Tuesday, 12 July 2016

Kembara Xi'an - Restoran Halal

Entry basi boleh baca SINI...


Dalam perjalanan nak balik ke Hotel... Perut aku tetiba rasa lapar... Disebabkan aku malas nak menapak ke Muslim Street... Dan masa yang berbaki pon dah tak banyak... Jadi aku decide nak hentak perut kat restoran halal depan Han Tang Inn... 

Sebelum sampai Restoran... Aku sempat buat drama kat sini... 

Apa hello hello... Lu dok hello hello sana... Wa sini dok hello hello pelok laki Lu... Sekali package Wa sapu... Package apa? Amik laki Lu dapat free anak Lu... Padan muka Lu... Lu laplah bontot busuk sensorang dengan tisu... Laki Lu pon dah tak nak amik tahu... Keh Keh Keh...
Inilah Restoran

Hapah aku tak faham... Nampak nombor aje....

Tak perlu risau... Tunjuk je mana kaw nak...

HH order bawang putih.. Keh Keh Keh...

Walaupun rupa kaw serabai macam aku... Tapi rasa kaw... Cukup membuka nafsu berahi ku... Keh Keh Keh... Cukuplah sepinggan! Jangan tamak! Banyak ok... Aku share berdua dengan HH...

Q-card aku dah busuk macam bawang... He He He... Kembara pertama Q-Card aku ni... 100 percent success! Yeahhhhh! Dah boleh campak masuk tong sampah... Kah Kah Kah..


BERSAMBUNG...

75 comments:

  1. ada entri baru lagi..i'm first ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pakat ke apa ni? cepat bebeno

      Delete
    2. fuhh sentiasa mendahului nampaknya..

      Delete
    3. hye sis JM , lama tak bersua disini ,

      Delete
  2. perut tetiba rasa lapar eh? pandai perut tu kan hihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu Jay Emm ada... Perut tu lagi pandai... Keh Keh Keh...

      Delete
  3. hentak perut? ajar boleh..camna nk hentak perut tu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tadah perut... Hentak! Kah Kah Kah...

      Delete
  4. kih kih kih..mmg drama ko! dapat laki ensem lak tu..bontot dia cuci tak ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm nak tolong cuci ke? He He He...

      Delete
  5. kalau ke China mmg mcm tu..nak pilih menu tunjuk je gambar yg mana ko raya selera..TAPI jgn terpu lak..dalam gambar nampak menarik belum tentu rasanya..but form my experience..bila order mmg sedap spt dlm gambar..portion mmg byk..kalau jenis perut kecik cam SS mmg kena share..ahakss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Base on my experience... Lum jumpa lagi yang tak sedap.... Especially Mee tarik...

      Delete
  6. Q Card tu jgn campak ke tong sampah..bak campak ke JM..i nak guna utk travel ke China nanti heeee

    ReplyDelete
  7. satu lagi kalau mkn kat restoran di china ni better bwk air mineral sbb dorang x sediakan air..jgn sesekali nk order teh ais ke, milo ke mmg x de..tul tak SS?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betoi Betoi Betoi... Air kena cari sendiri...

      Delete
  8. hahahaha...ok komen tak skema...wehhh...walau bawang tu nmpk lg byk dr daging tp sedap gila nmpak..hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baguihhhh... Jangan komen skema... Kah Kah Kah.... Bawang tuuuu... Bawang tuuuuu... Tak tahu apa fungsi bawang tu... Adakah enak dimakan begitu saja? Keh Keh Keh...

      Delete
  9. Q Card tu selalunya guna untuk apa? Hahaha.. Sorry kita tak tau. ;P

    Selamat Hari Raya SS. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh flash back entry belakang... He He He.... Selamat hari raya!

      Delete
    2. ha ha ha... comel soalan ni

      Delete
    3. Hahaha.. Tau dah.. untuk apa.. nasib baik rajin baca kejap semalam.. ;P

      Delete
  10. sodap nampak..nasi apa nama tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah lahhh... Tak tahu nama... Tapi... Rasa dia sedap! Fresh daging dgn sayur... Yummy!

      Delete
  11. Hai SS..Selamat Hari raya..maaf lama tak singgah lepak2 makan jajan kat sini.. busy sangat... maaf ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya.... Wahhhhh! Lama gilakk tak keep in touch...

      Delete
    2. hahahah...lama gilak kan x nampak Cik Mimie merayau-rayau kat sini.. hehehe.. Now I'm back.. :D

      Delete
  12. sedapnya tengok nasi serabai tu... nasib baik dah habis bulan puasa..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak memasal dapat nama nasi serabai... ha ha ha..

      Delete
    2. Hahahaha.. dah xtau nama nasinya.. panggil je lanasi serabai..hehehe

      Delete
  13. eeee.. masam.. bau belacan.. *larik*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mehhh laaaaa Mehhhhh nak pelok... he he he...

      Delete
  14. ye ke kongsi ngan HH ? ke makan sorang ni.. kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. HH tuuuu... HH tuuuuu... Dia tamakkkkk!

      Delete
  15. Lagi best kalau berebut... Mmg madang la ko kene tipu..

    ReplyDelete
  16. memang nak kena jejak jugak ke XIAN ni. memang kalau follow blog SS je teurs rasa selamat. hehe

    ReplyDelete
  17. oit jangan lah buang.

    simpan arh... nnt kalo kita nak g... boleh lah pinjam Q card tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. X yah pinjam laaa... Cik manisah bawak SS travel sekali... He he he...

      Delete
  18. One day nak terjah jugak xian nie.. asek baca je mana puas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Haa Ha.. SS doakan semoga dapat jejak ye... aaminnn...

      Delete
  19. Menariknya! Seronoknya ja baca. :)

    ReplyDelete
  20. habis ke makan bawang putih tu? bagus2, buat ulam..kat nasi byk bawang besar..

    ReplyDelete
  21. menarik kan bila dapat ke tempat orang nih..

    ReplyDelete
  22. Jgn campak Q card tu..apa kata sedekah jariah kt mak ni..mana tau nnti nk ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tell me when u need it... Nti SS email

      Delete
  23. Nampak bwg yg byk..HH busuk x kentot mlm tu?

    ReplyDelete
  24. Patung kemain tinggi mcm tom cruise..apakah rakyat depa ni tinggi cenggitu

    ReplyDelete
  25. Kenapa diaorang letak bawang putih ya?

    ReplyDelete
  26. q-card legend! hehehhe banyak bantu SS tu kan

    ReplyDelete
  27. wah adegan sebabak kalah senetron cina.... Q card busuk janganle buang mane tau nanti tercampak pi sana ka terterjah ka

    ReplyDelete
  28. Jiran selang sebuah rumah akak bila dia masak bau bawang puteh dia huh boleh buat hidung tak leh nafas.... busyukkkk camno le depa suka sangat bawang puteh banyak2 ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab nak panaskan badan kot... ha ha ha...

      Delete
  29. Erkkkk sedapnya mata memandang nasi serabaiiiii..... mesti perut pun kata sedapnya rasa nasi serabai.... orang makan pun ikut serabai ka... ke tukang masak pun serabai juga..... wah jadi restoren serabaiiii le nama baru di beri

    ReplyDelete
  30. rupa serabai tu la yang sedap dimakan... hihihihi

    ReplyDelete
  31. SS nak tanya... ada full x question card tu? yg dlm entry first tu mcm kurang je dr yg SS guna... nak ke xian nov ni.... seronok baca blog... oh btw sy org jb jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most setiap entry SS ada selitkan Q Card... :)

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...