Monday, 5 September 2016

Kembara Gadget - Sonicgear Quatro V 2.1 System with Super Bass

Ada sesapa kat sini berjaya hunting Free Seat Air Asia? Meh share dengan aku ke mana destinasi U'ouls... 
* Kepoh je nak tahu...  He He He...

Ok... Bukan itu yang aku nak share... Aku nak citer pasal Speaker! Speaker besau kat umah aku dah jahanam... Sound dah pecah... Beli memahal ratusan hengget tapi akhirnya kecundang jugak... Tapi puas la aku lenjan speaker lama aku tu... Lebih 5 tahun kot... Dah sampai masa nak innalilah kan... Nak buek camno... Selagi tak rosak tak dapat lah merasa baru  ye dok... He He He...

So... Aku decide nak beli speaker murah jek... Malas dah nak pakai speaker memahal... Mehhhh! Zoom...

Cukup kacak kan? Ha Ha Ha... Ada memacam kaler... And of coz aku pilih biru... He He He...

Yang bestnya Sonicgear Quatro V 2.1 System with Super Bass ini... Ia bukan sekadar berfungsi sebagai speaker yang boleh connect ke computer... Tapi ada FM Radio... Ada USB audio input... SD Card... Haaa kaw boleh dengar lagu tanpa henti! Dan... USB Powered... Bass Reflex yang tak menyakitkan telinga yang mendengar gitew... Ha Ha Ha...

Lengkap dengan remote ok! Ahhhh... Memang bergaya habis... Ha Ha Ha...

Tak nak connect ke computer pon tak pe... USB cable tu boleh cucuk kat plug biasa je... Yang cable hijau tu untuk connect ke computer jika mahu...

Overall... Aku suka Sonicgear Quatro V 2.1 System with Super Bass ni... Senang nak operate... Harga? Cuma RM 59.00 je!  1 Year Limited Factory Warranty... Guna 59 hari sehari sehengget... Kalu cecah setahun... Balik modal tak? Kah Kah Kah...

Dapat je speaker baru ni... Aku terus on Radio Ria 89.7 FM Singapore... Teman aku setiap hari... Tak main ler dengar Radio karat Malaysia... Channel Radio Malaysia banyak iklan... Siar lagu seketul 5 minit... Iklannya 50 juta minit! Mampossss nak pecah gegendang telinga aku ni! Ini semua poyo! Kah Kah Kah...


- XOXO -

86 comments:

  1. SS ada 'hunting ticket' tak..share lah ngan JM..plsss

    ReplyDelete
  2. mmg kacak bergayalah warna biru..tapi klau JM..mesti pilih warna pink!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pink tak de... merah teksi ada... ha ha ha...

      Delete
    2. purple ada tak?

      eh murah lah 59 hengget je.

      beli kat mana tu?

      kirim satu.

      hihihi

      Delete
    3. Kalu ada purple dah lama beli... Tapi nan hado!

      Delete
  3. perghh...kalau pasang ni sebuah tmn dgr speaker dari umah SS..keh keh keh

    ReplyDelete
  4. kalau sound speaker bunyi menggoda..masak kat dapur pun leh gelek2

    ReplyDelete
  5. sebut pasang station Radio Msia ni..setuju sgt..lebih kepada medium pengiklanan..so baik pasang CD or USB

    ReplyDelete
  6. Ahhaaa CD...esok JM pos..x bawak plak hari ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. x yah post laa... nti dtg bawak...

      Delete
    2. ehem ehem ... nnt datang ye...


      hihihihi

      Delete
  7. SS jgn berdisco tau..kalau nk disco pun tggu JM kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah singapire pun ada discodagdigdut ke.

      kih kih kih

      Delete
  8. hahahaha.. mohon lenjan lebih dari setahun ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 panjang jodoh... keh keh keh

      Delete
    2. lepas setahun sedekah kat kengkawan pulak ea.. amal jariah katanya..kikiki :P

      Delete
    3. ha ha ha ....

      59 hari balik modal.
      118 hari - untung 2 kali ganda.

      kalau setahun ? itu 6 bulan bonus.

      ehhhhh

      Delete
  9. meh la pasiing frekuensi SIngapore sikit... nak jugak !

