Monday, 7 December 2015

Kembara Xi'an - Cuak Yang Terlerai

Entry sebelum boleh gomol kat SINI...


*** Cuak Yang Terlerai ***

Tik... Tok... Tik.. Tok...
* Bunyi jarum jam berdetik lah kononnya...

Jam di tangan dah menunjukkan lebih 12 malam...
* Pinjam ayat klise...

Menandakan... Hari ni sudah muncul hari baru... 19 November 2015... 5 minit berlalu... Orang di Airport yang menderu semakin susut...

Hanya tinggal aku... HH... Dan... Beberapa ketul Cina cengkuang dengan bagasi memasing membatu di luar Gate 314, Xianyang International Airport...

Tiba... Tiba... Muncul seorang lelaki... Tercungap cunggap sambil berjalan lintang pukang...  Ehhh! Phua Chu Kang ke tu? Mana kasut boot kuning? Tak de pon!

Naluri hati aku kuat mengatakan "Itu mesti orang Shunda Hotel!"... Dan... Tetiba... Terasa tulang rusuk aku bergetar... Keh Keh Keh...
* Part ni aku tipu... He He He... Baca boleh... Percaya jangan! Ha Ha Ha...

Aku pandang HH... HH pandang aku... Lalu aku berkata "Aku rasa orang tu orang Shunda Hotel laa"... HH diam...

Aku ke depan dapatkan lelaki Lu Cu Ngap bukan nama sebenar... He He He... Sambil itu aku bertanya "Shunda hotel?"... Lu Cu Ngap tayang sebaris gigi yang melekat kat gusi... Angguk2 kepala sambil senyum manis!

Yes! Senyuman dia memang manis U'ous! Hari2 telan gula-gula agaknya... Perghhhhhhhh! Aku dengan HH tarik nafas berbau legaaaaaaaaaaaaaaaa!

Hanya Allah aje tahu perasaan kelegaan itu... Kelegaan itu semacam melepaskannn berdas das angin yang berkepol kepol dari ponggong rasanyaaa.. Kah Kah Kah...

Kesian pulak aku tengok Lu Cu Ngap... Berlari2 dapatkan kami... Siap tolong heretkan bag kami lagi... Yeahhh! Lu Cu Ngap berjaya mengubah sikap septikal kami pada orang Xi'an... Lu Cu Ngap  baik... Caring... Dan gentleman...

Visual ini aku sempat snap guna handphone buruk aku tu... Nampak tu Lu Cu Ngap tengah heret bag...

Benarlah sangkaan aku... Dataran yang aku nampak depan Hentian Teksi tu adalah jalan nak menuju ke tempat parking... Patutlah Lu Cu Ngap tercunggap2 dapatkan kami... Rupanya dia berlari dari tempat parking ke Gate 314... Terharu dengan kegigihan dia...

Inilah Shuttle Van yang pihak Shunda Hotel sediakan...

Shuttle Van ini PERCUMA ye U'ouls!  Di ulangi... PERCUMA! PERCUMA! PERCUMA! Ha Ha Ha... Dahlah call dari public phone PERCUMA... Shuttle Van hotel pon PERCUMA... Perghhhhh!!! Sesen duit tambang kami tak keluarkan dari poket!

Shuttle Van Shunda Hotel ni besau... Selesa! Jommmm! Kita gerak ke Shunda Hotel... Perjalanan dari Xianyang Airport ke Shunda Hotel hanya mengambil masa 10 hingga 15 minit aje! Dekat gilosss ok! Tak jauh pon!



*** Shunda Hotel ***

Sampai aje kat Shunda Hotel... Kami disambut oleh sorang wanita yang jaga kaunter... Dok Kaun Ter bukan nama sebenar... He He He... Dok Kaun Ter ni senyum manis je kat kami...

Walaupun dia broken English... Tapi dia gigih juga nak menerangkan apa yang perlu tentang proses check-in... Dia jugalah yang bookingkan teksi untuk ke Xi'an City esok... 

Masa nak settlekan payment... Ingatkan nak jimatkan duit cash... Try swipe Credit Card...  Tapi... Mesin swipe Credit Card tu hanya valid untuk Credit Card China saja... Even aku pakai International Credit Card pon tak lepas! Mesin dia tak accept Master dan Visa! Aduiiii...

