Wednesday, 1 June 2016

#TravelLovePeople - May - Ku Bawa Kamu Kembara Bersama Ku

Uuuuuuu La Laaaaa... Juneeeeee sudahhhhh... Kejapnya masa berlalu... Sedar tak sedar kita dah nak menghampiri raya... Ehhh! Puasa belum... Dah ingat nak raya... He He He...

Dah tak sabor nak mencekik SAMDOL laaaa tu... Kemende SAMDOL tu? SAMperit campur doDOL... Ha Ha Ha... Ehhh! Samperit ke Semperit?

Ahhh! Bedal lah... Bila dah berkocak dalam perut.. Perit yang keluar SAMpah jugak kan... Kah Kah Kah... Iskkks... Apa yang aku merepek tempeyek nihhhh... Iskksss...

Oklah... Sebelum aku merapu lagi panjang... Meh sini! Aku nak kabor... Komain Ngetop bulan May...


*** #TravelLove People May ***




*** Kembara Submarine Museum Melaka ***

TOP 7... #TravelLovePeople - 01 - 22 May 2016...


Tu diaaaa.. Tuan badan bersama sticky notesnya... Makin comel kan dia? Apa rahsia? He He He...

Cik Manisah Lesing a.k.a Huda... 

Yana YKK... Kelembutan Kehalusan katanya.. He He He..

Mak bukan bonda ku... He He He...

Haaaa... Jangan Notie Notie... He He He...

Mak Dadam... He He He...

Cikgu Ceketed... Otai keras tangan! He He He...

Ada beberapa orang tanya aku... Bila nak travel lagi? Ke mana destinasi seterusnya? Well... Aku ni jenis manusia yang susah untuk dijangka... Dan aku tidak terbuka bila ditanya soalan begitu... 

Biarlah ia terus menjadi tanda soal... Bak kata orang... Diam diam berpandangan mata bertentang mata... Malu malu... Aku malu... Kau buat begitu... 
* Ehhhhh! Macam salah jek! Itu lagu Kak Melah Ram... He He He...

Sebetulnya... Diam diam ubi berisi... He He He... Cuma... Yang termampu aku katakan... Jika sudi kembara bersama ku melalui sticky notes... Pastikan U'ouls berada dalam top 7 setiap hari... He He He...

Dan insyallah... Andai ada rezeki lebih dalam kembara... Akan dikongsi bersama top 10 juga... Doa doakan ye... Aaminnn...

Di kesempatan ini juga... SS ingin mengucapkan Selamat Berpuasa buat semua... Semoga kita mendapat jutaan rahmat dari Allah... 



- XOXO -


218 comments:

  1. Replies
    1. sokmo dang ko sis JM ni.. xaci gini

      Delete
    2. lambat taip skit jer Farrah..

      Delete
    3. Kihkihkih memang masa datang komen Sis JM dah gah terpampang!

      Delete
  2. SAMdol? tersedak dia nanti SS sebut nama budak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samdol dengan sarip dol sama ke? he he he

      Delete
    2. Sarip Dol adik Sam Dol kih kih kih

      Delete
    3. Abis Samperit tu sape? keh keh keh..

      Delete
    4. adik beradik lain mak pak dgn dogol... he he he...

      Delete
    5. komen tu jgn skema sgt kih kih kih

      Delete
  3. kuih semperit ke samPERIT ke JM tak suka sgt sbb bila mkn dahaga air

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dahaga air apa Jay Emm? He He He..

      Delete
    2. kena sediakan air sesiap laa sis JM..

      Delete
    3. dah nak masuk Ramadhan Eyda

      Delete
    4. tak suka lah semperit..nak kuih TART

      Delete
    5. yana suka semua tart kecuali tart nenas XD

      Delete
  4. Kira dapat double kapal selamlah ni,... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu lagi kat mana cikgu Ceketed ;p

      Delete
    2. Sambil selam minum sirap... he he he...

      Delete
    3. kalau posa2 air sirap pun sedap..

      Delete
    4. Tetiba teringin nak air sirap! Sirap bandung, sirap limau, sirap selasih...sirapppppppp
      Menyirap tak baca ni? ;)

      Delete
    5. Ya Allah kak farrah naseb baca ni tak puasa lagi , hahahha

      Delete
  5. Jgn terpedaya dgn pic JM tu...tu gambar dah di Polish!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Polish kat car wash.. he he he...

      Delete
    2. amboi siap polish2 lagi..

