Thursday, 28 January 2016

Kasut Sandal Wanita

Knock... Knock... Knock... Sape kat sini suka pakai Kasut dan Sandal? Cer tayang kaki comel satu kali! He He He...

Sejujurnya... Aku adalah salah sorang peminat Kasut dan Sandal!!! Biasanya aku akan melaram Ramlah Ram pakai kasut semasa travel sama ada di dalam atau di luar negara... He He He... Dan aku akan pakai Sandal untuk aktiviti santai!

Sepertimana yang kita semua maklum... Kasut adalah antara fashion item yang paling sinonim dengan kaum wanita... Dan sememangnya cukup popular sehingga setiap tahun ada je lah kan koleksi kasut wanita baru yang diketengahkan! Berebut orang nak beli!

Kalau kita perhatikan... Masa sekarang ini... Kasut sandal adalah pilihan paling popular yang cukup hebat daripada fashionista... Malah kasut sandal wanita terkini mendapat permintaan yang cukup tinggi kat pasaran Malaysia dalam kalangan pencinta fesyen tempatan... 

Untuk pengetahuan U'ouls... Di luar negara seperti A.S kasut sandal juga menjadi pilihan ramai selebriti dan model terkenal... Tapi... Pernah tak U'ouls tertanya-tanya macamana selebriti tu semua melaram? He He He... 

Nak idea how to style your sandals?  Meh sini bukak mata luas.... Perhatikan how they wear women sandals?

Nampak ni? Simple je kan? Simple is beauty!

Paling penting kita rasa selesa bila berjalan... Yang sebelah kanan tu agak macho untuk aku... He He He...

Perghhhh! Seksi! He He He...

Haaaa amacam? Dah dapat idea nak melaram? He He He... Apa yang paling penting adalah U'ouls kena tahu apa gaya yang paling sesuai dengan U'ouls... Ok?

Tak payah nak pening kepala... Kerut dahi fikir cara nak berfesyen... Kalau U'ouls nak dapatkan kasut sandal baru... Dan tak ada masa nak keluar menyoping... Jangan risau! U'ouls boleh beli sandal secara online... Menyoping online boleh jimat masa, duit dan tenaga! Shoping lah sepuas hati! Tapi jangan beritahu suami... Ehhhh... Tetiba plak... Ha Ha Ha... 

Nak nampak anggun? Nak nampak jelita? Haaaaa... Jom click click kat Zalora.com.my Melambak pilihan kat dalam tu... Pilih aje mana yang U'ouls suka! Then... Tunggulah depan pintu... Enjoy! He He He... 

68 comments:

  1. Good info..so dh ley start clikc ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah click tunggu kat pagor... ha ha ha...

      Delete
  2. yg tinggi lampai cantik pakai sandal ni SS tpi yg mcm maktok ni ketot je adoiii burokkk tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer masuk zalora... Banyak lg yg sesuai utk mak tok... Ahaksss!

      Delete
    2. Hahahaha lawaklahh mak tok ni... ketot jgn sebut mak tok , mummy sensitip! Hahahha :p

      Delete
  3. hye SS baru berkesempatan masuk sini, hari tu singgah pintu tutup hihi.. tak jumpa button follow kak ana masukkan terus ke bloglist AJ , tq my dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tutup kejap ke kak ana... Ni ok skit.. Baru nk bersantai... He he he...

      Delete
    2. Tu katup ala2 manja je kak Ana.. Hahhaha

      Delete
  4. Saya pon ingat salah blog tadi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Releks2... Nanti kite sambung citer travel... Kasi can wa ah kak rehat dulu.. Ha ha ha

      Delete
  5. Kaki tak comel! so takleh pakai sandal..tak seputih kaki SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaki x comel konon... Cer tayang bulu kaki skit! Kah kah kah

      Delete
    2. Kaki yg tak comel pun perlu perhatian jugak.. Ciann dia.

      Delete
  6. Tunjuk sikit kaki Wah Ah Kak pakai sandal gladiator tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahakssss... Wa ah kak x layak jadi model... He he he

      Delete
  7. Sandal senang, tak sakit kaki berjalan. Hahaha !

    ReplyDelete
  8. kasut sandal? JM x pakai kasut camni nampak kemetot!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak lg pilihan... Cer gi zalora...