So... Kami terpaksa pakai cash! Harga satu malam stay kat Shunda Hotel ni cuma RMB 118.00 sahaja atau lebih kurang RM 81.00... Tapi kena sediakan deposit sebanyak RMB 100.00.. Murah ke mahal?

Kalu bukan kerana duit Malaysia yang makin tak laku ni... Mesti lagi murah harga hotel ni....
* Statement bakal kena buang negara... He He He...

Ok... Aku ada sebab kenapa aku plan dan pilih untuk stay kat area Airport berbanding aku terus ke Xi'an City... Sebab musababnya.. Aku akan kupas macam bawang... Sehelai demi sehelai pada episod akan datang... Ok?

So... Untuk malam ni... Aku nak beradu kat Shunda Hotel dulu... Kasi urat dawai... Tulang besi aku ni lurus dulu... Keh Keh Keh...

Ponggong niiii... Ponggong aku niiii... Dah kematu duduk lama dalam kapal terbang... Kena betulkan balik kedudukan tongkeng... Ehhh! Tongkeng mendaaa??? Ingat aku ni ayammmm???? He He He...

Pihak hotel berikan 2 botol air mineral dan kunci bilik... Aku pon masuk bilik... Wahhhhhhh! Wahhhhhhhhhhhhh! Wahhhhhhhhhhhhhhhhh! Besau giler bilik!

Dua katil besar kawwwwwwwwwwwwwww!!! Perghhhh! Perghhhhhhhhhhhh! Boleh tido 4 orang!

 HH jengah bilik air...

Bilik air pon besar... Dinding cermin dan hanya ditutup dengan langsir... So... Tak boleh nak seksi sangat... Kang ternampak bulat kecik... Bulat kecik... Bulat yang besar! Kah Kah Kah...

Masa aku nak bersiram... Tetiba... Mata aku... Pedihhhhh! Pedihhhh! Pedihhhhh!   Puiiiiiii... Puiiii... Puiiiiii...
* Ludah ludahhhhh...

Wehhhhhhhh! Apsal masin nak mampos air paip nih????????????????? Mati2 aku ingat aku dah terberada kat pantai!  Manalah tahu kot aku dah betul2 transform jadi Aliens ke kann... He He He... Nampakkkkk? Nampakkkk? Wa Ah Kak dah start nak fikir misteri nusantara!

Yeee U'ouls... Air paip mandi tu masin nak termampos! Kalu tertelan memang boleh mampos darah tinggi!

Tetiba... Aku teringat kat AM masa dia memula jejakkan kaki ke Xi'an untuk sambung belajar kat Jiangtong Universiti, Xi'an... Dia dinasihatkan tapau siap2 air mineral dari Malaysia.. Sebab... Takut tak biasa dengan air di Universiti!

Alamakkkkk! Camne nih???? Then... Masa aku nak gosok gigi kat sinki... Ehhh! Tak masin pulak!  Apsal air paip mandi masin? Air sinki tak masin?  Pelik! Malam tu aku dan HH diselubungi misteri air masin...
* Padahal berkurun tahi hidung masin dan ikan di laut tak masin... Tak sape persoalkan... Kah Kah Kah...

Nampak lawa kannn tonjet towel Wa Ah Kak tu? Ni namanya pesen baru lepas mandi air masin... Kaw mampu selfie pesen gini? Yuna pon tak boleh carik makan! Keh Keh Keh... * Aku nak menayang t-shirt Thailand sponser by Nina Garcia... Ha Ha Ha

Dah nak jam 2 pagi aku dan HH tak tido lagi...  Oklah U'ouls... I 'ouls nak tutup lampu dulu...  Nak merasa nikmat malam pertama di Xi'an... Banyak keja nak buat dalam mimpi... He He He...



*** Pagi yang terang ***

Aku bangun awal pagi ni... Sebab... Kalu aku berdandan... Kalah Rohana Jalil! Ramlah Ram pon tak melaram selama aku... Memang aku amik masa lebih 1 jam! Kih Kih Kih...

Pagi ni aku just breakfast biskut aje.. Langsung tak rasa lapar... Mungkin sebab dah terlalu excited! Kemas semua bag dan turun kat lobby untuk proses check-out... Kami serah kunci dan dapatkan deposit RMB 100.00...

