Monday, 25 July 2016

Raya With Jari Manis

Ini namanya... Entry carik pasal... He He He... Kawwwww ni Aci... Asik nak berkepit jek dengan si Jay Emm... Camne lah orang tak menyampah! Ha Ha Ha... 

Oklah... Entry ni agak panjang... Jadi bertabahlah untuk membacanya... Sebab... Aku pon jenuh jugak nak menaip... Tak nak baca pon tak apa... Tak ada paksaan... He He He...

Let start...




*** 22 July ***

Aku amik Jay Emm kat Senai Airport sensorang... Sebab... HH kena keja sampai malam,,, Dahlah cermin mata aku hilang! Teraba raba aku dalam kegelapan... Ha Ha Ha...

Aku  carik carik tak jumpa...  Tak cukup cari dengan mulut... Aku cari pakai lutut.. Panik punya pasal sampaikan aku terpaksa call HH... He He He... Sebab... Tengahari tu... Aku lunch dengan HH kat Tesco...  Aku dengan tak ada hello tak ada salam "Ko ada nampak tak sepek mata aku?"... 

For sure suhu badan HH akan mencanak naik kalu aku tanya soklan membunuh camtu... Kah Kah Kah... Malas nak dengar dia membebel.. Aku hang up phone... He He He...

Aku agak rushing petang tu... Dah lah berpeluh peluh cari cermin mata tak jumpa... Terpaksa pulak pakai cermin mata lama... Bila sampai kat Jambatan Permas Jaya... Boleh pulak jalan jem! Aduiiii... Nak masuk highway pon jem jugak... Dalam hati kata... Harap harap sempat lah sampai Senai Airport... 

Alhamdulilah... Aku sampai Senai Airport ngam ngam 7:30... Berlari masuk surau... Solat Maghrib dulu... Keluar dari surau... Aku terus ke Arrival Hall... Tengok Info Board... Flight Jay Emm landed 7:45... 

Tunggu punya tunggu akhirnya dia muncul depan mata... Aku pon angkatkan bag dia "Apa dalam bag ni? Beratnya... Batu ke?"... He He He...

Time nak bayar parking... Jay Emm terpaksa perhatikan aku... Sebab... HH seminggu awal dah remind Jay Emm suruh perhatikan aku... Aku memang rajin bayar something tak amik duit balance... Keh Keh Keh....


*** Seafood Senibong ***

Dari Senai Airport... Aku pecut amik HH kat umah... Then We'Ouls pegi makan kat Seafood Senibong yang hanya beberapa Kilometer aje dari umah aku... Memang dekat sangat... We'ouls try kat Restoran No 1...

Our simple food tonite... Ikan Siakap 3 rasa... He He He...

Waktu balik... HH duduk seat belakang... Jay Emm dok sebelah aku... Aku drive... HH dok bebel pasal cermin mata aku yang hilang... Aku pulak dok kira total damage yang bakal aku tanggung kalu cermin mata aku tu betul betul tak dijumpai lagi... 

Memang agak mustahil boleh jumpa balik cermin mata aku tu... Sebab.. Aku yakin cermin mata aku tu tak ada kat rumah... Dah berkali aku cari.. Dan mungkin tercicir kat luar... Tapi... Dalam hati kata... Kalu lah aku jumpa balik cermin mata aku tu... Aku niat nak puasa sehari... Bayar nazar! Sebab aku betul sayang cermin mata aku tu...

Cermin mata aku tu dah berjasa lama... Lebih 5 tahun.. Zaman aku beli cermin mata tu harganya RM 1K +... Matik laa kalu nak ganti... Di mana kan ku cari ganti... Serupa dengan mu... Tak sanggup ku berpisah... Dan berhati patah... Hidup gelisah.... Arghhhhh! Aku dah macam Kasim Selamat nak hisap seksepon! 
* Sedih bebeno laa tu kan.... Terbayang nak beli cermin mata Nyonya Mansur yang macam batman tu... Keh Keh Keh...

Kalu ikutkan poket yang pokai ni... Nak je aku sambar Lens... Tapi... Jay Emm tak kasi aku pakai lens... Nanti mata cepat rosak katanya... 
* Kalah statement Doktor Ismadi... Adeiiiilahhhh... Sabar lahhhhh Sabariah... Ha Ha Ha... 

Jay Emm kata lagi "Kalu dah rezeki mesti akan jumpa balik"... Sebaik aje Jay Emm cakap macam tu... Tup... Tup... Tup... HH kat belakang "Yesssss! I got it!"... Tetiba... Kaki HH tersepak cermin mata aku yang jatuh kat seat belakang! 

