Saturday, 7 May 2016

TravelLovePeople - March - April - Ku Bawa Kamu Kembara Bersama Ku

Nampaknya...

Ada yang SENTAP bila dapat tahu yang aku, HH dan Jay Emm berkelana menuju ke Utara...

Habissssss aku kena boikot giler giler... Dari Instagram sampai ke blogspot!

Helpppppppppp! Helppppppppppp! Helppppppppppppppppp!

Tolong jangan hentam We'ouls!

Maafkan kami wahai kakak kawasan Putra Yang Berjaya!

Maafkan kami wahai  kakak kawasan Teluk Intan!

Maafkan kami wahai kakak kawasan Ipoh!

Maafkan patik penunggu gua! Maafkan patik penunggu gua! Maafkan patik penunggu gua! Ehhh...

Kah Kah Kah Kah Kah Kah....

Jangan merajuk pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

We'ouls tak pernah lupakan U'ouls laaaaa...

Cuma kangkangan masa... Ehhhh... silap... Kekangan masa... He He He...
* Cuba tegakkan benang basah.... Ha Ha Ha...

Untuk memujuk dan menyejukkan hati kakak kakak kawasan semua...

Nahhhhhh! Terimalahhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!



*** Kembara Peranakan Museum, Singapore ***
TOP 7 #TravelLovePeople 01 March - 12 March 2016










*** Kembara Teluk Intan, Perak***
TOP 7 #TravelLovePeople 13 March - 30 April 2016

Jay Emm pegang sticky notes nama sendiri... He He He...


  




Kepada sahabat yang lain... 

Terima kasih di atas sokongan U'ouls... 

Setiap komen U'oul... Jutaan doa yang baik SS tadahkan... 

Semoga kita semua berada dalam lindungan dan sejahtera selamanya.... 

Insyallah... Ada waktu lapang SS akan blogwalking ye...



*** Happy Birthday Cekebon dan Nina Garcia ***

Dikesempatan ini... SS nak ucapkan Happy Birthday untuk Cekebon!

Dan Happy Birthday juga untuk Nina Garcia!

Semoga dipanjangkan umur... Dimurahkan rezeki...

Dikabulkan segala doa yang baik... 

Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!

Muahhhhh! Love U'ouls!



- XOXO -


84 comments:

  1. yeayyyy ada entri baru!!! im first ;p jeling tajam Huda nanti hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis laaa carik pasal dengan kakak kawasan!

      Delete
    2. Arhhhhh tak kira ... majuk gak... byee

      Delete
    3. Hua..jgn lah majuk.nanti dah x cute

      Delete
    4. Jay Emm x komen... Dia komain...

      Delete
    5. lamanya xmengkomen.. plan pusing malaysia ka u ols ni

      Delete
  2. im third ahahkkss...dah dah dah..nak baca entri lak

    ReplyDelete
  3. hadoooi kakak kawasan dah mengamuk JM pun ah kena banne ni..sorry 'kakak' weoulsss betul2 x sengaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kanssss... X sengaja... Lewat depan rumah mu... Cewahhh! Tenda biru satu! He he he

      Delete
    2. Cubitttt kang....

      Tiga tiga nk kna cubit

      Delete
    3. HUDA..tiba masa nanti kita dating eh..i is pemalu x byk cakap nantu uolss bosan

      Delete
    4. Aah... Jay Emm pendiam sangat... Sangat???

      Delete
    5. haha kena ban.. ada org merajuk.. kena lah merepeat kan

      Delete
  4. kakak kawasan org Teluk penuh Intan ke seyes tak tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmmmm emotication marah kuar asap ikut idung

      Delete
    2. Haritu HH ckp nak makaroni cheese tu... hihihi... kalau tau korang kt sini blh je tapaukan...

      Xpe lh xde rezeki korang...

      Ha ha ha

      #selamatcheeseI...

      Ha ha ha

      Delete
    3. seyes tau kami x tahu CML org Teluk Intan..ingatkan org Negeri 10

      Delete
    4. SS ingat CML org bunian...
      * Matik laaaa... Kena lesing ni kang... ha ha ha..

