Tuesday, 23 February 2016

Separuh Jiwa Aci Pergi


Penat Aci nyanyi....

"Aci Aci bukak pintu"...

Pintu tak bukak pon...

Penat Aci laungkan password...

"Nyia In Son Mata Kaji Semar Nyising"...

Pintu tak bukak pon...

Saat ni...

Aci rasa...

Aci memang BODOH!

Sebab...

Aci masih menunggu di pintu yang sudah lama tertutup buat Aci...

Separuh jiwa Aci pergi...

Ada ke pintu lain terbuka untuk Aci?




- XOXO -




106 comments:

  1. but make sure bawak kunci yang betul lah...

    jangan bawak kunci pintu umah sebelah...


    ha ha ha ...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. huda tak habis dengan pintu doraemon tau :)

      Delete
    2. doraemon ada pintu ke? bukan poket?

      Delete
  3. henfon kita officially diisytiharkan sakit - tak boleh blogging...
    I'm officially disconnected to de world....

    ececewahhhh ... tragis sangat ke poyo sangat bunyi nye...

    ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh sini... SS tolong campak bawah jambatan... he he he...

      Delete
  4. Replies
    1. Bak skit ati Eyda tu... Nak masak kicap... he he he...

      Delete
  5. Aci,,,jangan itu macam bikin, saya boleh kasi chenta sama aci..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhhh! Aci mahu terjun jambatan kalu tak dapat itu chenta.. keh keh keh

      Delete
  6. Pintuku sentiasa terbuka untuk Aci SS :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak masuk! Nak masuk! Nak masuk! Muahhhh!

      Delete
  7. Adaaa adaa. Pintu rumah Nani. Hehehe :D

    ReplyDelete
  8. Jgn risau pintu di sini masih dibuka 24 jam

    ReplyDelete
    Replies
    1. pintu gapo ? 7E eh ? ehehe.. ok gurau gurau =P

      Delete
    2. Kalu 7E... SS nak slurpee... he he he

      Delete
  9. Apa pasal, aci? Pintu susah buka itu macam tak mau pergilah!

    ReplyDelete
  10. Meh balik Rawang. Sepuluh tapak sebelum sampai pintu dah terbuka luas dah,... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ekot !!! ahaha.. bila la nak dapat jemputan ke Rawang..

      Delete
    2. Bukan tempat ngedate kita kat The Curve ke? Rawang tak de apa lah ;)

      Delete
    3. Kalu ngedate The Curve... Ajak SS... He He He...

      Delete
  11. Cuba pergi minta kunci kat Kak Ramlah,..kau kunci,...cintaku,..di dalam hatimu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalah nya Kak Ramlah yg ilangkan kunci!

      Delete
  12. Gaya posing dah macam si Combi tunggu abang Kassim dah tu,... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hendakkkkk kuuuuuu nangissssss... Tiadaaaaaa berairmataaaaaa... tu diaaaa... Bang Kassim main seksepon... he he he...

      Delete
  13. Assalamualaikum..singgah sini..mungkin ada pintu lain yang sedang menunggu..
    Jemput join  Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA

    ReplyDelete
  14. Aci aci jangan takut.. nana datang bawak hai parang kontot... pintu pagar nana ketuk kalau tak boleh juga nana pakai chinsaw kasi geraji itu pintu.... hehehehehe lariks...

    ReplyDelete
  15. Insha Allah ada banyak pintu lain selain yang telah tertutup buat mu. Apa pun doa banyak-banyak pada Allah semuga bila satu pintu di tutup Allah buka lebih banyak lagi pintu buat mu. Insha Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aci tunggu pintu rahim... Tak bukak pon... he he he..

      Delete
  16. salam SS,
    salah pintu tak bermakna takkan jumpa pintu yang betul kelak .

    ReplyDelete
  17. jangan pernah mengalah hanya kerana satu "pintu " yang salah , cari dan insyaAllah kunci yang SS ada tu ada pintunya ecececeh hahha

    ReplyDelete
  18. One door close another door open..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg bukak... apa yg tutup mak? ha ha ha

      Delete
  19. Comelnya gambo tu..meh sini mak pecahkan pintu tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ganaznyaaa Mak.. ehehe..
      yelakan.. kalau x dipecahkan ruyung.. manakan dapat sagunya..
      kalau tak pecahkan pintu.. xkan dapat jugak apa daaa tatau nak tulis..

      Delete
  20. Apa kata guling-guling depan pintu tu?

    ReplyDelete
  21. ada pintu lain tunggu aci pi bukak la tu... :-)

    ReplyDelete
  22. pintu rosak..takleh bukak..hihi..
    aci tgh buat maruku kt dapur, tak dgr SS nyanyi..
    don't give up..keep on 'berusaha'..

