Saturday, 3 September 2016

Kembara Hatyai - Kilang Tenun

Entry sebelum boleh peluk kat SINI...


Mr. Boon ajak We'ouls pegi melawat Kilang Tenun... Sorry... Aku tak dapat kenal pasti lokasi sebenar Kilang Tenun ini... Sebab... Aku main ikut jek...

Sampai sampai je... Toleh kiri... Toleh kanan... Ada anjing tak? He He He... Tak de? Selamat! Barulah aku boleh turun dari Tuk Tuk dengan aman... Keh Keh Keh...

Inilah Kilang Tenun...

Kilang Tenun ni kecik aje... Tak lah besar... Tapi dipenuhi beberapa buah mesin tenun tradisi... Rasanya Kilang tenun ni adalah milik usahasama keluarga...

Seksinya pakcik nih... He He He...

Pakcik siap pakai singlet dengan kain pelekat je buat keje... Agaknya bangun bangun tido terus menenun... Siang keje tenun kain... Malam keje bukak kain.... Ehhhhh... Dah nape aku amik berat lebih pasal pakcik nih... Kah Kah Kah....

Alat tenun yang digunakan...

Kain tenun kat sini dijual 2 meter sehelai... Boleh matching kain tuntuk buat baju... Harga THB 500.00 jek... Hadoiii... 

Kalulah dari awal lagi aku tahu Mr Boon ni nak ke Kilang Tenun ni... Aku dah bawak duit banyak dah beli kain tenun kat sini... Dah lah hasilkan kain tenun depan mata aku... Cantik pulak tu... Material yang bagus, halus dan lembut... Dan paling penting... Murahhhhhhhhhhhhhh!!! Hadoiiiiii! Menyesal!
Untuk tak menghampakan aku... Aku borong bag tisu travel Kain Tenun ni... Jadilah kan dari tak de... He He He...

Segmen BERI CAPTION masih lagi berjalan hingga tarikh tutup diberitahu kelak... Caption sapa paling WIN akan dapat bag tisu travel kain tenun ini.. Boleh join di entry SINI... CEPAT!

Bersusun sijil... Siap dengan gambar family... 

Artis Thailand ke tu? Keh Keh Keh...


BERSAMBUNG...

70 comments:

  1. ohhh rupanya dalam diam2 SS takut anjing...Jay Emm kan ada ;p

    ReplyDelete
  2. kilang tenun ni kecik tak lah besar....kekekek..dah kecik mmg la tak besar..kalau bulat kecik bulat besar dah lain maksudnya kah kah kah

    ReplyDelete
  3. kekekeke....pak cik tu bukak kain sape

    ReplyDelete
  4. laaah artis Thailand ke..ingatkan anak pakcik tenun..leh ngorat tak hihihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngorat tak leh... kawin boleh... ha ha ha....

      Delete
  5. hahhahahahah bab buka kain waktu malam tu haip haip kaber malu sikit...

    ReplyDelete
  6. kain tenun memey lawa SS.. ekin pernah dah g kedai buat kain tenun ni dekat kelantan.. memey kualiti kain lembut sangat... kalau beli harga boleh tahan la

    ReplyDelete
  7. rupa2 nya di hadyai pun ada kilang tenun..ingat ada di chiangmai nun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa tu laaa... SS pon tak tahu gak... Tak pernah baca blog org pegi sini....

      Delete
    2. bukan kat Hatyai..Songkla kan

      Delete
  8. caption mana ni? gamabr sis JM dalam train ke?

    ReplyDelete
  9. Pak cik seksi tu bagi you all try tak menenun selapis dua? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahaya kalu selapis dua... keh keh keh...

      Delete
  10. Cantik tona warna kain2 2 meter tuh. Best buat mix and match :)

    ReplyDelete
  11. hahahah.. syok ka.. bgn pagi tak yag gosok gigi.. terus gi tenun.. x yah susah2 bgn pagi, mandi, drive gi opis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang penting tak yah nengok muka Susan.... kah kah kah...

      Delete
  12. mesti HH frust tak dapat beli kain tenun..

    ReplyDelete
  13. lawo tempat tisu tu...adehh, tak tau nk letak caption apa gambo JM & aci..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bantai jek... Think out of the tengkorak.. kah kah kah..

      Delete
  14. Salam singgah knda.. how wau yuuuu... HEHE

    ReplyDelete
  15. Ada segmen ke.. Alorh, kat mana tu? xsempat nak patah balik yg dah terlepas tu.. maaf kanda, lama xsinggah..

    ReplyDelete
  16. THB 500 duit kita berapa? Nampak cantik je kain tenun tu. Dan lembut.

    ReplyDelete
  17. Tengok Tenun.. Ingat Pekan Pahang..Kat situ ada jugak org buat tenun.. tp tukang buat takdelah cekci lagu ni..hehhee :P

    ReplyDelete
  18. cantiknyaaa.. yang 2 meter tu lawa laaa bleh buat baju..
    halus kot seni tenun. kalo mahai pun xpe sbb kualiti..

    ReplyDelete
  19. heeee.. xde terima CC ke hehehe.. baru sedap nak borong =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak free boleh... Jadi bini no 2 pokcik tu... Ha ha ha

      Delete
  20. ada jugak lah nampak sipi sipi macam artis thailand di situ, kikiki

    ReplyDelete
  21. SS , boleh tanya ? ajar tips mcm mana nak bagi gambar size besar mcm SS and sama je size gmbr nya .. jadi cantik nengok nya terang =)

    tq tq =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS ikut size camera setting jek... Tak banyak koje... Kemudian kecikkan size guna photoshop....

      Delete
  22. keje kat rumah . membazir je pakai pakaian mahal . kain palekat je udah , katanya ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikkk... minah mati pon tak nak pakai kain kapan... dia request kain sulam.... ha ha ha

      Delete
  23. Haha.. Anjing..teringat kt vietnam..kt mekong..samela...tgk kiri kanan anjing ade ke x.. Kalau x..mmg x bergerakla nmpaknye

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tak takut anjing... tapi anjing tu tak takut SS...

      Delete
  24. Hehehe... untung jadi pakcik tu.. xyah pening2 kepala nak fikir nak pakai baju apa g keje.. kain pelikat n singlet pun jadi..hehehee

    ReplyDelete
  25. Cik Mimie trauma dengan anjing.. kalau jalan kaki rela patah balik kalau jumpa anjing tengah jalan.. lari terus.. hahahaha

    ReplyDelete
  26. cantiknya warna kain tu.. lembut je.. :)

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...