Friday, 11 March 2016

#TravelLovePeople - February - Ku Bawa Kamu Kembara Bersama Ku

Sorry... Aku terlambat up #TravelLovePeople February 2016...  Aku busy nak buat pelbagai preparation...  Dan...  Dikesempatan ini... Aku just nak inform masalah aku... Aku tak pasti orang lain ada masalah yang sama macam aku ke tak..

Ada beberapa blog yang aku gagal nak blogwalking atau buat kunjungan balas menggunakan web version dari pelbagai browser dan pelbagai device seperti komputer, handphone dan Tablet... Hanya ada sesetengah yang boleh accept mobile version... Blog yang bermasalah adalah blog yang meletakkan iklan yang terlalu canggih sampai aku tak boleh nak drop komen... 

Atau...  Web Browser aku yang terlampau advance over protected???? Keh Keh Keh...
* Blog yang high risk / spam boleh buat Aci demam! Fahami lah rintihan Aci... #AdBlock

Ini contoh iklan yang aku dapat detect dari Blog Cikgu Ceketed... Sorry Cikgu... Kotak nak drop komen terhalang sebab iklan! Mungkin ada di antara U'ouls tak nampak atau tak perasan atau belum lagi nak perasan atau tak memberi effect pada kotak komen... But I can detect it now... Kalu berterusan macam ni... Apakah nasib Aci? 
* Nanges Aci tak boleh romen... Ehhh... Silap... Komen... Rasa kurang kasih sayang... 

Ni dari blog lain... Yang sama kes... Komen terhalang dengan iklan... If one fine day... Kalu keluar iklan telanjang? How? Kah Kah Kah... Hati-hati ye dalam beriklan!

Aku tak ada masalah nak buat blogwalking pada blog yang kurang meletakkan iklan... Contoh blog Jari Manis, Mak Georgeous, Cik Manisah Lesing dan lain2...

Ini contoh terbaik... Cilok dari blog Jay Emm... Kalu nak beriklan... Nampak tu? Boleh asingkan iklan tu macam ni... Tak perlu ganggu kotak komen... Ada faham kaaa Aci? He He He..

Ini contoh Blog Cik Manisah Lesing... So far... Tak ada masalah... Aci boleh komen suka hatik tanpa gangguan... Terima kasih sebab tak meletakkan iklan di bahagian kaki kotak komen.. 
Yang lelain... Jangan tanya Aci sama ada blog u'ouls bermasalah atau tidak... Sila check sendiri ye sama ada u'ouls ada meletakkan script iklan spam atau tidak... Kalu Aci lama tak datang berkunjung tu... Maknanya blog U'ouls bermasalah untuk Aci... Aci cuma mampu baca tapi tidak mampu nak feedback... Jangan kata Aci lupakan U'ouls pulak ye.. Fahamilah rintihan Aci... Dedaunan keguguran dahan nan kerapuhan... He He He...



*** #TravelLovePeople February ***

Terima kasih kepada semua yang menemani ku di sini...



*** Kembara Istana Sri Menanti, Kuala Pilah, Negeri Sembilan ***

TOP 7... #TravelLovePeople - 01 - 10 February 2016... 












*** Kembara Lotus Desaru, Kota Tinggi, Johor ***

TOP 7... #TravelLovePeople - 10 - 28 February 2016... 






 Kari




Di manakah Mekja?  Yeahhh... Mekja bagi bom tangan bertubi saat saat akhir hujung February di mana namanya tidak sempat di bawa ketika travel di Istana Sri Menanti dan Lotus... Insyallah.. SS akan bawa Mekja ke destinasi yang lain...


- XOXO -




89 comments:

  1. Huargahhhhhhh! Iklan apa tu? Camner nak buang? Tolon! Tolon! Tu bukan iklan nuffnang kan,..SS, ada cara tak nak nyahkan mende tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat web browser cikgu tak nampak apa2 ke?

      Delete
    2. Takkkkkk! Huhuhu sedey ni. Dahla iklan tah apa2. Migraine jap!

      Delete
    3. Parah cenggini... Sendiri punya blog sendiri tak nampak... Hok aloh... Cer tengok kat layout.. Ada masukkan apa2 script iklan terlampau tak? Contoh terbaik blog Jay Emmm.. Dia ada letak iklan tapi tak kacau kat bottom page... Cer cikgu tengok...

      Delete
    4. Setahu saya, saya memang tak buat apa2 perubahan kat script blog. Almaklumlah, bukan reti sangat pun. Saya pun buat cam sis JM tu sebab dulu masa letak kat tempat yg nuffnang soh letak, terus kotak komen tak appear. Hmmm musykil nih!