      Delete
    3. haruslah kena polish..nak masuk blog glemer ni

      Delete
    4. kahkahkah.. huntung la masok blog glamer

      Delete
  6. selamat menyambut bulan RAMADHAN juga buat SS..jgn lupa or ski bgn sahur tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak2 sahur tahun ni ada tak org nak kejut macam tahun lepas? Ahakssss...

      Delete
    2. hahaha sapa laa yang jadi jam gerak tu?

      Delete
    3. kalau nak suruh kejutkan puasa pun boleh hahahahaha kat rumah ni ada yang rajin 4.00 pagi ada dah call...

      Delete
  7. JM dah berazam nak kuruskan badan dalam bulan puasa nanti..
    *Tolong jgn gelak sbb mmg betul2 nk kurus ni..berat dah cecah 60.6 kg huhuh..selama ni 55 kg je paling berat

    ReplyDelete
    Replies
    1. y not Jay Emm cukupkan dulu hingga 66.6 sebelum puasa... pastu turunkan ke 55.5 sebelum raya.... Bior penimbang berat tu senang skit nak gerak... keh keh keh...

      Delete
    2. Eh azam kita samalah.. dulu palng berat 50 skrg 70...ehh! brp ea.. lupa la...

      Apa2 pun nak kurus, jgn jadi double sudah..hehhee :D

      Delete
    3. Agak2 berapa juta km tu nak joging? Keh keh keh

      Delete
    4. posa nih boleh turun berat badan tu sis JM.. tapi lepas raya tu tak pasti laa.. mungkin boleh kembali ke berat sekarang..

      Delete
    5. ekin xleh kurus kena makan banyak hahahhahaha nak guna tenaga banyak ni... semua benda kena buat... hari2 sibuk sedunia

      Delete
  8. Otai keras tangan tuh,...sekeras kapal selam kat belakang ke idak? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena check dulu... kapal selam tu pakai sauh ke tak... ha ha ha...

      Delete
    2. keras tangan tu ... :) sekeras submarine kah?

      Delete
  9. list TravelLovePeople tu kan..JM perasan asyik nama jek setiap..Tny mana Tny ;p kih kih kih...carik pasal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Asyik nama jek setiap"? Bahasa tamil ke ni?

      Delete
    2. ku xfaham apa yang sis JM tanya ni

      Delete
    3. bahasa alien ke tu sis JM?

      Delete
    4. pening sudaa kak jm ni, komen banyak sangat .. kakkakaka

      Delete
    5. amoii xde kat sini hehehhe aci ade

      Delete
    6. amoi mana tu sis JM hahahahaha

      Delete
  10. Mujur saya masih berada dalam carta. Merasa gak kembara dengan u all :)

    ReplyDelete
  11. Makasih atas tanda kenangan kapal selamnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. markisa selamanya... ehhhh... tetiba... he he he..

      Delete
    2. tetiba plak markisa masuk dalam ini cerita..

      Delete
  12. kak Noor mana kak Noor, Farah, Firah, ArZ, Suida, Siti Roro dan yang lain2 ..dorang mking sibok ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tenggelam bawah kapal selam.. he he he...

      Delete
    2. sis JM terlampau sibuk sejak bulan april lagi sis... harap bulan ok la sikit tapi xtaw la.. tngok keadaannya...

      Delete
    3. sis JM ujian Allah bagi kena sabar hihihihi...

      Delete
    4. Sis Jm busy jugak tapi tak skip singgah sini

      Delete
    5. hahhaha oppss .. tak jeles insyaAllah

      Delete
    6. kalau ikut boleh saja nak cantas Sis JM ni hahahhahaha...keadaan tak mengizinkan lagi...

      Delete
  13. Tahta JM takkan dapat ku caras . hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak la kimchaa hahaha, akak pon tak terdaya

      Delete
    2. Kaaan ~~~ tahta kak yana pun tak mampu ku rampas.. Hehe

      Delete
  14. Nak ucapkan jugak selamat berpuasa. Puasa ganti dah habis ke ? Ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puasa utk diri sendiri pun liat nak ganti, inikan pulak nak tolong gantikan puasa SS . memang jawapan nya No like meghan trainor .. Hoho

      Delete
  15. Satu lagi ucapan tahniah utk kaki komen . :D

    ReplyDelete
  16. dah fikir raya SS... ekin entah tak fikir nak raya pun...sebab xbalik raya kelantan hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lor... Bila mu nak kelik ni ekin? He he he

      Delete
    2. hahahahahaha SS ni keluar loghat kelantan pulak.. entah xtaw bila lagi..

