Saturday, 12 December 2015

Kak Yan

*** Kak Yan ***

Ini adalah kali kedua... Aku terima parcel dari Kak Yan... Nak kenal Kak Yan? Boleh beri salam kat rumah dia di SINI... Belajarlah untuk bersabar sehingga salam U'ouls di jawap... He He He... Sebab... Tema blog Kak Yan adalah "Belajarlah untuk bersabar... Sabar itu separuh dari iman"... Jadi... Bawak2 lah bersaborrr... Jangan gelojoh! He He He..

Kak Yan beri aku ayat Al-Quran ini...


Ucapan dari Kak Yan... Tak seberapa katanya... Tapi terlalu bermakna untuk SS...

My dear Kak Yan ku sayang... Terima kasih di atas pemberian ini... Terlalu besar maknanya... 

- Surah Al-Falaq -
Katakanlah (wahai Muhammad) Aku berlindung kepada (Allah) Tuhan yang menciptakan sekalian makhluk... Dari bencana makhluk-makhluk yang Ia ciptakan... Dan dari bahaya gelap apabila ia masuk... Dan dari kejahatan makhluk-makhluk yang menghembus-hembus pada simpulan-simpulan (dan ikatan-ikatan)... Dan dari kejahatan orang yang dengki apabila ia melakukan dengkinya...

- Surah An-Naas -
Katakanlah (wahai Muhammad) Aku berlindung kepada (Allah) Pemulihara sekalian manusia... Yang Menguasai sekalian manusia... Tuhan yang berhak disembah oleh sekalian manusia... Dari kejahatan pembisik penghasut yang timbul tenggelam... Yang melemparkan bisikan dan hasutannya ke dalam hati manusia... (Iaitu pembisik dan penghasut) dari kalangan jin dan manusia...




*** Pink Mummy ***

Sape nak kenal Pink Mummy... Boleh ngorat Mummy kat SINI... Aku gelar Mummy... Pink  Mummy sebab Mummy sangat obses kaler Pink! He He He...

Sebenornya... Aku telah buat muka tak tahu malu... Aku saje mengatal... Mengedik dengan Pink Mummy... Aku usha2 Mummy nak Fridge Magnet Kebaya Nyonya Melaka... Kih Kih Kih...

Cer U'ouls baca komain aku ni... Entry penuh boleh baca kat SINI... Nampak tu ada je nak numpang semangkok... Jeling Suida... Kah Kah Kah...


Tidak lama kemudian...  Aku terima satu bungkusan Osem Blogger October! Bersama deretan setem... Mahal tu kos nak hantar!!!

Then... Aku korek lagi apa ada dalam sampul... Perghhhhhhh! Perghhhhhhh! Perghhhhhhh!  My wish granted U'ouls! Yesssss!  Yesssss!  Yesssss!  

Aku dapat jugak Fridge Magnet Kebaya Nyonya Melaka yang aku idamkan tu... Bersama dengan custom made Fridge Magnet kartun muka Mummy dan dua anak dia yang comel tu... Perghhhhh!!!

My dear Pink Mummy,

Terima kasih banyak banyak banyak! SS tahu Mummy tak kan bagi SS pink... Mummy tetap akan pilih BIRU... He He He... 

Sesungguhnya hati SS sangat berbunga-bunga saat menerima envelope dari Mummy nih... 

Terima kasih tunaikan permintaan SS! Loveeeeeeeeeeeeeeeeee Youuuuuu from Johor to Melaka pay toll then come back! Muahhhhhhhhhhhhh...



- XOXO -

132 comments:

  1. Replies
    1. bila nk byr parking ni wak?? hhahaha

      Delete
    2. Wak farking samfai next entri

      Delete
    3. asyik dapat parking first je wak ni :) ...

      Delete
    4. adeh kalo ada bisnes ni memang kaya dah.. kutip duit parking ja..

      Delete
    5. kalau macam ni punya ramai parking.. mummy nak bukak tempat parking la.. Kayooo den!

      Delete
  2. Replies
    1. Kena jadi osem blog mummy! Ha ha ha

      Delete
    2. Cik manisah mmg awesome...

      Kan mummy kan kan kan..


      Mn mummy ni

      Delete
    3. kena mintak kat blog mummy la huda ;) ...

      Delete
    4. Huda dah dapat pun kan..hehhee

      Delete
  3. Salam singgah malam SS...Alhamdulillah dan tahniah SS..cantik FM dari mummy pink ni...Mummy pink bersama dua hero dia yang hensem² tu....

    ReplyDelete
  4. Parking dulu Kanda. Ngantuk awal lak malam nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mentang2 kedah cuti jumaat... Muda katanyaa

      Delete
    2. Mata ni kalau dah berat bukan dia kira malam tu muda ke tua, ZF. Cari bantal dan tilam je :)

      Delete
    3. awat semua main parking2 ni ????

