Friday, 1 January 2016

TRAVEL LOVE PEOPLE 2016

*** TRAVEL LOVE PEOPLE 2016 ***

Bermula tahun 2016...  SS tidak akan menggunakan tagline Awesome People...  Sebaliknya SS akan gantikan dengan TRAVEL LOVE PEOPLE! Dan... Insyallah...

Kembara STICKY NOTES yang membawa top commenter akan diteruskan! Kumpulkan kesemuanya... Keh Keh Keh...



Happy New Year 2016 everyone! Semoga tahun 2016 adalah tahun terbaik buat kita semua dengan limpahan kasih sayang sesama kita! Doa doa kan... Aaminnnnnn...


Pembuka 2016????




*** Awesome People 2015 ***


Your strength inspire me... Your kindness motivates me... Your care encourage me... I will not who I am... right now without YOU...

Thank You!







*** Imbas detik ***

"Setahun sudah berlalu...
Januari muncul kembali...
Dengan kehangatan semalam"...

Cewahhhh! Tuuuu diaaaa... Sekali sekala aku bermadah berkelah di Pondok Burukss ku ini! Ha Ha Ha... Oklah U'Ouls... Entry ini saja aku up terlebih awal untuk mengimbas kenangan sepanjang tahun 2015!

Yes! 8 destinasi tidak termasuk ulang alik Singapore berjaya ku habiskan dalam masa setahun... He He He...

Kembara Hong Kong...

 Kembara Macau...

 Kembara Shenzhen...

Kembara South Korea...

Kembara Bandung, Indonesia...

Kembara Kelantan...

Kembara Danok, Thailand...

Kembara Xi'an...

Insyallah pada 01 January 2016 nanti... Aku akan paparkan siapakah Top 10 Awesome People yang menemani hari hari ku sepanjang 2015! Dan adakah Jay Emm orang pertama yang akan muncul sebagai pengkomen pertama pada 01 January 2016 seperti tahun 2015?

Kita sama sama nantikan... He He He... Jumpa lagi ye! Bubbbbbyeee!

217 comments:

  1. I wish im in your place..Seronoknya!!!! InshaAllah ada rezki nak pusing2 banyak tempat macam ni jgak.. Alahai terskema pulak komen.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah you can do it.. Aja Aja Fighting... He He He....

      Delete
    2. Mr Doctor? wah!!! doktor datang komen sini..kalau ada yang sakit leh terus refer Mr. Doctor je ;p

      Delete
    3. insyallah MDoc.. yess you can.. kalo CT x mampu le macam SS 8 destinasi but i would go jugak somewhere bila tabung penuh..

      Delete
    4. dokte cinte ke dokte org tu? heh heh heh... :D

      Delete
    5. sis JM : sisss... cube tanye.. nk mintak MC boleh tak.. hehehe

      Delete
    6. CT : hehee.. same laa kiteee... tunggu tabung ayam berkokok baru boleh travel... :D

      Delete
  2. dan semestinya bukan yana, sebab baru kawan ngan SS hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kite tengok nanti... Sape yang kena... He He He...

      Delete
    2. Boleh tak nak pasang impian nak jadi orang pertama komen 2016 nanti. Alamak,...challoh dulu. Nak masuk kelas kul 9!!!!!

      Delete
    3. Farrah!!! ahaksss! semoga impian menjadi kenyataan..ntah ntah Yana dah standby awal pagi

      Delete
    4. Nk pasang mimpian juga lh....

      Delete
    5. Tapi.... errrr nk pasang kt mn ea

      Delete
    6. Kak Farrah & kak Huda semestinya boleh! hehe, pasang je terlaksana atau tidak kemudian kira la

      Delete
    7. Haha sis Jm , yeke.. SS buka boleh kira updatenya ntah ntah 2 3pagi dia update blog kehkeh

      Delete
    8. Yana... Shhhhyyyyy.... Dendiam... Kang kantoi SS tido lambat... Ahakssss...

      Delete
    9. Yana...kalau nak jadi orang pertama tolong jgn tido mlm ni ;p

      Delete
    10. tdo lambat ke tak tdo langsung?

      Delete
    11. SS : hahahaha... mane resultnye niii.... tak saba nk tau sape yang stanby tu! :D

      Delete
  3. dan semestinya bukan yana, sebab baru kawan ngan SS hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. uih sampai dua heheheh,

      Sis Jm & kak farrah ada dalam senarai yang pasti XD

      Delete
    2. heeeee....x nak masuk dalam list sis JM ke Yana

      Delete
  4. Wah.. Tahniah SS mengembara dengan jayanya sepanjang tahun 2015..^^ jauh jalan luas pandangan lebih pengalaman. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luas pandangan lebih pengalaman... pendapatan je tak tahu pi mana... he he he..