    ReplyDelete
  23. Lawonya mencangkung.... errr nak iyak ek....Lariksss

    ReplyDelete
  24. Dlm gambar kt ats *headerblog* dgn dlm entri ni, dua2 sis eh. Muka mcm atlet. Familiar. Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuiyioooo.. adakah benar ini kenyataan ? SS memang atlet laaa..

      Delete
    2. ada.. ada tu.. tapi kalo lama sangat.. kita berlalu sajalah..
      cari pintu lain =P

      Delete
    3. Atlet.... perhhh...
      olimpik bagi acara travelling...

      Delete
    4. Bab muka macam atlet tu benor2 memancing perhatian heheheh

      Delete
  25. kite siap provide kunci lagi tapi aci x datang2 pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak CT provide kunci makanan shell out lah. Baru puas hati. Huhuhu

      Delete
    2. Mekja sayang.. xkan nak standard Shell Out ja.. owwwh murahnya nilai kunciku.. ahahah.. paling tidak standard tiket pi umrah ke haji ke..

      Delete
  26. sebab tu kalo kunci nak bukak pintu pun kena try sketoi2 baru dapat yang matching.. selagi tak matching kena keep trying la. sbb key memang ada cuma bercampur2 saja..

    ReplyDelete
  27. tuk! tuk! tuk! Aciiiii...ooo Aciii!!!!!

    ReplyDelete
  28. Aci sure ke pintu tu dah lama tertutup? ishhh!

    ReplyDelete
  29. Aci!!!! buka pintu..Nana datang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana JM, pujuklah aci ni....lama benar dah menyepi

      Delete
  30. Aci-aci bukak pintu , Nana balik hey pukul satu.. jangan takut burung hantu.. Nana ada tongkat semambu... keh keh keh :P #lupalirik

    ReplyDelete
  31. Cuba buka pintu lain ya kak SS :D

    ReplyDelete
  32. ada...masih ada banyak pintu yang terbuka, tanpa perlu kunci...take care yea...

    ReplyDelete
  33. kenapa tak pi umah kyan je...pintu umah kyan terbuka luas...

    ReplyDelete
  34. assalamualaikum ss..apa khbar..moga sihat hendaknya..lama kyan tak jenguk ss....

    ReplyDelete
  35. eh lain macam jer tajuk, separuh jiwa pergi ... jangan cakap SS pun nak berhenti blogging juga

    ReplyDelete
  36. lupa password rupanya ... suspen jer lah sampai separuh jiwa pergi :p

    ReplyDelete
  37. ada satu lagi pintu ss tak guna pintu doremon hahahhahaa

    ReplyDelete
  38. sapa tutup pintu tu SS....meh nak tolong buka kan hehehe

    ReplyDelete
  39. Replies
    1. Nk cium kna chin up... okay noted...

      Hahaha

      Delete
    2. Ohhh baru taw. Chin down tak boleh eah? ;)

      Delete
  40. lawa kak SS dlm gmba ni
    mesti ada punya pintu lain yg terbuka uutk Aci, jgn risau :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Payah lah kalau bukak pintu kena lawa....

      Hahahadoii

      Delete
  41. Mana SS ni..senyap je..are you okay babe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh tau skrg knp SS penat..cehhh kenapa separuh jiwa pergi pun dah tau..grrrr

      Delete
  42. aci aci buka pintu ana nak berak ni hahahahha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aci x da kat umah...g berak di public toilet ;p

      Delete
    2. Apsal nak berak datang sini? Akak sebat ngan tongkat semambu nak, Ekin?!

      Delete
    3. hahhahahhha larikkkkkk jumpa bulan depan....nak berehat dari blog dan semua... bye ya

      Delete
  43. Satu pintu je ke SS..pintu lain ada? cuba pintu lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi ada pintu lain,..belum nampak lagi tu. tiba masa dan ketika, jumpalah :)

      Delete
  44. Pintu tu ada kunci tak? ke kuncinya rosak..gantikan kuncinya.. ke pintu tu patut drobohkan aje...biar tak ada pintu..atau sebalik pintu tu ada orang pekak yang tak pernah dapat dengar pintu diketuk lalu tak pernah nak buka..atau sebenarnya tak payah ikut pintu tapi kena ikut tingkap atau sebenarnya kena ada pintu lain..pintu baru atau pintu besi pintu kayu..pintu gua atau pintu hati..mmm..kan dah terpanjang komen...ngeee

    ReplyDelete
  45. Aci mana aci ni.. bukak lah pintu

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...