    ReplyDelete
  10. ehh murah gak... beli mana.. mai nk beli satu..dok guna phone tochlight tu ja dgr radio

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang pi laa kedai basikal... ha ha ha...

      Delete
    2. oooo main kasaq nampak... kikiki...

      Delete
    3. agaklah kan zarul farhana kan kan kan...

      Delete
    4. sss kedai beskal mana yang ada tu?

      kalau tak de - siap lah sss...

      ha ha ha

      Delete
  11. kembara gadget??? ... gi travel pun bawa speaker ke? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kembara gadget bukan gadget kembara... :P

      Delete
  12. mana boleh mahal2 ...yg murah pun bunyi jugak ..kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... asalkan bukan speker pecah... ha ha ah...

      Delete
  13. dah nak beli dah free seat the tapi date tak kena dgn cuti lah ... *nangis* ... So cerita nya tak sempt nak dpt tiket free seat tue =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai cian... Nanti cuba lagi... He he he...

      Delete
  14. Kah kah kah ... Ayat last tue best * ini semua poyo *

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu trade mark beli gadget... Kah kah kah

      Delete
    2. Ini semua poyo tu kena buat gaya ala2 awie ke idak?

      Delete
  15. Hamboi tue dia ... Dia truih dengaq radio singapore ... Kita dgr ERA je .... Hihihu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ERA banyak iklan... Bingit! Ha ha ha

      Delete
    2. Hihihi kadang2 confuse sendiri kan,...kita ni dengar radio nak dengar lagu ke dengar iklan? :)

      Delete
  16. Harga 59 hengget je..terbaekklahh.. Super Jimat!

    ReplyDelete
  17. Speaker warna pink ada tak..hehhee Opis punya speaker ni dah rosak kena ayaq hujan aritu..sobsss

    ReplyDelete
  18. tak berjaya hunt anything pun free seat.. macam mahai jaaa hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu cuti sekolah x dok yg murah... Mahal belaka... Ahakss

      Delete
  19. heee ada speaker rm15 je usung pi kelas.. tapi bila beli yang super murah hazab ngadap kerenah.. nak kena gerak2 dlu wire.. baru nak stabil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru2 ni jumpa kat popular rm12.90 tengah promo. Tapi, jenis yang simple jela. Fikir nak beli guna untuk ngaja. Sibuk belek benda lain, terus lupa!

      Delete
  20. beli mahai guna lamaa xpe.. investment =)

    ReplyDelete
  21. balik kg je baru dpt dgr radiao ria ... ni klu anak buah sis dpt , satu tmn bingit telinga ... hahahaaa

    ReplyDelete
  22. pernah beli gak speaker... masa beli tu tahun 2012 kot... la ni rasa nyesal plak beli.. sbbnya speaker hbya utk usb kt laptop @ pc... bukan ada radio pa pon..mmbazir ja beli mahal2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg dah attach radio sekali... Siap dgn usb... Cer beli...

      Delete
  23. sambil kembara pun boleh guna ya. bagus tips ni

    ReplyDelete
  24. wah best lah siap ada radio sekali.... yang beli kat mana kat mana kat mana. super market ado ka? Ke kat area JB jo.... huhuhu betapa sunyinya dunia tanpa radio... erkkk apa kes da

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer cari kat kedai runcit.. ha ha ha... Nak beli online pon boleh... cer cari...

      Delete
  25. Best lah sessi mengenal gatget yang Ss buat ni.... murah tapi penggunaan tahap maksimum dan memuaskan hati... kita suke kita suke... ada lagi tak tayang le lagi... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu smpi jahanam baru boleh tayang lg... ha ha ha

      Delete
  26. Speaker pun kacak bergaya macam tuannya! :)

    ReplyDelete
  27. Siap ada remote tu! Hebat! Hebat!

    ReplyDelete
  28. Wah kacak giler speaker SS.. harga pun brbaloi-baloi.. pinjam boleh? ;p

    ReplyDelete
  29. Nak bawak g travel pun senang n mudah gitu :) hehehe

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...