Wednesday, 27 January 2016

Gadget Kembara - Aku masih setia

Jangan ditanya...

Mengapa hingga kini...

Aku masih setia...


132 comments:

  1. ehehe kite ada 2 kotak saja.. ehehe..
    yang setia saja faham kenapa masih setia =D

    walaupun jenuh korek tabung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fikir luar dari kotak... Kah kah kah

      Delete
    2. hati kalau dah sayang...hehe

      Delete
    3. perghh!!! 2 kotak ye CT? sis JM ni...kotak mancis byklah

      Delete
    4. org kampung cam JM je guna mancis ;p

      Delete
    5. saya up sikit... guna petik api ja..

      Delete
    6. Baik ungun api terus... ha ha ha..

      Delete
    7. Situ kita geng... Baru 2 kotak.. Yg bawah sekali tak mampu.. Sob sob sob

      Delete
    8. Untunglah ada kotak. ARz beli henpon kotak pun tak ada. :p

      Delete
    9. Perhhh ini rupanya norkiah sss...

      Hi hi hi

      Delete
    10. SJM... sama lah kita... nan hado...

      Mampu tgk kotak sss je

      Delete
    11. Kotak A4 kita ada... tu pun recycle box... cukup besar nk tlg simpan ketiga2 kotak sss kt atas tu

      Delete
    12. Nan hado katanya... Sebijik apple tu leh dpt tiket NZ u! Ahakkksss

      Delete
    13. Ha ha ha... utamakan yang utama... ibu ku ibu ku ibuku...

      mak abah sonok sgt dpt g nz...

      SySungguhTerharu...

      Hu hu hu...

      #kamiorangkampungdapatpnWoiiii....

      Ha ha ha...

      Delete
  2. nampak benar perubahan size tu.. but i looooike =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kotak kecik kotak kecik kotak yg besar... Sayang mama... Sayang papa... Sayang semua... Ahaksss

      Delete
    2. CT!! sis JM nak beli Iphong 8...ada tak

      Delete
    3. Org kaya Siti beli cash... SS x mampu... Hak hak hak

      Delete
    4. Sayang mama sayang papa pergi sekolah...
      Namkali namkali...
      Kak nammmm...

      Ha ha ha

      Delete
  3. Sekali dh iphone..selamanya akan setia.. 😊

    ReplyDelete
  4. Tetap nak tanya..orang gadget nerd cum IT Engineer mestilah setia pada iPhone kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengkorak anakanda mu ini telah dipasak dengan buah epal Mak... Tak mampu jolok durian tembaga... Hi hi hi...

      Delete
    2. mama gojes..org kampung cam JM je makan durian tembaga tu ahaksss

      Delete
    3. Org kaya je mampu mkn durian tembaga... SS ni epel je... Import lak tu... He he he

      Delete
    4. mummy makan nangka je.. Tak mampu nak makan apple

      Delete
    5. Bini laksamana bentan ni makan nangka... ahaksss...

      Delete
    6. Cerita pasal buah ka ni... Saya suka buah manggis

      Delete
    7. Saya mampu makan nasik je... hu hu hu...

      Untonglah dpt mkn epal cap steeve job

      Delete
  5. Beli henpon ni seperti boleh beli tiket ke NY dah..marhean (sepertiku) tak mampu nak pakai begini

    ReplyDelete
    Replies
    1. 7 bulan suffer x travel mak... Nangesss Air Asia... Hi hi hi

      Delete
    2. Biar AA nanges..jgn pakcik Tony nanges..tak sanggup tgk

      Delete
    3. Perhhhh 7 bulan je puasa travel?

      Kita? ...

      7 tahun kot tak travel...

      Hu hu hu...

      Mahai noksss

      Delete
  6. Fuyoo..ada sticker baru kat gambo blog..rupa macam seniman hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayoo..ya ke..apesal tak nampak sblm ni

      Delete
    2. ahakss...mama buat lawak! sticker dah lama laaa

      Delete
    3. Mak tu mula la mata tu nk rabun hayammm... Hi hi hi

      Delete
  7. yg lama tu boleh pass kak akak ye !

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari beri ke kak Nieda..baik bg JM heeee

      Delete
    2. Dari bg JM baik bg mummy.. Ahaks..

      Delete
    3. Dari bagi kat korang baik sss bagi kat.... eerre .... saya kot...


      Miahaha...

      Delete
  8. Replies
    1. kak Nieda..tgk tu...org berduit kan...errkk!!!

      Delete
    2. Mummy kalo pakai sampai tercabut semua skru bru tukaq.. Tak mampu mcm SS.. Hahha

      Delete
    3. Sebab tak mampu laa SS tukaq... Makin lama makin antik... Antik mahal... Bayo maintenance... Ha Ha Ha...

      Delete
    4. Mumy... kita sampai screen phone tu kna hempok2 dulu... kna pakai torch lite sbb scren dh gelap x nmpk apa... baru kita tuko...

      Ha ha ha...

      Delete
    5. Penipu beno pakai torch lite... He he he

      Delete
    6. Dulu kan ms zaman ipong5s kannn...
      Kita dh menabung kaw kaw punya nk bli ipong5s ni...

      Jap g... instead of buying ipong.. iols p kedai pak habib bli gold... kah kah kah...

      Lg untong konon nya... konon lah...

      Tapiiiiii....

      ....BERSAMBUNG

      Delete
    7. SS x boleh beli gold... X ada waris utk diberi...

      Delete
    8. Betui sss... norkiah kita yg lama tu sampai gelap screen dia tp msh blh guna... im.still using it...

      Kedekut ke hapa ntah...

      Ha ha ha...

