Friday, 31 July 2015

Na Na Na Ganu Kita - Perjalanan Mencari Penyu

Asik2 citer pasal kembara luar negara aje kan... Bosan kan??? Ha Ha Ha... Meh! Sini... Aku bisik kisah aku kat dalam negara pulak!  Actually, aku banyak kisah2 kembara aku dalam negara yang dah tercampak masuk museum... Berderet tu haa aku draf tak publish... Sebab... Aku malas! Kalu aku publish ada ke orang nak baca sampai habis? He He He... Kalu nak baca... Sila laaaa layannnnn dengan 'hati yang terbuka'... Zaaaazzzzzzz!


*** Hari ni 31 January 2014 ***

Yeahhhh!

Mari kuakkan dada!!!

Menguap luas2!!!

Mengliatkan badan sampai puas!!!

Sambil menjerit "Yeahhhhhh!"...

Pagi yang indah biar pun aku tak boleh nak membuta dengan nyenyak semalaman sebab River Side Hotel, Mersing ni bising nak mampos...

Bunyi suara orang dah macam langau membingit tepi telinga...

Suara kenderaan lalu lalang mengalahkan bunyi mercun Gong Xi Fa Cai...

Kisah pasal hotel tahap puaka ni aku akan story mory kat posting yang lain...

Hari ni aku cuma nak citer pasal kembara aku ke negeri kelahiran penyu...

Mari nyanyi skit sambil joget2... "Na na na Ganu kita"... One more time! "Na na na Ganu kita"... He He He...

Haaa! Tu dia Salem Iklim sudah mari!!! Keh Keh Keh...

Ini adalah travel aku yang kedua ke Terengganu...

First dulu ikut rombongan Cik Kiah...

Dan kali ni aku drive sendiri dan HH jadi co-pilot...

Aku just nak experience drive sendirian dari Johor ke Terengganu...

Monday, 27 July 2015

Kembara South Korea - Tips And Budget Miskin Kedana

Adussss... Buang buang habuk skit...

Lama giler aku peram entry Budget Koya nih kan...

Fuhhhh! Fuhhhhh! Fuhhhhh! Sedut Sedut hampagas skit... He He He...

Kitab busuk aku... Sarat dengan memacam... Dah boleh buat bungkos nasi lemak! Ha Ha Ha... Kalu Ex Boss Koya IT Department aku tengok nih... Mesti dia bangga sambil tepuk2 bahu dan berkata "SS 지식을 열심히 찾습니다"... Keh Keh Keh...

Friday, 24 July 2015

Kembara Bandung, Indonesia - Wanita Terbahagia

Entry sebelum boleh petik di SINI...


*** Merdu suara pengamen ***

Lepas aku mentekedarah kat Pasar Baru...

Dan kebanyakan kedai pon dah mula nak tutup sekitar jam 18:00...

Jadi...

Kami decide untuk balik saja ke Pop Hotel...

Masa nak keluar dari pintu besar di Pasar Baru...

Makin ramai pulak peminat2 tunggu kat luar...

Tapi... Kami malas nak pedulik walau diasak suruh membeli...

Kami pon turun lah tangga kat depan Pasar Baru...

Tetiba....

Alamakkkkkkkkkkkkk!!! Hujannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!! 

Ohhhhhhh!!! Tidakkkkkk!!!

Abis penyek laaa jambul Mbak Jambu kena air nanti...

Dan...

Aku terfikir...

Cemana aku nak balik??????????????

Belum sempat aku nak jawap soalan yang aku sendiri tanya...

Tuesday, 21 July 2015

Kembara Bandung, Indonesia - Menyoping Pasar Baru

Selamat Hari Raya Everyone! Yeahhhh!! Aku tahu semua masih lagi mood raya... Mood nak menelan berbalang2 kuih raya... Mood malas nak berkerja... Tapi... Aku kena habiskan entry Bandung aku ni secepat yang mungkin... Sebelum aku ke next travel... Ha Ha Ha...

*******

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Turun aje dari Angkotan...

Kami pon berjalan kucing dari simpang jalan menuju ke Pasar Baru...
* Berjalan kucing = Catwalk (Direct translation.. Mbak Jambu broken Inggerissss! Keh Keh Keh)....

Tak jauh pon... Sekangkang Cita Citata aje... Sakit tu di sini... Di mana? Di celah kangkang ku... Keh Keh Keh...
* Penat duduk kat kosi keras Angkotan... Sampai naik kematu bontot... Iskkss...

Haaaa di kejauhan dah nampak Pasar Baru...

Monday, 20 July 2015

Ada apa dengan July???????

Bulan July adalah bulan yang paling unik...

Sebab...

Dalam bulan July adanya bulan Ramadhan dan Syawal...

Bulan penuh kemuliaan...

Bulan penuh pengampunan...

Dan...

Bulan penuh kemenangan...

Aku tersangat excited!

Sebab...

Wednesday, 1 July 2015

Awesome People June

Akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Bulan July muncul juga!

Ya Allah!

Harap harap...

Bulan July bulan awsome untuk aku dan kita semua...

Pleaseeeeee July...

Pleaseeeeeeeeeeeeeeeee nice to me! He He He...

Sebab...

Bulan June yang lepas adalah bulan penuh dengan dugaan untuk aku...

Diuji dalam kesihatan...

Diuji dalam relationship...