Tuesday, 30 August 2016

Gadget Kembara - GoPro 3-way Pole

Actually... GoPro 3-way Pole ni dah basi di pasaran... Aku je baru nak hegeh hegeh nak ada benda alah ni... Sebelum ni aku pakai Monopod biasa jek... Boleh refer entry SINI...

Itu pon sebab HH yang belikan... Ubat merajuk aku katanya... Kah Kah Kah... Tu lah... Sape suruh buat aku merajuk! Kan dahhhh... Kena paw kaw kaw punya... Ha Ha Ha...

Ok... Aku tak nak citer pasal punca aku merajuk... Sebab... Ia berlaku masa trip Hatyai... Nantilah aku citer kat entry Hatyai yang tak berhabisan tu... Memang sadis... He He He...

Nahhhh! Terimalah... Ubat Merajuk Rela Kaw Pujuk... Ha Ha Ha... Kalu camnilah habuannya... Hari hari aku nak merajuk lahhhhh... Kah Kah Kah... Matikkkk!

Kaw memang nampak segak bergaya! Aku tergoda habis!

Aku rasa agak leceh nak skrew dan unsrew monopod ni berbanding guna Monopod Mount yang biasa aku guna sebelum ni... Atau mungkin sebab aku belum biasa... Actually... Aku lebih sayangkan casing GoPro aku tu jek... Penggunaan 3-way pole ni ada sikit kacau casing Camera GoPro aku tu tu... Kalu silap screw... Takut pecah... Kalu pecah... Memang nanges berlagu jeritan batin ku... Hu Hu Hu...


Paling menarik minat aku pada GoPro 3-way Pole ini adalah pada fungsi stand... Jadi bolehlah GoPro aku tegak berdiri nyanyi lagu negara ku... Keh Keh Keh... Sesuai untuk ambil gambar beramai ramai... Dan juga gambar Panorama tanpa goyang dan banyak renyah...

Overall... Aku suka GoPro 3-way Pole ni... Cuma... Kesabaran tinggi amat diperlukan untuk mengadjust screw sana dan sini...
Tak susah nak bawak pegi travel... 


Harga GoPro 3-way Pole ni cuma RM 39.00... Bukan mahal sangat pun... Pastu... Nak nampak mahal... Tampan Angun Kacak Jelita... Kaw tampal laa sticker GoPro tu... He He He... Ini semua poyo! Mana nak dapat sticker tu? Haa rajin rajinlah baca entry aku yang lepas lepas... Hu Hu Hu...

Akhir kata... Thanks HH sebab hadiahkan aku GoPro 3-way ni... Hazab merajuk aku dah hilang... He He He..


- XOXO -

64 comments:

  1. Wah, baru hari tu SS citer nak cari gopro pole,...dah dapat dahhhh! ;)

    ReplyDelete
  2. Bestnya dapat hadiah obat merajuk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Camni hari hari nak majuk... Keh keh keh

      Delete
  3. Boleh merajuk selalu lah lepas ni ;)

    ReplyDelete
  4. Memang kacak segak bergaya! Sesuailah dgn tuannya yang sentiasa kacak jelita ahaks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hua hua hua... Tuan dah x kacak dah... Sememeh jek...

      Delete
    2. Kena maintain kacak,..kena maintain kacak :)

      Delete
  5. Tepuk2 mekopon jap.. Di kejar2 bayang resah... Bila poket ku makin merabak.. Bukan nya senang nak kena pujuk... Mmg kena kaw2 punye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padan muka kawww! Rasainnn lorghhhh! Kah kah kah...

