Saturday, 12 December 2015

Kembara Xi'an - Mari naik Subway

Entry sebelum boleh cium kat SINI...


Dalam entry aku yang lepas... Aku ada mention... Kenapa aku lebih rela stay di airport area pada malam yang aku sampai di Xi'an... Which is aku pilih untuk bermalam di Shunda Hotel rather than aku terus ke Han Tang Inn...

Pertama sebab... Aku fikirkan faktor keselamatan... Sampai di Airport pon dah tengah malam buta... What you expect kan... Bukan boleh jalan2 pon... Memang time untuk membuta ngangga mulut luas2... Ha Ha Ha... Dan tidak boleh bermalam kat Xianyang Airport ok... Pintu gate airport akan ditutup sebaik aje flight yang terakhir... Tak macam Airport kat Malaysia... Bukak 24 hours... Nak berumah tangga beranak pinak pon boleh... Ha Ha Ha...

Kedua sebab... Aku nak jimat kos... Kos stay di Shunda Hotel lebih murah berbanding kalu aku stay di Han Tang Inn... Tambang teksi aku gerak dari Shunda Hotel juga adalah lebih murah berbanding aku gerak dari Xianyang Airport direct ke Xi'an City... Boleh refer entry aku yang lepas dan buat lah kunci kira2... He He He... Ada faham kaaa Aci? He He He... 

Ok... Mari aku sambung... Kisah hari pertama aku di Xi'an City... Sebaik aje aku dah puas rehatkan diri di Han Tang Inn... Aku pon mengorak langkah yang pertama... Tapi... Sebelum tu... Perut kami perlu diisi... 

Depan Han Tang Inn ada satu restoran halal...  Kami pon masuk... Tak sempat duduk pon... Tuan restoran "Cong Ceng Cong Ceng"... Kami tak faham... Tapi kami cuba predict apa yang tuan restoran cuba nak sampaikan... Sebab... Aku perhatikan barang masak masih bersepah atas meja... Belum kemas... 

Mungkin restoran ini belum dibuka lagi...  Lagipun... Waktu kami sampai belum masuk waktu lunch...  Ha Ha Ha... Begitu sekali kami bernujum Mak Belalang di situ... Keh Keh Keh... Padahal perut ni dah rasa kecewa sebab tak dapat mencekik kat restoran tu... Nanges!

Aku tanya HH... "Boleh tahan lagi tak?"...  HH angguk dalam paksa rela... Aku pon tabur janji manis di tasek madu supaya HH tak terkulai layu "Nanti kita makan kat Muslim Quater eh"... Keh Keh Keh...

Ada cahaya penuh pengharapan kat mata HH sambil terkulat kulat jeling gerai makan kiri kanan sepanjang jalan tapi tak halal... He He He... Jadi... Kami teruskan perjalanan mencari Subway...

Silalah refer map ini... Map yang aku cilok dari Han Tang Inn... He He He...


*** Cari Subway ***

Nak cari subway sangat tak susah... Keluar aje dari pintu Han Tang Inn... Jalan lah menuju ke sebelah kiri jalan... Jalanlah hingga ke hujung simpang...

Sampai hujung simpang akan nampak signboard ini... Just belok kiri ikut arah ke Bell Tower...

Belok ke kanan untuk ke Subway...

Sepanjang jalan...  Aku ditemani daunan maple yang besar bagak di kiri dan kanan jalan... Ya Allah... Memang indah sangat waktu ini... Dengan daunan warna Coklat... Kuning... Merah... Hijau... Ehhh... Dah macam warna lampu trafic light pulak... Alhamdulilah... Merasa jugak aku musim autumn di sini...

Di sebelah kanan dah nampak Subway ini... Inilah subway stop Zhonglou a.k.a Bell Tower... Exit Number 2D... Ingat! Ingat! Ingat! Number 2D!!!!! Number 2D paling hampir dengan Han Tang Inn!


*** Subway Routes Map ***

Sebelum ke Xi'an...  Adalah teramat penting untuk study sistem Subway Xi'an... Sistem Subway Xi'an ini tersangat sangat sangat laa senang... Macam monyet makan kacang! Ha Ha Ha...