      Delete
    2. SS : hahahha.. yang ni lawak... tapi hilang tumbuh berganti kan... :D

      Delete
  5. wak farking dulu matcham biasa.,

    ReplyDelete
  6. tak menang top commentator takper, dlm hati saper yg tauuu., huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakk ingat Pondok Burukss SS ni Pertandingan Gores dan menang ke Wakkk?

      Delete
    2. wak pun nak bermadah berkelah jugak ke...hehe

      Delete
  7. Replies
    1. Lapan je bukan Lapan puluh juta... Ha Ha Ha..

      Delete
    2. ala okey le tuu! next year 10 pulak yedak! kehkehkeh

      Delete
    3. next year SS makin ligat hiksss

      Delete
    4. JM : selingat JM lerr kannn... :D

      Delete
  8. Mungkin JM paling atas , walaupun dia bercuti sekrang itu tak pernah effect apa apa cewah! XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adakah anda pasti Jay Emm dia atas? Ahaksss...

      Delete
    2. Yana!!!! si JM tu memang! jeling tajam kat JM heeee

      Delete
    3. ntah la , tapi kan tapi macam betul je ye dak SIs JM

      Delete
    4. Eh, dah balik eh , huhuh makin lagi menyakinkan lah Sis JM teratas!,

      Delete
    5. kih kih kih..adakah anda pasti Yana

      Delete
  9. tahniah 8 negara setahun...tepuk tangan utk ss & HH

    ReplyDelete
  10. 8 destinasi...8 kali pengalaman berbeza...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu je sama... Naik turun tangga! He he he

      Delete
  11. yang pasti esok akak exam ....huhuhu
    USM mu tunggu aku datang

    ReplyDelete
  12. Januari muncul kembali? hari ni baru 30 dec lah ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak sangat Jay Emm komen x baca entry.. He he he

      Delete
    2. macam tak biasa dengan pee Sis JM , rahsia top komentor dia tuh!

      Delete
    3. kannnnn... yang ni komen paling win yana...

      ha ha ha

      Delete
    4. JM komain dulu baru baca..hehe

      Delete
  13. perghhh!! 8 destinasi setahun? JM mampu tgk je lah ;p

    ReplyDelete
  14. gambar kembara south korea paling win

    ReplyDelete
    Replies
    1. jap..yang ada tragedi zip tu kembara mana ek?hahaha..saja je nak mengimbau kisah silam

      Delete
    2. Haippp Haipppp... Mute2... Ha ha ha

      Delete
    3. ha ha ha...

      betui betui... citer zip tu mmg lawak gilerzzz

      Delete
    4. ehhh sorry sss tergelakkan pulak.

      ampun ampun ampun.

      Delete
    5. hahaha..kena ban la aku pas ni.buat tuan tanah marah

      Delete
  15. ahaakssss..dah lebih setahun JM bersama blog SS kan...next year kalau ada entri baru let me know tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm count down kat sini jam 12.. Ha ha ha...

      Delete
    2. haaa Sis JM ,Ss siap suruh countdown kat sini lagi

      Delete
    3. 00:00 Akak JM terus publish komen.. eehe..

      Delete
  16. kawan-kawan semua...JM dah balik...lama x serang blog korang.....RINDU!!! nk lepaskan rindu di blog SS dulu pastu baru terjah yg lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi JM, buat ucapan kat sini dulu ye..OK JM, saya dah hias blog saya dengan bunga-bungaan..biar wangi je time JM datang..

      Delete
    2. ahaksss! Sal! nantikan kedatangan ku

      Delete
    3. Dah macam ucapan esok nak raya... Kah kah kah

      Delete
    4. lamanya menyepi.. rindu KJM...

      Delete
    5. Tu la pasal ucapan buat kat sini Sis JM ni kelakar betul!

      Delete
    6. eh ada lah komen Ratu PINK.. ceq tak prasan ngeh3..

      Delete
    7. SIS JM PILIH KASIH.

      HWAAAA... TAK ACI

      Delete
    8. yolah...sbb dah lama menyepi kan..mencik!!!

      Delete
    9. kita duduk off side je Kak Huda =D

      Delete
  17. power lah SS, you can be my idol..saya mampu setahun 2 negara jelah..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok laaa tu Kak Sal.. kita pelan2 la mendaki =P

      Delete
    2. Vanyak nyer duit demeorang ni.

      hwaaaahhhh

      Delete
    3. betul tu sym...pelan-pelan kayuh.

      Delete
    4. siti kiriman ni bila mau ambil ni...

