Monday, 15 February 2016

Kembara Singapura - Ku Bawa Kamu Kembara Bersama Ku

TOP 7... #TravelLovePeople - January 2016... 

Terima kasih semua kerana menemani hari hari SS di sini!  Tanpa kalian... Pondok Burukss ku ini tidak bermakna!

Ingin berkenalan dengan mereka? Sila lah terjah blog mereka...  Beramas mesra... Beri sokongan... Dan... Kongsi kasih sayang...

Semoga Allah makbulkan doa kita yang baik baik... Aamin...



Huda a.k.a Cik Manisah Lesing 


Siti Yang Menaip a.k.a Sitiroro


Kameq Deanna a.k.a Kari

Farrah MF a.k.a Cikgu Ceketed

SS dah tunaikan janji... Special dedicate untuk SalbiahM a.k.a Cik Sal Munge... He He He..


- XOXO -

118 comments:

  1. Kihkihkih gelak gediks jap kat sini. Thanks so much, SS! Mmmuahhhhhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii... Gelak gedik katanya... he he he...

      Delete
    2. amboui ke kota singa la pulak

      Delete
    3. amboi sukanya Farrah.. eyda jugak dah lama terkeluar dari pondok buruks SS..

      Delete
  2. Suka tengok pelakon2 tambahan yg menyerikan suasana kat setiap gambar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. watak yang ada sejarah... kah kah kah... lawakkkk!

      Delete
    2. Kannnn kak farah.... dh macam2 gaya...

      Delete
    3. baru meriah skit ada pelakon tambahan tu..hehehe..

      Delete
  3. Wahhh ke Singapura pulak nama nama ni. Hehehe. Jom terjah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila pancung mereka... he he he..

      Delete
    2. Pancung? Pancung? ...

      Errrr jangan lah...

      Baru nk napas ni...

      Delete
    3. hahaha dah lama tak sempat terjah kat sini..

      Delete
  4. Janji nama mak dah ke Mount Huashan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama Gojes...where is ur nama hehehe..saje kasi panas!!!

      Delete
    2. Amboi JM..kasi perangat nampak??

      Delete
  5. Cer naik singa tu pose nama-nama berkenaan (mood dengki)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah Kah Kah... Hadoiiiii... Sakit perut gelak!!! Mood dengki tu yang tak menahan! Lawakkkkkkkkkkkkkkkk!!!

      Delete
  6. Ku akan pastikan utk masuk Februari nanti..pilih location best-best tau nanti

    ReplyDelete
  7. aritu gi singapore tak puas hati betul dgn gambar merlion ni.. ramai sgt org... nampak semak.. tak cantik merlion i..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tips dari SS la... Jangan anggap org keliling tu menganggu... Anggap je salah satu element dlm cerita u... Cer tepek kat IG... Meh i tengok...

      Delete
    2. biar Merlion nampak tak cantik yg penting Nina nampak sweet!

      Delete
    3. Nina... lenkali bawak speaker pastu jerit "tepi tepi ... nina nak ambik gambo".

      Haaaa gittew

      Delete
    4. Pastu tangan pusing2 macam usop wilca... ha ha ha...

      Delete
    5. kena cakap "beri laluan, Nina nak berposing sakan kat sini"..

      Delete
  8. Yuhu!!!! SS bawak titew ke Singapore lah...makacih! muahh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka la tu.. SSmana boleh tinggal kak JM, nanti majuk jenuh pujuk.. hehehe..

      Delete
  9. Hari tu JM ke Kola Pilah...skrg ke Spore lak..jalan aje si JM tu kan ihihih

    ReplyDelete
  10. waktu bila air dari mulut singa tu stop dari pancut keluar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila bil air tak bayo... kah kah kah...

      Delete
    2. Bila entry JM nak pancut keluar pulak nih?? hehe

      Delete
    3. Tu lah pasal... We'ouls dah lama x merecik!!! Kah kah kah

      Delete
  11. Sila cari perbezaan di dalam setiap gambar dan tinggalkan komen di bawah komen ini hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang lain tak pakai jari... Awak sorang je berjari!

      Delete
    2. Jari? ... errr dalam banyak2 jari... jari apa yang paling manis...

      Cepat... sapa dpt teka nnt claim hadiah kat sss...

      Ha ha ha

      Delete
    3. jari hantu juon manis tak? kah kah kah

      Delete
  12. cantik tangan SS...nak pegang boleh hihihi

    ReplyDelete
  13. Cik manisah peningMonday, 15 February, 2016

    Test test test .. ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lesing dah jadi pening... kah kah kah...

      Delete
    2. Haaaa kannnn....

      Pastu saja mmbahan kat komen SJM...

      hahaha

      Delete
    3. Jay Emm dah jeling2 nih... he he he...

      Delete
  14. Aci cuba try test ....
    Ha ha hadoiiii

    ReplyDelete
  15. Eh eh... cik manisah pening pun kuar dah... owh canggih canggih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia balas dendam sebab dah berkurun tak dapat mengkomen.. ha ha ha...