May be terjatuh masa aku sibuk nak kemas kereta tengahari tadi... Perghhhhhhh! Memang rezeki lahhhhh! Jimat duit aku! 



*** 23 July ***

HH kerja sampai jam 12:00... Tunggu HH sampai rumah... Siap makan... Gerak dari rumah dalam around jam 13:00... Sekali lagi jem kat Jambatan Permas Jaya... 

Bila HH dah susah payah redah jem... Dah langkau berpuluh kereta atas jalan... Tetiba... Aku tanya soalan membunuh "Tadi masa kat rumah... ko ada check kan tak plug dapor dah tutup ke belum?"... Keh Keh Keh... Darah Drakula HH terus naik mendadak mencecah 360 darjah skala gempa bumi... Keh Keh Keh....

HH tanya aku balik "Nape baru sekarang ko tanya? Nape tak kat Singpore nanti baru ko tanya?"... Aku tanya lagi soalan cari pasal "Aku cuma nak tahu dah ke belum?"... HH bertempek "Iyeeeee! Sudahhhhhh mak incikkkkk!".... 
* Aku gelak dengar dia membebel... Keh Keh Keh... Jay Emm kat belakang dah tak terkata apa... He He He...

Sampai kat BSI... Aku try scan passport... Tapi tak boleh! Sebab passport aku baru... So... Terpaksa aku scan kat Kaunter... Masa kat Kaunter... Ada sorang awek berdiri sebelah kaunter... Dia panggil aku nak tanya something.... Belum sempat dia tanya... Aku terus kata "Sorry ehhh.... Saya nak cepat! Kawan saya dah tunggu."... Awek tu pon kata "Ooo... Tak pe!"... 

Tapi... Jauh di sudut hati aku ni... Tetiba aku rasa bersalah! Dah lah dia sensorang kat situ... Aduilahhh... Rasa macam tak patut pulak... Tapi... Bila aku fikir logik.. Dia tak patut tunggu kat situ.. Sebab... Semua orang nak cepat scan passport dan blah dari situ... Yang aku pelik... Nape dia tak tanya kat kaunter imigresen jek... Padahal sebelah jek pon.. Pelik!

Jommm! Naik bas No. 170 pegi meronggeng ke Singapore... Senang! Dan We'ouls sampai awal kat Singpore sebab tak ramai orang pon nak masuk Singapore waktu ni... Orang Singapore je yang macam Pirana masuk Malaysia! Beratur panjang ok!




*** Pastamania ***

We'Ouls melantak sakan kat Pastamania, Bugis... Pastamania ni halal ok... Not to worry... Kalau kat Malaysia.. Hanya ada satu branch je.. Kat KLIA2...

Mari kita mencekik.. He He He...

Menu HH... HH nak catat rekod sendiri.. Dia dah merasa menu Spaghetti Aglio Olio di merata restoran... 

Aku order Mushroom Baked Rice... Jay Emm order Dory Baked Rice... Rasa sedap... Tapi... Full consumption... Jenuh nak menghabiskan.... Better amik satu jek kongsi berdua...



*** Masjid Sultan ***

Lepas makan... We'ouls gerak pegi Masjid Sultan yang terletak di Arab Street... Tak jauh pon menapak dari Bugis Street... Lebih kurang dalam 8 minit jek... 

Bolehlah ikut routes ini... Lalu depan Raffles Hospital..

Sampai je Masjid Sultan... Jay Emm je yang boleh solat... Aku dok jaga bag kat luar Masjid... Dan HH merambu sekitar Masjid cuci mata...

Model tandas Muslimah Only... He He He...

Abaikan si HH yang tengah cari port nak kentut tu... Ha Ha Ha... Aku nak beritahu yang Masjid Sultan ni ada lift untuk naik ke tingkat atas... 2 tingkat semuanya...

Credit to Jay Emm...

Credit to Jay Emm...

Depan Masjid Sultan...

Leka perhatikan anak Minah Saleh yang comel ini...


*** Kampong Glam Cafe ***

Sekitar Masjid Sultan ni... Memang banyak restoran Halal... Pilih lah memana restoran pon... Banyak pilihan... 
Setiap kali aku ke ke sini... Mesti singgah minum kat Kampong Glam Cafe... Sebab... Murah... He He He...

Jom minum!


*** ABC Bargain ***

Dah puas jenjalan kat sekitar Arab Street... We'Ouls patah balik ke Bugis Street... We'Ouls nyoping kat ABC Bargain... 

Nak tahu harga barang kat ABC Bargain ni berbaloi atau tak... Kena tanya Jay Emm.. Ha Ha Ha...

