Tuesday, 5 January 2016

Kembara Xi'an - Ku Bawa Nama Mu ke Puncak Huashan

Just believe... The more You give to PEOPLE... The more You get from ALLAH... Terimalah... Tanda ingatan dari ku... Ku bawa nama mu ke Puncak Huashan!



 












Psst : Ada beberapa Sticky Notes yang tertinggal di Malaysia... Sorry! Next travel aku bawak eh... Tapi.. Ke destinasi lain... He He He...

83 comments:

  1. untunglah..bila nama I u nak bawak?sampai ke seberang pun cukuplah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ammmmm reallly reellllyyyy sorryyyyyy Cik Salll... Betul2 mintak maaf... Betul2 tertinggal! Ada beberapa nama lain lagi tertinggal... Hadaoiiiii... Maluuuuuu! Tutup mukaaaa! Next travel.. Will cover... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. bwk lagi nama titew tauuuuuuuuuuuuuuuu......hehehhe

      Delete
    3. Sal nak tak akak bawak nama Sal panjat tangki air belakang umah? Heheheh

      Delete
    4. Make sure tangki air tu... Ada tulis beso2... RAWANG... Keh Keh Keh...

      Delete
    5. hahaha...tak kisahlah, janji bawak..

      Delete
  2. selamat tahun baru SS..semoga lebih banyak travel tahun ni dan menghiburkn hati we olls yang datang ke pondok buruk tapi macho ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru gak Cik Sal... Semoga Cik Sal tidak menyesal ke pondok buruk SS ni... Keh Keh Keh...

      Delete
  3. jap wak farking dulu mcm biasa., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun parking gak. Komen pukal lain kali eh. Tata titi tutu

      Delete
  4. ehhh kelip kelip mata.. gosok2 mata... ehh tu bukan nama mummy ker? macehh SS . muahh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pon nak gosok2 sepek tebal SS nih... ehhh... Nama mummy laaa.. ha ha ha...

      Delete
  5. paling bestt.. sign tu warna pink!.. lompat bintang 10 kali..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy boleh mengkunun dengan Jay Emm... He He He...

      Delete
    2. x aci!! mummy nye warna pink

      Delete
  6. Replies
    1. Dia ske farking sepah2... Biarkannnn...

      Delete
  7. Knapa mummy punya warna pink i punya warna oren...

    Hwaaaa... nk purple ye lenkali...
    Ha ha ha... demand nampak.
    Tak kena tinggal pun dah bagus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab oren warna limau mandarin... Kena dengan tema... Cik Manisah Lesing ke China.. Ha Ha Ha..

      Delete
  8. Tenkiu sss sbb x tinggal kn kita...

    Errr huda tu kita kan kan kan...

    Tiada huda lain kan kan kan...

    Ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama Cik Manisah sudah sampai ke Mount Huashan! Thats fact! TITIK.. Ha Ha Ha...

      Delete
  9. Bnyk nye kunci...

    Kunci kejayaan.
    Kunci kebahagiaan.
    Kunci errrr ... kau kunci cintaku . Teeettttt ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau kunci... Cintaaa kuuu... Di dalammmmmm hati muuuu... Cewahhhhh!!! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Huda pun ada banyak kunci gak kan? Aritu kat ig ada berbondol-bondol kunci ngan anak mangga dia tayang :)

      Delete
  10. pergghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....kembang hati titiew tengok nama titew adaaa.....hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Titewww pon dah kembang2 semangkok dah idung titew... he he he..

      Delete
    2. Titew punya kembang idong dah macam serombong kapal! Susah nak kempis balik! Thanks, SS!

      Delete
  11. wowww.....kunci byk tuhhh....teringat lagu ramlah ram...kesukaan SS...."kau kunci cintaku di dalam hatimu" kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhhh lagu tema setiap kali ke jamban... he he he...

      Delete
    2. kah kah kah.....sumber inspirasi kannnnn

      Delete
  12. SS....nnti nakkkkk sticker tuuuu tauuuuuuuuuuuuuuuuu....muka xmalu mintakkkkkkkk.....hahhahahaha

    ReplyDelete
  13. eh eh eh..ada nama Jari Manis lah...buat2 terkujut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah nak buat2 sangat... Ha Ha Ha..

      Delete
  14. Terima kasih SS, biar nama je sampai dulu manalah tahu nanti ada rezeki my body lak sampai sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti kalu Jay Emm sampai Huashan... Kirim salam SS kat West Peak.. he he he...