Tak payah nak bukak apps bagai... Tak payah nak pecah2 kepala sampai berderai... Tak payah nak terkinja2 macam monyet kepanasan... Ha Ha Ha.. Sebab... Signboard subway bersepah untuk kawww refer...

Subway cuma ada dua line sahaja... Line 1 (warna biru) dan Line 2 (warna merah)... Warna pink???? Tinggal kat Putrajaya... Keh Keh Keh... 
* Jeling Jay Emm... Ha Ha Ha...

Silalah study subway routes map ini... Study dalam sebutan Bahasa China ok...



*** Beli Tiket Subway ***

Kalu nak beli tiket Subway Xi'an... Sangat senang! Boleh pilih nak beli kat mesin atau kat kaunter... Pilihan kat tangan masing2... Mesin beli tiket pon banyak...

Tak perlu beratur panjang... Tak seperti di Shenzhen yang padat dengan manusia yang berebut2 nak beli tiket...

Jom beli tiket...

Jangan risau... Ada English di sediakan... Pilih Line... Pilih Destinasi... Tekan berapa sheet yang U'ouls mahu... Kalu aku berdua dengan HH kenalah tekan 2 Sheet...

Taraaaa... Inilah rupa tiket Subway Xi'an...



*** Naik Subway ***

Aku nak naik Line 2... Menuju arah ke Beikezhan...

Sebelum nak menuju ke tempat menunggu subway... Kena scan bag... Ada security check... Sebijik macam kat airport... Padahal nak naik subway aje pon... Selain dari bag... Botol air pon kena scan... Siap ada mesin special untuk scan botol air... Dasyat tak???

Jom tunggu train...

Sepanjang aku turun naik train di Xi'an ni... Aku dapati... Orang2 muda mudi di Xi'an ni tak reti nak hormat orang lebih tua....

Dorang bior aje si tua2 ganyut mampos berdiri... Mungkin si muda mudi rasa... Si tua2 ni dah tahap kubur memanggil2... Jadi tak payah laa nak kasi tempat duduk... He He He..

Masa aku naik train ni... Train ini memang ramai dengan manusia... Memang tak ada tempat duduk... Semua berdiri... Seperti biasa... Semua usung bau hancing... Ha Ha Ha.... Aku dah terasa macam berada kat tempat pelupusan sampah! Ha Ha Ha...

Tiba kat satu station... Aku dapat satu tempat duduk... HH suruh aku duduk sambil pegang bag dia sekali sebab aku tak boleh nak diri lama...

Sebelah aku ni adalah sorang lelaki... Muka nampak garang... Masam mencuka aje... Men Cu Ka bukan nama sebenar... He He He...

Tetiba... Men Cu Ka bangun... Aku ingatkan dia nak turun... Rupanya dia nak beri tempat duduk dia pada HH...

Perghhhhh! Walaupun lobang hidung mu tidak ku kenal... Ehhhh... Silappp... Walaupun muka kawww mencuka hodoh giler... Tapi hati kawww cukup kacakkkkk! Kah Kah Kah...

Kadang aku terfikir jugak... Dalam ramai2 orang kat situ... Nape HH jadi pilihan dia untuk diberikan tempat duduk... Padahal tua2 bangka... Amoi seksi ramai dalam tu... Dan dia boleh aje duduk tak bangun2...

Adakah dia suka kat HH? Tak mungkin! Sebab muka dia mencuka sepanjang jalan... Langsung tak senyum miang... Ha Ha Ha...

Adakah kerana HH saja yang bertudung di situ? Atau... HH ada bela saka? Kah Kah Kah...
* Statement carik pasal... He He He...

Jeng Jeng Jeng... Itulah satu persoalan yang menjadi misteri sampai sekarang... U'ouls ada jawapan paling logik tak? Hi Hi Hi...

Tiba kat satu station yang lain... Ramai yang turun... Dan kebetulan sebelah HH ada seat kosong... So... Men Cu Ka duduk sebelah HH... Walaupun ramai yang sedang berdiri... Perhatikan! He He He...

Beginilah keadaan dalam train...