Orang yang paling gila sekali menyoping kat sini... Keh Keh Keh...


*** Skytree ***

Jay Emm teringin sangat nak tengok Skytree... Dan aku pon belum pernah sight-seeing kat Marina Bay waktu malam... 

Kalu nak harapkan aku dengan HH aje untuk ke Skytree tu waktu malam... Alamatnya... Sampai kiamat laa We'ouls tak akan sampai... Sebab... Aku dengan HH jarang nak spend time sampai lewat malam kat Singapore...

Sebenarnya... Aku sendiri pon tak berapa pasti cemana nak ke Skytree tu... Dan main bantai aje naik Downtown Line... HH dengan confident plan transit kat Bayfront Station dan stop kat Marina Bay Station... Aku diam.... Tak bantah...

Aku dah banyak kali pesan kat Jay Emm... Suruh dia beli EzLink Card.. Tapi... Degil! Tahan dia beli One Way Ticket.. Aduiiilahhhh... HH pulak sama layan.. Haaa bagus... Dorang pi beli tiket ke Marina Bay... Aku memang perhati jek dorang berdua nih... Keh Keh Keh.... 

Tiba kat Bayfront Station... Aku mendesak HH untuk tak meneruskan perjalanan ke Marina Bay Station... Instinct aku kuat mengatakan Skytree tu ada kat Bayfront...  HH kata "Tapi... Ticket Jay Emm stop kat Marina Bay"... Aku "Tak pe... Kita tanya orang dulu... Kat mana Skytree tu... Dan boleh tak tukar tiket untuk exit sini"...

Kebetulan ada Apek jaga pintu MRT... HH pon riki pasal nak Exit Skytree dan Ticket MRT... Apek tu advice untuk pergi kaunter... Sampai kat kaunter memang boleh tukar tiket untuk Exit Bayfront... Just tambah SGD sepuluh sen! Murah giler kan? Tak perlu beli tiket baru pun...

Alhamdulilah... Di Bayfront lah terletaknya Skytree tu... Bayangkan... Kalu aku terpaksa berhenti kat Marina Bay... Memang jenuh lah menapak ke Skytree tu... Nasib baik HH pasrah dengar nasihat aku untuk find out dulu location Skytree tu... Huh!

Dua orang Aci ni.. Kalu jalan... Memang pelok sakan.. Nasib baik tak salah jalan.... Ha Ha Ha...

Buatlah decision tentukan harga tiket... Ada banyak part yang U'ouls boleh terjah...

Kalu nak tengok Skytree dari jarak dekat kena beli tiket... Harga tiket adalah SGD 8.00 seorang... Mahal! So aku decide untuk tak nak masuk... Sebab... Pada aku... Janji dapat sight-seeing area Skytree pon dah memadai... Jay Emm sependapat dengan aku... Dan kali ni HH just ikut jek apa yang aku putuskan... 

Mari kita explore... He He He...

Apabila malam menjelma...

Marina Bay Sands Hotel 1...

Tak memasal Jay Emm jadi photographer... He He He...

Masa nak turun tangga ke Skytree... Jay Emm dengan HH dah turun dulu... Sebab... Aku nak amik gambar kat atas... 

Tup.. Tup... Masa turun... Aku nampak Jay Emm amik gambar pakai handphone... Aku dah rasa nak marah... Aku nak marah sebab dia beli handphone tak beritahu aku pon... Dalam hati aku... Ehhh! Tak kan Jay Emm nak sorok handphone baru pulak.... 

Rupanya... Dia sibuk jadi photographer... Kah Kah Kah... Lawak betul... Budak tu nak amik gambar penuh dengan Skytree... Memacam cara digayakan untuk dapatkan full... Jay Emm releks je melayan sampai budak tu puas hati dengan gambar yang Jay Emm amik... Ha Ha Ha...

We'Ouls layan Skytree Show... Ada yang siap baring kat lantai nak tengok showw.. Termasuklah HH... Adeiii laaaa...

Sebelum tinggalkan Skytree... Fenomena inilah yang berlaku... Stuck kat tangga hampir 10 minit...



*** Bayfront Shopping Mall ***

Unik kan? Air berpusar dari siling... 

Boleh naik sampan jika mahu... Bayar SGD 10.00.. Dah macam kat Macau lak aku rasa...

Sofa begini disediakan untuk releks...

Dah puas jenjalan kat Singapore... We'ouls pon balik lah ke Malaysia... Tapi... Jay Emm terpaksa beratur panjang untuk beli tiket train untuk ke Kranji... HH temankan Jay Emm.. Aku dah terduduk kat tepi sebab tak boleh nak berdiri lama... Kalu ada EzLink card dah senang tak perlu beratur... 

