Monday, 11 July 2016

Gadget Kembara - USB Port Charger Station

Benda yang paling ringkas untuk dibawa travel bersama adalah USB Port Charger Station... TITIK! Senang! Tak payah Aci nak angkut bebanyak plug... Just bawak cable... That's it!

USB Port Charger Station... Sesuai untuk orang yang pemalas macam aku... Dan paling sesuai untuk orang yang manjang pelupa macam Jay Emm... Kah Kah Kah... 
* Matikkk lah kalu dia baca statement menyakitkan hempedu nih... Ha Ha Ha... 

Dan kalu U'ouls travel dalam kelompok yang ramai... Bolehlah guna benda ni kongsi ramai ramai... Tak buang masa nunggu giliran guna plug! Gitew... Ha Ha Ha.. 

USB Port Charger Station ni banyak jenis... Banyak bentuk.. Banyak brand... Banyak harga... Jadi... Belilah ikut kemampuan, keperluan dan kesesuaian... 

Ini aku punya USB Port Charger Station... Brand CLIPtec... Harga cuma RM 74.00... Berat cuma 180G... Size cuma 99(L) x 60(W) x 25(H)... Kecik!

Menggunakan power plug 3 pin which is aku rasa lebih selamat berbanding 2 pin...

Ada 5 ports usb... Boleh charge gadget secara serentak...

Perhatikan 5 USB Port tu ek... Setiap satu port untuk satu gadget... Different power... Aku lebih suka macam ni... Berbanding kalu kita guna yang sejenis sama power hempok satu tempat... Sebab secara teknikalnya... Tak semua gadget kita sama power...

Output 1 tu untuk iPad : 5V/2.1A - Sesuai untuk iPad
Output 2 tu untuk Galaxy Tab : 5V/1.3 A - Sesuai untuk Galaxy Tab * Jeling Jay Emm... He He He...
Output 3 tu untuk iPad : 5V/2.1A - Sesuai untuk iPad
Output 4 tu untuk iPhone: 5V/1.0A - Sesuai untuk semua smartphone
Output 5 tu untuk Android : 5V/1.0A - Sesuai untuk semua smartphone

Disebabkan power untuk ports iPhone dan Android tu sama... Jadi aku gunakan juga untuk charge GoPro... Aci tak? He He He...

Sebenarnya... Jauh disudut hati aku.. Aku nak cari PowerBank Solar... Sebab harga bukan mahal naa pon... Harga online boleh dapat serendah around RM 65.00... Tapi... Tapi.... Tapi... Cer U'ouls tengok koleksi powerbank yang aku ada nih... 

Yang ada ni pon tak abis guna... Adussss!

Kalu aku beli... Mesti HH bebel... Uwaaaaaa... Punah harapan Aci... Jadi... Kita gunalah sampai jahanam apa yang ada ni... He He He...


- XOXO -

52 comments:

  1. satu benda baru....selalunye tumpang kawan nak charge sbb dia bawak extension....
    tima kasih SS atas perkongsian ini...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu nak USB + Extension sekali pon ada... Cer google.. Kalu tak silap harga around RM 40+...

      Delete
  2. banyaknya powerbank wa ah kak.... boleh buat GA dah ni.. muhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu SS buat GA... Jangan lupa join... Kah Kah Kah...

      Delete
    2. Setuju setuju dgn siti ... If tak pakai better buat GA tak pun sedekah je pun boleh pada kami2 nie =p

      Delete
    3. Amboi... Menyokong nampak! Ciommmm kangggg! Ha Ha Ha...

      Delete
    4. JM nak satu..FREE leh? nak pe? nak ciuman SS kih kih kih

      Delete
    5. Mehhhh! Sini! Nak gomol... ha ha ha...

      Delete
  3. Weiii~ tak tahu pun usb post ada kepala mcm tue ... Nice sharing SS ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib bukan kepala gajah... he he he...

      Delete
  4. mana aci tahu pasal USB Port Charger Stn ni..wahh..terbaiklah Aci ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aci dah lama tahu... Tapi... Duhet tak de nak beli... Nanges!

      Delete
  5. kah kah kah...oohh..PELUPA ehh..tu sbb JM ada SS sbb SS my alarm hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm dah macam Ana Rafali... Tolong ingatkan akuuuuu... la la la....

      Delete
  6. orait!! cantik!! kalau travel ngan JM nanti jgn guna sembunyi2 lak..SHARE! kalau tak JM merajuk!

    ReplyDelete
  7. JM nampak ada port utk Sambung TAB..SS tak x de sambung tab kan..so slot tu JM dah book! ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. cukup ... ada 5 pot tu. jangan rebut2... kih kih kih

      Delete
    2. Jangan rebut2 makan lah dengan tertip... Ingat pesan ibu... Ehhhh! Lagu raya... Ha ha ha

      Delete
  8. kalau rasa byk sangat dan x terguna..bak sini satu heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm tu bukan tak de.. Malas nak ngecas... Manjang kong jek.... iskksss...

      Delete
    2. JM - sila minta dua... nanti anto kat "jiran" okay

      Delete
  9. Fuyooo.. Banyaknya power bank SS.. Saya satu pun takdak.. Hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Almaklum... High usage... Ahaksss..

      Delete
    2. Yer.. paham.. Orang IT memang cam gitu... Hahaha..

      Delete
  10. pergh banyak giler powerbank SS.. takpe2 pakai sampai jahanam dulu..nanti dah janam..janam.. cari baru..ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Persoalannyaaa.. Bila nak jahanam tu? He He He...

      Delete
    2. tak yah tunggu janam...

      tunggu dilwale je

      Delete
    3. SS : Kalau nak cepat jahanam, Cik Mimie boleh tolong..hehehe

      nhhas : Musim Dilwale sekarang ni..semua siaran dok tayang cerita dia..hehehe

      Delete
  11. Replies
    1. Amik satu powerbank kena amik jugak tuan powerbank... ha ha ha..

      Delete
  12. Mmg harus ko kena bebel!! Barang ko byk.. Ko lupa letak mana pastu aku lak kene cari..

    ReplyDelete
  13. ha ha ha... cara nak perabeskan ... bagi je PB tu kat kiteorang ...

    keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu bg kat uouls... SS tinggal kenangan je laa

      Delete
  14. best ni..5 in 1..stress bab cas mengecas time travel...pb ada satu jek..

    ReplyDelete
  15. Byknya koleksi powerbank dan mak nenek plug tu..elok la HH menjeling..shaiton tau dok beli byk2 ni :p

    ReplyDelete
  16. Lepas ni nak cari benda ni jugalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila lah jamu selera... Ehhhh... Lagu raya lagi... He he he

      Delete
  17. salam! , ya Allah banyaknya power bank!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Rasa nak bukak meja kat paso malam... Ha ha ha

      Delete
  18. tapi usb port charger tu terbaik! ringkas dan padat hahahhaha

    ReplyDelete
  19. Wah usb port charger tu....emmmm*belek poket doraemon* ada harapan nak kena carik le ni. Pi travel charger lah yang paling penting. Tapi akak rajin charge bateri kamera je... phone camera rasa tak puas

    ReplyDelete
  20. klu sis pun membebel juga . powerbank yg ada masih boleh guna . Gunakanlah sampai kong ya ss ... heheheheeee

    ReplyDelete
  21. SS banyak power bank bab sini satu hahahahahahha

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...