      Delete
    5. tau pun Kak Huda ni hahaha.. nnt kita sembang belakang..

      Delete
  18. Replies
    1. mmg x leh lawan JM...nak lawan moh masuk gelanggang hihihi

      Delete
  19. Weih.... apa ni wa ah kak...
    Mn sambungan cerekarama...

    AlaĆ aaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabaq wa ah dik sabaq... Siaran tergendala! Ahaksss

      Delete
    2. yang suruh sambung tu dah karang entry sambungan ke belum ?

      Delete
    3. haip... sudah...

      p baca p...

      sat lagi akak nak bagi soalan kuiz...

      Delete
  20. wah 8 kali fuh tabik lah. Awat tak buat sekali dlm sebulan. Tapi rasanya macam JM lagi banyak kut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm koya... Bangkok... Rinjani... Jogja... Surabaya... Redang... Bangkok lagi...

      Delete
    2. perhhhh traveler tegar depa ni

      Delete
    3. mcm ada lagi yang tertinggal ;p

      Delete
    4. Ok... Jay Emm Koya 80 juta kali... SS kalah dahhh! Ha Ha Ha..

      Delete
  21. Rasanya akak terjebak pondok buruks ni dgn aktifnya tahun 2015 kan. Tahun lepas rasanya mcm asyik skodeng je pada akhir 2014

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer citer skit camne leh terjebak kojolobu tuai padi tigo tangkai? Ahaksss

      Delete
    2. ahahaha jenuh pikir la macam mana sngkot kat sini...

      Delete
  22. Dalam banyak-banyak gambar di atas, jaket biru, helmet biru, kasut biru tetap gambar yang paling ohsem. Kita suka kita suka. Nanti pakai seluar biru, rayban biru, t'shirt biru.. yeh biru mata hitam ku

    ReplyDelete
  23. Wow! banyak tempat menarik dah pergi. 2016 ke mana pula? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo travel sama tak ajak.

      #nyibuk betul budak ni

      Delete
    2. SarahFJ!!! langkah SS makin jauh next year

      Delete
  24. Selamat tahun baru 2016 SS..byk tu tempat SS terjah..jeles i

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awalnya Mak ucap tahun baru... Komen Mak ni aci tak Jay Emm? He He He...

      Delete
    2. mana Ratu PINK lama tak nampak komen.. huurm.. jetlag lagi ka..

      Delete
    3. Awl semangat baru mai..JM tgh kira duhet bath bopa juta dah lebur hehe

      Delete
    4. Ada lagi kaaa duhet bath Jay Emm tu? Kot dah abesss beli teratai layu ditasek madu... Keh keh keh

      Delete
    5. ehem ehem ehem....duit bhat masih byk..leh g hatyai

      Delete
    6. tudiaaa tau aje kita seru dia ngeh3..

      Delete
  25. Replies
    1. Makkk ooooo makkk kalu duhet berkoyan dah lama SS jalan dgn agent.. Ini travel nan hadooooo... he he he...

      Delete
    2. betul tu Mak betul tu.. lepas tu tanak ngaku =P

      Delete
    3. Mak.. amek kira ipong dia.. gopro dia.. wakakaka =P
      saja nak heboh harta-harta SS ahahaha..

      Delete
    4. Haippppp! Haipppp... Shhhyyy... He he he

      Delete
    5. Tahun dpn kita tunggu tgk dia pergi mana hehe

      Delete
    6. ko nak kira faraid ke apa ni sym.
      hi hi hi

      Delete
    7. adeh Kak Huda.. i surrender cenggini ahaha..
      sikit lagi SS beli drone =P

      Delete
  26. Kembara Bandung tu byk gambar cantik-cantik..atas gunung, tepi kawah, bawah tanah je lum adoo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawah tanah belum khatam lagi mak.. he he he...

      Delete
  27. cerita kelantan xmo siar ke kanda? I ni bukan penah sampai kelantan pun, lalu sipi2 penah lah.. :-).. lepas Xi'an k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 Jay Emm tak baca komain ni... Kang berganda kena perli... keh keh keh...

      Delete
  28. Kalau guna PC ja on9 blog, memang xdan nak awai2 komen awal tahun tuh.. Apa2 pun selamat tahun baru kanda.. jumpa tahun depan k (esok jerr)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huahua.. samalah kita Syida.. sesekali jenguk sini boom pukal..

      Delete
    2. kita serang sampai heng.. Hehe

      Delete
    3. Abisss laaa heng sana heng sini.. he he he..