Hotel ini diusahakan oleh sebuah family... Mereka juga turut tinggal di Hotel ini... Patutlah mereka sangat caring... Baik... Dan tak lokek senyuman dengan pelanggan...

Reception...

List harga untuk rujukan U'ouls...

Sementara tunggu teksi sampai... Aku dengan HH dok kat luar hotel... Kami kejakonan main hembus2 nafas berwap... Ha Ha Ha... Seyes sejuk sangat pagi ni...

Inilah pemandangan Shunda Hotel... Hanya dua tingkat saja...

Sebelum naik teksi ini... HH tanya sekali lagi kat supir teksi ni tentang harga tambang... Tapi supir ni tak berapa nak faham... So... Lu Cu Ngap yang tanya kat supir... Sambil gelak2 gurau... Lu Cu Ngap kata "30 yuan person"... Murah ke mahal?

Kami gerak meninggalkan Shuda Hotel dengan senyuman manis... Sempat melambai Dok Kaun Ter yang sibuk mengelek anak kat simpang jalan.. Ha Ha Ha...

Secara keseluruhannya... Aku puas hati stay kat Shunda Hotel ni... Highly recomended! Jom! Kita ke Xi'an City!  Adakah supir teksi ini pegang pada janji??? Atau perangai serupa jilake?


BERSAMBUNG...

159 comments:

  1. jap, wak farking dulu matcham biasa., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tumpang parking dekat parking wak ... double park gitew :)

      Delete
  2. Selipor ping memancor... Jeling pechenta fing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak jeling penchenta fing gak... ha ha ha..

      Delete
    2. kih kih kih...selipar pink tu comel ..bila Tny akai lagi comei ;p

      Delete
    3. Tny akai omel... titew akai agi omel.. he he he..

      Delete
    4. hadoii! pesal JM pelat lak ni kih kih kih...ni gara2 keyboard rosak semula hadoi! asyik huruf P yg problem

      Delete
    5. Orang hilang huruf P mana leh pelat!!! Ha ha ha

      Delete
    6. Kenapa dalama banyak2 huruf, huruf P yang rosak? :)

      Delete
    7. Farrah..kalau nak tahu..seminggu ni bukan sahaja huruf P problem..dah jangkit ke huruf yang lain..external keyboard dah x detect, pastu skrg huruf D, no 0 dan tanda ) : dah melarat penyakit ni..

      Delete
  3. Saya memang sukalah baca travel posts kak SS ni. Nama-namanya buat saya geli hati. Lu Cu Ngap la, Dok Kaun Ter la

    ReplyDelete
    Replies
    1. * Tutup muka... Malu.. he he he...

      Delete
    2. agak kalau SS gi kanada, cmane la dia reka nama-nama tu..haha

      Delete
    3. Kalu canada jadi Kah Nah Dah! Ha ha ha

      Delete
    4. Farah, syok kan baca. Kira kalah tengah gundah gulana baca entri SS, boleh senyum sampai telinga. Tu belum bacakan kat Cekebon,...akak pula risau Cekebon terkeluar anak tekak sebab dia gelak berdekah-dekah :D

      Delete
  4. aku pun plan duk shunda ni mlm smpai, tp ragu2 bila nampak gamba toilet dia dlm agoda...ok ke wei...tak nampak bayang ker?hahaha #akupemalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. geng travel ko malu tak tgk ko bulat2? he he he...

      Delete
    2. That is simple practise for u... Because in public all is open for public as well...

      Delete
    3. kah kah kah...tahan kencing lah DJ kat sana

      Delete
    4. Jangan terkejut dengan public toilet xian ok...

      Delete
  5. tak sampai separuh baca, dah terkekek-kekek gelak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haipp haipppp tutup mulut tu.. he he he...

      Delete
    2. Yana, akak baru baca part tulang rusuk bergetar tu je dah gelak besar kuikuikui ;)

      Delete
  6. dan akan terusa sabar menanti sambungannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. bertabah laa adinda.. he he he..

      Delete
    2. *terusa? terkancil tak de? hehehe salah org nampak kan

      Delete
    3. amboi Sis Jm hahahha typo itu awesome ! konong!