Kami menuju ke Bei Ke Zhan... Dan ini merupakan station yang paling akhir...

Apa yang aku buat kat Bei Ke Zhan tu?



BERSAMBUNG...

194 comments:

  1. Entri baru? Parking dulu. Nak gi mamam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila amik kupon parking.. he he he..

      Delete
    2. yana kena amik kupon parking dengan robots tu lambat sampai

      Delete
    3. robot tu mmg suka kaco anak DARA!

      Delete
    4. farrah...nk ikut g mamam hehhehe

      Delete
  2. Replies
    1. tak boleh sorok dah orang nampak dah , dah tu sikit sikit gelak XD

      Delete
    2. Kat umah ada tudung saji? Tudung piuk?

      Delete
    3. nak buat apa nak menyorok dalam tu ke , hehehe

      Delete
  3. dan sempat lagi jeling Sis JM, line pink tinggal kat putrajaya ye .. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahakksss.. Matikkkk laaa kena babab...

      Delete
    2. Jangan tengok SS lama2 kang terpikat... Kah Kah kah

      Delete
    3. minta tgk je x de hal...hari2 nak tgk

      Delete
  4. tengah syok baca tetiba ada perkataan bersambung. hehehe sabar aje.

    ReplyDelete
  5. First ke ni kalau x mmg malu arghh ;p

    ReplyDelete
  6. kalau x dapat first second pun boleh..nak main2 kat sini

    ReplyDelete
  7. SS!!! rajin nya update blog...share lah sikit rajin tu ngan JM boleh?

    ReplyDelete
  8. Kalau aku bela saka.. Dh lama aku ley travel hari2.., dia p keje ... Aku p travel... Oh indahnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keh Keh Keh... Jangan terbalik pulak..

      Delete
    2. Kalau saka ko bior dia lapo.. Ko yang dia kokang...

      Delete
    3. hahaha naya lah kalau terbalik kan... jadi kuli saka pulak dah dia travel, sendiri kerja :p

      Delete
  9. Ko mmg ske kasi janji manis... Hampeh!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer nyanyi skit Janji Manis Mu Esah.. ha ha ha

      Delete
    2. Lidah tidak bertulang.. Ucapan cinta menghiris kalbu....

      Delete
  10. wahh..klasik map peta tu..suka2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. klasik kan peta tu ... eh chop, tu memang sesajer dia print secara klasik ke peta tu memang lama punya? :p

      Delete
  11. JM try lah cium entri sebelum ni tapi bau bacham..Wak Tek Si x gosok gigi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru cium dah bachamm... Kalu gomol? he he he

      Delete
    2. bunyi macam sensored jer lah perbualan JM dengan SS ni :p

      Delete
  12. Okey!!! JM sokong sebab pertama tu..x sanggup nak naik teksi memalam buta tu tak pasal2 nanti gambar rerupis terpapar dalam surat khabar Nan Yang Siang Paw kah kah kah...ada yg nak tampar JM x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh sini nak tampor laju2... ha ha ha

      Delete
    2. SS yang rerupis ke JM yang rerupis? ;)

      Delete
  13. sebab kedua tu JM sokong bolat2 sbb jenis travel budget ciput so part boleh jimat kita jimat lain lah kalau duit akaun berjuta2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu akaun berjuta tak yah tido otel.. pegi balik hari naik private jet.. he he he.

      Delete
  14. KLIA2 wajib lah buka 24jam..flight sepanjang masa terutama flight ke Seoul jam 1 pagi...ehhh

    ReplyDelete
  15. sian HH lapo ..mana SS tahu HH angguk alam paksa ;p

    ReplyDelete
  16. 'nak cari subway sangat tak susah'? cakap je lah senang sangat mcm mkn kacang ke popcorn ke hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. saje reverse ayat supaya x skemarama... ha ha ha

      Delete
  17. Daunan warna Coklat, Kuning, Merah , Hijau? PINK x de PINK?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emmm mesti x baca entry ni betul2...

      Delete
    2. Memang sah x baca kann kannn kannn... Keh keh keh...