      Delete
  17. xpe la tak tersenarai dalam top 7 pun janji ada dalam top 10 pun dah kira ok la... saya sibuk loni xsempat nak blogwalking sepenuh masa... ada masa free bagi boom seround sory SS...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Demo loni x supo mulo... Ehhh tetiba nyanyi... Hi hi hi

      Delete
    2. kerlasss SS :) masok dikit barat sekali

      Delete
    3. Hahah .. Sempat berdikir barat lagiih

      Delete
    4. aduhhh saya sama saja.. tapi agak kesibukan loni... naik pengsan dah ni..

      Delete
  18. Selamat Menyambut Ramadhan SS... semoga ss sihat sepanjang puasa ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah ekin... Hopes ekin pon samo deh..

      Delete
    2. hihihihi ekin kena kuatkan diri bulan puasa insyaAllah... ni nak terasa perit tekak

      Delete
  19. nak yang no 1 tu... cemana nak PM ? ngeh2

    ReplyDelete
  20. Selamat berpuasa Wa Ah Kak yang hensem... jangan nak ngelat2 lak.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa adik manis... X ngelat byk... Ngelat skit je... Keh keh keh

      Delete
    2. ooo rajin ngelat jugak rupanya SS nih..

      Delete
  21. Aik baru 1st jun ...JM dah 20 komen...Perghhhh! patutlah juara bertahan...hahhahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayat busuk ati... Kah kah kah... Sakit perut!

      Delete
    2. JM tu byk main kat blog org tu sbb blog sendiri ter abai

      Delete
    3. sehari 20 komen.. sebulan? paham2 sendiri laa..

      Delete
  22. Replies
    1. Selamat berpuasa jugak untuk JM.. kang majuk pulak.. kikiki

      Delete
  23. Tak kisah la pi mana pun..Yg penting jaga diri baik baik okay.. Ingat mummy dlm doamu gitewwww..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keh keh keh... Gitew ucapannya... Same to u mummy!

      Delete
  24. rahsia comel mcm JM, pakai la spek hitam besar alam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo nanti nak try jugakla comel cam JM.. beli spec besaq color pink.. keh keh keh .. mesti lg cun dr JM.. hahahah :p

      Delete
  25. Selamat berpuasa buat SS dan HH..

    ReplyDelete
  26. Wahh geng kaki komen ni. Poweeer semua !

    ReplyDelete
  27. Erkkk mata yang terpisat-pisat memandang sticky note berwarna hijau...

    Oh adakah itu benar... Oh dunia lihatlah.... kekekekekeke over no ahkak cam ambil piala atas pentas je... kekekekeke TOche toche

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer nyanyi lagu hijau zenal abidin skit... Ooooo anok2 x leh meraso mandi lauttt besaweeee... Ha ha ha

      Delete
  28. Erkkkk napa warna kita hijau yang lain tu semua peminat pink panthers ke peminat JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vvip kasta tinggi laa katakan... Kah kah kah

      Delete
  29. Muncung kapal selam tu dah macam muncung ikan Paus je... Sticky notes tu siap ada ekor ko... ekor melingkau di balik kapal selam..... huh i like i like.


    ReplyDelete
  30. Hang pi mana dah tau dah... hang pi mana dah tau dah... hehehehe

    Selamat menyambut Ramadhan dan maaflah salah dan silap ahkak ya dik non. Lap u always

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpose! Pose pose jgn bukak piuk siang hari... Lap u 2 3 4

      Delete
  31. Fuhhhh mujur masih dalam carta

    ReplyDelete
  32. Selamat menyambut Ramadhan Kareem SS..")

    ReplyDelete
  33. assalamualaikum ss

    apa khabar

    lama tak singgah teratak buruk ni

    selamat sambut puasa ss

    moga ramadhan kali ini kita buat lebih baik dari tahun lepas

    inshaallah amin

    ReplyDelete
  34. samapi jugak nama yana kat sana, yana ntah bila laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat umah ada tiko? Haaa cer try zam zam... Ha ha ha

      Delete
  35. semperit lah dodol laaa, aih raya lambat lagi kita puasa dulu okeyh!

    ReplyDelete
  36. Nak gak join kembara bersama SS nanti ... Salam Ramadhan too, SS =)

    ReplyDelete
  37. Ada jgk nama Mak kan..huntung dpt background flor del la mar

    ReplyDelete
  38. Selamat berpuasa SS..semoga lebih berkat tahun ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa mak! Semoga lebih baik dari sebelum...

      Delete
  39. First nama tu dtg dgn pakej tuannya ke dlm list?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak berani x nak kecam kedudukan yg 1st tu mak? Kah kah kah...

      Delete
  40. Jm pegang name tag sendirik ye..sian SS dera

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...