      Delete
  5. bila baca entri ni teringat SS perli JM 'blog u tu penuh entri top commentar' je huhuhu...yee aaa entri mudah n ringkas ;p

    ReplyDelete
  6. besday Cekebon? bila bila bila? selamat hari lahir Cekebon..semoga sentiasa sihat dan di rahmati Allah aminn..kalau cikgu Ceketed baca komen ni minta tlg kirim salam sayang buat Cekebon ehh

    ReplyDelete
  7. Utk Nina juga...selamat hari lahir..stay cute n kiss sikit sama bambam

    ReplyDelete
  8. Peranakan muzium tuuu dekat mana ? Ada apa dalam muzium tuu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Refer balik entry lepas... He he he

      Delete
    2. Muzium orang beranak...

      Cara2 nak beranak etc

      Delete
    3. sahh...Kim Chaa dan CML x baca entri tu..dorang baca komen je jihihhi

      Delete
    4. Weih... i baca lah... tak baik buat tuduhan palesu tawww...

      Delete
  9. amboi...senyap2 terjah utara..patut blog penuh spider web

    ReplyDelete
  10. Nama Mak ada..so tak jadi marah dan boikot lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaaa mak boikot lah balik. .

      Ni semua propa politikus ni mak...

      Ha ha ha #batuApi

      Delete
  11. Jom semua..siti yg menaip, Mummy julia...nhas kita boikot SS..kasi komen pedas pedih bagi dia guilty tahap nak cakar dada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakar dada sape mak? Hak hak hak

      Delete
    2. nak boikot katanya..patutlah korang dh tak terjah blog JM huhuhuh

      Delete
    3. Ha ha ha... kalo dah hapdet 3 bulan sekali ... nk terjah guano...

      Delete
    4. Kita ty soklan pun jm x jawab...

      Hu hu hu...

      Malas tanya dah ... :-(

      Delete
    5. Titew x boikot blog jm ...
      pasai tu nama masih masuk carta...

      Ha ha ha ...

      Tapi...
      Bile kali terakhir jm dtg blog titew....
      hmmmmmm

      Delete
  12. Tu dia bila kak JM komen.. bertingkat2 gitu..

    ReplyDelete
  13. yeay ada jugak nama eyda terselit di situ..

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum SS, JM, Huda saje nak ngintai
    tk kisahlah tk bawa kaknoor SS nak majuk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkomsalam kak noor..tggu kami ziarah kak noor d brunei eh ;p

      Delete
    2. Ha ha ha ... kak noor kat london lah skrg

      Delete
    3. Wslm kak noor jangan merajuk... X larat nak pujuk...

      Delete
  15. Wah wah wah. Masih belum berjaya menembusi carta top di era. Ehh silap carta top blog JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh... Salah komen ke? Komen ni patut kat blog Jari Manis...

      Delete
    2. ha ha ha ... yang ni WIN...

      korang dah macam kembar ni SS JM...

      ha ha ha

      Delete
    3. ke tadi nurul google "jari manis" terus ter mendarat kat sini?

      he he he...

      Delete
    4. Wrong address... Keh Keh Keh...

      Delete
  16. Replies
    1. Hadiah boleh claim ujung tahun nanti... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hahah.. awat lambat sgt???

      Delete
    3. sabar tercicir tgh jalan aritu.. hahahahaha

      Delete
  17. i want sticker purple ...

    #demand

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah cari kat sini tak jumpa... Kena cari kat over the sea laa nampaknya...

      Delete
  18. Tulah masuk jajahan along kawasan tak minta izin. Nasib baik tak kena charge toll. Lain kali nak terjah jajahan tertentu minta certificate dulu baru boleh on. Kalau tidak nanti along kawasan tak bagi masuk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matik laaa kena sembur cat... Kaler merah lagi... Utang dah makin tambah... ha ha ha...

      Delete
  19. Replies
    1. Ada... Dalam hati SS...
      * Chiaaaa Chiaaaa Chiaaaa..

      Delete
  20. salam. terima kasih sebab terselit jugak nama kita ..

    ReplyDelete
  21. tetiba tanjat tengok nama sendiri..frust tau seumur hidup x sampai lagi menara condong tu.akhirnya sampai gak la

    ReplyDelete
  22. Nama titew kena sepak jatuh 7 gunung.. HAHA.. tak sempat nak mengkomain dah la ni..

    ReplyDelete
  23. mesti jalan2 masa weekend kan..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...