      Delete
  5. Unik FM nya. Balik Malaysia nanti, boleh beli untuk jadikan souvenirs untuk kawan-kawan dekat Canada ni.

    ReplyDelete
  6. Salam!
    wah wah wah SS , kemain lagii eh! pink kan untuk Sis JM,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi masa jumpa JM ari tu dia pakai biru! Matikkk laaa ulang sejuta kali.. Kah kah kah...

      Delete
    2. hahhaah, tula pasal duk ulang komen tu je SS ni saje je!.

      Delete
    3. SS tu bangga sbb berjaya rasuk sis JM pakai biru hari tu Yana heeee

      Delete
    4. JM kena rasuk dengan SS la ni? hahaha ... kebiruan kerasukan ke apa? :p

      Delete
    5. pink hanya untuk insan terpilih.. biru untuk insan istimewa..hehehe :D

      Delete
  7. laa ingatkan jadi mummy ka apa ka...

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Jenuh taw nak jilat setem... He he he

      Delete
    2. I alls nya sampul lagi banyak.. mahal kot kos nya.. baik pos laju ja.. xpun guna sampul pos express..

      Delete
    3. Itu lah pasalnya... Kesian kat Mummy susah payah... SS dah inform Mummy jangan letak setem banyak2... Kos sepatutnya 1-2 hengget je...

      Delete
    4. I gunting setem tu letak dlm album.. nanti teringat Mummy bagi.. :)..

      Delete
    5. takpa 1st time.. lepas ni mummy dengaq cakap SS k.. anw thanks for the info..:D

      Delete
  9. Cutelah kebaya dia... tak dapek den bayangkan lah kalau Mbak macho pakai kebaya.... fulaweiiiiiii Hilang kemachoan dia kut. hehe pinggang kerengga kena ado, bumper sikit kena ado baru cun. hehehehe

    ReplyDelete
  10. Ayat kuda 3, topi cowboy 2, Pistol 8 wah tu macam ayat masam-masam manis je... Beng beng beng...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bak kata Mak Cikgu Norkiah.... Baru lahhhh boleh mengkununnnnnnnnnnnn.... he he he..

      Delete
  11. hamboi...kita pun nak menggedik mintak cheongsam kat SS la..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheongsam tak de chopstik mahu???? Hi Hi Hi...

      Delete
    2. SS..kite dah dapat souvenir!!!thanks tau!

      Delete
  12. amboi..amboi.. jeling Kita plak.. ciyum kang..haha... I is jeles tau klu U dapat spesel.. nak jugak.. HAHAHA....

    ReplyDelete
  13. nak FM Kedah eh, hurm mana nak carik ni.. I pun xda lagi.. Nanti I jumpa yg lawa2, I kasi U ye.. Xpun I buat je nanti..HAHAHA...

    ReplyDelete
  14. I baca entri ni xdak lah perasaan jeles meles, sebab dapat jugak FM kebaya.. :P.. Tu lah kan apa kanda nak, dinda pun nak.. he.he.he..

    ReplyDelete
  15. Wah, cantiknya FM kebaya labuh tu.. serious jeles sesangat ni..

    ReplyDelete
  16. Kembang2 idung SS dapat hadiah dari mommy...heheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh macam hidung ahmad nisfu kih kih kih

      Delete
  17. nnt nak buat FM muka sendiri jugak la.. bagi kat korg.. hahhahaha.. nak bukak peti ais je nampak muka nina.. kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila buat Nina... I orang pertama yang nakkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!

      Delete
    2. hahahah.. tunggu i rajin.. tak tau bila.. kikikiki

      Delete
    3. nina...nak jugak letak bambam sekali

      Delete
    4. Sis Nina buat sepasang la FM tu. 1 lagi letak gambar si hero :)

      Delete
    5. mai sini order ngan mummy macam2 ada...

      Delete
  18. untungla org menggedik dapat kebaya.....hahahahahahha...nk belajar jugak la cara menggedik tu....kot2 dpt jugak kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelik kan...pandai lak SS menggedik..ingatkan JM sorang je pandai hahahaah

      Delete
    2. Hahahah kena berguru ilmu menggedik dengan kanda SS ni :)

      Delete
    3. semua pakat dok menggedik.. jenuh laaaa... hahahah :p

      Delete
  19. Ramai rupanya blogger obses pink ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMA Gojes!!! JM dah terima gift yang ohsem tu belum update lagi...terima kasih muahhh!

      Delete
    2. Jika begitu..apa kata JM cepat2 hupdet...i nk tumpang glamer JM kejap..