      Delete
  29. tahniah sis, banyak juga tempat melancong tu

    ReplyDelete
  30. Harap2 satu hari nanti dapat travel around the world macam ss jugak. Hehehe
    Happy New Year

    ReplyDelete
  31. boleh pakat2 topap jumlah komen hari ni kan ? valid lagi kan ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak ligan Ct, oh tak mampu.. Kalau KJM wasalam lah..

      Delete
    2. okla tu.. second untuk dec.. untuk tahunan i selesa dah dengan kedudukan i ahaha..

      Delete
  32. takhta teratas tu konpem la Ratu PINK.. ehehe..

    ReplyDelete
  33. plan untuk tahun esok pulak cano ? heee

    semoga segalanya dipermudahkan..janji kena bawak ole2 balik lah.. hahaha

    ReplyDelete
  34. Ni kena duduk tunggu bertangga kalau nak jadi pengomen pertama dekat blog kak SS ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duduk bersimpuh laaa baru nampak cam perempuan melayu terakhir gitew.. keh keh keh...

      Delete
  35. perrggghhhhhhhh....8 tpt tuhhhhhh....sy 1 tpt jerrrr.....mesia...adehhhh....hahhahaaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 katanya... tapi ronda semua negeri... SS pon tak mampu taw... he he he...

      Delete
  36. sonok bila tgk kenangan2 lepas tu kan...berbaloi untuk diimbau semula......hihihi

    ReplyDelete
  37. huihhhhhh....JM plg awal ehhhhhh.....adehhhh....sy kalah laa kalau mcm ni....hahhhahah

    ReplyDelete
  38. agak2 nama titew terselit x dikalangan yg bertuah tuhhhh?????? kih kih kih

    ReplyDelete
  39. Selamat Tahun Baru 2016 SS...JM doakan SS dapat melangkah jauh lg tahun ni aminnnn

    ReplyDelete
  40. ehh..tu nama JM ke tu kat atas tu hehehehe

    ReplyDelete
  41. Salam tahun baru n salam kenal ss.... seronoknya dpt travel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal... Happy new year... He he he

      Delete
  42. salam , SS , semoag urusan tahun ni dipermudahkan oleh Allah,
    (ok skema, tapi serius ok). terima kasih sbb entry 2 kat sini selalu menceria kan budak serabut macam yana ni.

    ReplyDelete
  43. Ha ha....


    Dah ...
    Cepat sambung cerekarama jalan ke syurga tu...

    Cepat cepat...

    ReplyDelete
  44. Tengs for ur support too...

    Bnyk blajar dr blogger mcm sss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahun ni jangan banyak melesing taw... He he he...

      Delete
    2. Cik Manisah & melesing mana leh pisah!

      Delete
  45. Happy 2016 SS! Moga impian for this year tercapai amin~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy new year Sarah... And god bless u always!

      Delete
  46. Selamat Tahun Baru, SS! Moga tahun ni lebih best & happening!

    ReplyDelete
  47. wow..tak sangka nama ada dalam top komen 2015!

    ReplyDelete
  48. Selamat tahun baru 2016. Ahkak doakan semuga misi jenjalan berjalan lancar dan semuga segala impian tertunailah hendaknya. Terima kasih kerana ilmu, kasih sayang dan cerita yang menghiburkan serta ukhwah yang terjalin. Semuga Allah menjaga SS dan HH tidak kira dimana jua berada. Muah muah muah cayang uolss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy new year! Semoga yg terbaik untuk semua... Aaminnn

      Delete
  49. woot woot jalan2 sini :D selamat tahun baru darlings!! semoga dapat terbang jauh n banyak lagi!! aminn!!

    ReplyDelete
  50. haaa... jangan lupe bawak i terbang same tau nnt dlm sticky note! :D

    ReplyDelete
  51. i pon harap bersahabatan ni kekal selamanya.. n tengkiu jugak kat HH yang rela sudi berkawan dengan i... kehkehkeh... :D

    ReplyDelete
  52. tengkiu jugak sbb vacuum u... i masih tak berenti menulis walaupun sebulan sekali je hupdate... hahahhaa.. dah la sebulan sekali.. pendek la pulak tu kan... hahahaha.. :D

    ReplyDelete
  53. i tau i tak selalu jadik mengomain tegar blog u... tapi i akan selalu ingat u... :D

    ReplyDelete
  54. mane ade pondok buruks??????? mane??? mane????? :D hahahhaha

    ReplyDelete
  55. ok laa u salu g singapore tu... takpe......... this year.. i akan pegi walau sesaat.. hahahhahha :D

    ReplyDelete
  56. hahaa... tapi pape pon... komen 1 jan 2015 JM tu luna penah bace... means dah setahun gak laa kite kenal.. hahaha... ke da lebih? :D

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...