Masa tengah beratur tu baru Jay Emm perasan.. Rupanya satu tiket tu boleh pakai 6 kali... Adeiii lah... So... Good lesson untuk Jay Emm... Jay Emm "Pasni nak belilah EzLink Card sebab senang tak perlu beratur"... Since dia dah belajar dari silap... So aku malas nak bebel... Aku just perhati jek... He He He...

Untuk gambar ni... U'ouls letaklah apa juga caption.... Caption sape paling WIN... Aku kasi hadiah... Sila komen seberapa banyak caption pon kat entry ini... Tarikh tutup penyertaan adalah sehingga aku beritahu kelak! Keh Keh Keh...

Sampai rumah almost 1 pagi... He He He... Mandi dan terus membuta... ZZZzzzzz...



*** 24 July ***

Sebenarnya... Pagi ni.. Aku plan nak bawak Jay Emm pegi breakfast kat Kluang Station... Tapi.. Aku betul betul tak larat... Dan suara aku pon dah start nak hilang... So... Pagi ni just breakfast ala kadar jek... Mencekik roti canai... He He He...

Dan...

Sebenarnya... Aku plan nak temukan Luna dengan Jay Emm... Tapi... Entah macamana... Plan aku ni ... They'Ouls dapat hidu... Cuma antara pasti iye atau tak...  

Masa dalam kereta... Jay Emm "I smell something fishy"... Aku "Fishy? Why?"... Jay Emm "I see something in IG!"... Aku dan HH dah berpandangan... Dan berkali menafikan... 

Silap aku jugak sebab upload gambar Pastamania kat IG... Datang si Luna dok komen something yang membuatkan Jay Emm fishy.. Ha Ha Ha... Jay Emm "Tak pe... I nak tengok dulu... Betul atau tak apa yang I rasa nih"... He He He...



*** Sri Bayu Perdana ***

Luna sampai Restoran Seri Bayu tepat jam 12:00... We'ouls terlambat sampai sebab si HH lambat siap... Nasib baik jalan tak jem....

Akhirnya mereka bertemu juga...

Luna "Patutlah Luna mimpi Jay Emm... Rupanya betul dapat jumpa"... Ha Ha Ha... Dia sambung lagi "I pun ada rasa fishy bila Jay Emm update  gambar flight tiket kat IG"... Keh Keh Keh...

Overall.. Plan aku ni penuh dengan FISHY! Kah Kah Kah....

Kalu U'ouls datang ke Larkin... WAJIB mencuba masakan Johor di Sri Bayu Perdana! Memacam menu disediakan... Aku suruh Jay Emm test menu Botok! Penuh khasiat ulaman yang susah nak dapat... Sorry tak banyak amik gambar tentang restoran ini... Next time aku kasi review ok... 




*** Birthday Cake ***

Luna datang jumpa We'ouls tidak dengan tangan kosong... She bring me cake! Yes! Birthday cake! Aku yang surprise sendiri! Siap suruh aku tiup lilin... Sambil nyanyi birthday song... 

Inilah kejutan dari Luna yang aku tak expect langsung.... You are so sweet friend Luna! Menghargai seseorang tidak terletak pada harga.... Tapi... Pada keikhlasan! Thanks so much Luna!

Besday cake aku yang ke tiga untuk besday aku kali ni... He He He...



*** Forest City ***

Lepas melantak sakan kat Sri Bayu Perdana... We'Ouls gerak ke Forest City... Kebetulan Luna tak rushing nak balik... So.. Dapat jugak dia spend masa dengan We'ouls...

Nak ke Forest City tidak susah.... Just ikut signboard Forest City menghala ke Gelang Patah... Senang! Tapi agak jauh masuk ke dalam...

Mari bersantai di tepi pantai...

Kalu dapat terjun kolam tu pon best... Memang banyak kolam kat sini...

Anjing laut pon banyak... Tapi dah kena sumpah keras... Ha Ha Ha....

Pertemuan dua blogger ini... Dari alam maya ke alam realiti...


*** Murtabak Majid Special Cheese No 1 Kampung Kurnia ***

Jom! Pi minum petang kat Murtabak Majid Special Cheese No. 1! Terletak di Kampung Kurnia... Tempat ini agak famous dengan pilihan menu minum petang...

Sembang Teh Tarik Kawwww! Ha Ha Ha....

Sambil borak.. Ada aje nak buat lawak... Luna memang tak tahan tengok kelaku aku dan HH yang manjang nak bergadoh! He He He... Cemana aku dan HH dalam travel... Itulah juga diri We'ouls di luar sana... 