      Delete
    5. SS rasa lah kan... Pengiklan yg ubah cara pengiklanan mereka... Size iklan pon besar dah macam size banner.... itu psl kacau... Tapi... Cuba cikgu check semula layout atau html part blog post gadget... Mungkin boleh pindahkan script iklan dari situ... Sbb.. SS tengok... Iklan cikgu kuar kat laybout blog post... tu yang kacau tu..

      Delete
    6. ehhh... takde lah pulak tgk iklan ni kat blog kak Farrah.. ke browser SS yg prob ni???

      Delete
    7. Masalah SS sekarang ni adalah... SS nampak apa yang ikhwan tak nampak... Kah Kah Kah...

      Delete
    8. Hahaha... apa bila gua punya sifu kena "ganggu"...


      Ni "saka u main jauh2" ...

      Ke "antu juOn" dah pindah rumah...

      Hihihi...

      Delete
    9. Sy syak kak farah hapdet iklan versi henfon kot...

      Yg tu ada kaco scrip sket...

      Buat gak kejap...

      Sbb dia gila... sy buang terus...

      Delete
    10. Tapi sy syak iphone 6 sss over protected ni...

      Hahaha

      Delete
    11. hihihihih.... 6 sense ni SS.. hihihih..

      Ye dah tu iphonggg 6 SS over protected.. hihihih :D

      Delete
    12. JM try komen blog dak Farrah tu..okey je..x kuar iklan yg mengganggu...pening gak tu eh nak edit

      Delete
    13. Saya pening bukan takat pening2 lalat dah, Sis JM,..dah pening2 biawak lepas jatuh pokok kelapa! Adoyaiii, kena hantar blog buat blood test lah lepas nih...apa masalahnya tah!

      Delete
    14. Eyda nyer pun bermasalah jugak ke? kalau ya, Eyda pun tak tau, sebabnya tak ada ubah apa2 pun..

      Delete
    15. Eyda x de masalah... SS komen ok je!

      Delete
  2. Hihihi sampai gak saya ke lotus desaru. Tenkiu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana boleh tinggal.. Awak ikut.. He He He..

      Delete
    2. Suka suka suka! Flying kiss tanpa iklan merapu sikit ;)

      Delete
    3. Muahhhh balikkkk... He He He...

      Delete
    4. Kannn kak farah... at least kita ikot juga sis JM...

      Kihkihkih...

      Delete
    5. ahakss..SS mmg seorang yang sgt hargai reader

      Delete
  3. Replies
    1. Moh sini duduk dalam hati Aci... Muat tak? He He He..

      Delete
  4. wowwww... kreatif banget kamu dong... hihihihi... Bulan ni rasa macam nak ikut SS jugaklah.. hihihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai jugak Ikhwan di Pondok Burukss SS ni ye.. He He He... Insyallah... Manalah tahu kan Ikhwan boleh naik takhta... He He he...

      Delete
    2. kan... belum cuba belum tahu... Almaklumlah Sis JM dah menyepi ni.. tido lagi tu...

      p/s: Nak cuba gak ni pegang takhta sesekali.. "Sesekaliku rasa teringat melewati...... " hehehe

      Delete
    3. Ikhwan..tolong jgn rampas takhta sis JM ehhhh

      Delete
    4. Ikhwan sekarang tengah dominasi tower,... :)

      Delete
    5. IY pondok ngan tower sekali nak amik takhta ! hahah.. sis JM beware kikiki

      Delete
  5. Kihkihkih... i gelak dulu... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi... Sukanya dia... He he he

      Delete
    2. nak gelak gak lah..kuikuikui

      Delete
    3. Nak gelak gelak gak,...HAR! HAR! HAR!

      Delete
  6. Ha ha ha... kaler hijau... i loike...


    Tengkiu my dear darling sister....

    Mmmmuuuahhhh

    ReplyDelete
  7. Nxt time purple... janji k...

    Hahaha...

    #koNampakDiaPunyaDemand

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhh! Nasib baik bukan hantaran tinggi...

      Delete
  8. Tapi cik manisah ada syak wasangka sesuatu dgn sttmnt ni...

    "Sorry... Aku terlambat up #TravelLovePeople February 2016...

    Aku busy nak buat pelbagai preparation...

    Dan... "


    SSS nak g mana.... tak ajak pon....

    Ni nk majuk ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haippp haippp... Jangan majuk... X ke mana pon... He he he

      Delete
  9. Cik manisah mn reti nk letak iklan...

