Thursday, 24 March 2016

5 THINGS I HATE DE MOST!

Ok... Entry ini teramat ringkas...  Entry kena tag dengan Cik Manisah Lesing!  Maka terimalah....


Antara  5 perkara yang aku paling benci...

1. Bila ada mood nak masak time cuti... Tetiba... Gas... HABIS!
2. Bila pegi kedai nak beli Gas... Kedai... TUTUP!
3. Bila pegi kedai lain... Kedai lain... Gas... TAK JUAL!
4. Bila time nak makan kat luar... Lauk... HABIS!
5. Bila balik semula rumah... Petik dapur gas... Api Gas... Tetiba... NYALA!

BENCI!


Ok... Aku malas nak tag sesape... Kalu aku tag Jay Emm... Jawapan Jay Emm mesti "JM benci orang copy paste entry blog JM"... 
* Jeling Jay Emm... Keh Keh Keh...


- XOXO -

128 comments:

  1. Last kali stresss dan takde mood nak makan .. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu ada org masakkan... sengih sampai telinga...

      Delete
    2. kan tak ada mood nak masak .. last last orang panggil mari lah turun makan ehehhe

      Delete
    3. untung lah ada org panggil mkn..ni nk mkn kena masak sendiri

      Delete
    4. Betul tu Sis JM. Untungla tinggal bawa mulut dan perut je,..

      Delete
  2. Semua merah je... ni memang benci betul ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pinjam kaler biru skit... he he he...

      Delete
    2. kay..kalau suka dia guna warna pink

      Delete
  3. hehehe...semua tentang gas....saya pula benci sangat dengan orang yang buang gas....

    ReplyDelete
  4. Hahaha yang no. 3, tang pergi kedai lain tu,..mesti gi kedai beskal kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi kedai basikal.. nak beli basikal... basikal tak de....

      Delete
    2. hahaha.... kedai beskal ke kedai makan ? :P

      Delete
  5. Singgah sini jap tinggal jejak. Cikgu parking dulu. Mood takde,..berjemur depan kipas angin je sekarang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cer duduk dalam peti ais.... tapi kena kuarkan barang2 dlm peti ais dulu... baru muat cikgu nak masuk... he he he...

      Delete
    2. panas kan kak , duk depan peti ais sudah laa

      Delete
    3. Lebih baik telan kipas! Ha ha ha

      Delete
    4. Itulah masalahnya,..kalau ikutkan nak tido dalam freezer tapi kang abis rosak bahan masak...

      Delete
    5. hahahahaha masing2 bagi nasihat bernas..

      Delete
  6. Choppp! 5 perkara ni berlaku dalam satu harilah kiranya kan ;)

    ReplyDelete
  7. hahaha tu memang mendatang benci..

    ReplyDelete
  8. hahah tajuk entry patutnya....GAS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pastunya tajuk entry... GAS mu racun bagi ku.. he he he...

      Delete
    2. Gas .. gas .. gas..! aku benci kau gas.. amacam sesuai tak..? hehehe

      Delete
  9. Replies
    1. Ini namanya soalan penaakulan mantik ;)

      Delete
    2. Sama tak dengan perbandingan trivago?

      Delete
    3. Hahaha... yang ni lawakkk...

      Vengong lh iklan perbandingan trivago tu... hahaha

      Delete
  10. salam ... lawak lah ss ni, baca entri benci sambil senyum!

    ReplyDelete
  11. ingat 5 perkara sebelum 5 perkara...paling penting is GAS!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. GAS abis... Masak pakai piuk nasi eh Jay emm? Ahaksss...

      Delete
    2. Dapur arang pun bulehhh. Tapi kena ready untuk tiup2 hembus2 :)

      Delete
  12. sib baik tak kena TAG..jika tak JM paling bencik PENCURI artikel

    ReplyDelete
    Replies
    1. PENCURI HATI Jay Emm benci tak? He He He....

      Delete
    2. auw ~~~ yang tu mesti sis JM tengah senyum kamben.. heee

      Delete
    3. mana boleh benci pencuri hati heheheheh

      Delete
  13. Semua berkaitan gas san makan-makan jeeee

    ReplyDelete
  14. Sempoi gila entry ni..sib bek SS tak senaraikn yg real..klu listkn jenuh penuh page

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini namanya sarkastik mak! Kah kah kah

      Delete
    2. Untonglah boleh sarkastik...

      Dulu2 kerja sarkas ea?

      Ha ha ha...

      Delete
    3. Keje latih monyet masak! Ha ha ha

      Delete
  15. Mak tlg kaborkan...ini entry malas yek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali sekala bg laa anak mu can nk ngelat! Ha ha ha

      Delete
  16. uish ! dia punya tahap malas, siap boleh buat karangan...

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. Tu jekkkk???? Cis! Tak balik modal!

      Delete
    2. Okaylah tu... karangan pendek dan padu... haha...

      Delete
    3. This is de reason knapa sy tag sss.... sbb nk baca idea merapu sss yg slalu d luar kotak...

      Hihihi.... cayalah sss...

      Tengs raikan tag ni...

      Hahaha

      Delete
    4. Ini bukan luar kotak... Ini terkeluar lutut... Kah kah kah...