      Delete
    3. Pink itu kan menggiurkan..mestilahh ramai yang suka ..ye idok?!

      Delete
  20. Cantiknya kebaya tu..dan mummy pun tgn seni mcm SS jgk kekdahnya..kita ni je tgn kayu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe kayu-kayu pun bole jadi perbut jati berukir..mahai harganya..hehehe

      Delete
  21. Setem bersusun kot...abis la air liur mummy hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ada kesan merecik! Kah kah kah

      Delete
    2. oi oi mummy pakai ayaq mineral hokay.. tak dak nak mercik pun.. bluekkk

      Delete
  22. Pay toll yg buat setem byk beno tuu..adeh

    ReplyDelete
  23. Huiyoo ! cantiknya kebaya tu... SS pun boleh pakai jugak.. eh ! takkk.. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu SS yang pakai... X jadi kebaya... Jadi kebayan! Ha ha ha

      Delete
    2. SS kalau pakai habis kena buru paparazi mamarazi,.. ;)

      Delete
  24. pewiiiittt..kebaya dipakai kebayan..leh jd top 5 viral tu selama berdekad...hahahha...

    ReplyDelete
  25. Takpelah camni nekcik kena gi melaka lah nak pakai bajau kebaya

    ReplyDelete
  26. SS bila nak pakai kebaya tuuuu muat tak muahahaha

    ReplyDelete
  27. cantik lukisan mummy... mesti tangan mengiri cam ss

    ReplyDelete
  28. Cantik bebenor kebaya biru tuh! Sesuai dgn tuannya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bertambah cantik sbb ada bunga pink hehehe

      Delete
    2. sbb bunga pink tu lahh FM tu bertambah istimewa.. kombinasi yang baik kan

      Delete
  29. harga setem lebih mahal dari harga gift kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haippp...JM ni kan...babap kang

      Delete
    2. Setem itu yg berharga wahai dinda.... Tak de setem x sampai barang SS taw... SS simpan setem mummy tu...

      Delete
    3. sib baik simpan..kalo tak mummy nangis bawah meja..hhhhaa

      Delete
  30. mummy!!! nanti packing like SS pesan tu eh..lebih jimat

    ReplyDelete
  31. kebaya nyonya BIRU!!! kalau SS pakai mesti comel..seksi ke seksa ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh suruh la SS pakai kebaya Akak JM.. cakap Akak JM dia dengar =P

      Delete
  32. SS..dimanakah kau sayang dimana...

    ReplyDelete
  33. really nice FM kebaya nyonya tu ... kembang biji mato tgk kooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. klasik.. Mummy suka pakai kebaya kot =D

      Delete
    2. yup mummy giler kebaya nyonya tapi saiz badan tak mengizinkan mummy pakai.. sedih sedih..

      Delete
  34. CT nak parking !!! lepas tu nak reverse then CT masuk parking balik.. lepas tu kete tepi kete blakang semua xleh parking tau sebab parking lot CT da sewa.. jangan cuba2 nak amek parking lot CT... huuuuuh !! ahahaha

    over =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah ni sejarah parking entri paling epik :)

      Delete
  35. CT pun tak pernah ada FM tulis Kedah.. Perlis ke.. Pahang ke.. semuala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak ada FM Pekan Rabu. Heheh relevan tak? :)

      Delete
    2. i all pun xhado FM Kedah.. penang baru hado, beli mnggu lepas.. haha...

      Delete
  36. oops lupa., wak ade farking sini erk ., ;p harhar2

    ReplyDelete
  37. alhamdulillah , sis pun dapat juga ... ingatkan sis yg paling lewat dpt sbb lambat send address ...

    ReplyDelete
  38. hadiah sangat bermakna, I gantung dalam keta hari2 nampak.. Nak buat FM cuba lekatkan magnet tapi tak boleh.. nak pakai gam apa eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pakai gum 205 tu warna putih... baru power melekatnya..hehhee

      Delete
  39. Replies
    1. mai la singgah blog mummy na Kak Noor...

      Delete
  40. terconfius jab blog ni blog SS ke JM?

    ReplyDelete
  41. kalau JM sorryy ya sbb parcel yg JM antr belum lgi kaknoor terima tk tau dimana silapnya

    ReplyDelete
  42. tahniah SS.. hehehe
    comelnya hadiah mummy dan al quran kecil tu. boleh bawa travel. baju kebaya xboleh pakai :P

    ReplyDelete
  43. sy pun baru dpt jugak hdiah dr kak yan.....moga makin bertambah rezeki kak yan....aminnnn hehehe

    ReplyDelete
  44. kawan-kawan bloggers yang pemurah.. btw nape Mummy kasi setem banyak2 tu ?

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...