      Delete
    2. Memang bukan calang obat merajuknya ya,..kira kalau cari pasal memang tinggi pengerasnya :)

      Delete
  6. best gile..merajuk ja ada org blnja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik murah jek yg dimintak tu... He he he

      Delete
    2. Itulah Zarul. Untung kan,.ada orang nak pujuk :)

      Delete
  7. Merajuk le lagi boleh dapat hadiah lain pulak... kekeke

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Saya pun nak tepuk2 microphone cam HH gak.
      Ohoks, hello testing,..testing,...
      Sis JM, entri ni saya 1st. Kasi can ye :)

      Delete
  9. pergh!!!!!! untunglah kalau merajuk dpt 'ubat' terbaik mcm ni..nak merajuk ngan HH gak lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak2 kalu SS majuk dgn Jay Emm dpt x ubat camni? Ha ha ha

      Delete
  10. JM tahu SS merajuk pe ngan HH heeee

    ReplyDelete
  11. kalau SS merajuk ngan JM agak2 dpt apa ;p

    ReplyDelete
  12. keh keh keh..kalau RM39..nak merajuk ngan JM pun boleh hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. 39 hengget je pon! Tapi bkn sng nak dpt ubat camni... He he he...

      Delete
  13. tapikan bukan harga yg di nilai..tetapi niat nak beri ubat tu yang penting

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh betul... Rasa sihat jek... He he he

      Delete
  14. JM pun ada ubat x merajuk untuk SS dan HH tau...tggu!!!! nanti JM bawak!

    ReplyDelete
  15. nah!! pasni leh ambik gambo nampak full x de lagi yg kena pegang kayu tu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg beli untuk family day next month... Senang nak amik gambo ramai...

      Delete
  16. psst!! JM nak tumpang 2 kaki beraksi depan 3 way pole ni boleh?

    ReplyDelete
  17. hahah.. nina pun ade yg ni... org belikan jugak.. tp x minat sgt pakai 3 way ni.. lg suka smatree yg panjang mcm kayu golf tu.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually lebih senang pakai yg biasa tu je... SS beli sbb nak amik pic beramai ramai...

      Delete
    2. aah.. tp best jugak yg ni sbb blh jadi tripod.. sng sikit nak amik gambar night mode..

      Delete
  18. Ohhh.. Kira yang mahal tu, sticker go pro la ea.. Nanti nak lekat jugak lah sticker go pro kat sliper jamban... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sticker tu dapat free... Mintak dgn gopro...

      Delete
  19. Ehhh !!! Cup.. Kedai sticker mana murah sikit.. Nak tempah sticker bebanyak laaa.. Hek2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat sendiri laaa... Sticker paper byk jual kat kedai... Ha ha ha

      Delete
  20. Uuuuu gadjet baruu. Memula je tu tak biasa nanti dah lama poweer lah. Hehehe :D

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. Sape suruh kannn kannn... Kah kah kah... Matikkk!

      Delete
    2. untungnya dapat ubat merajuk... syokkk ma..

      Delete
  22. ok pernah nampak pole nie ....tapi tak tergerak nak beli sbb ingatkan mahal beratus... bila baca SS bgtau RM39 murah tueee...yang best ada tripod tue!!! suka !!! tq share SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part tripod tu yg membuak rasa nak membeli... tapi... kalu selfie... Rasanya monopod biasa lagi baik...

      Delete
  23. 3 way pole ni memang nampak best.. tp kan..kan ... panjang tu tak cukup tuk mummy kalo nk dirikan dia.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya... Kalu Mummy pakai 3 way pole ni... Dia boleh membengkok... Tak perlu panjang galah macam nak jolok buah... CUMA... Agak leceh dari segi skrew tu jek... Both pon ada kelebihan dan kekurangan... Ikut keselesaan... Cuma part yg best sebab ada fungsi tripod... Senang nak amik gambar beramai dan panorama tanpa goyang...

      Delete
    2. Saya pun kalau benda ada skru2 ni, lemah lutut sikit. Kurang sabar,..silap2 kena lanting ;)

      Delete
  24. lepas ni banyak la gambar2 menarik dekat blog SS...

    ReplyDelete
  25. selalu-selalulah merajuk ya ... hahahaaa ... sis monopod pu x de . dah mcm dok dlm gua je lagunya ... heh heh heh .

    ReplyDelete
  26. Hehehee.. Untung merajuk-merajuk dapat "obat".. kita merajuk-merajuk xde orang layan pun.. hehehehe... semoga makin murah rezeki HH :)

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...