      Delete
    2. Ha ha ha... seriously YESSSS

      Delete
    3. Pasni nk terjah blog org lain pulak

      Delete
    4. Hmmm tapiiii sss pun dh x nk dtg blog kita...

      Loading lambat ea?
      Ke ada juOn gak?
      Mcm blog wak... ha ha ha...

      Okay fine... blog kita x best...

      Ok majuk bye...

      Delete
    5. Ok! FINE! You tunggu! I memang dah lama geram nak serang u! Jangan u tak terlayan i dahhhh! Ha Ha Ha...

      Delete
  16. Sss... bukan patut "by calculation" cik manisah 1st ke....

    Ini tidak adillllll...

    Nota:sila baca gaya pak aji bakhil ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar di atas tak ikut turutan ye sayang... Yes! By calculation u are 1st!

      Delete
    2. Haaaa kannnn... bukan senang nk beat SJM...

      Tu pun kna sabotaj ngn pok cik google...
      kuang asam btol... sbb count 2 id....

      Cissssskek btol

      Delete
  17. Yeay... kali ni sticker hijau.... i loike....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka hijau... purple ... pink ... putih...

      Tp luggage kita kaler biru...
      hi hi hi

      Delete
  18. Sss... lenkali sticker purple lak ye...

    ReplyDelete
  19. Kalau ada sticker rainbow lg bagus...

    Ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii... Dah bagi peha nak tuttt lak.. he he he...

      Delete
  20. Ha ha ha.... sss... tengs for EVERYTHINGGGGG.....

    Sayang SSS banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak dan banyakkkkkk lagi

    ReplyDelete
  21. #LepasGianMengKomen.

    #@#@#@#@#@#@#@

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis laa blog SS kena lesing... he he he...

      Delete
  22. Dah tak memasal... cik sal jadi cik sal munge....

    Sss ... sss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asal usul Cik Sal Munge ada di blog Siti Yang Menaip... kah kah kah...
      * Matikkkk laaa SS carik pasal dgn Cik Sal...

      Delete
  23. Sss "kembara" singapore?

    Bukan mcm tmpt utk bli air juice je ke?

    Ha ha ha...

    Dasat tau sss... beli air jus pun kt oberC...

    Kito hado?
    Nan hadooo

    ReplyDelete
  24. air pancut tuu nampak sedapnyaaa kalau dapat mandi!

    ReplyDelete
  25. Bila tengok gambar ni tiba-tiba terdetik satu soalan. Kak SS kidal ke?

    ReplyDelete
  26. wow..singa itu memuntahkan kertas berbentuk LOVE... heheheh...

    ReplyDelete
  27. KAK SS! RINDUUU!

    Saja jenguk akk dh travel sampai manaaa. hahahhaha.

    Hati2 taww selaluu! muah ciked!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss you tooooooooooooooooo!!! Insyallah... Thanks dear...

      Delete
  28. Aittt apesal 7 je selalu kan 10. Sian tau yang lagi 3 tercicir. Tak aci tau tak anee tau.

    ReplyDelete
  29. wahhhhhhhh nama ekin sampai singapore la... muahhhhh SS... comel gambar tu

    ReplyDelete
  30. masih kekalkan kedududkan lagi hahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu ceketed mesti tgk komen ekin nih... Hi hi hi

      Delete
    2. hhahahahha loni mesti kekalkan kedudukan la

      Delete
  31. Waa..waaaaa..waaaawwww....nama titew adalaaaa...wawww...wawww...hahahahh

    ReplyDelete
  32. Huihhhh...tercapai jugak impian nk bergmbr kt air merecik tuhhhh....mekasih SS...hahahaahah

    ReplyDelete
  33. hari tu ada baca di blog zie has yg katanya JM dah bersara dr blog ya . sis blm sempat nak menjenguk blognya . jadi tak best lak dgr ... huhuhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS baru baca blog Zie... Doa doa kan semoga Jay Emm terpujuk untuk lebih rajin kongsi travel entry...

      Delete
    2. JM dah nak bersara? alahhh... patutlah lama senyap...

      Delete
  34. wahhh kerlas mereka2.. hehehe
    singa tu dr dulu asyik muntah air je :P

    ReplyDelete
  35. wweeeeeh ada jugak namaku !!! im in love.. ok syukur masih dapat menyelit sama..

    ReplyDelete
  36. ingatkan dah kena tendang carta sebab lama tak singgah sini..

    ReplyDelete
  37. kat Merlion okay iols dibawa.. jgn memain..

    ReplyDelete
  38. ehehe Kak Sal ada nickname baru eh.. Cik Sal Mungeeee wakaka..

    ReplyDelete
  39. cantik view tuh.. tahniah kepada yang namanya sampai ke Singapura tuh..

    ReplyDelete
  40. Adeh dah lama tercicir dari carta.. macam tak mampu ja nak tembusi carta kembali..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...