Amek kaww Cendawan Goreng...

Nampak macam sikit... 

Kalu U'ouls tengok murtabak cheese tu... Nampak macam biasa dan sikit... Tapi... Percayalah... Jay Emm dengan Luna berebut nak makan slice paling kecik... Sebab... Full consumption... 

Macam nak mati semua orang aku dera habiskan makanan... Padan muka memasing... Makan laaa kaw sampai muntah... Jay Emm paling teruk kena sumbat... Ha Ha Ha...

Lepas hantar Luna kat parking kereta depan Restoran Sri Bayu Perdana... Luna sempat pesan kat aku dan HH "Jangan gado gado".. Ha Ha Ha.... 

We'ouls gerak balik dan membuta... Penat giler....



*** Raya With Jari Manis ***

Lepas solat maghrib... Aku hantar Jay Emm ke Senai Airport... Sempat minum kat Secret Recipe...

Part yang aku paling tak suka... Bila terpaksa hantar Jay Emm balik... Sebab... Lepas Jay Emm balik... Aku kena up entry... Ha Ha Ha...

Sebelum ke Departure Hall.. Jay Emm pesan kat aku dan HH "Jangan gado gado"... He He He...

Dengan ini.... Berakhirlah raya aku dengan Jay Emm... Thanks Jay Emm sebab sudi beraya dengan SS kat sini... Insyallah... Nanti kita jumpa lagi... Love you... Muahhhhh!!!



Tiring? - Yes!
Regret? - No!
Experience? - Priceless!

232 comments:

  1. Cam menarik jek story ni nk baca jap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menarik sebab pelakon utamanya.... kah kah kah...

      Delete
    2. Menarik sebab penuh drama entry ni.. lagi2 pelakon utama jarang2 digandingkan :D

      Delete
    3. Pelakon import... kah kah kah...

      Delete
    4. ada pelakon tambahan....

      Delete
    5. Import dari mana tu? siap naik flight lagi datang... hehehe

      Delete
  2. Paling best jln ngan SS, kamera simpan jek dlm beg sbb nanti SS yg akan up entri hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat jimat bateri hp kan Sis JM? kui kui kui

      Delete
    2. Ha ha ha... back link je lah JM...


      Untonglahhhh

      Delete
  3. Itu bukan menyampah tapi dorang jeles kih kih kih

    ReplyDelete
  4. bestnyaaaa travel sesama , JM , SS , HH dan Luna ...Garden by the Bay tue lah tmpt yang tak pernah gie lagi since dia launch .Last time dtg singapore garden tue tak siap lagi ='( ...part mesti singgah kampung glam tue betul .Sebab situ makanan boleh tahan lah and murah gk ... =D

    forest city tue yg ganti danga bay tue ke SS ? berkurun tak jenjln johor ...kikii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Forest city and danga bay different location... Dah berapa kurun x dtg jb? he he he...

      Delete
  5. perghh..ingatkan pi beraya makan ketupat, rendang...rupa2nya pi beraya kt oversea..hihi...sian JM sampai terlelap sebelah Aci tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tak musim nak makan tupat rendang bagai... banyak kolestrol.. ha ha ha...

      Delete
  6. Lapar terus lepas tengok makanan sedap sedap tu. Hahah !

    ReplyDelete
  7. seafood senibong gerai no 1 tu mmg sedap, mudah nk cari sbb semua kerusi dalam kedai warna kuning staff juga pakai baju warna kuning..paling best tu SS n HH belanja..dorang mkn sikit..JM hentak perut sampai buncit..nanti turn JM lak treat uolss berdua..x kira!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai buncit ehhh Jay Emm... he he he...

      Delete
    2. Tu ikan kerapu ke ikan siakap? Cik Mimie bab2 ikan ni memang fail, tahu makan n janji kenyang je..hahahaha

      Delete
    3. Lamaaaaaanya tak g snibong....

      #rindunkgjln2jaybee

      Delete
    4. U dok area plentong ke?

      Delete
  8. itu namanya cermin mata tu masih setia ngan SS..jodoh panjang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahakssss... Tak merasa laa pakai sepek baru...

      Delete
    2. Nanti Cik Mimie suruh HH sorokkan cermin mata tu.. boleh SS beli spek baru :P

      Delete
    3. Ha ha ha... lenkali pasang tali kat spec tu k

      Delete
    4. Takkan sorok... I is jeles kalau ss dpt spek baru... I pun nk...

