Tuesday, 30 August 2016

Kembara Hatyai - Central Mosque Of Songkhla

Entry sebelum boleh petik di SINI...


Lepas mencekik roti canai telur dan Cha Ron... We'ouls pon singgah di Central Mosque Of Songkhla...

Cuaca waktu ni... Perghhhhhh! Rasa nak terbakor rentung kulit badan aku nih... Serious panas gilerrr!!! Nasib baik aku pakai topi dan cermin mata aku ni jenis transition... Kalu tak... Nak belek bulu hidung Mr Boon pon tak nampak... Silau! Kah Kah Kah...

We'ouls buat buat berlakon muka sejuk... Padahal...  Panas berdenting... Ting.. Ting... Lepas amik gambo nih.... Jay Emm dan HH bertempiaran lari cari pokok nak berlindung... Kah Kah Kah....

Dari jarak ni nak ke masjid tu agak jauh...

Ku lihat ini... Allahuakbar...

Ada kolam depan masjid... Orang kata ala ala Taj Mahal... Tapi aku suka pemandangan bukit bukau tu...

We'ouls tak berada lama kat sini... Tak masuk masjid pon... Just singgah amik gambar kat luar aje... Sebab... Banyak tempat lagi nak cover... Takut tak cukup masa...

Masa nak naik Tuk Tuk... Jay Emm saja berbahasa basi dengan Mr. Boon... Aku pon antara dengar tak dengar... Tapi lebih kurang... Si Jay Emm just simply say bebila bolehlah Mr Boon datang Malaysia... 

Dan Mr. Boon balas "I'm still single"... Hua Hua Hua... Ada hati tu nak mengorat Jay Emm... Tak padan tua kebangka... Rumah kata pergi... Kubur pon kata pegi... Ehhh! Mana nak pegi? He He He... But We'ouls know... He just kidding... He He He...

Jauh ku tinggalkan...

Jom... Ke tempat lain pulak... Ke mana? Tungguuu...


BERSAMBUNG....

62 comments:

  1. nak mencopottt laaa..biasanya jd silent reader jerk...hehhehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaksss... Terima kasih sudi singgah sini...

      Delete
  2. bestnya dapat peluang travel mcm ni..

    ReplyDelete
  3. nampak cam masjid baru je.. pokok pun xde..

    ReplyDelete
  4. Pandai Mr boon pasang ayat ... Ehem JM . hahahaaa ... Semoga ss beransur pilih .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia nak ngorat jay emm tu... He he he...

      Terima kasih... Aminnn

      Delete
  5. Replies
    1. Cantik... Ala ala taj mahal dari jauh ada kolam

      Delete
  6. Tenang mata melihat pemandangan bukit bukau tu SS 😍

    #kemanaSSpergi 😂😂

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Biru warna kesukaan ku... He he he

      Delete
    2. JM pun suka BIRU jgk ..LARIiiiiiiiiiiiiiii

      Delete
    3. tengok biru takde awan tu, tau dah memang panas lit lit

      Delete
  8. Dengan tak de awan tu memang tak dapat nak bayangkan panas berdentingnya bagaimana!

    ReplyDelete
  9. Masjid dia memang kat area lapang padang jarak padang terkukur eh

    ReplyDelete
  10. Erkssss dah habis baru nak standby teh tarik dah habis lum masuk mulut lagi dah habis.... awat sikit benor

    ReplyDelete
  11. Best jln2 dgn kwn2 ni. Bru rasa silaturahim kan. Dpt kenal perangai masing2. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah... Dapat geng yang masuk air! Ha ha ha...

      Delete
    2. geng masuk air? pandai berenang ke dak SS tu ;p

      Delete
  12. Wah ! Ada hati ni SS.. Mr Boon machi segak lagi bergaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tua kebangka... Nak ke? Hua hua hua

      Delete
    2. TUA tapi masih bertenaga kih kih kih

      Delete
  13. Ohhhh...gmbr nie lah yang dok teka-teki kemana kah SS pergi nie...hehehe

    ReplyDelete
  14. Haih lah~ view bukit bukau dari kolam tue...cantiknyaa!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang lawa... Kalu tak panas.. memang lama lepak sini....

      Delete
  15. Apasalahnya Mr Boon try try Jay Emm ... =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM dah berpunya heheheh (tutup muka malu)

      Delete
  16. ehh..pesal JM boleh termissed entri ni...adeh

    ReplyDelete
  17. subhanallah..cantiknya langit..warna BIRU!!! kalau warna PINK silau mata kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm kalerkan siling umah dgn pink je laa... ha ha ha...

      Delete
  18. rugi kan kita tak masuk Masjid tu

    ReplyDelete
  19. adehh..baru masuk gear satu dah bersambung?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Better laa dari tak update langsung... kah kah kah...

      Delete
    2. hahahha.. kan JM... baru nak layan tetiba dah bersambung...

      Delete
  20. pesal JM nampak kurus eh waktu ni..adehh..x leh jadi nk nk workout lebih sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah.. ok gi sambung makan...

      Delete
    2. gambar yang membuat sis JM nampak kurus keh keh keh

      Delete
    3. workout ke workelaut? he he he...

      Delete
  21. tapi muka sis JM tu dah macam lambat lagi ke nak abis bergambar? hahahhaha

    ReplyDelete
  22. JM tahan betul tak pakai topi, tak pakai spek hitam..SS belikanlah JM topi satu..haha

    ReplyDelete
  23. simple je masjidnya tapi cantik..

    ReplyDelete
  24. wahhh., dulu berdua, sekunk dh bertiga., gudjob kipidap cik SS tewww., selamat harirya korban.,

    ps. tu mesjid songkhla tmpt org nak senang kawen siam kann., huhu2

    ReplyDelete
  25. Luas betul nampak kawasan masjid tu.. :)

    ReplyDelete
  26. Mr.Boon sedang memancing ikan.. jaga-jaga Sis JM.. hehehe

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...