      Delete
    5. Dah masuk balik ke soket lutut yang terkeluar tuh? ;)

      Delete
  18. hahaha...sib baik baru nk masak, kalo tgh masak gas abiss..mmg haru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu tengah masak gas habis! Baik puasa jek! Kah kah kah

      Delete
  19. hehehe....pernah gas habis time bulan puasa....time nk berbuka, time nak sahur,separuh jlan msak....naseb baek ada electric induction cooker...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inilah yang selalu jadi kan... Ha Ha Ha...

      Delete
  20. Replies
    1. memasak tunjuk2 lagi sedap... pastu ada org bayarkan...lagi sedap... ha ha ha...

      Delete
    2. Tengok peti ais la, Kak Nieda ;) hehehe relevan tak statement saya di sini? ;)

      Delete
    3. Up resepi please SS..hihihihhihi.. tukar niche blog pulak daripada travel ke SS's kitchen ... hihihih

      Delete
    4. Bab tengok peti tu memang... macam2 hado...

      Tak memasal dpt tupperware cekebon...

      Hihihi... jeles tau tau tau

      Delete
  21. saya paling benci saya kena masak!!! pastu saya tak lalu makan!!! orang yang dipanggil makan..tambah sampai 3 kali..sedap katanya!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi sedap kalu tolong suapkan... ha ha ha...

      Delete
    2. Bagus gak tak lalu makan. Macam saya ni, saya masak, saya yang terlebih selera makan! Camne nak kuyussss huhuhu

      Delete
    3. Hahahhaaa.. kak Farrah terbalik n i.. standard org ckp klau kita yg masak kita yg rasa xselera nak makan.. tapi kalau saya bedal je semua..hihihih

      Delete
  22. hahhahaha....kesimpulannya SS cuma benci satu... TONG GAS! hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 mewakili semua... he he he...

      Delete
    2. Orang jual gas, tukang hantar gas SS benci dak?

      Delete
    3. Kalu bangla... benci... he he he...

      Delete
    4. One for all...
      all for one...

      Hidup tong gas....

      Delete
    5. Tapi errrr kalo tong gas tu hidup... fia boleh berjalan2 tak...

      Errrrr

      Delete
    6. Tiba2 teringat citer tv...
      bedah n joyah tong gas...
      hahaha...

      Delete
  23. Benci bila baca entry citer pasal gas... sbb gas kat umah mummy dah habis masuk 2 minggu dh ni.. sib baik takde kat umah. huaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aikk... Dapur tak berasap laa nih... he he he..

      Delete
    2. berasap la.. tp dapur jiran ..keh keh keh :P

      Delete
    3. Amik bau laa nih... ha ha ha..

      Delete
  24. Hahahaha. Berkait oo dari satu sampai lima :P

    ReplyDelete
  25. so kesudahannya makan di luar ke? hehe

    ReplyDelete
  26. Lepas tu kita mereput, tinggal tulang! perghhh! gila ekstrem! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulang pon buat sup.. he he he...

      Delete
    2. sup tu boleh makan.. kah kah kah...

      Delete
  27. saya paling benci orang menjaja cerita kita kat orang... pulak orang salah faham pasal kita tanpa usul periksa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dah tak de apa nak jaja laa tu kan... Cer jaja goreng pisang ke kan... ha ha ha...

      Delete
  28. Replies
    1. Ikhwan nak bagi berapa ha? Nak 5 ha boleh? ha ha ha ha ha

      Delete
  29. rasanya solusi yg patut SS buat time gini berpuasa kot.. ahakss..hihihihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. solusi ehhhh? skemanyeee.. he he he..

      Delete
    2. Kalo kejadian tu pukul 330 petang... puasa menda... hihihi

      Delete
    3. hahaha...oppsss ayat skema pulokk dohh..hihihih..

      Kalau pkol 330 ptg tu puasa ikat perut ler..hahahaha

      Delete
  30. yang last tu mmg Sis JM tak suka..hihihih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu boleh buat Jay emm meroyan... ha ha ha

      Delete
  31. Agaknya macam manalah api dapur tu boleh menyala kan.. ajaib ni.. pelik tapi benar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin belum sampai ajal... ha ha ha...

      Delete
  32. fuhh jenuh nak jumpa kotak komen... komen lebih panjang dari entri..hihihihih.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. isks isks isk... cobaaaaannnnnnnn... ha ha ha....

      Delete
  33. Tuan tanah..ooo tuan tanah...mana nyepi ni..balik kg jenguk cucu ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cucu tak de... Cicit ada mak.. ha ha ha

      Delete
  34. lagi benci kalau masak pastu tak lalu makan pastu buang... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi benci kalu tengok tong sampah yang makan eh... ha ha ha..

      Delete
  35. sempoi.. nape tak terfikir nak buat entry macam ni ri tu.. kehkehkeh..

    ReplyDelete
  36. Wak pon jeling dari jauh jer nihh.., ;p

    ReplyDelete
  37. gua rasa nak bebai sangat tau baca entry ni !!!! isk !! i hate it !! *dramaqueen*

    ReplyDelete
    Replies
    1. bebai dengan bebal sama ke? keh keh keh...

      Delete
  38. hahahaha.. semua pasal gas... hahaha..

    ReplyDelete
  39. saya nak copy paste kak,masuk kat twitter.. minta izin okay..ahaha. :D

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...