      Delete
  7. Baca boleh... Percaya jangan! Ha Ha Ha...


    Jadi cik manisah sedang fikir.... nak percaya ke jangan....

    Hahaha

    ReplyDelete
  8. SSS... dh bikin gua cuak... hadoiii... harap2 kad kredit gua d terima ke nxt destination... kalo tak... Wa Na Ya... beb...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tips for you... Duit hotel kena sedia cash... Tak boleh harap CC... Kalu CC boleh swipe.. Maka cash yg ada tu adalah bonus utk u berbelanja lebih!

      Delete
  9. orang pertama tak? nantilah baca..tgk gambar dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok gambar dulu katanya.. ahaksss..

      Delete
    2. wak lalat orang pertama..hehe

      Delete
    3. Wak Lat tu berebut parking ;p dia takut kena saman

      Delete
  10. kah kah kah...GOMOL katanya....hadoi! kalau kucing nak je

    ReplyDelete
  11. Jam di tangan menunjukkan lebih jam 12 malam <-- dah macam baca Novel Seram plak isshh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayangkan A Galak yang buat citer seram... ha ha ha..

      Delete
    2. macam drama seram kat radio RTM da..

      Delete
    3. meremang tak bulu tetiak cik Sal ;p

      Delete
  12. tulang rusuk bergetar..hadoi..baru nk percaya ahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik tulang rusuk yang bergetar... kalu bontot bergetar? keh keh keh...

      Delete
    2. kalau bontot bergetar pas 30 minit montok n seksi!

      Delete
  13. Lu Cu Ngap tu gigi dia putih cam Qu Putih tak sbb biasa nya kuning heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia kena sental pakal sensodine... he he he..

      Delete
  14. Baik, caring dan gentleman katanya kih kih kih...kat msia ada tak yang macam tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Malaysia ada... Tapi macam nak pupus... he he he...

      Delete
  15. patutlah Van tu PERCUMA sbb kentut belum hilang bau dah sampai...REZEKI!! kalau JM ke Xian nak tdo kat Shunda Hotel ni leh jumpa Lu Cu Ngap or LuCuBangant ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toilet Shunda tu seksi... Nak ke? Ahaksss

      Delete
  16. RM81.00 per night? MURAH!!! bilik besar! tu just nak tdo semalam je kan..berbaloi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh... kalu kat malaysia.. harga 81 tu... dapat bilik reban ayam je laa...

      Delete
    2. memang murah sangat-sangat ... kalau lah kat malaysia harga camtu, terus book :)

      Delete
    3. Kansss... Tapi... Mana la nk jmpe pon...

      Delete
  17. mandi air masin patutlah wajah berseri2 ..perghh..x melekit ke badan mandi air masin tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takkk! Bukan air laut pon... just air masin je... tapi masin bebeno...

      Delete
    2. Tak sabar nak tunggu sambungan. Bakal terleraikah misteri air masin ni?

      Delete
  18. ahaaa sekimpulan nya....mesti Lu Cu Ngap dan Dok Kaun Ter tu suami isteri ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spoonerism sis JM,....kesimpulan jadi sekimpulan hahaha rasanya leh tak cipta rekod cam rerupis? :)

      Delete
  19. Part keluar angin tang bawah tu memang paling best sesangat tapi kena le control jangan main boh je nanti semua lariks... hehehe

    Bilik air free show ni kali pertama jumpa masa pi shenzen-guangzhou dolu. Tapi bilik tu khas untuk couple yang dah kahwin. Yang single atau share berdua sama jantina ni tak di bagi dok pulak. hahahaha ada kang tak leh mandi takleh berak takleh kencing sebab free show.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah tengok pompuan kencing berdiri? keh keh keh...

      Delete
    2. Pondan ada lah yang kencing berdiri opsss

      Delete
  20. Dok hotel mcm org kaya..puas la beromnen mlm pertama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali kasi laa Wa Ah Kak beromen kat otel org kaya... kah kah kah...

      Delete
    2. Geng dasar kedekot mmg cenggitu..eh posing ats katil tu nk nunjuk dok hotel santek leteww

      Delete
  21. Abis semua nama manusia yg SS jumpa di namakan semula hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah payah payah sangat.. ambekkk... he he he...