      Last2 dh blank terus x blh on...
      Pagi sok pasrah p beli henfon baru...

      Ha ha ha...

      Delete
    9. Sss... ada tu nnt... insya Allah...

      Jgn putus asa sis...

      Delete
  9. Replies
    1. SS punya gold ke kaler pink?

      Delete
    2. Ingat nk sambar pink... Kang gado dgn jay emm... Dah la ari2 gado2... He he he...

      Delete
    3. Hamboii dh lupa mummy la tu.. Pink tuk mummy jugak tau.. SS belikan satu... Meowwwwww

      Delete
    4. Ahakkkssss... Beli pakai duit mummy dulu..

      Delete
    5. Ha ha ha.... cayalah sss

      Delete
  10. waaa...duit banyak beli gadget la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duit byk x beli gadget... Beli banglo... Ni pondok buruk je mampu... Ha ha ha

      Delete
  11. saya pun setia...dekat 4 tahun pakai handphone sama.kedekut nak tukar..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti dalam bank duit cik sal dah berkoyan2.. ha ha ha...

      Delete
    2. Selagi blh ON...
      Selagi blh call mak...
      Selagi blh anto wasap...
      Udoh le...

      Walaupun kadang2 henfon ku terbalik ...

      Hu hu hu

      Delete
    3. Cik sal... nk sikit duit... yg berkepok2 tu...
      Meh bisik meh... bawah bantal mana satu cik sal letak...

      Delete
  12. Woott! woot! JM atang menyerang...lama x bw..rasa kekok lak

    ReplyDelete
  13. ehhhh...pesal mummy masuk list no 1 ni...x leh jadi nihhhh..jeling mummy heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. apabila pink dgn pink dengki... biru dok tepi... he he he...

      Delete
    2. Tudiaaa JM ni.. Tu pun nak jeles.. Kasi can la.. Sekali sekala.. Kata geng pink.. Cisss

      Delete
  14. hanya orang berduit je boleh mampu miliki berkotak kotak tu sob sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu beruang camne lak? ha ha ha...

      Delete
    2. Setuju ngan sis JM. Beruang tak guna henpon,..dia guna sign language je :)

      Delete
    3. Apa kenalahh beruang ngan kotak ni.. Hadoiii budak2 zaman la ni..

      Delete
    4. Nasib baik saya kategori budak2 zaman depan...


      Ha ha ha

      Delete
  15. baru survey harga 6s plus tu...leh pergi korea sekali lagi

    ReplyDelete
  16. JM masih setia dengan Samseng! walaupun bila nak taip msg asyik tersalah tekan huruf

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fakta jari beso mmg suke samseng...

      Delete
    2. Haippppp ... jari beso katanya...

      Terasa iols...

      Ha ha ha

      Delete
    3. hahhahahahha samseng pun boleh ya sis JM

      Delete
  17. walaupun guna henfon yg bila ambik gambar jadi blurr tetap setia.. maybe bila dh kuar I pong 10 baru beli kot... HAAHAHAAA...
    *nampak x budak menabung tapi xpenuh2.. HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blurr tu bkn salah henpon... Tu salah tangan! Ha Ha Ha..

      Delete
    2. Hahaha tu tangan ada gegar, napas ada berombak! ;)

      Delete
  18. Mak aih seronoknya! Banyak betul iPhone nya. Dapat iPhone 6s Plus lagi tu :D

    ReplyDelete
  19. Saya pula ingat nak beli iPhone 6s pasal phone sekarang ni buat masalah tapi tak tahu nak beli ke tak. Dahlah mahal. Kalau beli, tak dapat nak travel :(

    Tapi, kalau tak beli pakai jelah handphone rosak tuuuu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahulah rosak apa. Sekejap tak boleh connect internet. Sekejap tak boleh buka Bluetooth. Sekejap tak boleh nak on. Sekejap tak boleh nak jawab call. Stresssssss. hahahahaha -_______-

      Delete
  20. Datang nyanyi lagu aku masih setia 1 round! :)

    ReplyDelete
  21. wow! iphone. saya sampai skrnag tak pakai iphone

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut apa yg intan selesa... Macam SS dari zaman belajar dah memang melekat dengan apple...

      Delete
  22. huhuhu tak mampu nak pakai iPhone pun..

    ReplyDelete
  23. banyak HP kita ni tak mampu nak beli Iphone tak keje guna hp Galaxy Young jah hihihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM200 je mampu...kalau RM2K tu SS je mampu ahaksss

      Delete
    2. ye la hp tecet sangat hihihi...

      Delete
  24. mari dekat ekin satu iphone tu hadiah besday hahahahhaha

    ReplyDelete
  25. Mummy pakai apple tokak ni sbb best.. Dia exclusive , no share2 ! Hahhaa dasar kedekut.. Kikiki

    ReplyDelete
  26. Tp apple tokak 6+ tu besq gebadak la.. Tak muat poket jeans.. Hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak nak masuk jeans... sayang... ahakss..

      Delete
  27. Kotak kotak tu SS nak buah apa.

    ReplyDelete
  28. sis gak yg tak setia . asyik tukar2 jenama je . tapi , tapi ... sis bkn play girl okay ! ... eh , tetiba lak ... hahahahaa

    ReplyDelete
  29. aiyakkkkkkkkkkkkkkk.....kukaciwa lagi....enggak bisa melihat gbrnyaaaaaaa....waduh2....ngapin bisa jd begini...daku kemurungan..huhuhuuhuhuh

    ReplyDelete
  30. ehhh....suda boleh melihatt...alhmdulillah.....perghhhh....ipon uuuuuuuuuuuu.....heheeheh

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...