      Delete
  15. alaaa....pesal sticker JM tu warna kuning...kalau warna pink mesti lg sweet

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehhhh... ni lagi sorang... tinggal kang baru tahu... nanges laa situ... x mo pujuk!

      Delete
  16. next destinasi jgn lupa nama JM tau..i tamak heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next destination i bawak nama u... Dengan body u sekali... kah kah kah...

      Delete
  17. iyelaa, wak punye sticky notes tertingal kat permas letteww., huhu2

    ReplyDelete
  18. Wahhhh bertuahnya tuan punya nama tu. Hikhik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayangkan kalu ada 100 destinasi... He He He...

      Delete
  19. Nasib Azaleania..ada glamer sikit..kalo letak 'Mak', jatuh saham ai hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saham pe mak? Saham BaSiKaL ke? He He He...

      Delete
  20. Cantiknya gunung tu..berkabus..berawan..terima kasih SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ku bawa nama mu mak... Cewahhhh! Kah Kah Kah...

      Delete
  21. kAU bawak namaku ke puncak gunung huashan.. ma kaseh.. <3

    ReplyDelete
  22. kegigihan anda kebanggaan kami.. HAHA.. teruskan melangkah dan kongsi sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marah si kari nanti orang curik ayat dia... keh keh keh...

      Delete
    2. kalau si kari marah...kita jual dia..hahaha

      Delete
  23. wah cantiknye.....ke puncak...how i wish i was there too....the real me...bukan sticky notes...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu mampu... Pergi laa... Apalah sangat sticky notes tu kan... Tak berharga pon untuk dihargai! pegi sana jgn pegi sorang... bawak laa sekali peminat2 u.. Ehhh u ada peminat ke? He He He...
      * Soklan cari pasal!

      Delete
  24. Assalamualaikum SS

    Harap-harap pemilik nama pada sticky notes tu tak sejuk la no....huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam... Memang nak kasi dorang sejuk pon... Dok Malaysia kan panas! Ahakssss...

      Delete
  25. Salam SS,
    wah Tahniah pada pemilik nama yang dah sampai ke puncak, walaupon stiky notes, bila orang susah payah amek gambar nama kita tu wau! sagt appreciate!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam... Sebagai tanda ingatan... Harap2 SS panjang umur nak bawa nama mereka ke merata tempat lagi... Aamin...

      Delete
    2. Dikau sentiasa ku kenang dalam doaku. Nasib baiklah saya ada SS nak bawa saya panjat gunung kan,..harapkan saya, kaki gunung pun belum tentu ;)

      Delete
  26. Tahniah semua untuk nama-nama yang dibawa. Special gituuuuu! :D

    ReplyDelete
  27. wahhhh, jauhnyer nama-nama bertuah tu pergi melancong

    ReplyDelete
  28. tahniah semua....pegang kuat2 kayu tu...huhuhu

    ReplyDelete
  29. agak2 yg tertinggal tu ada nama kak yan tak...hubuhu...

    komen pun malas..macamana nak bawa kan ss...

    ReplyDelete
  30. agak2 ss lah kenapa simbolik kasih sayang mesti kunci dan mangga....kenapa tak kunci dengan durian ke...dengan pisang ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pisang bosan kak yan kah kah kah

      Delete
    2. Kenapa mesti pisang menjadi cadangan? Keh keh keh

      Delete
    3. Kak yan, kalau pisang nanti cepat bonyoh,..cinta durasi pendek namanya :)

      Delete
  31. Salam singgah sini Ss.....wahh....untungnya nama² tu dapat ke Puncak Huashan...

    ReplyDelete
  32. Tidak akan kering perigi yang di timba ...
    Akan bertambah jernih airnya selagi airnya di timba orang ...

    Namun ...

    Andainya perigi itu tidak di timba ...
    Airnya akan berlumut menjadi busuk ...
    Akhirnya perigi menjadi perigi buta ...

    ReplyDelete
  33. wahhhh nama ekin ada gak rupanya... terima kasih SS bawa ekin bersama... muahhhhh

    ReplyDelete
  34. ada nama baru ... tahniah korang .

    ReplyDelete
  35. Kanda SS, fridge magnet edisi gunung telah selamat kuterima. Makasihhhhh! Saya lompat bintang 5 kali! ;)

    ReplyDelete
  36. dh sampai dh.... tq SS....saya sgt hargai

    ReplyDelete
  37. Cantik betol hasil bidikan gambar ni. Sis SS ni mmg kreatip like sis Farah MF . Torbaik *ibujarikeatas* Btw, ku harap "ku kunci cintamu di bawah bangku bambu" akan dibawa bersama jika melancong ke lain destinasi pula. Peace :D

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...