      Delete
    3. ni nk merajuk..x de warna ping

      Delete
  18. ALAMAK!!!!! tak aci!!! BIRU dan MERAH je...hadoiiii...sedih!..Sudia ehhh Suida suka lah ni ada warna MERAH

    ReplyDelete
  19. patutlah mudah...2 line je...pejam mata pun boleh tahu dah sampai stesen mana hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi telinga tu kena dengar.. Sebutan dalam bahasa china perghhhaaaagggghhhh

      Delete
  20. ahahaahha.....ahaaaa jgn tgk muka Men Cu Ka hati pun macam macam CUKA jgk..si men cu ka bau hancing tak? kah kah kah si HH pun Me Ma Sam je tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. HH Me Ma Sam sebab tak dapat Men Ce Kik... he he he

      Delete
    2. Me Ma Sam pulak.. perut berdangdut lah U ols dlm tu

      Delete
  21. pegi Bei Ke Zhan nak cari mkn utk HH kan kan?

    ReplyDelete
  22. Woah at leat they're still using english at those machines . Ok tak cari makanan halal di sana ? Tengah belek2 negara yang mana yang affordable for travelling next year . Weeeee

    - Syamsid Blog -
    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu nak tahu.... Jangan berhenti ikuti kisah ini... Keh Keh Keh

      Delete
  23. scan beg takut ada org bwk bhn letupan lah tu ... tetiba terfikir , adakah si men cu ka ituturut sama ke bei ke zan ? . mcm tergantung je citer tu ss . cer citer , kat stesen mana si men cu ka turun ... heh heh heh ... org cina mmg ada bau hamis terutama yangdah tua . rasanya sbb byk mkn bawang putih / babi kot ... cian babi asik kena salahkan je ... hahahahaa ...

    ReplyDelete
  24. Alaaa... nak warna pink jugak.. baru lah gegurl... hek2

    ReplyDelete
  25. Mungkun men Cu Ka terpegun dengan HH.. selama ni dia tak pernah tengok orang macam HH kat sna... urm

    ReplyDelete
  26. assalamualaikum ss..singgah sabtu
    :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Kak Yan... Salam Ahad.. he he he..

      Delete
  27. untunglah hh menjadi pilihan men cu ka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini HH kena jawap.. ha ha ha...

      Delete
    2. What u give ... U get back... Bila u dulukan org lain sebelum u.. Then next akan ada org lain berikan pada u... Like pepatung setiap apa u buat tak semestinya org yg sama balas.. But then u akan tetap dpt setiap apapun perbuatan u samaada baik atau pun buruk.. Begitu lah adanya...

      Delete
    3. yehh..bagus.. Tepuk tangan.... calun bakal isteri mithali.. baik budi pekerti. Kena cari macam HH ni

      Delete
  28. bila sebut bau hancing n tong sampah..kembang tekak..dapat bayangkan gabungam 2 bauan itu..huhu

    ReplyDelete
  29. Nanti aku amek gambo ko tido ternganga aku letak kat ig.

    ReplyDelete
  30. wah..baiknya hati si men cu ka tu..dia muslim gak kot? ataupun rupa HH macam kekasih lama dia...hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Jawapan yang agak RARE.. Keh Keh Keh...

      Delete
    2. mungkinkah..haha.. atau sebab dia teruja jumpa aliens.. haha..
      *tiba teringat form yg tulis alien tu.. he..he..he

      Delete
  31. simple lah subway dia, macam LRT kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xi'an cuma bandar kecik je Cik Sal... Malaysia adalah sebuah negara... Bayangkan bezanya tu...

      Delete
  32. Baca separuh sampai kat part tak jadi makan,..saya pulak yang terasa kelaparannya. Over tak? :)

    ReplyDelete
  33. Wahhhh! Hero utk entri ni jalah Men Cu Ka! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhhhh! Heroinnya HH... Kah Kah Kah...

      Delete
  34. Saya rasa Men Cu Ka tu bagi HH tempat duduk sebab ada aura extra manis,...terangkut dari Malaysia. Kan sebelum fly jumpa awek paling manis suka pink tapi pakai serba biru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matikkkk laaaa kalu orang tu baca statement carik gado nih.. kah kah kah..

