Saturday, 27 August 2016

#TravelLovePeople - July - Ku Bawa Kamu Kembara Bersama Ku

Terlebih dulu... SS minta maaf... Sebab terlalu lewat untuk publish entry penghargaan buat U'ouls yang selalu rajin terjah Pondok Buruk SS yang sendu terkulai layu di tasik madu Fauziah Latif ni.... Ehhhh...

Dan.. SS minta maaf banyak banyak banyak... Di atas komen dan pertanyaan berkenaan travel yang tak sempat dibalas... Dan...Tak dapat buat kunjungan balas seperti biasa...

Semuanya berlaku atas faktor kesihatan SS yang sejak akhir ini semakin merundum hingga paras index lemah... 
* Amboiiiihhhh! Mengalahkan index pasaran Lembaga Getah Malaysia pulak gamaknya... Kih Kih Kih...

*** Kembara Dragon Songkla, Thailand ***
TOP 7 #Travel Love People July

Jay Emm..
Cik Mimie

Cik Manisah Lesing...

Cikgu Ceketed...

Yana...

Mek Ash...

Ahkak Notie..

Terima kasih buat semua yang berada dalam carta dan luar carta...

Aku bukan blogger ternama.. Aku bukan sesiapa... Aku menulis bukan Page View yang tinggi menjadi sasaran... Bukan sejauh mana aku pergi menjadi kebanggaan... Dan bukan karangan entry entry poyo yang aku nak tunjuk tunjuk riak yang nak aku tinggalkan ... 

Semua itu bakal menjadi sejarah... Basi... Dan mungkin tak diingati lagi... Setiap baris ayat yang kita tulis.. Maka... Bertanggungjawaplah ke atasnya... Jangan amik cerita orang lain untuk kita sensasikan dan mengambil keuntungan darinya... Tulis atas pengalaman dan luah rasa sendiri! Jangan ada sifat iri hati... Hasad dan dengki kerana orang lain ada apa yang kita tak ada... Jangan mengira kira dosa pahala orang lain... Kita hanya manusia tak perlu ambil alih tugas malaikat...

Kerana...

Telah tertulis... Dalam resume kehidupan... Kita semua bakal jenazah... Akan dianugerahkan sijil kematian yang kita sendiri tak mampu melihatnya... Dan... Konvokesyen terakhir kita diusung dalam keranda... Itulah kenderaan terakhir kita... Liang lahat... Itulah destinasi terakhir dunia buat kita... Dengan harapan  menuju ke syurga...

Tiada yang kekal di dunia sementara... Yang kekal selamanya... Adalah... Amalan... Ilmu pengajaran yang disematkan... Dan... Doa baik yang berterusan sesama kita... Semoga Allah merahmati kita semua... Aaminnn... 

Maka.... Kembara Hospital ku pon bermula... I need rest... Give me rest.... 


- KPJ Specialist Johor 26-08-2016 -

82 comments:

  1. Selamat berehat SS, jaga diri eh makan teratur tau

    ReplyDelete
  2. Terima kasih SS beri peluang kepada JM utk follow kembara ke Songkla percutian yg sgt menarik dsn penuh kenangan manis

    ReplyDelete
  3. Betul x perlu nk mewah akhirnya keranda yg kita naik

    ReplyDelete
  4. Sijil kematian yg org lain buatkan kita pun mmg x dpt nk tgk

    ReplyDelete
  5. Hitunglah amalan sendiri dari mengira kesalahan org

    ReplyDelete
  6. Semoga SS cepat sihat sentiasa sihat aminnn

    ReplyDelete
  7. JM x up entri penghargaan lg, pic d dragon ntah ke mana lak hilang nya adeh

    ReplyDelete
  8. Terima kasih sayang bawak akak ke sana jalan-jalan. no 7 bulan 7 kita suka banget. Ya ALLAH Kau sembuhkan lah penyakit adik ku SS semuga kembali sihat seperti dahulu. Semuga ss tabah megharungi dugaan ini. muah muah muah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita lahir dlm bulan yg sama... Suka warna yg sama... Terima kasih!