      Delete
  22. SS posing manja gitu..mcm nk minta sponsor t-shirt lagik..cehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Posing belanja namanya... Keh keh keh

      Delete
    2. Tukang bg t-shirt mesti bangga...nek kapaiterbang sampai china tuuu

      Delete
  23. Bulat kecik bulat besar bulat gajah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayang mama sayang papa sayang semuaaa... kah kah kah....

      Delete
  24. dulu masa kt Surabaya air kat hotel masin jugak. kawan cakap tu ialah teknik rawatan air..saline ke apa tah, so air jadi masin.

    lawak la baca Lo cu ngap la, apek cengkuang la..ada je idea SS nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pon rasa yg sama laa... Air rawat...

      Ahakkkss.. bakal ada watak2 pelakon nama pelik2 lagi pasni.. he he he..

      Delete
  25. cepat updet...akak busy body semua nak tahu . tak sabar nak baca cerita di Xian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer buat gaya Joyah DO dulu... ha ha ha...

      Delete
  26. bersambung... aaarrrghh part paling stress bila tgh feeling tiba bersambung la pulak...

    ReplyDelete
  27. comeynya Wa Ah Kak ambik gambar pas mandi..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa Ah Kak tak pakai NV.. Dia pakai BCG.. he he he...

      Delete
    2. Sapa lawa pakai tola atas pala..dia pkai nv..

      Delete
  28. bagusnya ada dreba jemput kat airport..free lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayo dah lah 80 hengget... berjemput pulak.. ha ha ha..

      Delete
  29. eh ada nama i disebut kat atas.. patut la tersedak minum air nescafe tadi...

    ReplyDelete
  30. eh SS bukan pakai hp iphong ke? tak buruk neh

    ReplyDelete
  31. kalau SS ckp iphone tu buruk... HP cap ayam saya tahap pulak erk? hahaha

    ReplyDelete
  32. Ahkak kalau benda cap pangkah atau free memang suka apa lagi kalau bab makan. Tak sedap pun tapi sebab cap pangkah fuh memang sedap manjang. hahahaha

    ReplyDelete
  33. hahahhaha..lawakla SS ni..sebaris gigi melekat kat gusi..udah kalau x melekat kat gusi...terpakse plak beli polident...muahahha!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa... Dia tak pakai poledent... he he he..

      Delete
  34. besar gila katil tu . kl jatuh juga , mmg ss mimpi nyanyi ala bollywood ... hahahaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhh bukan ala Jackie Chan ke? He He He...

      Delete
  35. first time dengar shower air masin ... hotel 10 star ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni hotel jula juli bintang 7... he he he..

      Delete
  36. oo..ni kira transit je..tapi best bilik hotel ni..besar dn selesa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT suka idea ni.. sbb da penat jalan kan.. elok la hotel yang dekat dengan airport.. boleh tumbang tidooooo terus =D

      Delete
  37. Aha..seriously SS ni kelakar. Terbahak bahak gelakkan kisah air masin. Alahai...melati tak leh nk bayangkan macamana tu.kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayangkan mandi kat pantai tapi berada dalam bilik air... ha ha ha

      Delete
  38. Hahahha..

    Kelakar laa SS!

    Tu je komen untuk kali niiiiiiiii... Kihkih

    ReplyDelete
  39. Nasib baik shunda hotel tak jadi shundal hotel... hohoho bunga sundal malam wangi...

    ReplyDelete
  40. salam SS mcm biasa kaknoor ni ketinggalan plane lgi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Kak Noor... Kena beli tiket baru tu... Hi hi hi

      Delete
    2. Kak Noor !! lama tak jenguk blog Kak Noor.. nantikan yaaa..

      Delete
  41. kaknoor imagine bila SS tulis blog ni mesti SS pun gelak kih kih kih kan haha, dah la panjang berjela aduh dimana SS simpan idea banyak2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panjang cuma imaginasi pembaca je kak noor... Ia perlu dibaca sebaris demi sebaris... Hakikatnya... Kalu diletak dlm bentuk perenggan... Tak sampai separuh page... Hi hi hi

      Delete
  42. btw si toncet tu mmg wawa ayu dan henchem?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toncet carik makan... Kah kah kah

      Delete
    2. toncet tu Yuna nangis tengok.. nanti Yuna kena ubah style..