      Delete
  35. yeah..yeah kanda update.. singgah sat, satgi mai lain.. nak layan bola sat.. xmau baca kalut2 satgi tak "feeling".. satgi mai len k.. love sikit.. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. selalu tgk Kak Sal ja kan.. ni I pun layan jugak..

      Delete
  36. I kembali.. Allah mudahkan Sis HH ngan U.. Hehe.. atau mungkin dia terjatuh hati tapi tak miang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu jatuh hati kena nampak miang baru feel... kah kah kah...

      Delete
  37. Adakah lebih mudah study map komuter kat Key Ell Selangor? HAHA..
    Line BIRU dan MERAH, warna kegemaran ku.. kaler PINK, ada kat gerabak gugurl ja.. HAHAHAHA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Line merah line biru.. U marah... I love u.. keh keh keh...

      Delete
    2. KJM tu beranganlah nak line pink dia.. kah kah

      Delete
  38. Awat pendek sangat kanda, Tak sempat kentut pun.. hehe.. Eh kanda, masa jumpa Kanda JM tempohari, tak hembus aura rajin update ka? Harap lepas dia balik travel last tahun ni dia merajinkan diri update.. tiap2 malam ka..HAHA..demand kan I.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm... Sila baca! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Wowww! Suida..tiap2 malam katanya...ada ke orang nak baca ;p

      Delete
    3. what stupid question.. HAHA.. of cos ada yg baca.. tak caya buat tengok seminggu..

      Delete
    4. Stupid katanya ahahha..lawak!

      Delete
  39. Based on the picture, memang nampak senanglah subway system dia. Lebih kurang macam subway system dekat Toronto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah sampai Toronto... Ha Ha Ha...

      Delete
  40. Kalo dah ada english signage tu senang jugak kan? takyah sesat 40 juta kali lagi..tambah dng refer info SS ni..tabik tabik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu sesat jugak tak tahu laa SS nak kata pe... Kah Kah Kah..

      Delete
  41. Replies
    1. Muka lapo nak membaham SS Makk... Patut ke? ha ha ha...

      Delete
  42. SS tulis mcm sng travel ke Xi'an ni..dia dah ready sebakul info..kalo mak yang main terjah ni agaknya jalan ke subway pun tak lepas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kacang pon mak... Just enjoy!

      Delete
    2. Orang yang dah pi memang lah eksyen begituuu

      Delete
    3. Kata nak mengkununnn dengan org kola pilah!!!! Kah kah kah

      Delete
  43. Merasa daun maple yang penting, lum lg merasa sirap maple hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sirap maple?????? Ada beza tak dengan Sirap bandung? keh keh keh...

      Delete
    2. Belanja sekeping gambo daun maple tuh..

      Delete
  44. sbb HH muka lapar??? so men cu ka kesian kat dia.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesimpulannya muka HH muka kesian gitu?? Keh Keh Keh...

      Delete
  45. Xian ini kira tempat yang maju kt china ye SS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maju banyak segi tapi masih kekalkan yang lama...

      Delete
  46. iye ada apa kt Bei Ke Zhen tu....senang sebut BAZUKA lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalkan bukan Ning Baizura... Ha Ha Ha..

      Delete
  47. sebelum baca nak komen dulu...

    Wahai ahkak SS...saya dah email alamat terbaru. Insyaallah tak lambat sehari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti Kekanda SS hantar utusan... Silalah tunggu...

      Delete
  48. Subway...baru paham game subway surf...

    ReplyDelete
  49. ayat ketiga baris pertama agak mengelirukan....tapi dah paham bila baca ayat di baris kedua.... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena nyanyi lagu nurul ajai.. Keliru.. ha ha ha..

      Delete
  50. sampai hati SS dera HH tak bagi makan....kihkih

    ReplyDelete
  51. 2D susah nak ingat 4D senang skit hehehe

    ReplyDelete
  52. tolong tulis nama saya di daun maple di kiri dan kanan jalan satu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aRz dah terlambat... SS dah balik Malaysia... Kat daun kelapa boleh? Ha Ha Ha...

