Wednesday, 27 July 2016

#TravelLovePeople June - Ini kan Raya!

LATEST UPDATE! SS harap ada yang dah terima Kad Raya dari SS terutamanya Top Commenter #TravelLovePeople 2016... Terima kasih juga di atas ucapan dan kiriman kad raya dari U'ouls pada SS...


*** Kad Raya ***

Thanks Mummy Julia and The Gang... Comel kan? He He He...


Kad raya selepas raya katanya... He He He... Thanks Kekanda Nieda Ramly!

Tahun kedua aku dapat kad raya dari DJ! Thanks DJ!

Terima kasih Cekebon... Ada isi pantun di dalam... He He He... Semoga Bonda berada dalam lindungan Allah swt...

Terima kasih Qaseh Vee... Siap dengan Fridge Magnet Royal Floria Putrajaya... Doa dari Qaseh Vee selama ini buat SS lagi tabah...

Terima kasih Cikgu Ceketed... Kad ini penuh makna... Tak jemu SS memandangnya... Raya tahun ni kita karok mengarok lagu raya ye... He He He...

Terima kasih Cik Sal Munge di atas tulus tanda ingatan... Kad raya ni kecil saja... Tapi... Fridge Magnet dari Melbourne tu cukup mengetarkan jiwa....

Terima kasih Jay Emm... Biarpon jauh di mata tapi Jay Emm sentiasa dekat di hati... Andai ada kekhilafan yang menguris hati berpunca dari diri SS sendiri... Mohon diampunkan... Semoga Jay Emm sentiasa ada kehidupan yang lebih baik.... Doa SS sentiasa menemani Jay Emm walau di mana jua Jay Emm berada.... Setia ku di sini... Love you till Jannah... Insyallah...

Jarang blogwalking tidak bermakna diri ini tak diingati... Terima kasih Deanna Morni atau nama manjanya Kari... He He He... Semoga dipermudahkan segala urusan....

Terima kasih Mazu yang comel itu... Semoga melangkah lebih jauh... He He He...



*** Utusan Chenta Untuk Aci ***


From Luna...

From Jay Emm...

From Khairudin Lim

From Mrs Smile...



**** #TravelLovePeople June ***

"Termenung ku sendiri..
Memendam rindu tidak menentu...
Kasih suci murni yang kita bina...
Hapus hancur oleh....


Tu diaaaaa... Sedih pilu Kak Esah dok nyanyi sambil kembang hidung terlalak sensorang tepi balang bahulu pekak.... He He He... Tahun ni... Aku pon macam Kak Esah... Tak ada mood nak raya... Dan segalanya disambut ala kadar sahaja...

Suka atau tidak... Hari raya tetap menjelma... Kehadiran Aidilfitri harus disambut dengan penuh kesyukuran meraikan kemenangan sebulan berpuasa... Itu yang ditakdirkan untuk kita semua...

Dikesempatan ini... SS nak ucapkan selamat hari raya buat semua sahabat yang tak henti berkunjung ke Pondok Buruk SS ini... Tanpa kehadiran kalian... Tanpa keprihatinan dan kasih sayang kalian... Tidak berseri lah Pondok Buruk SS ini... 
* Sambil kesat airmata celah langsir kaler purple... 

Terima kasih U'ouls!


Dan... Terima kasih dan selamat hari raya juga pada mereka yang berada di luar carta... Silent reader jika ada... Maaf andai ada memana perkataan yang menguris rasa... Sesungguhnya... Aku insan yang lemah dan hanya mampu berserah... Ehhhh... Dah macam lagu Rohana Jalil je... He He He...



- XOXO -

123 comments:

  1. eh ada gak nama i hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau yang bernama seri... Ehhhh... He He He...

      Delete
    2. ehhhh ekin yang pertama komen mana sis JM selalu dia no 1 hahahahahhaha

      Delete
    3. Adeh, komen ekin ni yg tak tahan baca ;)

      Delete
  2. sama la raya macam biasa saja tahun ni.. raya kedah kulim huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak balik kelate SS abang xde cuti dah... aritu sebulan cuti habis cuti dah...

      Delete
  3. selamat hari raya SS maaf kalau ada salah silap ya

    ReplyDelete
  4. Seronoknya! Selamat hari raya SS dan keluarga :) Silent reader kini munculkan diri. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya siqah... Silent reader muncul ye.. terima kasih... He He he

      Delete
  5. sampai dah..Alhamdulillah. dari nyanyi tepi tingkap SS, baik kita g karaoke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Udah sampai dengan selamat wahai cik sal munge... Jommmm karokkkk!