      Delete
    2. promote Zalora nampak!! ;p sejak frust beli sleeping bag hari tu terus beralih ke groupon

      Delete
  9. ZALORA!!!!! JM ada terima email dari Zalora for blogger but tak minat nak reply coz dorang minta update something dalam blog

    ReplyDelete
  10. kaki JM x sesuai pakai sandal...lebih sesuai pakai boot or high heel ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay emm nk pakai boot ke mana dlm malaysia ni? Gi motong getah ke? Keh keh keh...

      Delete
    2. Perghhh high heel tu.. Kerlass ko jah! :p

      Delete
  11. Replies
    1. Sila la pilih mana mak suka... Hi hi hi...

      Delete
  12. Saya kalau pakai sandal sekarang, mahu frost bite. hihihiih

    ReplyDelete
  13. dulu akk pun suka pakai kasut & sandal yang tali satu atau halus...tu zaman muda dulu...tapi sekarang selesa yang bertutup n tinggi sikit bahagian tumit

    ReplyDelete
  14. SN pakai flat ja.. dah cukup tinggi rasa.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... asalkan x berkaki ayam kan...

      Delete
  15. ni kali ketiga ku baca, baru sempat nak meninggalkan komen. hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makkk aiii... Dah boleh hafal dah tu kalu 3 kali baca.... ha ha ha...

      Delete
  16. SS, jangan merajuk tau kalau saya tak komen kat entry2 ss.. saya baca hari2 blog ss tapi tak sempat nak tulis komen..sorry ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayooo... Fokus ur PHD ok... Jangan banyak main... Babab kang! Ha Ha Ha...

      Delete
  17. suka pakai sandal ja.. senang nak jalan sini sana..

    ReplyDelete
  18. lepas ni ss boleh shopping sandal la... rm100 terrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow rm100?? Mummy beli yg seploh hengget je tau.. Sob sob sob

      Delete
    2. dapat voucer zalora RM100 boleh beli harga 50/50 hahahhahaha

      Delete
  19. ekin baru lepas shopping hihihi kasut dan sandal

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapat dengan zalora gak... ss xde baca la ni entri iklan zalora hahahahah :P

      Delete
  20. Semua kasut diatas mummy ada.. Best ooo pakai lagu ni.. Angin masuk sepoi sepoi bahasa.. :p

    ReplyDelete
  21. Kasut paling peberet mummy.. Kasut cros hello kitty warna pink hokay.. Hahahaha :p

    ReplyDelete
  22. Replies
    1. Kalu tulis psl travel bukan aRz baca pon!

      Delete
  23. ARz pun suka pakai sandal. Sandal dari nickerman

    ReplyDelete
  24. Gua baca entri ni pat kali... betul ke gua kat scdhaseinphoto travel blog tu...


    Jap jap baca lg skali...

    Cek url jap

    ReplyDelete
  25. Eh eh eh... betul lah... blog sss...

    Ssa shopinh sandal kt zalora ke...
    Wah wah wah ...

    ReplyDelete
  26. Kita dah lama xde sandal...

    Ada seliper je...

    Kita mmg berjalan pakai kasut...

    Dan biasanya ada 1 shoes at 1 time...
    Kita xde koleksi kasut banyak2 macam "normal ladies"...

    Am I abnormal? Ha ha ha

    ReplyDelete
  27. Dulu duli masa study ... rajin pakai heels... g kelas pun pakai heels... pink opkos... ada blink2 hoccay...

    Tp zaman tu mcm dah berlalu....

    Jauhhhhh sangat...

    Dulu pakai heels pun boleh lari2 g kelas...

    Hoisshhh mudo nya dulu...

    ReplyDelete
  28. Kalau kena dengan kaki. Sandal mmg 'kwn' terbaik waktu travel. Janji selesa

    ReplyDelete
  29. i pakai selipa jepun je naik flight.. mula2 kawen time husband hantar naik flight gi kemboja dia tanya " pakai selipa jepun je ke naik flight?".. hahahha... skrg dah x heran

    ReplyDelete
  30. lepas ni tunggu reward dr zalora depan pintu ya ... hehehee ... sis punya blm tebus lagi ...

    ReplyDelete
  31. sy suka kasut....terutama bila keje....senang nk berlari2....kejar orang...panjat bangunan...pnjat bukit...naik kapal...dan macam2 lagi....heheheh

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...