Wednesday, 17 August 2016

Kembara Hatyai - Manida Gift Shop

Entry sebelum boleh gali di SINI...


Hari ini masuk hari kedua We'ouls berada di Hatyai... Malam tadi tidur lena... Cuma sekali sekala jek terjaga... He He He...

Bangun pagi bersiap awal... Matahari di Hatyai ni cepat muncul... Suhu pagi pon dah panas... Tapi... Langit biru cantik...

Turun kat lobby... Mr Boon dah tunggu... Dia suggest pegi kedai souvenir dulu sebab dah satu jalan nak pegi tempat breakfast... 

Nampak tak? Dahlah charge Tuk Tuk murah... Siap pulak singgah kedai souvenir murah... Ditambah lagi dia temankan ke restoran yang ada breakfast murah dan halal... Mana kawww nak cari driver Tuk Tuk gini punya baik Aci? Ha Ha Ha...

Kalu driver lain yang pernah aku baca di beberapa blog... Dia lantakkan kawww... Tak tanya pon dah breakfast ke tidak... Lebih malang lagi kalu sejenis tak kisah halal haram... Dan tak prihatin pon kawww ada budget ke tidak... 

Kadang sesetengah driver jenis nak perah duit kawww lagi ada... Bawak pegi tempat mahal mahal... Tapi... Mr. Boon langsung tak macam tu... Even berlainan agama tapi dia sensitif dan hormat kita...

Manida Gift Shop... Tak jauh pon dari Hotel...


Semalam... Waktu sampai di Hatyai... We'ouls sempat riki harga souvenir sekitar depan Hotel... Most harga souvenir agak mahal... Fix price dan susah nak bargain...

Mr Boon bawak singgah di Manida Gift Shop... Kat sini boleh dapat harga yang agak murah... Boleh dapat 20% diskaun...

Harga fridge magnet kat sini boleh di beli dengan harga THB 200.00 untuk 7 pcs... Tapi... Kalu kat sekitar hotel THB 100.00 untuk 3 pcs... Kiranya.... Ada extra 1 pcs...

Kat sini... 12 pcs keychain cuma berharga THB 128.00... Murah! Kalu kat depan hotel 5 pcs berharga THB 80.00... Mahal!

Kalu U'ouls nak beli keychain yang sudah siap bungkus tu... U'ouls kena check dan kira balik... Make sure cukup... Sebab... Sebelum bayar... Si HH pegi rajin kira setiap satu... Tup Tup.. Kurang sebijik! So... Orang kedai tambah yang kurang... 

Kat sini pon ada jual T-Shirt... Tapi... Aku suggest U'ouls beli di Klonghae Floating Market... Design lebih menarik dan murah....

Kepada yang berminat nak singgah sini... Bolehlah refer alamat ini...

We'ouls meneruskan perjalanan untuk mencekik sarapan pagi... Di mana?


BERSAMBUNG...

76 comments:

  1. la..baru pegang mouse dah habis..pendek nau entry

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkihkih tak sempa stim ehhhh :)

      Delete
    2. Saya baca, baru nak amik napas dah abisssssss ;)

      Delete
    3. Kena tarik lagi napas! Ha ha ha

      Delete
    4. woiitttt apa ni apa ni apa ni ... pendek bebeno...

      break emergency ke hapa ni...

      Delete
  2. warghhh... makin lama makin pendek lak entry.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni entry malas! Sibuk cari brg... Dah kuar kedai br perasan x amik pic byk... Ha ha ha

      Delete
  3. Gigihnya HH siap kira dulu keychain nya. Hahah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugi wooo x cukup satu... Keh keh keh

      Delete
    2. Bestla ada HH kalau jalan dan shopping. Teliti orangnya :)

      Delete
  4. ada lagi entri baru? x boleh jadik ni!!! nak update jgklah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah... Apa nih apa nihhh... Otai ilang bisa ke?
      * ayat provoke... Ha ha ha

      Delete
    2. ehehehe...OTAI makin low profail sekarang...

      Delete
    3. otai kalau nak update laju jer hahaha .. untung la :P

      Delete
  5. sekali sekala terjaga g tandas kan kan kan ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terjaga sebab ada org mengigau... Kah kah kah... Lawak... HH boleh mengayakan!

      Delete
    2. hahaha..adehlah...'gaya tunggang motosikal"

      Delete
  6. SETUJU!! Mr Boon mmg TERBAIK!! jaga kita org cam his family..

    ReplyDelete
  7. memang pun..dia sgt alert bab murah or mahal..dia faham..dia akan sugget tempat mkn MURAH..mgkin fobia ngan HH hehehe

    ReplyDelete
  8. suggest singah Masjid besar Songkla lagi!

    ReplyDelete
  9. kalau nk cari souviner MURAH di Hatyai..g cari kat sini kan SS kan..so ingatlah barang sekeping dua utk kami hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu duduk x kuar ke songkla... Sini lah murah...

      Delete
    2. Bila la nak ada peluang pergi thailand hahahaha..

      Delete
  10. Hampeh la ... Otai ilang bisa.. Dia sengat baru ko tau.. jm nanti kalau urut ke picit.. Kuat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe..siap lah dia tu...dia minta urut je..tahu lah JM nk buat camne

      Delete
    2. Eeeeiii... Seramnyaaaaaa... Ha ha ha

      Delete
  11. Malam tadi tidur lena... Cuma sekali sekala jek terjaga... He He He...

    Hihi kalau saya 'sekali sekala terjaga' tu dah kira tak lena dah.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaksss... Dlm travel x boleh lena sgt...

      Delete
  12. murah satu kedai yer.. ok nanti balim kg boleh sergah huhuu.. :P

    ReplyDelete
  13. Entri pendek macam tak percaya ni

    ReplyDelete
  14. siap dpt kad lagi..nk jd pemborong pulak ke

    ReplyDelete
  15. Trip kali ni kira xde drama dgn sesapa la ye kecuali JM??? ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trip kali ni ada sadis dramanya mak... Ni baru skit... Tunggu smpi ujung episod!

      Delete
    2. Ketawa dan airmata baru la lengkap... Kalau ketawa jek.. Tu kat spital bahagia banyak... Ketawa non stop..

      Delete
    3. ha ha ha.... drama queen

      Delete
  16. tunjuk sikit muka baik Mr Boon tu..kot-kot berkenan nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak nak pi pinang ke? Bujang lg! Ha ha ha

      Delete
  17. pls update my new bloglink

    https://ninatraveldiary.blogspot.my/

    hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu adalah sejenis hobi .

      satu sifat kerajinan yang jitu ...

      ha ha ha....larikkkkk

      Delete
    2. Pasni dia tuko ninapokemongo lak... Ha ha ha...

      Delete
  18. Tulah pasal pendeknya entry ingat ada lagi tapi takpe nanti SS rajin update

    ReplyDelete
  19. bagus betul HH teliti jek, kalau tak rugi oooo

    ReplyDelete
  20. wah kedai souvenir murah... kita suke kita suke...

    ReplyDelete
  21. Pendek betul entry kali ni..hehehe..

    ReplyDelete
  22. Terbaik betul servis Mr. Boon.. cenggini (thumbs up)

    ReplyDelete
  23. pendek entry nih.. best kan bila dapat p kedai souvenir murah.. jimat duit untuk souvenir..

    ReplyDelete
  24. hahahaha kalo tidor ngan itew terjaga terus xleh lenaaa =P

    ReplyDelete
  25. pakcik Boon ni terbaikla.. mana korang jumpa dia weh hahaha..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...