      Delete
  6. Selamat Hari Raya SS..kad dah dapat. takut raya haji esok baru siap entry

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya cik sal... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Cik Sal berjaya update entri sebelum abis Syawal la clap clap clap!

      Delete
  7. mintak maap ye kalau ada salah silap. Raya jangan nak drift sangat ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf zahir dan batin cik sal munge... Kg dekat jek... Kalu drift seminit.... Tak drift sejam.... ha ha ha...

      Delete
  8. selamat hari raya SS...ceria2 tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya liza... Ceria ceria juga...

      Delete
  9. banyaknya duit rayaaa... nak semuaaaa.. okey la.. separuh.. hehe

    ReplyDelete
  10. luar carta ??? ai lettew.....

    selamat hari raya SS.. walau jauh di mata, ku kirimkan lagu raya untuk mu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer masuk carta! Boleh? He He He... Selamat hari raya SN!

      Delete
  11. Fuhh .. Tercapai jugak impian nak masuk list geng pengomen .. Hehehe

    ReplyDelete
  12. Banyaaaknyaa kad raya dgn hadiaaah :D

    ReplyDelete
  13. Banyaaaknyaa kad raya dgn hadiaaah :D

    ReplyDelete
  14. Nampak sampul duit raya disitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari chenta hati aci.. he he he...

      Delete
    2. Saya pun dapat gak tau,...and tak payah kongsi2 ;)
      *komen carik pasal!

      Delete
  15. Nak ucapkan jugak .. Selamat hari raya maaf zahir batin

    ReplyDelete
  16. Minta maaf kalau terkasar bergurau, komen lebih lebih daaan terkurang ajar. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terkurang ajar eh? Kah Kah Kah... Kosong-kosong ye... Muahhh

      Delete
    2. Saya pun nak tumpang minta maaf kat sinilah. Kalau ada terkurang ajar, terlebih konen komain,....ampun ya mbakkk

      Delete
  17. dlm hidup ni kita memang perlu tabah sbb tak tahu apa ada di depan sana . kita kena terjah jer ... selamat menyambut syawal . Sis pun sambut mcm biasa je sbb Allah dah beri merdeka kan ...

    ReplyDelete
  18. wak nk fantun sateww utk cik SS yg jauh dimata tewww..,

    Najib sudah kaya
    Rosmah jadi datin
    Selamat hariraya
    Maaf zahir batin.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib masih bernyawa
      Rosmah belum janda
      Selamat hari raya
      Angpow x de ka? Ha ha ha...

      Delete
    2. Najib gagah perkasa,
      Rosmah anggun jelita,
      Dua-dua pantun saya suka,
      Dari tadi asyik ketawa :D

      Delete
  19. SS~ selamat hari raya aidilfitri ... Maaf zahir dan batin ... Nak duit raya SS ... Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye adinda... Selamat hari raya... 1000 rupiah cukup? He he he

      Delete
    2. 1000 rupiah ? 10000 rupiah lah SS ... Huish lepas raya pasang kuda kuda nak gie mano plak ? Nak ikut wei !!!! =p

      Delete
    3. Meh! Masuk luggage... Keh keh keh...

      Delete
    4. Muat ke SS , Nia masuk luggage . If SS gie bawak backpack je mmg tak muat lah ... =P haih ~ best je dgr kamu nak travel lagi ... Rindu lah nak travel lagi ...

      Delete
    5. Ok... SS bawak kontena... Muat? Kah kah kah...

      Delete
    6. Muat sngt mcm tue ... Boleh la bawak sekumpulan terus ikut SS =p
      Raya lagi ke atau dah start kerja SS ?

      Delete
    7. Masih berjimba jimba tapi bukan dikampung sendiri... Sibuk buat onar dikampung orang... He he he... Jalan jem sana sini... Kanda SS tak de roti... He he he...

      Delete
  20. terima kasih adinda SS , kad raya selamat diterima.tapi kekanda tak sempat balas sebwlum raya ...lepas raya la gamaknya.aci ke tak aci?
    selamat hari raya maaf zahir dan batin serta terima kasih atas ingatan dari adindaku SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya kekanda ku! Maaf zahir dan batin! Jangan makan bahulu... Nanti melemang bulu... Makan bangkit tak pe.. Bior membangkit selalu... He he he...