      Delete
  9. sesapa g Bugis St..wajib masuk ABC Bargain ni..mmg akan jadi CRAZY lah..berus gigi ORAL B, 3 batang SGD1..mmg GILA kalau x beli..3 batang bersamaan RM3, sebatang RM1..mana nk dpt harga tu kat Msia..mmg dh nekad..pasni klau ada peluang ke S'pore lg mmg ajak korang berdua borong kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan tu je... byk brg keperluan lain yg dijual murah... made in oversea plak tu...

      Delete
    2. Wah murahnya, boleh gila masuk kedai ni.. tengok dalam kedai pun penuh dengan 'Crazy Sale'

      Delete
  10. menyesal x beli EzyLink Card, sian HH kena beratur sama beli standard tiket..sbenarnya tukar duit SGD x byk so next time masuk s'pore mmg akan beli card tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's ok... Gain experience pun ok.. Cuma kalau pakai ezlink tu rate murah la sikit...

      Delete
  11. skytree park tu mmg high recommended..view sgt cantik!!! bertabahlah pegi hujung mggu..kena sanggup bersesak

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk lg tempat tak cover... next time ok...

      Delete
  12. adei lah si JM tertido sblh Aci tu..mmg mengantuk betul time ni..sangap berkali2 sampai kuar air mata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh! Ini bukan caption kan? Jay Emm diharamkan menyertai pertandingan gambar diatas... kah kah kah....

      Delete
  13. SS n HH ni mmg suka buat seprais..ntah mcm mana JM terasa nk check IG..ahahaha...kan dah kantoi!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi penuh dengan tanda soal kan kan kan... ha ha ha...

      Delete
  14. yeay..akhirnya leh jumpa Luna yg cute tu...byk ckp gak org nya..Luna!! nanti kita wat seprais tuk 2 org ni eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak2 luna baca tak entry ni? ha ha ha...

      Delete
  15. view kat forest city tu cantik tp sayang waktu kita sampai hujan renyai2..x sempat nk explore habis

    ReplyDelete
  16. Terima kasih juga buat SS n HH..treat me well sepanjang berada di sana dan terasa uolss like my family..tiada kekurangan..kalau korang dtg KL let me do the same okey..love korang berdua muah!!! hopes our friendship is never ending aminnn

    ReplyDelete
  17. wahhh!!.. panjanggg..
    sempat lagi tu ke Singapore.

    dah lama tak ke Singapore. tgk u pegi macam teringin nak jenguk sedara mara kat sana.

    ReplyDelete
  18. mula mula tengok entry ni .. yana agak mesti ada scene gadoh gadoh hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tak? ha ha ha... ke tengok entry tapi x baca? keh keh keh

      Delete
    2. SS dengan HH kan macam Tom and Jerry...hehehe

      Delete
  19. antara entry yang panjang jugak! tapi lawak .. macam macam hal la

    ReplyDelete
  20. spek hilang yana pun tak leh nak buat apa kalau spec hilang

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena ganti baru aaaarrr... nti teraba2... he he he...

      Delete
  21. kata kata positif sis JM dah temukan balik spec SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bab2 nak sedapkan hati serah ke dia... he he he

      Delete
  22. Drama betul , kassim selamat ada , nyonya mansor ada

    ReplyDelete
  23. SS, situasi masa dekat kaunter tu, yana pernah rasa, kesian tapi kita nak cepat ... tak pat tolong

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn... tolong tengok jek... he he he

      Delete
  24. Pastamania!!! sedap jek tengok spaghetti tu hahaha , nangis jap

    ReplyDelete
  25. amboi HH , nak buat rekod tu ... terbaik !

    ReplyDelete
  26. best la sis JM , HH SS bawak jenjlan kat singapore

    ReplyDelete
  27. HH borong coklat ke banyak banyak tu... bawak sini sikit ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 HH tak tengok komen ni... kah kah kah...

      Delete
  28. Cendawan goreng murtabak cheese! alahai .. apeni apeni sedapp sedap semua

    ReplyDelete
  29. bertambah lagi sorang kawan maya ke realiti sis JM

    ReplyDelete
  30. Seronok nya!!!!!
    nak nak kalau sorang sorang tu kecoh

    ReplyDelete
  31. Serius, yana suka tengok friendship korang !

    ReplyDelete
  32. Wah, bestnya! Seronoknya!
    Singgah jap parking. Ada meeting jap lagi. Datang balik nanti ye,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape nih... bayooo dulu parking.... keh keh keh...

      Delete
    2. bayar parking fIrah skali boleh dak Kak Farrah ?