      Delete
  53. penuh persoalan demi persoalan....mungkin dia nak kenal dengan HH kot...atau dia pernah baca blog HH hehehe atau ...ntahhh

    ReplyDelete
  54. nsnti aRz sambung komen lagi.....selepas entri ini dsambungkan....

    ReplyDelete
  55. PArking 2 kupang dulu.. walaupun dh baca sambil sengih2.. hehehe :P

    ReplyDelete
  56. MEN CU KA? hahahha gigih je baca ada slang slang. cuka rupanya >,< btw baru received gift frm Scdha Sein. thanks :)

    ReplyDelete
  57. Sian HH... takan tak bawa makanan kudapan untuk isi perut. Nanti gastrik tau sian HH. Dah lah kurus nanti makin keding.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang salah sendiri... Kudapan banyak tapi tak bawak...

      Delete
  58. hahhhaa.. ciss tipah tertipu. ingat kan restoran SUBWAY. hahaha
    rupanya bukan. sebab ckp perut lapar. hadeh.. tak penah lg org naik train kena scan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tipah tertipu... Tertipu Tetipah... Tipah tertipu lagi... He He He..

      Delete
    2. samalah kita nina, bila baca tajuk memang ingat SS nak review menu subway kat sana :p

      Delete
  59. fuhhh semput dah ni, baru baca dua entry ... sama macam JM juga SS ni, panjang lebar ceritanya... baca sambil tersengih, macam-macam jer SS ni kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sengih2 kupang laa tu... Jangan lupa resepi kupang sambal satuuuuu! he he he..

      Delete
    2. Nak juga sambal kupang sodap layan dengan lempeng

      Delete
  60. tapi xda jawapan lgsung ka kenaoa dia bg HH duduk..

    ReplyDelete
  61. oooo..kalau membuta mulut mmg nganga luas ehhhhhh....hahahahhahaha

    ReplyDelete
  62. meh nk tgk kunci kira2 SS.....titew nk tlg kuncikan hahhahahaha

    ReplyDelete
  63. monyet makan kacang tu mcm mn la gayanye yerrr.....hahahahha

    ReplyDelete
  64. aiyakkkkk...tetiba dh ayat akhirrrrrr.......nak lagi plsssssssssssssssssssssss....sambil hentak2 kaki....kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaaa pendek plak kali ni.. suka kasi kita ternanti2..

      Delete
  65. elokla tidur kat hotel dekat dengan airport.. kita da penat mereput dalam flight perlukan space yang cepat sampai untuk meregangkan urat2 ehehe..

    ReplyDelete
  66. boleh tahan jugak pack dalam train Xian.. ehehe.. kami kat Shanghai haram x dapat duduk langsung.. yang keluar sama amount dengan yang masuk..

    ReplyDelete
  67. HH !! kita geng !! makan penting wakakaka..

    ReplyDelete
  68. huntung gila depan hotel dah ada kedai makan halal.. osem tu haha..
    x kisahla cong ceng cong ceng janji halal..

    ReplyDelete
  69. Korang x bwk mknn ke? Nasik brahims ke... megi ke?
    Ke???

    ReplyDelete
  70. Haha.... sy kna btl kn entri sy...
    Subway yg sss maksudkn transportation kn?

    Subway dlm entri NZ sy adalah kedai mkn... harap mak long pak long

    ReplyDelete
  71. HumToHameSeChuralo...

    Sila sambung dlm hati je

    ReplyDelete
  72. Hahaha... tergelak WaAhDik dengan ayat tak senonoh wa ah kak ni...

    Ada ke patut...
    Dalam ramai2 orang kat situ...

    Nape HH jadi pilihan dia untuk diberikan tempat duduk...

    Padahal tua2 bangka... Amoi seksi ramai dalam tu...

    Dan dia boleh aje duduk tak bangun2...

    Adakah dia suka kat HH? Tak mungkin! Sebab muka dia mencuka sepanjang jalan... Langsung tak senyum miang... Ha Ha Ha...

    Adakah kerana HH saja yang bertudung di situ?

    Atau...

    HH ada bela saka? Kah Kah Kah...

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...