Friday, 23 September 2016

Kembara Hatyai - The Great Serpent " Nag "

Entry sebelum boleh jenguk kat SINI...


Perjalanan We'ouls diteruskan... Huh! Tak banyak yang dapat aku kongsikan... Just layan gambar je laa eh...

Ada bukit bukau di seberang sana...


Mr. Boon tanya We'ouls... Nak lunch kat mana? We'ouls tak ada idea... Dan Mr. Boon cadangkan supaya We'ouls just tapau makanan kat Restoran Halal dalam perjalanan ke Samila Beach... Kalu nak makan kat Restoran sekitar Samila Beach pon boleh tapi harga agak mahal katanya...

Last last... We'ouls setuju dengan cadangan Mr. Boon... Just beli tapau jek...

Mr Boon berhenti kat Restoran ini... Makanan kat sini sedap katanya... Mr Boon pon tapau sekali...

Restoran ini biasa aje... Tapi halal!

Masa sampai lauk dah tak berapa banyak... Dan We'ouls tapau apa yang ada aje... Tak amik banyak takut tak habis...

Kalu nak lepak makan kat sini pon boleh tapi We'ouls kejar masa...

Perjalanan diteruskan lagi... Kali ni kena melintas lautan...

Sementara menunggu untuk menyeberang lautan... Adik ni jual telur puyuh...

Nampak tak feri tu? Feri tu akan anggkut semua kenderaan menyeberang lautan...

Tengah aku nak amik gambar... Dah cun cun setting camera dan mencari angle... Tetiba... Camera aku rosak! Damn shit laaa! Cuak jugak aku masa tu... 

Bila aku check balik... Rupanya tangan aku gatal terlock lens... Aduhai... Terlepas moment menarik yang aku nantikan masa nak naik feri... Cissss!

Moment ini saja yang sempat aku rakamkan waktu nak naik feri bersama Tuk Tuk...

Perjalanan nak menyeberang lautan mengambil masa lebih kurang 5 minit saja... Rasa tak puas aku naik feri tu... Sebab... Aku jakon habis! Kah Kah Kah...

Kenangan yang sempat aku rakamkan berada di atas feri yang sedang bergerak...

Best moment...

Pemandangan berada di tengah lautan...

Mr. Boon turunkan We'ouls di The Great Serpent "Nag"... Aku pon "Wahhhhhh! Dah macam Singapore lahhh"... Kalu di Singapore ada Singa... Di Songkla ada Naga....

Agak susah nak amik gambar kat sini sebab angin bawa air sampai ke darat... Abis camera aku basah! Adehhh...

Tengah aku sibuk nak amik gambar... Tetiba ada sorang budak perempuan Melayu tegur aku "Dari mana ye?"... Aku pon jawap "Dari Johor"... Dia diam...

Aku tanya "Dari mana?"... Dia jawap "Kelantan"... Aku tanya lagi "Sorang je ke?"... Dia jawap "Dengan family kat sana?"....

Aku pon toleh... Eehhhhhhh! Apsal aku terlebih  amik berat lakkkk nih!!! Kah Kah Kah...

Silalah baca kisahnya di sini... Ha Ha Ha..

Aku dan Naga... He He He...

Jom ke tempat lain pulak.... Ke mana?


BERSAMBUNG....

62 comments:

  1. eh.. kenapa i pi sini x yah naik feri pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah bestnya appoint Mr. Boon... Great experience!

      Delete
    2. Saja uncle tu nk bg sss jakons.
      Katanya ... hahaha...

      Larikkkk

      Delete
  2. yee la...akak pun tak naik feri ..lalu jambatan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeh..pesal sume naik jambatan..mgkin feri kena bayar so nk free lalu jambatan..Mr Boon mmg terbaik lah

      Delete
  3. naga tu bersap keluar air ..habis tempias baju mak

    ReplyDelete
  4. tak tahu ada feri..kami naik jambatan je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorrr... Most naik jambatan laa eh... Huhuhu...

      Delete
    2. rugi...naik feri feel nya lain..cam naik TITANIC

      Delete
    3. 5 minit jerrr ...
      Titanic sgt ...

      #emoticationmataAtasTanganKatbahu.

      Hahaha

      Delete
  5. Asal la budak tu tak jual mangga... Ke telur puyuh tu sedap?? Kolestrol!!!!

    ReplyDelete
  6. wahh..bagus ikut Mr Boon..dpt naik feri..

    ReplyDelete
  7. Beli tak telur puyuh tuh??? Kita suka makan telur puyuh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. En Li... SS tak beli... Sebab tak makan... Kolestrol! Ha Ha Ha

      Delete
    2. Telur puyuh kecik..x puas..nak telur burung unta

      Delete
    3. Saya pun suka sebenarnya makan telur puyuh ni,...tapi mengenangkan kolestrolnya huhuhu tobat!

      Delete
  8. tak tau lak ade feri.. ok next time blh try naik feri lak..

    ReplyDelete
  9. kalau x kerana Mr Boon kami xkan sampai Songkla ni..adehh..miss sama Mr Boon ..erkk! heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa-rasanya Mr Boon dah semakin fohfular dan on demand sekarang ni :)

      Delete
  10. pergi Songkla WAJIB singgah great serpent Nag ni..bukan SUNAT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wajib ehhhh,...HARUS pun bukanlah ;)

      Delete
  11. Datang berkunjung di hujung minggu. Wahhhh, banyaknya entri yang saya missed! Kena gi isi minyak ni,...

    ReplyDelete
  12. Indahnya langit biru! Tengok langit cantik teringat kat si Yana TKK :)

    ReplyDelete
  13. Hihihi tang terlebih ambil berat tu comel ;)
    Ngak apa2 mbak, itu prihatin namanya....

    ReplyDelete
  14. Lepas ni mak tau..SS gi mermaid statue tu..kan?kan?

    ReplyDelete
  15. Macam jauh jeee dr naga tu..takot air ke

    ReplyDelete
  16. Jakon nek feri la tu? ke jakon sb JM ada? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua dua sekali mak... Kah Kah Kah...

      Delete
    2. Pandai mak...

      Cml bagi 7 bintang

      Delete
  17. Mana food yg tapau tu..cer letak gambo nak tgk banyak ke sikit

    ReplyDelete
  18. Cantik permandangan kat sana deh

    ReplyDelete
  19. Entah la bila ekin boleh pergi sana

    ReplyDelete
  20. Silap pandang macam naga tu kencing je erkkkkk apa pulak yang aku pandang ni huhuhu

    ReplyDelete
  21. Lorrr naik feri 5 minit je.... ala baru letak punggong atas kerusi belum panas kerusi dek di hempap punggong pun dah sampai.....ala... jap benor weiiiii

    ReplyDelete
  22. Scroll tgk gambar.
    Lenkali baca.

    Mata sakit.
    Huhuhu

    ReplyDelete
  23. Cessss.... lautan sgt... 5 minit jeeee.

    Jeeeee?

    ReplyDelete
  24. Alooo kakak... penang lah jom

    Hihihi

    ReplyDelete
  25. Terlepas moment tu kena repeat trip tu.

    Kali ni kna ajak cml lak....

    Ha ha ha

    ReplyDelete
  26. Hihihi... baru dtg baca.


    Mata baru sihat sikit

    ReplyDelete
  27. ok laaa....fine..sini best...jeles lagi

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...