      Delete
  33. meriahnya raya....sronoknye....mmg cantik skytree tu yea....siap ada smpan dalam mall, uniknye....anjing laut tu klu xde caption, mmg rietta igtkan real...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu real... Dah masuk buletin utama... Ha ha ha

      Delete
  34. Memang jenuh nak baca sampai habis entry ni..dia punya panjang macam sama dengan jem dekat jambatan permas jaya tu..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perumpamaan x leh blah... Kah kah kah..

      Delete
    2. hahahaha... kalau Cikgu BM baca ni, mau kena ketuk kepala..hahaha

      Delete
  35. Seronoknya dapat raya sesama macam ni.. pergi oversea lagi sight-seeing..jeles titew :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti Cik Mimie boleh honeymoon kat sini... he he he...

      Delete
    2. Amin.. minta2 masin la mulut SS, kena pujuk incik tunang ni..hahaha

      Delete
  36. pergh makanan dalam entry ni, buat perut bergetar-getar kelaparan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pe lagi... Pi laa Kluang Station... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hari tu ada pergi Kluang tp tak singgah kluang station pergi cari Chicken Rice Shop dekat kluang mall.. hahaha =_="

      Delete
  37. Nasib baik jumpa balik cermin mata tu.. rezeki SS.. Cik Mimie kalau hilang cermin mata memang meraba-raba la jalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. meraba jalan tak pe... jgn meraba org atas jln.. he he he...

      Delete
    2. hahaha, kalau dah teraba tu..kira rezeki Cik Mimie la tu SS :P

      Delete
  38. Caption untuk gambar Sis JM yang comel tu "Sabar je la HH ni, boleh pulak dia melepaskan bom atom yang wangi naik pening-pening lalat JM rasa" :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for the caption... Cik Mimie ni boleh tahan jugak melawak... Kah Kah Kah... Kita tunggu apa kata juri... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Hahahaha.. lawak hambar je yang mampu, belum ke tahap Maharajalawakmega..
      Baik, juri sila pilih saya ^_~

      Delete
  39. Cik Mimie walaupun duduk dekat negeri johor ni.. bandar johor bahru la x pernah pusing sampai habis.. boleh kira dengan jari Cik Mimie jejak sana.. selama doplohenam tahun ni.. sadis rasa.. T_T

    ReplyDelete
  40. First day Sis JM datang jumpa SS dia pakai baju feberet kaler SS kaler biru tu.. Girlfriend betul ni.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalahnya... SS lak kena pakai PINK... Patut ke? he he he...

      Delete
    2. hehehe.. haruslah SS kena pakai pink..baru la sehati sejiwa, dua hati dua jiwa.. hahaha.. lengkap melengkapi orang kata. Kahkahkah

      Delete
  41. Sweet sangat uols. Percaya tak I tak pernah sampai Singapore hahah aduiyai

    ReplyDelete
    Replies
    1. You should have... At least once...

      Delete
    2. Cik Mimie pun belum pernanh jejak Singapore tu..

      Delete
    3. hahah jumlah cik mimie kita buat trip kita ke Singapore :D

      Delete
  42. nampak sis JM dah berjangkit warna biru ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isksss iskkksss isskksss... X patut! Ha ha ha

      Delete
  43. Captoin Gambar tu : " Bila la nak sampai rumah ini..mengantuk sangat mata ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ekin... Kita tgk apa kata juri... Ha ha ha

      Delete
  44. Alhamdulilah jumpa balik cermin mata tu.. kalau tak jumpa pakai yang lama saja la.. nasib baik ada yang lama kalau tak ada dua-dua haru biru jadinya la.. hahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg lama power kurang... Teraba raba... He he he

      Delete
    2. kira ok la tu, still boleh pakai yang lama.. lau Cik Mimie memang xleh nk drive langsung...

      Delete
  45. tengok makanan dalam ni perut terasa lapar tertiba la pulak.. aduhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ekin masakkan Cik Mimie skali ye.. hehehe :)

      Delete
  46. tarik nafas dulu nak baca entri SS ni.. hihihihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, kak ekin boleh hembus perlahan-lahan dah skrg ni..hehehe

      Delete
  47. keserasian HH dan Sis JM telah nampak.. kesian SS ditinggalkan di belakang hahahhahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha ... tu jer nk tulis

      Delete
    2. SS jadi bodyguard dorang dah skrg ni..

      Delete
    3. Tak yah nk propa kena tinggal.. Sah2 ko busy snap gambo...