      Delete
  9. tuk, tuk ,tuk ...tuan rumah , dah sihat ke ?

    ReplyDelete
  10. awat SS? betul a[pa yang ss kabo tu. kita semua ni bakal2 jenazah.. berbuat baiklah setiap masa..")

    ReplyDelete
  11. " Telah tertulis... Dalam resume kehidupan... Kita semua bakal jenazah... Akan dianugerahkan sijil kematian yang kita sendiri tak mampu melihatnya... Dan... Konvokesyen terakhir kita diusung dalam keranda... Itulah kenderaan terakhir kita... Liang lahat... Itulah destinasi terakhir dunia buat kita... Dengan harapan menuju ke syurga..."
    TK atas peringatan :(

    ReplyDelete
  12. Orang orang hebat ni. hehheh. Get well soon SS :)

    ReplyDelete
  13. masuk hospital lagu... moga cepat sembuh SS

    ReplyDelete
  14. Take care SS.. GWS ! Kirim doa dari jauhhh

    ReplyDelete
  15. Selamat berehat SS..semoga semua baik-baik saja

    ReplyDelete
  16. Sokong SS..blog kita adalah diri kita..jgn hipokrit dan nakkan sanjungan..peace no war;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepat sekali mak! X perlu rasa tersaing...

      Delete
  17. Ku menulis bukan kerna namaaaaaa....

    ReplyDelete
  18. SS muka cute je kena amik darah ke bp tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amik darah mak... Dah macam kena sedut drakula...

      Delete
  19. APA pun situasi Sekarang , semoga Cepat sembuh Dan dipermudahkan ... terima kasih sesangat SBB masih sudi singgah blog sis tika kesihatan masih diuji ...

    ReplyDelete
  20. Terkesan dengan entri ni SS. Tq for reminder 🌸

    ReplyDelete
  21. Tepuk2 mekopon jap.. Di kejar2 bayang resah... Bila poket ku makin merabak.. Bukan nya senang nak kena pujuk... Mmg kena paw punye...

    ReplyDelete
  22. SS , what happen to you...?? Get well soon dear ... sorry if terlambat =(

    ReplyDelete
  23. SS , terima kasih buat tulisan di atas ...Baik buat peringatan untuk diri ku .. get well soon ,SS

    ReplyDelete
  24. Terima kasih sentiasa sudi SS terjah blog Nadia and bagi advice... *muax muax **

    ReplyDelete
  25. huurm memang sah sah nama kena tendang keluar carta dah.. nak keep up balik kena tabah dan gigih huahua..

    ReplyDelete
  26. get well soon SS.. cepat sihat nak pi jalan2 lagi..

    macam mana pun SS kena always ingat.. ada orang sentiasa ingat and take care tho tak pernah bersua muka.. cepat2 sehat yaa makan ubat =)

    ReplyDelete
  27. stop sini dulu.. nanti ceq mai lagi.. happy recovering =)

    ReplyDelete
  28. salam yana akan selalu curi curi datang sini nak baca entry SS

    ReplyDelete
  29. SS,
    moga cepat sembuh tau,
    walau apa pun sakitnya,
    SS,
    kena kuat tau ,
    Allah sayang .

    ReplyDelete
  30. Sis JM ngan sis HH tunggu nak travel sesama lagi tu :)

    ReplyDelete
  31. btw thanks bawak nama yana jumpa si dragon tu

    ReplyDelete
  32. SS tak kejar reader, tapi reader yang kejar SS. giteww...*bukan statement bodek* hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak beno bodeknya tu... kah kah kah... cik sal cik sal...

      Delete
  33. Maaf SS baru sempat singgah sini... jaga kesihatan baik2 ye... semoga sihat2 sentiasa.. :)

    ReplyDelete
  34. Terima kasih bawa nama Cik Mimie travel bersama... ranking bawah JM bukan senang nak dapat...heee :D

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...