen tak pe makk.. ehhhh... silap.. mengomen... he he he..

      Delete
  44. Yang penting tanda ingatan dan keikhlasan SS tu...I is terharu

    ReplyDelete
  45. Jenuh SS lepas ni kena jilat setem lekat kat sampul hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tak ada air liur nak ludah.. kah kah kah...

      Delete
  46. kakak oooo kakak.. ada rumah tak ni ? ceq datang bertandang ni.. air mana air ? xde kuih ke apa ke ?

    ReplyDelete
  47. hewhew.. i is terkezut melihat tangga nama i yang berada dibawah sekali itu.. memang sangat sipi2.. huwaaaa.. iols sngt tidak berkesempatan jua untuk menjenguk tratak ini.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah nak terkejut sgt laa.. Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Nasib baik ada, CT,..kalau dak dah kena dok rumah kongsi dah! :)

      Delete
  48. syukur masuk gak carta tak kena tendang keluar lalala.. btw kakak.. alamat itew da tukar.
    tak pakai da alamat lama =')

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye darling... I dah ada alamat u... Not to worry...

      Delete
    2. nanti emailkan kat I sekali.. mana tahu kalau2 nak pos apa2..

      Delete
  49. tak aciiii la minachiii., huhu2
    fenat taw wak romen2 byk2 ., tup2 orglen tak tersenarai top commentatur pon leh dpt souvenir SS gakk., huhu2., lenkali takmoh romen byk2 dahh., alalaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakkk lagi tak aci... Memintas saat2 akhir... Ha Ha Ha...

      Delete
  50. kalo dpt 100 komen ade hadiah x?

    ps. bulan ni nak kalahkan JM jee., harhar2 tungguuu (wak dh ade kura2 tau, kura2 kan menang pintas hujung2 je)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakkkk Ooooo Wakkkk... Gift yg SS nak beri tu.. Bukan ngetop komenter aje... Termasuk yang take a part untuk teka teki... Yang salah jawap pon SS beri gift sebagai tanda penghargaan...

      "Apa diharap padi seberang... Padi kat Malaysia pon banyak!" <<<=== Wakkk yang kata... Kih Kih Kih...

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...