      Delete
  48. SS kena buat Majlis ni biar semua kawan-kawan alam maya dapat jumpa hahahahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majlis khatan nanti SS jemput... He he he

      Delete
    2. Jangan lupa Cik Mimie ye :D

      Delete
  49. amboii JM.. skrang selalu gi Johor jumpa ss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay emm dah berumahtangga kat johor... Ha ha ha

      Delete
  50. wah ! 2 aci manis tu dok berkepit.. keasian Wa Ah Kak kena tinggal.. tu lah.. len kaii bawak lah sekali Wang Lah Toi.. *ntah eja betoi ka dak tak tau*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keasian tu apa? Org asli ke? Ha ha ha

      Delete
  51. okey ! untuk caption JM tu...

    Monolog dalaman JM..

    Nyesal aku tak ikut cakap si Wa Ah Kak ni suruh beli EZLink kad, kalau tak boleh gak aku duduk lepak atas sofa.. nasi dah jadi bubur.. bubur pun dah lemau.. huhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Cik IR! Ehhh... Tak masal dapat nama baru... Keh Keh Keh... Kita tunggu komen juri... He he he...

      Delete
  52. Cer buat salam perantaun sikit dari SS dan HH.. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tujukannnn salam ini... Keh keh keh

      Delete
  53. Hoiii pjg nye komen... penat scroll

    ReplyDelete
  54. Replies
    1. Taiwan tunggu raya cina... he he he...

      Delete
  55. Errr apsal ku ingat taiwan ea

    ReplyDelete
  56. Entri panjang kena komen 10 komen ni.. errr apa yang cerita kat atas tadi...alamak dah lupa hahaha

    ReplyDelete
  57. ok kenapa anjing laut tu kena sumpah hehe saja cari pasal

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dia derhaka dengan mak dia.... kah kah kah

      Delete
  58. caption untuk gambar sis JM...

    "kita ajak pi singapore, SS bawa mari India...Kita dah sampai India dah" :p

    ampun sis JM haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keh Keh Keh... adeiiiiii... Kita tunggu apa kata panel juri... ha ha ha...

      Delete
  59. owh lalunake kan....dapat hadiah tak hehehe

    ReplyDelete
  60. perghhh murtabak.....lalunake join kejap ja ka SS

    ReplyDelete
  61. Kampung kurnia kt mn?

    Dulu mkn murtabak best kr majidee...

    Ya Allah... lamanya tak g jaybee...

    Jaybee mesti dah lupa I mcm mn

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik manisah lesing dah melupai diri laaa tu... Ha ha ha

      Delete
  62. Sri bayu perdana .... errre mcm x ingat pernah g ke tak ...

    Tak kottt

    ReplyDelete
  63. Larkin haaaaa pernah lah opkos.

    Dah lawa ke larkin skrg? Ke serabut mcm dulu gak?

    ReplyDelete
  64. Actually bila tgk kat IG, mati mati ingat Luna tuh JM or JM tuh Luna (Terus follow Luna)... muka dia orang nak iras iras !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi amboi kannn... Mentang2 laaa awek cun... Terus follow... Ha ha ha

      Delete
  65. 5 tahun lepas Pastamania tu ade kat Gurney Plaza, Penang tau..

    sempat makan sekali je..

    lepastu gulung tikar.. tempat tak strategic lansung dorg bukak..

    ReplyDelete
  66. Lif kat masjid sultan tu tgh renovate ke? time i gi aritu ok lg..

    tmpt smyg pompuan tingkat 3 kan.. mmg i naik lif je.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah... ok je tu... JM je naik.... i tak naik... ha ha ha...

      Delete
    2. oo.. lif tu kaca..nampak mcm jaring yg renovate tu sekali pandang.. dulu 1st time gi masjid ni under renovation.. 2nd time pergi dpt la jugak solat sekali dlm ni.. nyesal booking hostel jauh dari masjid :(

      Delete
  67. Replies
    1. U sedia nasi kandar ok... kah kah kah

      Delete
    2. of coss.. i booking meja khas kat mamak untuk u..

      Delete
    3. Ok.. will give u my date... he he he....

      Delete
    4. ok.. i tggu sampai raya deepavali.. tgk u nak mai ke tak.. hahah

      Delete
    5. Jangan tak pakai sari lak... kah kah kah...

      Delete
  68. hai SS ... dah lama tak datang sini sbb dah lama cuti blogging :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zieeeeeeeeeeeeee hassssssssssssssssssss! Miss u here... he he he...

      Delete
  69. perjumpaan 4 bloggers ... bestnya lah hai :)

    ReplyDelete
  70. Napalah pegi bugis street dulu tak nampak kedai ABC bargain tu... mesti seronok borong huhuhu

    ReplyDelete
  71. Beg Luna cantik le warna biru.... i like i like i like kita memang suke biru maklumle biru mata hitam ku

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...