    Hahaha...

    Malas arh cik manisah nk layan...

    Serik betul ngn apa yg jadi bulan sudah....

    Paranoid dh nk hapdet blog...

    Bio dier situ..
    usah kawan dah...

    Hahaha...

    ReplyDelete
  10. Wow..aci sentiasa payung Mak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Payung baik punya... Kah kah kah

      Delete
    2. Mama Gojes..ada gak payung for u..tggu

      Delete
  11. Kt Lotus Desaru yek? tak bawak badan bawak virtual pon jadilah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. One fine mak akn sampai jugak... Hi hi hi...

      Delete
  12. Mak punya tag tu warna kuning okehhh!! korang ado??? nan ado kan?? tu speselnya mak hehe

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. Insyallah... Ada rezeki nanti... Muahhh!!

      Delete
    2. Nurul Harnani..emailkan sis JM alamat boleh..ada small gift for u

      Delete
  14. Replies
    1. Alololo.... Meh cini titew pujuk... He he he...

      Delete
  15. specialnya semua yg tersenarai ni. Kak SS sweet sangat sambil travel pun bawak nama org yg bertuah ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak follow SS tak? He he he...

      Delete
    2. Mazni..emailkan sis JM alamat jgk..plsss

      Delete
    3. SS memang suweeeetttttt. Lemak berkrim disukai ramai!

      Delete
  16. SS nak ke mana buat preparation? Mengejar sakurakah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengejar pelangi boleh? He he he

      Delete
    2. Kay Dolce..emailkan sis JM alamat boleh

      Delete
  17. assalamualaikum ss...selamat pagi :-))

    ReplyDelete
  18. tahniah pada semua pengebom tegar
    :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yan..JM ada pos small gift..dah dapat bg tahu eh

      Delete
  19. SS this month kat mana pulak?? Nak survey awal2 maklumlah nak jadi Hulubalang kat sini pulak.. kih kih kih ..

    ReplyDelete
  20. hahaha.. seri menanti tak sempat, seri sabar sempat kan? :p

    ReplyDelete
  21. Yuhuuuuuu...lama x singgah sini...rindu sama SS heeee

    ReplyDelete
  22. JM pernah baca entri untuk semak blog kita tu mobile frienly or not then blog JM mmg Mobile Friendly..maybe list of blog yang SS sebutkan tu tak mobile friendly..so that they should do something

    ReplyDelete
  23. kalau x mobile friendly, guna lah browser apa pun tetap tak leh komen

    ReplyDelete
  24. kepada Farrah dan rakan blogger lain yang aa masalah seperti SS caka tu..korang leh refer sini http://blogchicks.com.au/mobile-friendly-blog/

    ReplyDelete
  25. ahaks...SS ambil contoh blog JM lah...kembang kempis hidung JM ni hihih...tapi blog JM dah byk improve atas nasihat SS gak

    ReplyDelete
  26. Aik..nape Mama Gojes nye ganjil warna Oren..yang lain warna hijau..ni mesti kes sticky note hijo tu sold out ihihihhi

    ReplyDelete
  27. Ohhh..patutlah SS senyap2 je ke pantai hari tu sambil JM bergossip ngan HH...rupanya ada something for reader yg ohsem

    ReplyDelete
  28. huhuhuuh....blog sy pun sama ehhhhhh.....

    ReplyDelete
  29. ehhhhh....mcm ternmpk nana titew....gosok2 mata jap....betul ker nama titew...coz titew rs mmg byk terkeluar carta komen 2@3bulan nihhhh....huhuhuhuuhuh

    ReplyDelete
  30. pergghhh....blog JM mmg hebat......jd contoh terbaikkk wooooooo.....otai laa katakan....hehehehhehe

    ReplyDelete
  31. Hahaha, Mekja sibuk sikit ni. Baru ada masa menjenguk. Tape2, ku tunggu namaku dibawa ke tempat lain. kehkeh

    ReplyDelete
  32. hari tu jumpa satu blog ni, kita bukak je terus komputer restart, warning privacy apa ntah..blog mak budak je pun.ish, tak faham

    *komen takde kena-mengena tapi nak cite gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lagi ganaih! Terus restart dibuatnya!

      Delete
  33. wah jenjalan kemana tu? Hari tu tensen pasal mak asiah. Ni mesti nak beli tiket mak asiah rega tinggi tak dapat offer free seat.

    ReplyDelete
  34. tahniah kepada semua.. tak sempat nak meninggalkan BOM kat pondok buruks SS nh..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...