Monday, 25 January 2016

Motivasi Kembara - Suatu Pernah

Habis sudah madah...
Tak ada satu pun yang tertinggal..
Setiapnya telah...
Kau ambil dan terus engkau jual..

Seolah tak pernah memakna apa...
Seolah tak pernah kau inginkannya...
Seolah tak pernah...

Dikutipku bila sudi...
Di bila tidak, dibiar mati...
Dan lebih menyakitkan...
Ku tetap tunggu di tepi jalan...

Seperti tak pernah ku ada harga...
Seperti tak pernah kita bersama...
Seperti tak pernah kau mahu aku...
Tak pernah rindu...
Tak pernah rayu...
Dulu...

Terleburhancur kebal rusukku...
Berkecaisepai, terpecahbelah...
Terima kasih atas ajarmu...
Cinta tak wujud...
Ah, tak pernah...

Dan dengarkan jeritku...
Jujur tak terfitnah...
Kau hanya bagiku...
Suatu yang pernah...
Suatu yang pernah...

Takkan ada apa...
Yang mampu untuk buat kau pulang...
Bila sudah tiada rasa...
Bikinlah apa, tetap kau terbang...

Takkan ku pujuk kau jangan pergi...
Takkan ku minta kau fikir lagi...
Takkan ku paksa renung semula...
Takkan ku suruh apa-apa...
Takkan ku izin tubuh dibuka...
Takkan ku pamer reput di dada...
Takkan ku lemah...
Takkan ku goyah...
Takkan ku biar tubuh didarah...

Terleburhancur kebal rusukku...
Berkecaisepai, terpecahbelah...
Terima kasih atas ajarmu...
Cinta tak wujud...
Ah, tak pernah...

Dan dengarkan jeritku...
Jujur tak terfitnah...
Kau hanya bagiku...
Suatu yang pernah...
Suatu yang cuma pernah...
Suatu yang pernah...




60 comments:

  1. salam, dalam setiap hal yang berlakupasti ada pelajaran :)

    ReplyDelete
  2. salam, dalam setiap hal yang berlakupasti ada pelajaran :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pesal 2 kali komen yang sama ni..mesti button enter rosak nih ;p

      Delete
  3. Bermimpikah aku membacanya.. ehhh.. Ni blog SS ker? hahahahha Komen cari pasal...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini blog Ning Yatimah.... Huaaaaaaaaaaaaaaaa... Tisuuuuuu!!!

      Delete
    2. Neng yatimah tak habis habis XD sekali sekala tak pelah mummy

      Delete
    3. SS ni sesekali memang jiwang mummy ahakss...nampak luar je kasar

      Delete
  4. Replies
    1. ahaksss...Huda pun terpegun ngan kata-kata SS ni

      Delete
  5. lagu fynn jamal kah ini?lirik yang sangat deep...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat deep hingga tak sanggup nak baca... Ahaksss...

      Delete
    2. FJ kalau baca ni nangeh.. trgugat =P

      Delete
    3. lahhh..ingatkan SS yang karang ;p

      Delete
  6. Assalamualaikum SS...bermadah berhelah yer...tengah melayan perasaan kah....

    P/s cantik gambor tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm.. Layan blues Thaipusamm.. Ahakss...

      Delete
    2. SS rindu JM lah tu hahahaha...matik!

      Delete
  7. assalamualaikum SS ku sayang sudah sihat ke... datang jengukkkk SS ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm.. Terima kasih sudi jenguk...

      Delete
    2. yeahhh!!! ayat Ekin ni buat sis JM jeles hihihi

      Delete
    3. hahahahahha sis JM jeles dengan ekin kena stop la nanti...

      Delete
  8. Amboi..musim melayan perasaan..

    ReplyDelete
  9. Nak mak tambah tak..ditelan pahit hendak kubuang terasa sayang..
    engkau bermadu hendak ku minum engkau beracun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tetiba madu pulakkkk... Ha ha ha..

      Delete
    2. Mak pun terer puitis2 jugak rupanya..

      Delete
  10. Old skool gambar tu..sesuwai dengan tema hehe

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Ni bukan lagu... Ni carik pasal... Ha ha ha

      Delete
    2. cer nyanyi sket ZF kot ada melody2 yg sangkot..

      Delete
    3. pasai pa jadi lagu tu.... -ni ye cari pasal..hehe

      Delete
  12. weh !! nama ceq da keluar carta.. oh no.. nak kena speed up..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT...samalah titeww...jauh ketinggalan

      Delete
  13. apa kakak ni puitis2.. jgn laaa gitu.. ceq kan ada..

    ReplyDelete
  14. lama tau x mai sini.. dahla ritu mai ingat kena block =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sib baik block x lama...jika tak? gigit jari jelah

      Delete
    2. baca berkali2 tetapi still x faham..ce SS nyanyi sikit nk dgr

      Delete
  15. berdrama dah.. rupanya dia memang nak menyepi =(

    ReplyDelete
  16. dapatkan kekuatan utk 'kembara' kehidupan harian.. STAY STRONG kanda.. Love..

    ReplyDelete
  17. sis dah malas memikirkannya , malas juga nak mencari lagi ... biarlah , biarkan ... andai ada , adalah , andai tiada , kehidupan tetap berjalan ... single itu lebih mudah ... erkkk ... sunyi juga ... heheheee

    ReplyDelete
  18. gayak mcm seorang sasterawanita negara.....gitewwwww.........pergghhh...posing ala2 model suar jeans.....segak bergaya...hahahhaha

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...