      Delete
  43. i looooove hotel in China !!!! murah dah tu SS tak kisahla currency..
    still murah.. cuba compare RM81 hotel sana dengan hotel kat kita.. standard apa RM81 tu ? huahauhua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Standard bawah kolong... ha ha ha...

      Delete
    2. tah tah bawah kolong murah lagi..

      ps : i xtau kolong tu apa.. ok bai..

      Delete
  44. nape tadak gambar Lu Cu Ngap depan ? alaaaa SS ni !!! nak tengok dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini komen gambar aje ke pe nih? Ha ha ha

      Delete
    2. eeeh i baca laaa tu notice SS amek gmbr Lu Cu Ngap.. dia lari2.. dia datang lambat.. korang tunggu lama.. korang call hotel skali lagi.. dia park jauh.. dia tercungap2.. haaaaaa..

      tapi still !! mana gambar Lu Cu Ngap ?

      Delete
  45. ohsem laaa bilik diorang.. memang tip top.. golek sakan laaa xyah himpit2..
    berbaloi sangat dengan harga tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhhh.... nak murah camne lagi kan....

      Delete
    2. ehehe CT rasa harga tu dah ok sangat.. time dulu CT budget hotel kecik n buruk.. haaaa sekali macam standard 4bintang kat Malaysia.. kagum2..

      Delete
  46. Luas katil sedap nak golek golek. Hahahha

    ReplyDelete
  47. Yang jadi tonjet ni basuh rambut pakai air masin ke? Masin tak rambut tu.... meh meh nak rasa. hehehehe

    Taik hidung masin tu dah rasa ke sampai tahu dia masin.... ajeeee

    ReplyDelete
  48. Nasib berani nak tanya mmat tu dri shunda hotel.. kalau tak? Mau duduk lagi sampai malam hahahaa.. semua free shuttle tu.. besf sgt hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena buat muka tebal... he he he...

      Delete
    2. Agak-agak tebal berapa meter agaknya.

      Delete
  49. air masin cm ni.. guna utk masakan bgus.. xpyh beli garam dh..jimat

    ReplyDelete
  50. hahah adui nak tergelak baca nama-nama samaran yang diberikan oleh SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. * tutup mulut.. kang merecik... he he he..

      Delete
  51. Huih ada misteri air masin pulak tuh. Memang the whole Xian ke camtuh or certain area je?

    ReplyDelete
  52. hadoila nyampah baca. habes 1 rumah ni heran pasaipa la si ana ni dok gelak sakan. ingatkan tgk rajalawak ke hape hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar Ana Mi Zu... Bawak istifar byk2... kah kah kah...

      Delete
  53. bilik ada 2 katil besar....mmg murahlah ngan harga tu....kat sini dapat ker gitu...takde nye.

    ReplyDelete
  54. jam di tangan dah menunjukkan jam lebih 12 malam.....mcm permulaan cerita seram.....serammmmmmmmmm.....hahhahahaha....ok nak sambung baca....

    ReplyDelete
  55. hari2 telan gula??? hahahahahha.....mau kena diabetes....ptong kaki woooooo....

    ReplyDelete
  56. waaaa....sweetnyer tgk lelaki tlg heret beg.....mesti lg bergetar rusuk SS kan???? hahahahahha

    ReplyDelete
  57. waaaaaaaa.....manyak betul benda percuma kt sana kan...kalau tpt kita...semua benda nk caj.....huhuhuhuu

    ReplyDelete
  58. RM81 semalam??? ehhh kira murah laa kannnnn.....bilik pun besar...katil pun besar....cuma bab toilet tu mcm malu2 alah gitu....tp ada tirai tu kira ok la kan.....kean sopan santun budaya kita....keh keh keh

    ReplyDelete
  59. air masin???? hahahahha....macam kat tepi laut lak yer.....mgkin dia letak air masin dulu untuk mencantikkan kulit tetamu yg dtg.....hehehheeh

    ReplyDelete
  60. amboiiiii.....wa ah kak nye tonjet towel mmg owesome habissssssss.....mesti ramai yg bergetar rusuk tgk wa ah kak nihh.....hahahahhaha

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...