      Delete
  21. ehhhh....tetiba ada nama titew...hahahaha...selamat hari raya SS....hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rindu, Sis D. Rindu Ratu Kari kesayangan ramai! :)

      Delete
  22. hwa hwa hwa ... akhirnya TERKELUAR CARTA ....
    tahniah cml tahniah ...

    kipidap

    ReplyDelete
    Replies
    1. TERKELUAR CARTA... Tak semestinya tak ingat SS kan?

      Delete
  23. apsal korang dapat duhet raya ...

    saya punya JM suh bagi princess...

    ini tidak adillllllll

    JMMMMMMMMMMM

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS dapat kad raya dgn duhet raya dari JM tapi KONGSI! Tetap tak ada specialnya wahai cik manisah... Nasib kita sama jek... Nasib labu labi..

      Delete
    2. Saya tak yah kongsi!
      *Statement carik pasal kali kedua :)

      Delete
    3. Haaaaa ini lagi tak adil...


      JMmmmmmmmm

      Delete
  24. sss ... tenkiu na bagi kita kad raya ...
    i lebiu lah sss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamduliah dah sampai eh... Lebiu u tooo much... he he he...

      Delete
  25. tapi nak balas ntah ler bila ... kih kih kih ...

    ada lagi tak orang jual kad raya sekarang

    ReplyDelete
  26. sorry na ... sepanjang ramadhan haritu memang bizi sungguh,... sib baik dapat cuti raya

    ReplyDelete
  27. Selamat hari raya SS..Love u too

    ReplyDelete
    Replies
    1. I love you, you love me,..we are happy family!
      Ehhhh,...tetiba jadi Barney pepel lak kat sini ;)

      Delete
  28. Tak sempat tahun ni nak bagi kad raya.. Raya haji nanti lah bagi.. heheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raya tahun depan pon boleh... He he he

      Delete
  29. Apesal kite xde ni..(buat2 garu kepala)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya garuk kepala, garuk telinga, garuk hidung sekali...saya penin...saya tak komen lagi ke entri ni? Dah rasa macam dejavu dah bila baca entri ni,...garuk2 lagi,...

      Delete
  30. JM pi betnam pulak ke..iskkk

    ReplyDelete
  31. Salam kanda SS, baru sempat singgah raya disini,

    ReplyDelete
  32. Taqabballahu minna wa minkum.

    maafkan salah silap saya sepanjang berkenalan disini.

    Selamat hari raya Kanda SS :)

    ReplyDelete
  33. dan alhamdulillah still ada dalam lingkungan nama diatas :)

    ReplyDelete
  34. Wah... lupa nak ucap selamat ahri raya maaf zahir dan batin. Kad dah dapat tak sempat balas.... lain tahun boleh? Apa pun semuga bergembira di hari raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahun depan balas dua keping! Kah kah kah

      Delete
  35. Wahh...Banyaknya SS dapat kad raya dengan cenderamata semua.

    ReplyDelete
  36. Saya pun dah guna comment reply ni. Hahaha.. Dulu memang tak berapa syok nak guna. Sebab tak suka nak loading lama sangat. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Loading lama tu may be sbb template atau tenet yg x laju...

      Delete
    2. Mungkinlah kut. So, blog saya tu laju ke tak loading nya? Haha.

      Delete
  37. Tahniah kepada yang tersenarai :) Lama tak tersenarai kat sini, maklumlah lama menyepi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome back, Cik Mimie! Eh,..tetiba over mengalahkan tuan rumah pulak ;)

      Delete
    2. Lain kali comeback bawak lah kuih sebalang dua... Ahaksss

      Delete
    3. Thank you Kak Farrah.. hahahaha

      SS kuih kalau nak kna datang rumahla, baru dapat..hehehe

      Delete
  38. Wah..Wah, meriah betul raya.. banyak kad raya SS terima siap ada souveniers lagi.. :)

    ReplyDelete
  39. Kad raya tu ada gantung-gantung kat dinding x? hehehe..

    ReplyDelete
  40. Bila nak update cerita yang baru? XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Update tahun depan boleh? Keh keh keh

      Delete
  41. Selamat Hari Raya Kak SS.. Salam ukhuwah.. Seronok tgk gmbr travel. Reen singgah dan follow blog Kak SS.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Reen... Terima kasih!

      Delete
  42. tahniah utk semua. nama saya tak penah ade dlm senarai. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intan selesai buat thesis nanti boleh bom blog SS :)

      Delete
  43. masih belum terlambat lagi ni ... nak wish juga

    selamat hari raya SS ... maaf yer kalau ada tersilap type sepanjang komen kat sini :)

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...